Dajes ti pogresnu glavu.
prosjek je toliki zato sto se provlacio kroz gradove i kroz guzve
She is only here to annoy herself!
Dajes ti pogresnu glavu.
TAKUMI
:lolblue: :lolblue:
TAKUMI
Ja cu da se kladim u 1000e, pa ako neko misli drugacije... 525d je spreman, pare su tu... znaci ta ruta, e sad ocu li ja na eco mode ili na sport, to je moj izbor.. ako je ko voljan, nek se javi na pm.. poyy...
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Hoho, ajte sad pizde 😀😛
Sent from my S7 Edge
Kakve su ovo price.
Evo od danas
Golf 6 1.6 tdi dsg dvoje sa koferima klima od pocetka. Prosjecna do bg 5litara.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
eto taj tvoj golf bi i mogao ovakve voznje da potrosi 6.5 al 525d bas nikako
Cek cek... meni je moje auto 6.9l trosilo na 900km puta pri prosjecnoj brzini 110kmh ?!?!?!??! (Imam sliku ako treba) Znaci ispod 150kmh na auto put nisam isao, a islo se i do 200kmh (5.ljudi u autu i koferi)
@acs i meni je skoro do BG, isto koferi itd, nas troje 5.5l cini mi se oko 75kmh prosjecna brzina..
Ovo pricam sad za 2.0hdi 120kw ...
A 520d i 525d ja to nisam vjerovao dok nisam probao, preprepresmijesna potrosnja po boardu na eco mode pogotovo.... (pricam o automatskom menjacu)
Nego odosmo u off, opet kazem da bih prvi ja rado vozio 528i ako ne i jaci benzinac prije nego dizela, ali budimo realni kad se prica o potrosnji... a ne vas par sto vozite benzince, branite potrosnju od 10l i lupate da bi dizel potrosio litar, dva manje...
Poyy
pa uporedi fabričke podatke
http://www.cars-data.com/en/bmw-525d...ive-specs/7499
http://www.cars-data.com/en/bmw-528i-specs/7432
benzinac po njima troši litar više na otvoreno i litar i po kombinovano
e sad ovo su smiješne cifre i za jedno i za drugo ali ako je isti metod vjerovatno je i odstupanje od realne potrošnje isto
Daj ta dva auta istom vozacu, koji nema pojma o toj ruti i nije ga briga za ove tvoje lovacke price. 2 litra u vrh glave razlika. I spremi soma eura.
Štefke, opet mijesas grammas and frogs.
Bimmer ima 1800 KG i 250 KS.
Poyyy
TAKUMI
ja sam danas u lagunu cerao cimenat, ljepilo za keramiku, betonske blokove, bicikla trotinete, kolica, torbe, raznorazni alat...
koliko je potrosila do zabljaka pojma nemam....stedio je nisam usputali sam siguran da nije oborila prosjecnu potrosnju ni za 0.1
Sent from my MX5 using Tapatalk
Meni npr raznosi kad radi klima i kad ga bucam na otvoreni... sigurno i 7-7.5la kroz grad i 10l
![]()
I meni pije minimum pola litra sa klimom.![]()
TAKUMI
meni je zbog klime isto potrosnja makar pola litra a mozda i litar gore ljeti...
cim otopli prosjek ide gore
Možda nisam napomenuo da je cijelim putem bila upaljena klima? Onda ni 1km nije voženo u ECO mode.
Btw kad sam ja uzeo ovo auto sa 39k kilometara, prosječna potrošnja mu je bila 8l tačno. Za 20k sam uspio da mu popnem prosječnu na 10.5, uništi ga Podgorica
Sent From My Galaxy S7
Last edited by BiTrAtE; 21-05-17 at 06:59.
Evo moje iskustvo sa potrosnjom, u pitanju je 320d xdrive f31, relacija Pg-Ohrid, prije toga je bilo oko 100km gradske voznje po Pg i danas po Ohridu, sve ukupno oko 460km![]()
Sad ce se javiti ljudi da ti kazu da lazes😂
Ne znam zasto bi mu iko rekao da laze? To je auto 60ks i 300kg manje primjera radi u odnosu na moj primjer, realna je potrosnja.
Evo se i ja danas vratih, okružih pa je dionica bila Gostivar - Ohrid - PG. Bucanje konstantno, 4 u kola, gepek pun stvari, klima, Sport/Comfort ponovo naizmjenično:
Sent From My Galaxy S7
Last edited by BiTrAtE; 21-05-17 at 21:01.
Jes 60ks manje ali je 4x4 i u 460km na koje se odnosi ova potrosnja oko 100km gradske kroz pg zato je prosjecna brzina 45. Sto se tice 525d xdrive, posto vozim i njega, potrosnja je ispod 6 na otvoreno a grad oko 8l posto neko rece da trosi na otvoreno 9
Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
ja sledece auto koje budem kupovao imanda bude jedno 250-300ks... ima na gorivo da ustedim to sto izgubim na registraciju u odnosu na 2.0...150ks...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks