Zato sto je Basic ono sto se prvo nudi, i najvise kupuje.
poslato s Jadrana
Kia ti je auto? Hyundai isto?
Daj ne zajebavaj. Pa bolje Daciu uzet onda.
Sent from my Redmi Note 3 Snapdragon using Tapatalk
Zato sto je Basic ono sto se prvo nudi, i najvise kupuje.
poslato s Jadrana
Pasat 6, 2.0 tdi, 140 ili 170 ks, dsg, bosch dizne, 2007-2008 god, karavan, za porodicu. Kupiti ili ne? Sta je alternativa?
Prije bih 1.9 TDI tražio. 105ks. Mnogo je kvalitetniji. E sad ako ti ne treba neka snaga, traži 1.9 TDI.
Ne mora da znači da je kvalitetniji. Imamo 3 komada 1,9 tdi. Jedan je izdusio motor na 150.000km dok drugi ima 340,000 bez greške, treci je 2,0 140ks na 220.000 jos nije imao kvarova. Sva tri su nova uzeta.
A dobro zavisi od stanja i kilometraže, održavanja, itd.
1.2 turbo a samo 85 ks? Ovo samo za po ravnom...
Ne treba se cuditi za udobnost, prije se vozih u novoj oktaviji, jos uvijek mi nije jasno kako auto one klase i onog godista moze imat udobnost u nivou golfa 2.
A opet ovaj 1.2 ce zavrsit posao 80% stanovnistva pg
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
U CG je i on prejak.
Za i30 ne bih trosio ni rijec. Veci plastikaner od clia. Poyy
Ima ti kod mene jedan karavan top.
http://www.autodiler.me/auto_oglasi_auto/826317
Na broj iz oglasa posalji poruku na viber, posto je brat u Njemacku sad da vidis oko zadnje cijene itd
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Da ne bih citirao, Ceed i i30 imaju potpuno OK unutrasnjost. Cak jednom je sef VW-a ulazio u i30 i pitao je svoje inzinjere da li i mi mozemo imati mehanizam za podesavanje volana kao u i30, rekli su mu da mozemo ali bi to bilo preskupo. I naravno da su odustali od toga, i dan danas imaju sramni mehanizam koji se cuje i lupa kao da nema pola djelova.
1.2 TSI 85 KS je premalo cak i po ravnici. To je mozda za grad dovoljno, ali sa njim krenuti put Kolasina je misao.
Ko hoce da vidi listu bazne Kije Ceed?
TAKUMI
Ne mora niko, znamo svi da skoro svako auto ima u osnovnoj opremi mnogo vise od Golfa![]()
Golf VII, Trendline oprema (ne Basis), serijska: ABS, rezervni točak umanjenih dimenzija, priručni alat i dizalica, BlueMotion oznaka na poklopcu prtljažnika, klima uređaj, zadnji brisač, tri naslona za glavu pozadi, crna rešetka hladnjaka, varijabilno dno prtljažnika, podešavanje domenta glavnih svjetala, naslon zadnje klupe asimetrično djeljiv, ISOFIX pozadi, sigurnosni trokut, katadiopteri na SVIM otvorenim vratima, zvučno i vizuelno upozorenje za nevezan pojas na prednjim sjedištima, svjetla za čitanje naprijed i nazad, kolo upravljača podesiv po dubini i visini, čelični točkovi 6Jx15 sa ukrasnim poklopcima, ogledala u štitnicima za sunce, električni podizači stakala, zadnje svjetlo za maglu, podešavanje dometa glavnih svjetala...
Je li ovo sramota?
Kia Ceed iste cijene kao Golf Trendline:
Bluetooth, komande na volanu za telefon i audio uređaj, dvozonska klima, tempomat, limitator brzine, podešavanje tvrdoće volana u tri nivoa, LED u kućištima spoljnih retrovizora za osvjetljenje prilaska vozilu, sistem upozorenja u slučaju neželjene promjene kolovozne trake, automatsko parkiranje, električno podesivo vozačko sjedište sa podrškom u lumbalnom dijelu, navigacija NAVTEQ sa ekranom osjetljivim na dodir i u boji, kamera za vožnju unazad, TFT LCD supervision centralni mjerni instrument na tabli (brzinomjer + ostale funkcije), Xenon AFLS prednja svjetla, 17 inčne alu felge, LED zadnja svjetla, USB priključak, zadnji parking senzori, električno pokretana stakla sa zaštitom protiv uklještenja, električno grijana i sklopiva vanjska ogledala, 7 godina garancije.
Ufff, sad vidim, gepek kod Golfa nema 380 litara nego 300. 380 ima ako se broji i ona polica ispod.
Last edited by Fabia_Elegance!; 15-05-17 at 21:45.
TAKUMI
Sve se slažem, ali kod Golfa dobijaš sledeće: kvalitet, izdržljivost i naravno voziš Volkswagen. German Quality.![]()
Dok ovamo voziš tamo neku plastičnu Kiju.
A Škoda Fabia? Kakvo je tamo stanje s opremom?
Mislim upoređivanje VWa sa Kijom, Hyundaijem i sličnim kantama je besmisleno. Da si rekao VW vs Reno, pa ajde, može donekle.
Last edited by mur3633; 15-05-17 at 21:49.
Džaba si pisao, golf je njemac 😁
this time next year...
Bazni model ceeda.. Znaci nema dvozonsku klimu nego automatsku, nikakav lcd sa navi, bluetooth itd.
Gnojf ima touchscreen i na bazni model, cini mi se da podrzava i bluetooth, nema parking senzore..
![]()
Jeste možda ovaj za ovo naše jadno tržište na Balkanu. Nama svako smeće uvaljuju. VW u rokšpedu je svaki iz Mađarske.
Ali da pođeš u Dojčland, pa ga kupiš, čisto sumnjam da bi to pisalo.
Ja bi jedan VII GTI, pa neka fabija kenja![]()
Uzeo bi gti pored lexusa bijelog sa drvenim volanom?
Evo malo nexus izdominira fabiu standardno, nisam ni ocekivao da ce covjek prenijet pravo stanje
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ne kažem da je smeće, shvataš sad bukvalno.
Ali nije ni približno dobro onome koji se pravi u Dojčlandu. Zato ti i piše na turbini Made in Romania.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks