Page 660 of 1288 FirstFirst ... 1605606106506566576586596606616626636646707107601160 ... LastLast
Results 16,476 to 16,500 of 32199

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

drugacije se mora definisati za postanski saobracaj, a u predlogu nema toga,tako da mislim da se nece odnositi na to...
    ali u svakom slucaju treba da ih je sramota,nek uzimaju od turista kojih je svake godine "30% vise"...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Očajnički potez države pred bankrotom, šta drugo..

>>tapatalking
    I dalje smo povoljniji od dostine (ne plaća se carina) tako da je to izjava pristrasnog jadnika koji miješa politiku tamo gdje joj nije mjesto. Svi se žale kako je svugdje bolje i uređenije (jeste) ali se svi bune kada bilo šta krene u tom pravcu

Koliko se može googlati svaka zemlja EU udara porez na pošiljke skuplje od 22 €, a carinu tek od 150 € pa na više (ako roba nemo porijeklo iz EU)
    Postoje razne finese tipa od fizičkog lica fizičkom licu PDV se ne naplaúje do 45 € ali se poslije toga naplaćje i carina
    Last edited by Rakun; 12-07-17 at 04:14.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    lagani smo jos mjesec dva tri.. zavisno od plana skupstine i ostalih predloga za izmjene i cuda..

ali racunajte da ce se predlog usvojit 99.99% jer nema mrcne opozicije
    Ne budite naivni. Sve će to po kratkom postupku. Mi koji se bavimo IT-em, nijesmo ni načuli bili za povećanje PDV-a na računarsku opremu. U petak spomenuše, od ponedjeljka nova stopa. Pa se desio haos jer pola njih nije znalo, pa je bilo nejasno od kad se primjenjuje, poreska nije znala, ionspekcije ne znaju.
    Tako će i ovo proći, zar nijeste za 30 godina anučili da mogu da rade što hoće

Thanks Thanks Given 
    5,218
    Thanks Thanks Received 
    9,446
    Thanked in
    4,582 Posts

istina ti je to živa. posle pritiska pkcg prošle god da se plaća 50€ na godišnjem nivou, ove godine samo odjednom iskoči vijest da je neustavna naplata, jer država o toga ne vidi centa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Rakune, ti si upravu. Medjutim pricamo o drzavi u kojoj, evo da kazem samo za moj grad, 70% Niksicana krepava. Poenta je da sav namet dolazi odjednom. Ja imam utisak, da jos samo taksa na vazduh slijedi. Ne uvode oni ovo od dobra, nego sto nema nacina da spasu javne finansije.

Thanks Thanks Given 
    4,436
    Thanks Thanks Received 
    8,563
    Thanked in
    3,294 Posts

Znaci li ovo da se na posiljke preko 150 placa i carina i pdv?

Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    I dalje smo povoljniji od dostine (ne plaća se carina) tako da je to izjava pristrasnog jadnika koji miješa politiku tamo gdje joj nije mjesto. Svi se žale kako je svugdje bolje i uređenije (jeste) ali se svi bune kada bilo šta krene u tom pravcu

Koliko se može googlati svaka zemlja EU udara porez na pošiljke skuplje od 22 €, a carinu tek od 150 € pa na više (ako roba nemo porijeklo iz EU)
    Postoje razne finese tipa od fizičkog lica fizičkom licu PDV se ne naplaúje do 45 € ali se poslije toga naplaćje i carina
    cek,cek,ti tvrdis da je nesto bolje i uredjenije ako se povecavaju nameti koje obicni gradjani placaju... cudne li logike. ali opet kad vidim kako nazivas druge ljude,drugo se ne moze ni ocekivati
    Last edited by smfilip; 12-07-17 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    169
    Thanked in
    114 Posts

Da se apsolutno poštovao zakon i dosad bi naplaćivali PDV bar u nekom dijelu. To je jedino što iko kaže. Naravno da je NAMA bolje da se manje plaća.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    134
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

moze li se nekako potpisivat peticija ili nesto da se ovo ne desi?

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Da se apsolutno poštovao zakon i dosad bi naplaćivali PDV bar u nekom dijelu. To je jedino što iko kaže. Naravno da je NAMA bolje da se manje plaća.
    Pa u dijelu preko 150e je i naplacivano UGLAVNOM... ali ovo 22E je smijesno,pogotovu za CG gdje se odredjene stvari niti proizvode niti se mogu kupiti. Ako se i malo zadubi u ovu tematiku, u EU postoje drzave koje imaju ovako smijesna ogranicenja, ali su u velikoj manjini, a ne kao sto ovaj gore napisa da SVAKA zemlja ima taj limit. Cak postoji inicijativa u okviru EU koja je trenutno pred nekim sudom,gdje se trazi povecanje tog limita, jer je neki nizi sud vec presudio da je u pitanju nelojalno suzbijanje konkurencije.
    Nego,nebitno,i onako ce dio tvrditi i dalje da je to za NASE dobro (mada bih volio da neko POKUSA da mi objasni to)... mada opet kazem,ovo sto je do sada doneseno se nece odnositi za postanski saobracaj ka fizickim licima, ako ne dodaju jos neki clan
    Last edited by smfilip; 12-07-17 at 10:45.

Thanks Thanks Given 
    134
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by smfilip View Post
    Pa u dijelu preko 150e je i naplacivano UGLAVNOM... ali ovo 22E je smijesno,pogotovu za CG gdje se odredjene stvari niti proizvode niti se mogu kupiti. Ako se i malo zadubi u ovu tematiku, u EU postoje drzave koje imaju ovako smijesna ogranicenja, ali su u velikoj manjini, a ne kao sto ovaj gore napisa da SVAKA zemlja ima taj limit. Cak postoji inicijativa u okviru EU koja je trenutno pred nekim sudom,gdje se trazi povecanje tog limita, jer je neki nizi sud vec presudio da je u pitanju nelojalno suzbijanje konkurencije.
    Nego,nebitno,i onako ce dio tvrditi i dalje da je to za NASE dobro (mada bih volio da neko POKUSA da mi objasni to)... mada opet kazem,ovo sto je do sada doneseno se nece odnositi za postanski saobracaj ka fizickim licima, ako ne dodaju jos neki clan
    Znaci ja nesto porucim do 150e, i ne placam PDV?

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

tako je bilo do sad, ako ne donesu jos neku izmjenu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozete li mi preporuciti neki sajt za kupovinu obucec osim SportD?

Thanks Thanks Given 
    2,797
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Asos

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk VIP

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

cek,cek,ti tvrdis da je nesto bolje i uredjenije ako se povecavaju nameti koje obicni gradjani placaju... cudne li logike. ali opet kad vidim kako nazivas druge ljude,drugo se ne moze ni ocekivati
    Identičan sistem kao i u EU

PS.
    Kada sam napisao "jadnika" nisam mislio lično na stalwalkera već generalno na sve koji imaju tu "logiku" i izvrću i ono malo što dijelimo sa civilizovani svijetom za svoje jadne političke mahinacije. Da li neko možda misli da jedinom meni u vaskolikoj CG odgovara izmjena ?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ako se i malo zadubi u ovu tematiku, u EU postoje drzave koje imaju ovako smijesna ogranicenja, ali su u velikoj manjini, a ne kao sto ovaj gore napisa da SVAKA zemlja ima taj limit. Cak postoji inicijativa u okviru EU koja je trenutno pred nekim sudom,gdje se trazi povecanje tog limita, jer je neki nizi sud vec presudio da je u pitanju nelojalno suzbijanje konkurencije.

Evo toliko si se zadubio u tematiku da si napamet izvalio da je granica od 22 € rijetka u EU. A EVO GA ZVANIČNI LISTING iz EU i zaista ima ih samo pola, druga polovina se kreće od 10 do 17 €.

Zaključak:
    Mladi gospodine, stvari koje pišete se ne slažu sa istinom, kod nas u Komane bi rekli lažeš
    Last edited by Rakun; 13-07-17 at 00:46.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    70
    Thanked in
    59 Posts

A ako u EU donesu zakon da treba svaki dan da se pojede po jedna fekalja po glavi stanovnika , znachi li to da cemo i mi morat iako nismo clanica EU?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ubjedljivo je najjace, kad nas krenu da uporedjuju sa EU. Sve cijene ko u EU, a plata 150-250 max.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Evo toliko si se zadubio u tematiku da si napamet izvalio da je granica od 22 € rijetka u EU. A EVO GA ZVANIČNI LISTING iz EU i zaista ima ih samo pola, druga polovina se kreće od 10 do 17 €.

Zaključak:
    Mladi gospodine, stvari koje pišete se ne slažu sa istinom, kod nas u Komane bi rekli lažeš
    Vrlo mi je drago sto za svakoga imas razlicitu uvredu, vidi se da si veoma mastovit,mozda bi to trebao bolje da iskoristis nego po forumima,recimo da se bavis politikom? Da ne bih polemisao sa tobom, ovo sto si ti izbacio je u teoriji, u praksi prolazi na mnogo vece vrijednosti, prati malo strane forume osim cdm, a koji se takodje bave online trgovinom.
    A ovo sto napisa 'identican sistem kao u EU' na moju konstataciju da je nesto bolje i uredjenije ako ide po ledjima gradjana cu ti reci samo- pose*em se u takvu EU, i sve one koji na ovaj nacin zele da joj se priblize.
    Sa tobom zbog tvoje nekulture zavrsavam svaku diskusiju,srecna ti bila EU, nadam se da ces se obogatiti iznosenjem ovakvih stavova, i zamolio bih te da me ne citiras vise dok u tvojoj glavi ne razgranicis sta je kulturno a sta ne

Thanks Thanks Given 
    47
    Thanks Thanks Received 
    374
    Thanked in
    225 Posts

Hoce da spuste granicu za PDV na 22 EUR, kakva smijurija, jos jedan harac, da natjeraju ljude da kupuju lokalni otpad od proizvoda koji nigdje ne bi prosao ni osnovnu provjeru kvaliteta a da ne pricamo o detaljnim analizama. I nijesu evropske zemlje jedine na svijetu, u Australiji je granica do koje nema taksi uopste 1000 AUD.

https://www.border.gov.au/Trav/Impo/Buyi (ovako se pospjesuje trgovina i konkurencija a ne da vam lokalne nadri-firme prodaju otpadnu odjecu, obucu i tehnicku robu).

Sto mislite odakle nabavljaju ove "moderne" uredjaje koje nam prodaju po 500-600 EUR po komadu, a njih kosta 50 EUR ili sl. Evo jedan primjer:

https://merkandi.com/ (raznorazni skart, sund, vracena roba, dijelom ispravna, neispravna i sl. sve na kilo)

Neka im je sa srecom, sad kad uvedu novi harac pa kad im se prihod od posiljki smanji na nulu (taksa za tzv. "carinski pregled" - koji carinski pregled - to sto paket prodje kroz rendgen i sto ga radnik ubaci u kombi ? I za to uzimaju 1 EUR a ne potrose ni 0.05 EUR goriva na isporuku po korisniku, a nemaju im dostavljaci ni sluzbeni tel. da nazovu korisnika kao sto je red, princip, i procedura svuda da covjek zna da mu je dosao paket - nego vas u dobrom dijelu slucajeva nasamare da morate licno do poste da bi vam onda opet naplatili harac - ma kakva utopija )

I mi da se poredimo sa EU, je li to neka sala mozda ? Mi se ne mozemo poredit vise ni sa Ugandom a ne sa EU.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je proslo, usvojeno, od kad izadje u sl.glasniku, nakon 8 dana stupa na snagu...tako da je to gotova prica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad je proslo, meni treba nesto da stigne za 10ak dana :O

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Vrlo mi je drago sto za svakoga imas razlicitu uvredu, vidi se da si veoma mastovit,mozda bi to trebao bolje da iskoristis nego po forumima,recimo da se bavis politikom? Da ne bih polemisao sa tobom, ovo sto si ti izbacio je u teoriji, u praksi prolazi na mnogo vece vrijednosti, prati malo strane forume osim cdm, a koji se takodje bave online trgovinom.
    A ovo sto napisa 'identican sistem kao u EU' na moju konstataciju da je nesto bolje i uredjenije ako ide po ledjima gradjana cu ti reci samo- pose*em se u takvu EU, i sve one koji na ovaj nacin zele da joj se priblize.
    Sa tobom zbog tvoje nekulture zavrsavam svaku diskusiju,srecna ti bila EU, nadam se da ces se obogatiti iznosenjem ovakvih stavova, i zamolio bih te da me ne citiras vise dok u tvojoj glavi ne razgranicis sta je kulturno a sta ne
    Vrijeđanje ?!
    Ima li veće uvrede nego kad neko pokušava da te slaže ?
    Ima li veće nekulture od laganja ?

Ja ne iznosim stavove već hladne činjenice protiv kojih možeš pokušati da se izmigoljiš laganjem ali ubrzo potom dolazi 2 minuta googlanja i zvanični spisak EU čime se ti nađeš uvrijeđen

PS.
    Što se obogaćivanja tiče pogodio si u sred mete. 5% carine ide meni u džep
    Last edited by Rakun; 14-07-17 at 03:38.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Hoce da spuste granicu za PDV na 22 EUR, kakva smijurija, jos jedan harac, da natjeraju ljude da kupuju lokalni otpad od proizvoda koji nigdje ne bi prosao ni osnovnu provjeru kvaliteta a da ne pricamo o detaljnim analizama. I nijesu evropske zemlje jedine na svijetu, u Australiji je granica do koje nema taksi uopste 1000 AUD.

https://www.border.gov.au/Trav/Impo/Buyi (ovako se pospjesuje trgovina i konkurencija a ne da vam lokalne nadri-firme prodaju otpadnu odjecu, obucu i tehnicku robu).

Sto mislite odakle nabavljaju ove "moderne" uredjaje koje nam prodaju po 500-600 EUR po komadu, a njih kosta 50 EUR ili sl. Evo jedan primjer:

https://merkandi.com/ (raznorazni skart, sund, vracena roba, dijelom ispravna, neispravna i sl. sve na kilo)

Neka im je sa srecom, sad kad uvedu novi harac pa kad im se prihod od posiljki smanji na nulu (taksa za tzv. "carinski pregled" - koji carinski pregled - to sto paket prodje kroz rendgen i sto ga radnik ubaci u kombi ? I za to uzimaju 1 EUR a ne potrose ni 0.05 EUR goriva na isporuku po korisniku, a nemaju im dostavljaci ni sluzbeni tel. da nazovu korisnika kao sto je red, princip, i procedura svuda da covjek zna da mu je dosao paket - nego vas u dobrom dijelu slucajeva nasamare da morate licno do poste da bi vam onda opet naplatili harac - ma kakva utopija )

I mi da se poredimo sa EU, je li to neka sala mozda ? Mi se ne mozemo poredit vise ni sa Ugandom a ne sa EU.

To je to !!
    Bravo za potkrepljivanje riječi dokazima ali mi isto pripadamo evropskim zemljama. Ako mi vjeruješ ja bih radije u neku uniju sa Australijom nego sa EU
    Mislim da niko nije rekao da se mi možemo porediti sa EU
    Taksa za carinski pregled na Malti je 20c
    Last edited by Rakun; 13-07-17 at 16:30.

Thanks Thanks Given 
    1,771
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    466 Posts

Ali uporedjivati sa EU granicom od 22 eur je presmijesno. Pa na eBay.de moze da se poruci skoro sve. Isto aliexpress ima magacine u EU, pa se ni tada dodatno ne placa carina/pdv, jer su platili pri uvozu. Osim ako salju iz nekih bezcarinskih zona. Ali nisam cuo za to.

I ako neki nisu znali u EU nema carine/pdv za posiljke izmedju zemalja clanica.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 660 of 1288 FirstFirst ... 1605606106506566576586596606616626636646707107601160 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)