ne,placaces pdv postaru
mene iskreno najvise interesuje sistem naplateocemo li morat zbog svake sitnice da idemo u postu i placamo takse.
ne,placaces pdv postaru
jos ako mi ga iskuca na onaj papiric bijeli mali preslatki, ka onaj ojro, sjajno![]()
Vjerovatno ce se placati postaru za sta ce on redovno uzimati dodatnu proviziju na uplatu PDV-a jer on ne ide direktno posti
Njak Njak Njak
postar moze naplatit PDV i onaj 1e. A ta provizija mu jedino moze bit u vidu baksisatipa PDV je 2.7e, ti mu das 3e i uredujeto
i tako 30 centi po 30 centi, za mjesec dana 300 eura :joint:
Dosad su bez papirologije bile gužve na onoj pošti ulaznoj, e zamislite sad kako će bit.
Tacno vidim da ce do 75 eur uzimati 1 eur... za 75+ ce da uzimaju 4 eur... i za preko 150 isto 4 zbog otvanja i obracuna.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Mene interesuje na koji nacin ce otkriti pravu cijenu, kad je uvijek napisana manja ? Da li ce sad bukvalno svaki paket otvarat ?
Onda nam ne gine dvomjesečno zadržavanje paketa na carini, kao trenutno u NS...
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Kako da tražim refund na Aliexpress, a order sam potvrdio da je stigao prije 20 dana?
Ne mogu dispute da otvorim, a proizvod se ispostavio da je smeće.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP
Drugi put ne zuri sa feedbackom...Disputes can only be opened up to 15 days after you have confirmed receiving your items.
Znači ništa?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP
Zašto bi otvarali pakete i gledali na internet koliko nešto košta? Vodeći se tom logikom, ja bih najebao kao žuti kad sam naručio dva zvučnika po cijeni od 100$ po komadu, a na zvaničnom sajtu je cijena od 299$ (po komadu).
Unaprijed sam znao da će biti "frke" ovdje, tako da sam imao spreman izvod iz banke koji je dokaz koliko sam platio svoju robu i prijatno.![]()
Zato što tako rade u Srbiji i ne može im niko ništa.
samo vi pisite da se bolje vidi![]()
Svaku pošiljku mogu da provjere ako sumnjaju u ispravnost.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Koja banka najbrže izdaje sad karticu,jer Ckb mi jeba znanje ...?
...
Rekao bih da je mislio na provjeravanje posiljki.
A za ovo si u pravu, postoji tarifa i mimo nje ne moze.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Naravno, provjeravanje cijena. Rebnu ponekad potpuno ofrlje i o jadu se zabaviš da se s njima razjasniš.
Nisam siguran da je bash tako. Apsolutno mogu i chudim se kako nisu, pretpostavljam da im je bilo muka da se kutaraju oko toga, usled uglavnom minorne vrijednosti velikog dijela paketa.
Ovo ne zato sto su u pravu, naprotiv, vec sto smo mi mi i to kod nas ide kako ide. Ako se desi u smjeni kakav regularni lik, prodjes pjesma, ako ne, zahebancija.
To sa izvodom je blah rabota iz dosta razloga, posebno sto bi ovuda pisanije, fshopovani izvodi se stancuju i predaju kao dobar dan..
A drugi razlog, sto vjerujem da znas jako dobro, kako ide carinjenje auta. Ne interesuje ih sto-koliko si ti zaista platio, vec toboz "katalog" i ur.
Tako da ne bi iznenadilo, ako nadju rachunicu, stvaranje kataloga i za ostale interesantne kategorije proizvoda.
Naravno, sve ovo bi moralo, trebalo drugachije, no svaki put kad dodju izbori, izborna volja veli -super je ovako. I to ide kako ide.
><
Moze li mi neko objasniti razliku izmedju feedback ocjene od 1 do 5 i feedbacka u procentima na aliexpresu. Sta je relevantnije i koliko bi trebali da budu minimumi ispod kojih ne treba kupovati.
http://imgur.com/a/NjqsM
Na pitanje kad će isporuka, kaže gospođica u ponedeljak. Strašna nam je brza pošta, iz Engleske brzom ka iz Kine običnom![]()
Last edited by Dutch; 04-08-17 at 15:31.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks