Loš bezbojni lak.
Sent from my Redmi Note 3 Snapdragon using Tapatalk
Imam pitanje. Sta se desava sa autima koja se lakiraju, kakva je to farba i lak ? U roku od godinu dana vodio sam na lakiranje tri auta. Nisu svi moji. Golf 3, Passat 4 i passat 5. Prvo lakiranje sam platio 350e. Lakiranje drugog 500 e, a lakiranje treceg 800 e. Lakirani su na 3 razlicita mjesta i sve su metalik boje, dvije plave i jedna zelena. Ali sad se desavaju potpuno nenormalne stvari. Ama samo li taknes farbu skida se i ostaju bijele fleke ispod. Cini mi se da dunem u auto ogulio bi se i ostala bi ta bijela fleka. Vjerovatno podloga ili sta vec. Na originalnoj farbi toga nije bilo , ni na jednom autu. Ogrebes ga, udaris ga, ostanu linije, udubljenja, ali nikad ovo bijelo ******. Pa izgleda da je bolja najgora originalna farba nego najbolja naknadna farba. U cemu je problem ?
Loš bezbojni lak.
Ja bih prije rekao da ti majstori nisu koristili ucvrscivac valjani i da je se boja nije dovoljno stegla. Kad na to dodas pretanak sloj laka mozes noktom ogulit citavu boju sa auta do podloge.
..sta da ti kazem..:)
Moguće i da je podloga loša.
Što im ne pođeš tamo, pa im ne reklamiraš?
Bio sam i rekli su mi da je to potpuno regularna stvar, da se to desava od kamencica i da se to ne moze izbjeci. Ali to se ne desava na originalnoj farbi, toga nikad nije bilo prije lakiranja. Tacno vise ne smijem povesti auto da se lakira.
Talisman je kanta. Takodje i Mazda 6.
TAKUMI
Avensisa i Superba.
TAKUMI
Koji model passata 2001-2005 ima fixni zamajac?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pocetna je 18,5K, pištolj. 26000 je najskuplji hibrid.
Po meni auto ne vrijedi te pare.
TAKUMI
rakune ocekivao sam od tebe vise kao starijeg clana da ne pricas one cijene sa bilborda VEC DO 18,999 itd...
f6
ne vezano za tvoje pitanje, ali meni je nevjerovatno kolika se prica diga oko plivajuceg zamajca, toliko je narod stravljen od toga da evo i akd se prodaju auta glavna stvar koja se navede je da ima fiksni zamajac....
a kad kupuju dizela niko ne pita za turbinu, dizne, pumpe i sl...
svakako, ljudi odje voze sa neispravnim zamajcem a i ne znaju.... samo su culi![]()
Pa kako nece kad kosta 400-500 eura.
TAKUMI
koliko kosta remont turbine? dizni? set kvacila sa zamjenom.... a svis ufatili zamajca koji niko i ne mijenja...niti znaju simptome...
ford focus 2005, u toku voznje se ponekad upali lampica od rucne. ponekad svijetli desetak sekundi, onda se ugasi. sto moze biti?
dospi glicerina i provjeri dje pusta, crijeva kocioni aparati...
p9lite
Radio sam nesto i dobih na poklon 5l ulja...a taman mi je bilo zrelo za zamjenu, sipao bih ga u mazdu 6 dizel...
A nikad nisam cuo za njega ni koristio pa ne znam kakvo je, do sad sam sipao Shell Helix Ultra i super mi se pokazalo...mada ono, ulje ka ulje, samo da se mijenja redovno
Ravenol vmo 5w40 full synthetic
![]()
Izgubio sam tablicu sa motora ili je otpala uglavnom nema je.
Treba da podjem u mup i prijavim da je izgubljena. Dal ce mi dat istu tablicu sa istim brojem ili dobijam novi broj?
Kakva je procedura i sa tablica sa auta kad se izgubi jedna? Daju li istu ili se uzima drugi broj?
..sta da ti kazem..:)
Prijavis da si izgubio, uplatis taksu i poslije nekoliko dobijes tablicu sa istim brojem koji si imao.
http://www.youtube.com/watch?v=FliGuYrDla8&NR
Mr_G_rUzNi aka mrG1
ne voze svi leksus koji na instrument tablu napise "gospodine molim vas dospite malo glicerina"
Ako se pali lampica od rucne onda je u 98% slucajeva nizak nivo glicerina, a senzor je na cepu...Pa kako se mucka preko rupa i po krivina upali lampicu rucne za nizak nivo
A nasi ljudi glicerin promijene jednom u 10 godina kad im zaribaju kociona klijesta...a treba ga mijenjat svake 3 godine ili posle prvog ozbiljnijeg pregrijavanja kocnica...Jer prokljuca i izgubi svojstva
Last edited by Laz; 09-06-17 at 18:12.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks