Kad vec pominjete Plantaže napisite i da u poslednjih 3-4 godine firma plate daje iz kredita i da je firma u losijem stanju nego prije 10-ak godina. Ako ovako nastave nece jos dugo izdrzat, to je javna tajna ali ne dozvolite da vam novinari mazu oci kako posluju sa velikim dobitkom i imaju mijione na racune, a ovamo se plate primaju iz kredita. To se namjerno radi da bi se firma dovela na prosjacki stap i da bi mogla da se privatizuje, da je neko kupi za male pare i da se obogati. Nije ovo prva firma koja je tako prosla, nego znamo svi kako su i ostale dobre firme u CG zavrsile kod privatnika.
Sto se tice flase vina od 1000 dolara, znam iz licnog iskustva jednu djevojku iz Kalifornije sto drzi vinariju gore i kod nje je flasa vina 1500 dolara, pio sam to vino i veoma je skupo napraviti tako nesto. Vino je radjeno od 7 sorti grodždja, 7 sudova, 7 fermentacija i jedan odmjer za sve. Kod nas mislim da je najskuplja flasa do 100€ ako pricamo o reserve vinima tu cijene mogu da idu max do 250€ i nista preko. Takodje ta reserve vina su iz odabranih godina i kolicina toga vina ne moze it velika.

Reply With Quote
Bookmarks