bice.dosta price posle ove trke...to je sigurno
Qqqqqq ovaj Luis je ljiga...
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Nevjerovatno, botina druga iako je morala da bude kaznjena za pocetak i sudar sa Raikonenom. Fetel objasnio placljivom po ko zna koji put. Nagutao se placko prasine iako ima brzi bolid sekundu po krugu ovdje.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Botas ludak ali je veci Hamilton.![]()
Da je bio jos jedan krug oduva Hamilton etela - baterije ga zeznuse dva kruga kad je etel utekao na 2.5sek.
![]()
![]()
![]()
Sent from my Redmi Note 3 Snapdragon using Tapatalk
Da pratis F1 znao bi i cuo bi na pocetak da je to bio trkacki incident.
1.Botasa je bacio ivicnjak i nije mogao da kontrolise F1 u tom trenutku.
2.Kod tebe na volan F1 se izgleda okrece kao na 124.
Kako ga iščaši Kultard na podijumu - "Kimi took full responsibility for that. No, just kidding but you believed it!"![]()
![]()
![]()
![]()
Ovi sto mrze Mercedes - nece da kazu da Hamilton nije morao u boks da ide - nego da su naredili ovi gljavni da uvedu Hamiltona u boks.
Kad je rekao Hamilton nema potrebe a iz boksa mu kazu naredili:su nam da te uvedemo u boks.
Pa za ove sto vole Luisa izgleda da otpadanje štitnika sa bolida nije safety issue. A Charlie, molim te ubrzaj SC, Charlie znaš ako me neko udari ne može to biti 10sec... Jbg, Charlie ga izgleda ne voli, pitam se zašto.
10sek kazne za Fetela je kao poklon, jer je ono za diskvalifikaciju, da u SC koloni udaris namjerno vozaca, ono je nevidjeno ali ok, kriv je Hamilton jer tempira kretanje posle SC, sto svi zivi rade.
Sent from my 6055P using Tapatalk
10 sec stop and go je oko 30-ak sekundi vremena
Svako iz svog navijackog ugla gleda na istu scenu
Ajmo da probamo redom.
Hamilton VS Vettel
Krivica za oba. Hamilton jer cesto uspori ovako nakon SC. U Kinu je slicno bio napravio. Zalit se konstantno na spori SC a ovamo spustis brzinu na manje od 50kmh jer zagrijavas kocnice, pri cemu niko nema problem sa kocnicama, vec svi imaju sa hladnim gumama. Providno. Imam osjecaj da je namjerno trazio ono. I u Monte Karlo je svaka krivina brza od 50 kmh. Plus kocnice ne zagrijavas na izlaz iz krivine
Vettel - onako ne moze da reaguje 4struki sampion. Iako je bezazlen udar pri maloj brzini i zna se da nece biti stete, sjedi i trpi. Stici ce ga kazna. Ali dobro tesko je u tim trenucima hladne glave razmilsjat.
Odluka direkcije trke da samo kazni Vettela je skandalozna po mom misljenju al dobro na kraju i nije tako lose ispalo.
Bottas VS Raikonen
Je li moguce da nije kaznjen za ono cuskanje? Polomio mu je pola bolida na vec drugu trku. Ne zaboravite da je u Barcelonu isto zakcio Kimija. Ono je definitivno za kaznu a ne da se kaze da je ''incident noted''. Nisu ni ramzatrali da ga kazne cini mi se.
Bijase li Hamilton onaj koji rece da cio Ferrari radi za Vettela? Mislim vjesto su komentatori na SK previdjeli da cuju da trazi da Bottas malo uspori ne bi li se nasao u DRS iza Vettela. Pri tome imao je minimum 20kmh brze auto na pravcima i nije bio u poziciji da ga prestigne. To dovoljno govori koliko je Vettel radio u ostalim djelovima staze da odmakne Hamiltonu jer se na 2km pravca nije mogao izborit sa njim nikako sa starijom verzijomv motora.
Rikardo i Strol vozaci dana. Rikardo je pogotovo imao puno da radi cijelu trku. Strol se dobro probudio poslije prvih par uspavanki.
Force India - zali Boze onih usijanih glava. Mogli su 1-2 da imaju na kraj dana.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Izgleda da kad je SC treba puni da se vozi - a mozes da usporis dosta i kad drugi put sto je usporio sto je i normalno a fetelj se prepao da ga ne opuvaju ovi iza kao prvi put pa je gleda u retrovizor dje su mu a ne ispred sebe..
sto se tice SC Perez-Ocon-Alonso-Ricardo..... su se zalili na sporost SC
Nece da priznaju da se Hamilton posprdao sa etelom.
Obrnuh danas samo na sekund tv i vidjeh samo situaciju dje je ovaj placko usporio do 0.1 km/h i rekoh je li normalan tip, inace ovo sto je Fetel uradio apsolutno opravdavam, jer svako bi se iznervirao da sa 80-90 km/h zakocis bez ikakve potrebe, a znas da je iza tebe kolona i da je razmak izmedju svakog bolida manji od 2 metra.
I je li moguce da je posliej svega FETEL izasao ispred placka na kraju? HAHAHAHAHHAHA kakav samar.
Kad je snimak moram geldat? SK.
Zamisli koliko je etel los bio kad je vise gledao u retrovizor dje su mu bili + Hamilton sa 86km smanjio na 57km niko mu nije kriv sto ne gleda ispred sebe.
Nego njegova sreca sto svi ispadose inace bi zavrsio 8-9 a Hamilton prvi.
http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/...bastian-vettel
Sto cemo sad genijalci, znalci, majstori...? Jasno se na snimku vidi da nije krenuo pa zakocio, a sto je mislio Fetel pa se nasadio
Sent from my 6055P using Tapatalk
vidjite nesto, ono sto je seb uradio nije dobro....i za.kaznu jeste....ali bi mi i luis bio pod istragom.... uglavnom, ono sto mi se svidja je sto mu je pokazao damu...
Pa testirao kocnice u krivini i jos toliko usporio da se SC nije ni vidio? Njegovo pravo je da drzi ritam ali namjera onim ponasanjem je bila ocigledna, htio je da ga nasadi ili bar isprovocira sto je donekle i uspio ali je i on i njegov tim usljed toga potpuno izgubio koncentraciju. Koliko je mercedes brzi bilo je ocigledno cijelog vikenda i na kraju su njihovi vozaci doveli da umjesto ovo lagano odrade dozive fijasko. Cini mi se da Botas nije pobijedio jer je morao da odradjuje posao za Hamiltona. Ne znam jer nisam gledao trku osim reportaze pa mi je na to zalicilo. Uglavnom mi je nevjerovatno sta rade sa ovim sportom kojeg sam nekad jako volio i koji je imao posvecene obozavaoce sirom svijeta a sad sve vise lici na cirkus.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks