Sto pribran covjek trazi u restoranu ako nije gladan?
Jedan moj drugar sto drzi lux restoran kad mu prebace da je preskup samo kratko odgovori : " Nijesam otvorio restoran za gladne ljude", "Za to imaju leskovacke rostilje i brze hrane"
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Sto pribran covjek trazi u restoranu ako nije gladan?
Tačno, otvorio ga je za snobove.
Cush 100 eur, pa za te pare na Sveti Stefan mozete vecerati.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Imas restorane za gladne ljude i imas restorane za bogate ljude koji uzivaju u ukusu![]()
Po nekim pravilima lux restorana :
Aperitiv
Supa/salata
Glavno jelo
Dezert
I naravno boca vina
Porcije su dozirane tako da vecera traje od 90-120min i da ni jedno jelo nema preko 200 grama. Normativ bifteka kao glavnog jela je recimo 175 do max 250g sa prilozima.
Ali to je za ove sto imau para. Za nas sirotilju 10eur 900 grama mijesanog mesa i boca niksickog zidara
2 glavna jela 30-40eur
2 dezerta 12-16eur
2 salate 10-12
Boca vina 25eur
Tips konobaru 5eur i mozda po kafa ili nesto prije jos 5
Toeto
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Last edited by Gandalf_White; 09-08-17 at 20:14.
One Ring to Rule them all...
To su ovi sto ih od miloste zovu fajn dajning restorani. Na tanjirima posluze jestivu dekoraciju koja se u meniju zove nekim komplikovanim imenom, najcesce francuskim, da se crvenis 5 minuta dok izgovoris. Mislim od toliko raznih listica, kapljica i komadica hrane ne mozes skontat sta je tu komad glavnog jela. U jednom trenutku mozda pomislis da je to samo neko predjelo, ali krivo mislis.
Na takva mjesta ides da se slikas, da slikas tanjir za instagram, eventualno tu casu vina uz neodoljiv pogled i sve to po jedinstvenoj cijeni od 100 eura. Ukoliko porucite odmah.... mozda vam se i posreci da heftate nevjestu ako ne zaspe u medjuvremenu od gladi.
I wonder... a lot.....
Niste vi gladni bili bogami pa vam je lako onaj...bogu fala naravno
Da mi ne zamjeris, to su restorani za pozere koji dodju zbog tudjih ociju i ove koji oce da se proseravaju.
Ta "pravila" lux restorana su pravila koja si nametnuli isti ti lux restorani, da bi se napravili pametni a da bi ti ujedno uzeli 100 eura iz dzepa a ti zauzvrat dobio lazni osjecaj nekog bitnog i mocnog.
Rijetko ko od te klijentele kako si rekao "uziva u ukusu", uglavnom su ti ljudi bahata neizivljena prasad i to gurmana vidjelo nije.
"Porcije su dozirane tako da vecera traje od 90-120min"- volio bih da vidim sto neka osoba radi sa hranom 2 sata za veceru i dje mu stane!
Ne moze me niko ubijedit da u pitanju nije ili poziranje ili izivljavanje nad bezlicnim samim sobom.
Obojica su od krvi i mesa. Taj sto vozi Maseratija ne uziva u Maseratiju kao Maseratiju. On uziva da bude vidjen u Maseratiju, prija mu paznja, od tacke A do tacke B ce stici i u Golfu 3.
Sva dalja prica oko toga se slobodno moze pretvoriti u psihlosku analizu vozaca jeftinog i skupog automobila, odnosno posjetioca jeftinog i skupog restorana.
Iako volim vrhunska bijela vina, previse je to skup hobi za moj dzep. Da imam paruljina, ko ti o kojima pricate, i da sam na ljetovanju vjerovatno bi samo boca vina kostala 50-80 eura.
Al **** ga, volim I ja narandze no trpim.
Njemac koji tamo u mesari placa 35 eura kilo teletine I kog obicni rucak u GER po osobi u restoranu izadje preko 50 eura, nema problem da pije vrhunsko vino I jede morske specijalitete na obali mora za te iste pare.
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
Last edited by kimmi; 09-08-17 at 22:03.
Na stranu neka fensi preser.... ali znanje se plaća. Nećeš isto jest u nekom restornu đe je kuvar vrhunski majstor koji umije da ukomponuje da sve liči na simfoniju koja udara na sva čula ili u roštiljdžinicu na kružni đe za iste pare dobiješ 20 kila ćevapa.
Last edited by Ulix; 09-08-17 at 22:13.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Bila neka rodbina iz Nemacke prosle godine u Iberostar u Becice. Nije im se svidjela hrana pa su jeli svo vrijeme po restorana. Hebi ga, ovima konkretno je 100 eura ko meni 10, tako da jeste I za smrtnike ali iz srecnijih zemalja
Ne znam gdje si to čuo ali 1kg teletine u nemačkoj posebno kod turaka je mnogo manje pare 12-17e a kod farmera može i jeftinije da se nađe. Pa mi uvozimo meso iz Holandija i ostalih zemalja ako ne znaš. Večera kod grka za 4 osobe i jedno dijete (prvo ouzo, pa pred jelo, pa salata, pa glavno jelo koje je usput bilo vrhunsko i dezert) koštali su 135e. Tako ne nije baš 50e po osobi.
Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka
Prosle godine na proljece bio tamo kod rodbine. Vjerovatno oni malo preceruju, ko I uostalom svi gasterbajteri.
Ovo za teletinu mi konkretno brat od tetke rekao.
Sto se tice restorana, sigurno ima kod tih manjina jeftinijih mjesta, al ne mozes reci jer je u Kristal jeftino da su svi restorani u CG takvi.
Vecera od 100e nije proseravanje nikakvo,podjire na more kilo ribe u bilo kom restoranu je 50e, a dje je pice i salata?
Ako je to proseravanje onda jbg, moze se jest jeftinije vazda, moze se i pasteta mazat i vecerat dvoje za 2 eura.
Ja volim i jednu i drugu varijantu i volat i stare mline, jbg.. p9d volat mozes ic 3 puta dnevno a u stare mline odes jednom godisnje
Stranci imaju drugaciji standard i primanja, pristupacnije su im neke stvari, pa su i informisaniji. Ne mozes uporedjivat strance i nas i strane restorane i domace skupe restorane.
Ja o tome pricam. Ova nasa krmad skorojevicka veze o hrani nemaju. Niti su gurmani, niti ista o hrani znaju.
Eto, upravo je to moj odgovor na tvoj prvi post.
100e ljudi, 3 dana radis za to... nemojte.
Tu es mon héro!
Kako ko.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Ovi primorski restorani su napravljeni za biznis, da se pare zarade, a ne da se goste opstenarodne mase za 2.5 eura.
La Perla, Adriatica, Verige, Catovica i Stari Mlini i sl. skupi restorani... ja ne znam kakvi su kompleksi ljudi sto pljuju po njima. Ocigledno im se moze da drze takve cijene, ne placa se samo hrana, nego ambijent, pogled, lajkovi i zavist pratilaca na fejsbuku i instagramu kad se odatle slika izbaci.
Ko oce da se najede, ali bas najede, preporucio bih Arsenal u Tivtu, odma iza Porta Montenegra. Bukvalno gledas u Porto, a bucas jelo dana za 3e, ogromni tanjir pun pasulja sa koljenicom pride i pola kila leba. Ja se nidje bolje ne najedoh no tamo. Ako mi se ide na mjesta da uzivam u pogledu na Boku, tamo narucim kafu i dosta. I to je 5e minimum.
Standardi, kao i svuda...
Ako ces da sjedis u Porto npr., da te sluzi konobar koji je isao u skolu za to, sa bijelim rukavicama, da jedes hranu koju je spremio kuvar koji perfektno kombinuje ukuse, mirise, izgled, moras da ocekujes visoku cijenu.
Sto neko rece, tu se ide zbog uzivanja u hrani, picu, koliko god to nama divljanima bilo nepoznato, to postoji...
Nego je ovdje ideal 600g mesa za 3e i sendvic sa pomfritom za 2e...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Moze i jedno i drugo![]()
rm -rf /
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks