Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 25 of 91

Thread: Imate novac koji lezi neiskoristen potrazite savjet kako da ga investirate

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Imate novac koji lezi neiskoristen potrazite savjet kako da ga investirate

Evo kratkog clanka sa nase fb stranice:

Evo jednog predloga za investiranje koje ce se isplatiti na duzi period. Jedan od poslednjih dragulja koji je u drzavnom vlasnistvu-plantaze 13.jul. Znam reci cete da je nase trziste kapitala mrtvo i u pravu ste-a to je bas vrijeme kada treba kupovati akcije kada su na najnizim vrijednostima jer znaci da ce da rastu. Zasto mislim da su plantaze odlican izbor zato sto je to kompanija koja ima dobru perspektivu i cija imovina visestuko premasuje trenutnu vtijednost na berzi. Sa tom kompanijom se lose upravlja-tj krade se rasipa kao i u ostalim drzavnim firmama. Zamislite da imate 23km/2 (23 000 000 m/2) vinograda,vocnjaka i maslinjaka i da godisnje ste u plusu samo milion eura-bruka i sramota. Jedan nas gastabajter iz US je u blizini Rogama napravio kucu i vinograd i bavi se proizvodnjom samo vrhunskih vina of 1000e po boci- nekmproizvede godisnje 1000l i zaradio je koliko i plantaze sa 650 radnika.
    Po meni drzava ce zbog minusa u budzetu biti prinudjena da proda plantaze a cijena akcija ce se udesetostruciti-jer sa strucnim menadzmentom i modernizacijom ta kompanija je pravi rudnik zlata.

https://www.facebook.com/Plutus-Inve...6723215446227/

Razumijem zasto je izbrisan prethodni tread za ulaganja jer je mozda bio previse clickbaity,al ne shvatam zasto mi je izbrisan oglas za kupovinu automobila. Vjerovatno cim zaradis neke pare pocinjes da smetas nekome.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    8,776
    Thanks Thanks Received 
    3,898
    Thanked in
    2,330 Posts

Jeste,ljubomorni su moderatori odavno sam ja osjetio,i meni je obrisan oglas za prodaju tv-a,no shto cesh,zavist.
    Koje cesh auto da kupish?
    ...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Jeste,ljubomorni su moderatori odavno sam ja osjetio,i meni je obrisan oglas za prodaju tv-a,no shto cesh,zavist.
    Koje cesh auto da kupish?
    Japansku zujalicu neku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Definitivno je ljubomora administratora u pitanju, ako je kakva ljuta zujalica posrijedi...
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Definitivno je ljubomora administratora u pitanju, ako je kakva ljuta zujalica posrijedi...
    Ne znam jel ovo ironija? 10 god sam ovdje sve je bilo ok.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Počeo si da štrčiš brate.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Apsolutna i nepatvorena ironija užeg spektra.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Moguce da sam prekrsio neka od pravila foruma kod oglasa za investiranje-ne znam nisam ih odavno citao. Al ne shvatam zasto je izbrisan oglas za kupovinu auta-javilo mi se par ljudi sto dovozi auta iz svajcarske i njemacke,a odje cu pratiti autodiler ako naleti nesta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Vidi prvo ima li išta mlađe od deset dana ma forumu, ili je nekim čudom sve i svačije izbrisano... nemadoh srca više.

Thanks Thanks Given 
    6,192
    Thanks Thanks Received 
    13,742
    Thanked in
    5,208 Posts

Sa' će on, treba mu malo vremena samo

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Sa' će on, treba mu malo vremena samo
    Burn

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Xerxes View Post
    Vidi prvo ima li išta mlađe od deset dana ma forumu, ili je nekim čudom sve i svačije izbrisano... nemadoh srca više.
    Budim se ne radi internet i kablovska-nema tredova vec sam pomislio da sam zrtva sofisticiranog hakerskog napada i krenuo da vadim sesir od aluminijumske folije bar da se zastitim of harpa i kontrole uma-izlazim napolje vidim monteri za internet na banderi-dolazim na forum vidim svi postovi u zadnjih 10 dana izbrisati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Sad valja sve obnovit, a pošto nema odmora...

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Kao prvo, uvodni tekst je u potpunosti netačan.

Ne znam ko ga je pisao, ali ko god da je, ne zna ništa o tržištu i u Plantaže nikad nije ni ušao. Činjenično stanje je:

- Plantaže su kompanija koja u poslednjih 20 godina ostvaruje samo profit, a recimo za 2015 godinu je 40 odsto veći nego za prethodnu.
    - Za poslednjih 10 godina, prihodi Plantaža su bili preko 320 miliona eura, od čega je 33 profita.
    - Plantaže su jedina kompanija koja nije dobijala subvencije od države
    - Plantaže samo državi godišnje uplaćuju oko 9 miliona poreza

Ovako bi se moglo nabrajati u nedogled, a da ne govorim o tome kakav imidž imaju Plantaže kod nas i u svijetu. Najskoriji primjer je DECANTER ( najprestižnije takmičenje na svijetu ) zlatna medalja iz Londona za ediciju Stari podrum - Kaberne 2012.

Da ne govorim o tome kolike su investicije Plantaža, koliki je naučno-istraživački rad, koliko je tržište Plantaža, i sve ostalo.

Takođe, taj podatak da postoji Vinarija u Rogamima koja prodaje flašu vina za 1000 eura je apsurdna. U Rogamima postoji vinarija Radević, vinarija Krgović, vinarija Mola, vinarija Vučinić. To su sve male porodične vinarije od 2-5 ha, i godišnjom proizvodnjom od 20-30 hiljada boca. Cijene su okvirno 20-30 eura po flaši, što ne znači da toliko i vrijede.
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Tako da poštovani kolega (ako se baviš vinom) sledeći put dobro prouči materiju, prije nego što objaviš ovakve neistinite informacije. Ukoliko nijesmo kolege, i ne baviš se vinom, važi isto, samo da bolje proučiš tržište i investicije.

Napominjem da ovo nijesam rekao sa namjerom da odvratim od ulaganja i trgovanja akcijama Plantaža, a ni da ih podstaknem, to je na vama. Samo sam se osvrnuo na prvi post koju nije u dodiru sa realnim i činjeničnim stanjem, jer neko ko nije upoznat može dobit sasvim krivu sliku o svemu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Tako da poštovani kolega (ako se baviš vinom) sledeći put dobro prouči materiju, prije nego što objaviš ovakve neistinite informacije. Ukoliko nijesmo kolege, i ne baviš se vinom, važi isto, samo da bolje proučiš tržište i investicije.

Napominjem da ovo nijesam rekao sa namjerom da odvratim od ulaganja i trgovanja akcijama Plantaža, a ni da ih podstaknem, to je na vama. Samo sam se osvrnuo na prvi post koju nije u dodiru sa realnim i činjeničnim stanjem, jer neko ko nije upoznat može dobit sasvim krivu sliku o svemu.
    Vasi podaci su tacni sto se plantaza tice-to je period za 10 godina 2014 30 miliona prihoda 1.96 miliona profita smatrate li da je to dovoljan profit za resurse kojim kompanija raspolaze? Ja smatram da ta kompanija moze poslovati makar 5x profitabilnije nego sto posluje sada i da je dobra prilika za investiranje jer kad s e bude privatizovala cijene akcija ce skociti vise puta.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sto se tice vinarije u rogamima moguce da ste u pravu da sam permutovao gdje se nalazi-uglavnom covjek se hvalio da prodaje vrhunsko vino svojim prijateljima u americi 1000 dolara za bocu mogu se rspitati o kome se tacno radi.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Evlcrazylady View Post
    Sto se tice vinarije u rogamima moguce da ste u pravu da sam permutovao gdje se nalazi-uglavnom covjek se hvalio da prodaje vrhunsko vino svojim prijateljima u americi 1000 dolara za bocu mogu se rspitati o kome se tacno radi.
    Jesi li to u kafani čuo, ili...?

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Smatram da će prihodi ići uzlaznom putanjom, što i dokazuje dosadašnja praksa. Plantaže su ogroman, ogroman kapacitet, koji se iz godine u godinu iskorišćava i napreduje sve više i više.
    Što se tiče malih vinarija, manje više sve imaju istu politiku. Proizvodnja je mala i oni moraju ići sa jačim cijenama, da bi nekako ekonomski opravdali svoje poslovanje, i ako mislim da tu nema nekog velikog prostora za manevar.

Da se Pro-Corde proizvodi u nekoj od privatnih vinarija, on bi koštao 30-ak eura po flaši. Konkretno to je vino premium kvaliteta, i stranci na degustacijama se uvijek čude kako jedno takvo vino može da košta 5-6 eura koliko košta kod nas u maloprodajama, dok je u Šipčaniku još jeftiniji.

Ja lično nikad nijesam vidio vino koje košta 1000 eura, i vjerujem da toliko ne može da vrijedi nijedno, pa ko zna kakvom berbom, fermentacijom, maceracijom, odležavanjem i čuvanjem da je dobijeno. To je već u domenu fantastike.

Desi se jednom u pedesetak godina neka vanserijska berba, i vina iz tih berbi se rade limitirana, kao što je slučaj sa ovom serijom Plantaža zvanom Stari Podrum,
    2011 godine se desila takva.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kad vec pominjete Plantaže napisite i da u poslednjih 3-4 godine firma plate daje iz kredita i da je firma u losijem stanju nego prije 10-ak godina. Ako ovako nastave nece jos dugo izdrzat, to je javna tajna ali ne dozvolite da vam novinari mazu oci kako posluju sa velikim dobitkom i imaju mijione na racune, a ovamo se plate primaju iz kredita. To se namjerno radi da bi se firma dovela na prosjacki stap i da bi mogla da se privatizuje, da je neko kupi za male pare i da se obogati. Nije ovo prva firma koja je tako prosla, nego znamo svi kako su i ostale dobre firme u CG zavrsile kod privatnika.

Sto se tice flase vina od 1000 dolara, znam iz licnog iskustva jednu djevojku iz Kalifornije sto drzi vinariju gore i kod nje je flasa vina 1500 dolara, pio sam to vino i veoma je skupo napraviti tako nesto. Vino je radjeno od 7 sorti grodždja, 7 sudova, 7 fermentacija i jedan odmjer za sve. Kod nas mislim da je najskuplja flasa do 100€ ako pricamo o reserve vinima tu cijene mogu da idu max do 250€ i nista preko. Takodje ta reserve vina su iz odabranih godina i kolicina toga vina ne moze it velika.
    ..sta da ti kazem..:)

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by heliumht View Post
    Jesi li to u kafani čuo, ili...?
    Na slavi jednoj

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ne razumijem se u vina po meni je Vladika neuporedivo bolji od pro kordea.

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Na slavi jednoj

Nemoj pogresno ovo protumaciti, ali kako da te neko ozbiljno shvati, kada tako labavu i neprovjerenu informaciju koristis u okviru prijedloga za investiranje? Ne ulazim u to kakav je prijedlog, niti tvoje sposobnosti, samo skrecem paznju na ovaj maleni propust

U svakom slucaju, srecno!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by heliumht View Post
    Nemoj pogresno ovo protumaciti, ali kako da te neko ozbiljno shvati, kada tako labavu i neprovjerenu informaciju koristis u okviru prijedloga za investiranje? Ne ulazim u to kakav je prijedlog, niti tvoje sposobnosti, samo skrecem paznju na ovaj maleni propust

U svakom slucaju, srecno!
    Poenta nije u vinima - poenta je da su akcije plantaza pdcjenjene u odnosu na imovinu koju imaju i potencijal za razvoj-kada se saopsti odluka o privatizaciji vidjecete koloko ce skociti akcije.

Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    23 Posts

ne shvatam zasto mi je izbrisan oglas za kupovinu automobila. Vjerovatno cim zaradis neke pare pocinjes da smetas nekome.
    Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Evo i ja da spomenem da mi je izbisan oglas iz podforuma "vozila i oprema" gdje sam trazio polovan karter za auto! WTF!?? :evil:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)