Par činjenica da sam sebi olakšam život, euforija me fata poluđeh...
- Dance smo tamo jedva dobili. Ali treba se sjetit kako - Joveta je izvozao pet igrača i ingeniozno asistirao Bećiraju koji je vjerovatno dao najljepši gol u karijeri.
Po svemu što je činio kroz ove kvalifikacije je jasno - sklanjanje Jovete sa mjesta polušpica bi bio čist suicid.
- Pogledajte opet Highlightse - Bonja je imao 3-4 maestralne intervencije. Bio je na nivou onog golmana koji nas je iz mrtvih vadio tokom Kranjčarove ere.
Raspucani su bili Danci, a mi smo rano dali gol i nekako se odbranili do kraja. Danci su, kad se sad sve sabere i oduzme, možda i najjača ekipa u našoj grupi.
- Nema više Marka Baše. Niko više ne razmišlja o tome i šta su posljedice, a to je samo zato što je Savić postao zvijer.
- Danci takođe jure prvo mjesto ali im i bod igra više nego nama, 99% su šanse da će imati bolju gol razliku. Imaće razloga da igraju zatvorenije i strpljivije.
Zbog toga me raduje što smo pokazali psihološku čvrstinu kakvu ranije nismo imali.
Ali - u ovo sam ubijeđen - ako pobjedimo Dance i odemo u Poljsku bez povreda, sa kompletnom ekipom - Mi možemo da ih pobijedimo.
- U prvoj utakmici protiv Poljske nismo imali Jovetića. A njihov prvi gol je iz slobodnog, a drugi je, kako je dobro Šofro rekao - nešto što Pišček više nikada u životu neće pogoditi.
Nisu pokazali da su specijalno dominantni, pogotovo ne protiv nas sa Jovetom koji će im zvek napravit.
- Glikova karma mora da odigra svoju ulogu. Imao je tako gadne, prljave ispade u prvoj utakmici da zaslužuje da to sve dođe na naplatu.
- Poljska je u psihološkom padu, do utakmice sa Danskom je izgledalo kao da su završili posao. Ispostavilo se da im gori pod nogama do kraja. Istina, mi ćemo biti umorni nakon utakmice sa Danskom, ali ako pobijedimo Dance idemo sa pobjedničkim mentalitetom na vrhuncu. A Poljaci će se izmaltretirat putovanjem do Jerevana i nazad.
- Lakše ćemo pobijedit Poljsku u gostima, nego bilo koga iz prvog šešira u 2 utakmice u baražu. A šanse da izvučemo Portugal ili Italiju su nam 50% !!!
Mi smo svakako u drugom šeširu.
- Trebaće malo sreće zaista. Samo malo sreće da se veliko čudo desi. A ako nije onaj čist poništen gol od sinoć zalog za tako nešto, ne znam šta je.

Reply With Quote

Bookmarks