Page 544 of 1402 FirstFirst ... 444444945345405415425435445455465475485545946441044 ... LastLast
Results 13,576 to 13,600 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Default Iz raznih novina III

Albanci su najveci problem :lolblue:

https://m.cdm.me/politika/bulatovic-...ska-cg-u-nato/

Iskulirajte naslov, procitajte tekst. Sva muka je da se ne udje u nato da matica <3 Srbija <3 dobije izlaz na more. Znaju da kad udjemo u nato da im je sudbina zapecacena.
    Ali bas ti koji se zalazu za neulazak u nato, "brinu" se za crnogorsku sudbinu, tj da nas albanci ne poklope (4% albanaca u cg ima, sa trendom smanjenja jer svi idu iz cg za boljim zivotom), a ovamo ne mogu da se pomire da postoje granice kod Bijelog Polja i Pljevalja
    Last edited by Tripleta; 21-05-17 at 17:19.
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Default Iz raznih novina III

Quote Originally Posted by StefanPG View Post
    A sto niko hrvatsku zastavu ne spomenu? I nju vidjeh nedje okacenu. S njima se koalicija pravi, je li to provokacija?

Послато са GT-I8190 уз помоћ Тапатока
    Hrvatska je okacena zbog nekog dogadjaja u matematici ja mislim, dje su dosli studenti iz okruzenja. Procitah nedje komentar da je to u pitanju, a ne provokacija kao kod Bozovica
    Nije se cg odvajala od hrvatske, nego od srbije

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako bih ja danas istakao trobojku sa avatara da li bi neko smatrao provokacijom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Meni se cini da Srbi ne mogu da prihvate da su Crnogorci Crnogorci. Na pitanje CPC Srbi u crveno, pitanje jezika tu Srbi posebno pljuvaju, na pitanje istorije, e to je politikin zabavnik (na stetu Crne Gore, naravno).
    Rece mi prijatelj: Srbi se zale na ugrozenost samo kad su manjina. Kad su vecina onda njihova hegemonija je nacionalna obaveza. A kad jasu na klerikalizmu, e to poprima neku miru fasizma.
    A sto se tice srpske zastave ona je propisana turskim fermanom 1835 i ona je dan danas njihovo glavno nacionalno obiljezje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Piše: Andrej Nikolaidis
    Na dan 21. maja, prije ravno 11 godina, održan je referendum o crnogorskoj nezavisnosti.
    Sjećam se pustih ulica Podgorice dok smo, u predvečerje, ulazili u grad. Birališta su, ako se dobro sjećam, zatvorena u 20 sati. Ljudi su malo poslije toga izašli u kafane da tamo čekaju rezultat referenduma. I dok si pucnuo prstima, Podgorica vri, kao da Crna Gora protiv Srbije igra finale prvenstva svijeta u fudbalu.

Na Radio-televiziji Crne Gore direktan prenos referenduma vodio je Milorad Đurković, legendarni sportski komentator – tek da se dodatno potcrta agonalna priroda onoga što se te večeri u Montenegru dešavalo.
    Navijači Srbije, umotani u srpske trobojke, u svojim; navijači Crne Gore, u crveno-zlatnim majicama, u svojim lokalima.
    Uprkos najavama, sukoba navijača nije bilo ni prije, ni tokom, kao ni nakon utakmice.
    Bilo je mirno, iako je utakmica odigrana po do tada – ni po tada – zabilježenim pravilima, koja su uvedena zato što je stručni štab Srbije prije utakmice najavio da neće priznati poraz, te da će na njega odgovoriti izazivanjem građanskog rata u Crnoj Gori.

Predstavnici UEFA-e, pardon, Evropske unije, na pregovarački sto su stavili prijedlog: pobjeda Crne Gore biće priznata samo ako ova Srbiju razvali sa više od 10 razlike. Stručni štab Srbije prihvatio je ponudu evropske kuće fudbala, pardon, Evropske komisije. Računali su: pa nismo toliki levati da izgubimo 10 razlike.
    Bili su... Zijanili su sa 11 razlike: 55,5 prema 44,5.
    Baskijska zastava usred Podgorice
    Stručni štab Srbije je iz stonoga Beograda predvodio Vojislav Koštunica, čije naredbe je slijedio buljuk crnogorskih političara. Neki od njih - Momir Bulatović, recimo - nakon poraza na referendumu nisu se oporavili. Drugi, poput Andrije Mandića i Nebojše Medojevića, pronašli su novi angažman: umjesto za Koštunicu i Srbiju, rade za Putina i Rusiju, čiji im je fudbalski savez povjerio odgovoran zadatak - da treniraju niže, zapravo najniže selekcije Rusije sastavljene od talenata iz Crne Gore.
    Rezultat meča čekao sam u knjižari "Karver". Sa mnom je iz Ulcinja u Podgoricu došla ekipa iz Baskije. Momci su došli da prate crnogorski, jer su se nadali da bi jednoga dana mogli organizovati baskijski referendum o nezavisnosti. "Došli smo da učimo", rekli su.

Inaki Soto – tako se zvao neformalni kapiten te novinarsko-političke ekipe – dao mi je baskijsku zastavu. I danas je imam. Stoji složena u ladici, u dnevnoj sobi. Kada su rezultati referenduma objavljeni, mislim da se Inaki obradovao više od mene. Istrčali smo na ulicu: on umotan u crnogorsku, ja u baskijsku zastavu.
    Onda smo udarili po pivu. I to je bilo to.
    Inaki je otišao doma, u Baskiju, gdje do danas nije uspio isposlovati referendum o nezavisnosti.

Ukus je karakter, a karakter sudbina
    Već sutra sam morao pisati tekst za indipendističke intelektualne i etičke veličine, smećare koji su mi krali od penzije, jer su državi prijavljivali da mi plaćaju minimalac, a ostatak mizerne plate davali mi na ruke.
    Bio sam mlad i glup, nisam shvatao očito: da državna i nacionalna nezavisnost ne znači i tvoju nezavisnost. Fukara će bit’ fukara, nezavisno od nezavisnosti. Djeca tvojih gospodara biće gospodari tvoje djece, i nema tog referenduma koji će vas od toga izbaviti.
    Kada sam krenuo natrag za Ulcinj, kolima sam prošao bulevarom, pored reda kafana ("Maša", "Grand") u kojima je trijumf slavila političko-ekonomsko-kulturna elita Crne Gore. U noći kada je Crna Gora sa 11 razlike razvalila Srbiju i odvojila se od nje, pobjednici su slavili uz srpske narodnjake. Da budem precizan: pjevali su Mitra Mirića – "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine".
    Nasmijao sam se i pomislio: Niste. Ukus je karakter. A karakter je sudbina. Od mnogo toga čovjek može biti jači, ali ne i od sebe. Od svog ukusa nećete pobjeći.
    Zvuk pobjede bio je nesnošljiv: u gluvo doba noći, osvojena sloboda zvučala je kao seoska svadba.
    Onda sam odvrnuo muziku u kolima – mogao je to biti "Interpol" ili "Sigur Ros".

Ontološke seljačine
    Crnogorski se politički zaokret, hoću vam reći, desio brže od kulturološkog i civilizacijskog. Nije proizašao iz njih.
    Jedanaest godina nakon pobjede od 11 razlike, Crna Gora je i dalje nezavisna. Ušla je u NATO. Kažu i da će je, uz malo protekcije, brzo primiti i u Evropsku uniju.

Ideja da se posljedice manjkavosti sadržaja mogu izbjeći promjenom konteksta i dalje je živa. Crnogorske probleme neće, međutim, riješiti članstvo u NATO i EU, niti bilo koje drugo članstvo. To su problemi koji se rješavaju na početku, u mladosti. Rješavaju se članstvom u biblioteci. Tu se i tako se čovjek mijenja.
    Ništa što dolazi kasnije: bogatstvo, pobjede, priznanja, članstva, ne mogu promijeniti činjenicu da si ontološka seljačina.
    Ako mene pitate – bez obzira što me ne pitate - ta će kulturološka činjenica kad-tad dočekati svoju političku artikulaciju.

Thanks Thanks Given 
    83
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Kako ih je Milas dresirao,svaka mu cast...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NoRecesS View Post
    Kako ih je Milas dresirao,svaka mu cast...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
    Andrej Nikolaidis?

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Мени је крајње интересантна ова иницијатива о стварању некакве заједнице општина Боке и Будве од три општине гдје је опозиција на власт (Тиват је одбио).Мислим да је потпуно јасно каква се позадина иза тога крије и мислим да је дужност црногорских партија да то српијече онамо гдје могу.У Котору СДП, од кога зависи власт мора се јасно успротивити томе, као и у Будви гдје, ако се не варам, власт зависи од једног одборника УРА-е, и кворума који обезбјеђује Црногорска.

Нажалост у Х.Новоме, немамо ниједну црногорску странку на власти.

Овим гестовима по Будви ДФ је јасно показао да се са њима не може правити било каква будућност у ЦГ.Понављам, црногорске партије треба озбиљно да преиспитају своје позиције у власти у Котору и Будви, и да мало припријете, а мислим да би било паметно и од Демократа да се ограде.

Ако се то не уради мислим да ће ДПС имати свако право да ове данашње догађаје капитализује у своју корист.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Inaugurisan Trg Crna Gora u Argentini

U skopu brojnih proslava Dana nezavisnosti Crne Gore koji se obilježava danas, inaugurisan je Trg Argentina u provinciji Ćako, uz podizanje zastava, intoniranje himni dvije zemlje i prisustvo velikog broja potomaka crnogorskih iseljenjka u ovom dijelu Argentine.

Okupljene građane i brojne medije pozdravili su gradonačelnik Horhe Kapetinić i ambasador Crne Gore Gordan Stojović.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Ukus je karakter. A karakter je sudbina.
    Onda sam odvrnuo muziku u kolima – mogao je to biti "Interpol" ili "Sigur Ros".
    Yup. Tako sam i mislio o Nikolaidisu.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Polako izmiče tlo pod nogama "državotvornom" korpusu. Dokazuje se da gubitkom vlasti dolazi i do gubitka identiteta. Strah je veliki a i mene bi bio, kad vidim kakva pusta "inteligencja" stoji iza cijelog "projekta". Oće, veli, Srbi da dobiju izlaz na more; nije se, veli, CG odvajala od Hrvatske no od Srbije...wtf omg lol kek.

Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,880
    Thanks Thanks Received 
    5,510
    Thanked in
    2,124 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Polako izmiče tlo pod nogama "državotvornom" korpusu. Dokazuje se da gubitkom vlasti dolazi i do gubitka identiteta. Strah je veliki a i mene bi bio, kad vidim kakva pusta "inteligencja" stoji iza cijelog "projekta". Oće, veli, Srbi da dobiju izlaz na more; nije se, veli, CG odvajala od Hrvatske no od Srbije...wtf omg lol kek.

Takoe!

NSPM
    Aleksandar Raković: Kad Đukanović padne u jednoj noći sve u Crnoj Gori ponovo će biti srpsko

Last edited by ASC; 21-05-17 at 19:04.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

kakva faca za udžbenike iz psihijatrije
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post

Промашио си суштину, а то је питање хоће ли се дозволити ДПС-у да капитализује понашање ДФ-а, или не.Поптуно је јасно да такви пројекти осим можда у Х.Новом немају никакву подршку и само то треба јавно саопштити.
    Што буде снажнија изјава црногорских партија које држе кључеве власти у Будви и Котору, то ће ДПС мање капитализовати.

Што се тиче измицања тла, данас се ништа у ЦГ не може одрадити без тог државотворног корпуса.Исправка, може се формирати власт у Х.Новом, Плужинама и још који дан у Беранама.
    А за оне који би са стране да дјелују и насилно мијењају ствари ту је Војска Црне Горе и тета НАТА.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A nemojte ljudi priču o zastavama i duplim aršinima koji se tiču istih. Jer što bi neki albanac razapeo zastavu svoje matične zemlje ili jedan hrvat? To nije fer prema ljudima koji se osjećaju kao srbi, molim lepo. Uh, budalaste priče za malograđanštinu.. Da se imalo poštuje zakon ove države samo bi se jedna zastava vijorila i eventualno prilikom kakve posjete, zastava gostujuće zemlje.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

E božoviću sto nacera pojedine da zapjene na ovako lijep dan, sram te bilo.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Neka si im rekao!
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Ne postoji državotvorni korpus ljudi, što je s vama... to je dps-ovska floskula miloševićevskog tipa.

Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Sad ce dps da nas brani od trobojke, niko kao oni to ne umije

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Мени је крајње интересантна ова иницијатива о стварању некакве заједнице општина Боке и Будве од три општине гдје је опозиција на власт (Тиват је одбио).Мислим да је потпуно јасно каква се позадина иза тога крије и мислим да је дужност црногорских партија да то српијече онамо гдје могу.У Котору СДП, од кога зависи власт мора се јасно успротивити томе, као и у Будви гдје, ако се не варам, власт зависи од једног одборника УРА-е, и кворума који обезбјеђује Црногорска.
    Zbog čega bi Demokrate,SDP,URA preispitivali svoje učešće u vlasti zbog toga što je pojedinac iz DF okačio trobojku na porodičnu kuću kad je DPS bez problema bio u koaliciji sa partijama čiji su predstavnici bez problema stavljali zastave matičnih država u kancelarijama gradonačelnika ???

Ако се то не уради мислим да ће ДПС имати свако право да ове данашње догађаје капитализује у своју корист.
    Jedini način da DPS kapitalizuje ovo je da se ujedini sa partijama manjinskih naroda na jednu listu pošto će im to omogućit da uz funkciju mogu njegovati nacionalno osjećanje i na radnom mjestu i nikako drugačije ali je pitanje oće li one pristat da se utope ... nekad su to radili ali danas se itekako bore za svoje biračko tijelo ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Sad kad vidim kolika se prasina digla oko te trobojke shvatam koliko je CG ozbiljnija drzava od Srbije. U Srbiji su morali da sklone spomenik poginulim zandarmima u borbi protiv albanskih separatista, istim tim separatistima/teroristima su dizali spomenik u Presevu, natezali su se hoce li ga prekriti ili ukloniti, verovatno jos uvek stoji tamo na istom mestu. Pa spomen ploca saradniku nacista Acif efendiji u Novom Pazaru, isto pitanje jesu je uklonili. Pa spomenik madjarizovanom Srbinu Janosu Damjanicu koji se borio protiv Srba. A tu je i predsednik opstine Bujanovac otvoreno podrzava spajanje Kosova i Albanije. Da znaju Srbi iz CG kolika je Srbija sprdnja od drzave koja ne moze samostalno nista da uradi pre bi se zvali Marsovcima nego Srbima, a ovom je bolje da mice tu sarenu zavesu, da se ne bruka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zamotavali ga u istu !
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

pola CG Srba nikad nije bilo u Srbiju niti bi živjelo tamo već čisto ćeraju inat
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Zbog čega bi Demokrate,SDP,URA preispitivali svoje učešće u vlasti zbog toga što je pojedinac iz DF okačio trobojku na porodičnu kuću kad je DPS bez problema bio u koaliciji sa partijama čiji su predstavnici bez problema stavljali zastave matičnih država u kancelarijama gradonačelnika ???
    Свако има право на своју кућу да закачи што год хоће док год не вријеђа друге.Ако је дотични овом заставом хтио покаже своје противљење независности Црне Горе, он је то на свом власништву слободан да ради, док понављам, не вријеђа друге.
    На лични чин ове персоне се не бих обазирао, да се исти заједно са својом партијом, која баштини исте вриједности не кандидује да обавља, и обавља, најважније локалне и државне послове.
    Црна Гора је земља чуда, па и ово може.

Када сам говорио о СДП, УРА, и Црногорској као онима који држе власт у Будви и Котору, рекао сам да они јасно морају да се ограде од оснивања некаквих заједница општина, које би имале што формално што неформално политичку улогу, што се замишља у одређеним круговима, не само у ДФ-у и не само у Црној Гори.

У супротном сваки покушај заташкавања овог питања би озбиљно угрозио позиције ових партија, а нека прећутна сагласност би их отјерала у нестанак.
    Last edited by BAR; 21-05-17 at 23:18.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Tripleta View Post
    Nije se cg odvajala od hrvatske, nego od srbije

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
    Nije Crna Gora Kosovo pa da se odvoji od Srbije. Crna Gora je obnovila svoju državnost
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 544 of 1402 FirstFirst ... 444444945345405415425435445455465475485545946441044 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)