Quote Originally Posted by Raulio View Post
Baš me interesuje koliko ovih današnjih jugonostalgičara koji plaču za Titom i sfrj potiče iz prave radničke familije a koliko ih je iz tadašnje buržoazije.
Evo ja sam buržoazija kojoj je otac radio u Dakiću . Doduše pošto mi je đed bio jače mudo u JNA i u partizanima mogao sam biti buržoazija, samo da je đed uzeo ono što je mogao. Ali kao i 90% komunjara bio zadrta osoba sa pričom "nisam se ja za to borio"
Quote Originally Posted by Raulio View Post
Pa imali smo preshednika koji je bukvalno živio kao neki kralj. Kad živiš kao kralj nije ti ni bitno uživaš li u privatnoj ili društvenoj svojini.
Predsjednik koji je živio kao kralj je umro kao siromah - bez imovine. Njegova žena je umrla u bijedi i njegovi sinovi su morali da zarađuju za hljeb kao i običan narod.
Reći da je Tito živio kao kralj je isto kao reći da predsjednici USA žive kao kraljevi jer žive u Bijeloj Kući (bez obzira što nije njihovo vlasništvo)

Što se tiče toga koliko je nebitno da li je državna ili privatna imovina. Milo će sa vlasti otići kao milioner od NAŠIH miliona i kad otegne papke njegov sin će naslijediti NAŠE milione, a Crna Gora jedna od bjednijih zemalja