Infrastruktura?![]()
Na sjeveru nikad jaca sezona !
Poyy
One Ring to Rule them all...
Infrastruktura?![]()
The more things change, the more they stay the same.
Ae kad si pitao da pomijesamo turizam i politiku.
Ulazimo u maj mjesec sve ulice raskopane do jedne, nemamo ni jedan znak na ulicama snijeg ih obalio, popadale fasade sa drzavnih institucija, cijeli grad prljav itd... Medjutim najavljuje se dolazak Duska Markovica oko 25og juna i dolazi rocen krajem maja da odrzi "sastanak" sa nama ugostiteljima i lokalnom samoupravom da vidi sta su problemi posto nijesu imali do tada kad 10 godina na vlasti da ih sredjuju...
Odjednom se dovozi mehanizacija Crnagoraputa, postavljaju se znakovi, dolaze ovi iz vodovoda regionalnog da uvezuju i krpe, ulice su zavrsene za 15 dana sve, fasade koje su stajale tako godinama napravljene za nedjelju![]()
Da bi Dule mogao da odrzi govor.
Srecom je padala sinoc kisa i danas inace vec je poceo pritisak da pada nema vode... Prije neki dan duvao vjetar, kako je poceo da duva tako nijesmo struje imali cijeli dan nedje do 22:30![]()
Medjutim ove godine grdilo agencijskih gostiju iz Izraela, i do sad ih je bilo ali ove godine Gorske oci i par manjih hotela od kraja aprila su puni svaku noc zbog dzip tura i raftinga (od 60-80 godina izraelci). Sve vise Belgijanaca i holandjana agencijiski i individualno, masa vise Njemaca...
Primjecujem skoro 2 puta manje autobusa ove godine nego prosle sa exkurzijama iz BD sto je dosta dobro. Sto znaci manje Rusa... Na smjestajima dosta manje rusa...
Uglavnom ova je sezona bar sto se tice smjestaja bar 30% bolja nego prosla. Samo da bude vode.
Ovo je realno ucesce gostiju za ovu godinu u smjestajima 2-3 zvjezdice znaci srednji i nizi srednji budzet (jedan od objekata gdje primam ruse nazalost)Ali je situacija ista svuda u gradu bar u tom nekom cjenovnom rangu od 40-60eur po noci po sobi.
![]()
Last edited by Gandalf_White; 03-07-17 at 16:07.
Bio sam za vikend u Boki, tačnije u Bijeloj. Kažu da su i Park i Delfin već dva mjeseca popunjeni od 60 do 90%. Navodno je bilo i par noći kad nije bilo slobodnog kreveta. Najviše je Francuza i Njemaca, a ima i Engleza i Španaca (?), Izraelaca, Norvežana... Ruse nisu pominjali.
Tivat mi je djelovao poluprazan, ali moguće je da utisak vara. Par sati sam boravio i u Petrovcu. Rečeno mi je da gostiju ima osjetno više nego prethodnih godina. I kod njih je primjetan porast gostiju iz Francuske (navodno su loši potrošači), ali je bez diskusije najviše Rusa. Kažu, još više nego prošle godine.
Brate, zamisli umre ti neki đed/baba u hotel...uh...
Nego, ima li vode na Žabljak, mislio sam pet, šest dana da odem. Stvarno, ako ne mogu dupe oprat...
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Rusa nema jer sam bila na Kipru i svi su tamo. Mora da ih ima isto na ostale "Pump it Up" lokacije.
http://www.youtube.com/watch?v=PCjwxItb_p4
Les chiens aboient, la caravane passe.
Svaki drugi turist u Antaliji je Rus. Tijekom lipnja tamo je boravilo 584 tisuce gostiju iz Rusije (od ukupno 1,2 milijuna).
Ne volim ih. Kako gadno jedu i kako se guraju, guraju te da bi stigli do bifea u hotel, da ne bi ostali gladni daleko bilo. A sto je najjace, sto su uzimali kifle i ostale zaebancije za dorucak, fora, zene uzmu tasnju i napune je, muskarci kapu i napune je. Da bi imali za plazu. A ja mislila da je moj otac skrtica.
U Deltu sam gleda đe grupe od 5,6 japanskija babođedova dijele jednu porciju nekog jela. Ne živimo u nekakvi zlatni vijek. Svaki cent boli kad se potroši, ako je radom zarađen. Kad budeš radila shvatićeš.
Rusi su, generalno, među galantnijima.
Varaju se oni koji misle da mi spadamo među poželjne goste i velike potrošače!
Necu krepat od gladi i radim. Kad sam imala za odmor, vala cu imat' i za neki sendvich na plazi. Inace bi kuci ostala, kad imas jelo jutro i veceru, kao i oni, po meni dovoljno da dobro doruckujes pa ako nisi neki zderonja vala mozes sacekat' 18 sati. Nismo afrikanci. Da jesmo, razumijela bih, ali ovo trpanje kifli u tasnju....nemoj zaebavat'.
Galantni? Jedna ruskinja me gurnula da bi stigla do jela. I nije jedina. Znam da je za vas majka rusija, ali nemojte zaebavat'. Da ne pominjem da ti ni drze vrata ako si iza, hvala svakako ne umiju reci i da ne pominjem povracanje mladih rusa na stepenice, i opsti haos tuda, prosipaju kafe, piva sto god...pff ne zanima ih
Kad sam boravio u CG prije par tijedna dana nisam primjetio ono notorno divljanje Rusa Budvom. Stovise, rekao bih da je kolicina pijanih, preglasnih, agresivnih zemljaka obojega spola pala na sasvim prihvatljivu razinuMada moram priznati da jos uvijek ima konsumiranja zestokih alkoholnih pica u 9-10 sati prije podne, a pivo da i ne spominjem
![]()
Što ću sad na žabljak, to treba ić kad u pg dostigne četeres stepeni. Bolje mi se ovđe tuširat po vas dan
U Kotor uvece kukavice nema,sinoc u 11 bas nikoga bilo nije.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Možda izraz "galantni" nije najsrećnije izabran, jer on osim toga da je neko izdašan podrazumijeva još mnogo toga.
Uzgred, nisam ni rusofil, ni frankofil,ni anglofil, ni...
Ti Phenix očito nisi vidjela engleske i njemačke turiste, prvenstveno mladež, u njihovom divljem izdanju.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...ta/980061.aspx
Interesantni nazori..
Pretpostavljam da bi bilo ko iz Italije, sudeci na isti nachin, samo kad nam se ime pomene, mogao bi da kaze da smo svi u cg, shisnjari-lupezi najgadnije sorte i nista bez to. A gospoda iz Bg-a da svi nosimo trenerke i da smo sve sto prati.
Cinik bi rekao da su i jedni i drugi 100% u pravu, no da li su zaista?! Ne naravno, ima toga puno, mnogo vise nego sto bi chovjek pozelio, ali to je samo jedna kasta, smijesno je i naopako generalizovat po takvima, chak i u nashem sluchaju. (mali smo i siromasni, te je diverzitet iznimno skroman).
No kod drzava koje nemaju problema za diverzitetom, koje broje 60/70-200 miliona ljudi, a mi vidjeli-sreli nekolicinu ili bili kod njih u nekom njihovom Koniku, te otud "znamo kakvi su", je smijesno.
Treba li suditi o Englezima na osnovu mladjarije im avetne, koja evo chini zvek Cro ostrvima?! Obeznanjeni od alkohola/droge, lome, jebu se gdje stignu, razmichu i tuku, dave u sopstvenim izluchevinama, sto vele lokalci. Ne naravno, apsolutno je besmisleno.
Mladen Jergovic, radeci dugo godina u F1 kod Bernija Eklstona, govori kako je u GB sreo najgoreg sljama na dvije noge ikad, no istodobno, da upotrijebim njegov termin, najdivnijih ljudi koji se daju zamisliti. Sharolikost i raznorodnost u pravom smislu te rijechi. Prilichno ochekivano, reklo bi se.
Tolike zemlje imaju sirotinje, bijede, lowlife-ova na milione. A kod nas ne dolazi krem de la krem, bilo koja zemlja da je u pitanju, ma koliko voljeli da je to sluchaj.
Sto se tiche Rusa, pa i da se zaboravi istorija, tesko je ochekivat havajsku pitomost. Tamo gdje -40 naziva dobro jutro, a beskrajna pustahija ubija duh, alkohol se pije kao voda, tek da bi se preteklo..
Ipak, galantnosti ima itekako, no takvi uglavnom posjecuju Porto Montenegro, Sv. Stefan i slichne lokacije. Za vrijeme Jeljcina, postojali su klubovi, ne znam je li tako i danas, gdje je strancima bio zabranjen ulaz, ne iz nacionalistichkih razloga, vec jednostavno sto nijesu dovoljno trosili.
><
Rusa ove godine ima više nego prošle.
Zamislite jednog ruskog burzuja u hostel da noci , kako ne... Jesu li turci zaboga gadljivi na ruske pare ?
Nego stoke ima svudje , dosta je glupo kad se generalizuju ovakve stvari...
Naš turizam je kao vlasnik kafana,bordela,hostela koji uglavnom posjećuje pozorište,elitne hotele,koncerte klasične muzike i uopšte ga nije briga ko je klijentela koja puni njegove dzepove već samo novac koji mu omogućava da živi u raskošu !!! Evo kažu da je bivši premijer u UAE a neko taj luksuz mora da plati ...
deuscroix
Meni rece prije dva dana amerikanka jedna da nije htjela da ide u CG na izlet zbog one table u Dubrovnik no je posla u Mostar
"Ko crnogorstvu ne bio vjeran, Bogom i ljudima svud bio ćeran!" - kralj Nikola
Srecan joj put veliki, neka nas je postedjela svoje pośete.
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Evo ce objava sjutra preksjutra da je 11% gostiju vise nego lani, ali nece smjeti da kazu da je rusa manje 19%![]()
Boze zdravlja za koju godinu da ih bude samo u ove unistene gradove budva - petrovac - becici i nidje drugo, napraviti im jedan rezervat da imaju da divljaju i to je to.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks