Page 19 of 87 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast
Results 451 to 475 of 2154

Thread: Metal-muzika u kojoj je satkana moc

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BlackGoddess666 View Post
    Mislim da se metal jako malo slusa u nasoj zemlji.Pitanje koje ja zelim da postavim je:zasto bi se tako lijep pravac tako okrutno ignorisao i zasto postoje toliko predrasuda o metalu?

Pa zbog tvog nicka otprilike....Salim se,zbilja,nijesam fan metala ali ne zbog satanizma(ne treba ocjenjivati umjetnost po religioznim uvjerenjima autora),vec zbog prenaglasenosti gitarskog drndanja koje jednostavno neda nicemu drugom da se iskaze.
    Don't fight a battle if you don't gain anything by winning

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Blitzkrieg View Post
    Pa zbog tvog nicka otprilike....Salim se,zbilja,nijesam fan metala ali ne zbog satanizma(ne treba ocjenjivati umjetnost po religioznim uvjerenjima autora),vec zbog prenaglasenosti gitarskog drndanja koje jednostavno neda nicemu drugom da se iskaze.

Prvo i osnovno je da se o satanizmu pjeva iskljucivo u black,eventualno trash i death metalu mada ni to ne mora bit osnovna tema.Drndanja gitare?Omg.Ovo je nesto najgluplje sto sam cuo skoro..:lolblue:
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

PRENAGLASENOG drndanja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Razumjes li ti da je zvuk svakog instrumenta u metalu savresno izbalansiran?A druga je stvar ako ti nemas sluha da cujes druge instrumente..
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    slusa li ko odje goth ili symphonic metal,bendove poput haggard,therion,nightwish,the sins of thy beloved,tristania?

meni je ovo u poslednje vrijeme svidja mnogo,i svidja mi se kako moze da ispadne tako dobra kombinacija mjesavinom metala i klasichnih instrumenata (simfonije).taj kontrast me odushevljava...
    Ja volim stari goth rock (tipa Sisters of Mercy). Btw, jel neko slusao makedonski bend "Mizar"? Znaju doci na Exit... Ko voli goth, neka ih obavezno poslusa!

Nightwish princip mi se svidja, ali samo pjesme sa lijepim tekstom (to mi je uvijek najvaznije; satanisticke tekstove ne zarezujem lol);
    npr. njihov "Sleeping Sun" gdje su glasovne mogucnosti pjevacice vrhunski izrazene.

Inace je genijalna ta ideja metal + klasika, a kod Nightwish je najjaci adut upravo to sto imaju skolovanu opersku pjevacicu...

No brzi metal ne podnosim, stvarno... Ipak su mi najbolje metalske laganice...
    Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.

Thanks Thanks Given 
    2,462
    Thanks Thanks Received 
    1,166
    Thanked in
    549 Posts

ni ja ne volim brz metal,cak volim spor,ali da je pun one zhestine,a jos ako ufati neki ritam,pa se chuje bukvalno kao neka mashina,onda to meni zvuchi doslovno -mocno.
    metal i klasika su vrhunski eksperiment.u pocetku mi preko nightwisha nije bilo nikog,ali kad sam nabavio cijelu diskografiju,vidio sam da su ima vecina pjesama na isti kalup,ali sama ideja sto metal bendu pjeva opersk apjevacica je ludilo.
    ja npr vise vise pridajem vaznosti klasicnim instrumentima koji se kombinuju uz metal.nemam i nista milije chut no klavir,violine,harfe,duvachke instrumente (tu je grupa haggard majka) sa metal tonom,isto tako kad chujem da istovremeno pjevaju tanak zhenski operski glas i grub mushki glas,koji otprilike ima rak grla,(ali ne bas ono da umire i da mu se nista ne razumije,nego da se ipak ne razumije sto prica) me odushevljava,iako ne obracam mnogo paznju na text,uglavnom mi je muzika bitna

@Blitzkrieg,bez uvrijede,ali mislim da si suvishan odje...ne razumijemo se ... zao mi je zbog toga...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

rado bi sad slushao malo slash-ove solazhe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam nekad volio nightwish ali prvenstveno zbog gitariste i klavijaturiste i drago mi je sto su ocerali Tarju(pjevacicu) iz benda(uz duzno postovanje njenog glasa od cak 8 oktava)..a i da se razumjemo nightwish nema nijedan satanisticki tekst niti bilo sta slicno,oni su symphonic/power metal.
    Licno,najvise volim da cujem melodicni black i death,mada to ne znaci da sam samo na to ogranicen..
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

kako ja mrzim metal.. ali, da ne bude sve tako crno volim granu pod nazivom power metal
    Ovo mogu da slusam jer je melodicno, a ima brz ritam. Preporuka je album Rhapsody - Power of the Dragongflame i stvar "When demons awake".
    Inace, album je jedan od najboljih sto sam imao prilike da slusam, ako ne razmatramo zanrove.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by unnamed View Post
    Razumjes li ti da je zvuk svakog instrumenta u metalu savresno izbalansiran?A druga je stvar ako ti nemas sluha da cujes druge instrumente..
    Prijatelju,nije da se hvalim,ali imam apsolutni sluh i znam sta govorim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Question

Quote Originally Posted by unnamed View Post
    Ja sam nekad volio nightwish ali prvenstveno zbog gitariste i klavijaturiste i drago mi je sto su ocerali Tarju(pjevacicu) iz benda(uz duzno postovanje njenog glasa od cak 8 oktava).
    o čemu ti to pričaš? kakvih osam oktava? :shock: ima devet oktava, od kojih se 4 jedino mogu izvest' na instrumentu.
    tra la la

BaronesseHelene

roke koke

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Izvinjavam se, 3 oktave..Ne znam sto mi je bilo te napisah 8.Izvinjavam se jos jednom..
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Condor View Post
    kako ja mrzim metal.. ali, da ne bude sve tako crno volim granu pod nazivom power metal
    Ovo mogu da slusam jer je melodicno, a ima brz ritam. Preporuka je album Rhapsody - Power of the Dragongflame i stvar "When demons awake".
    Inace, album je jedan od najboljih sto sam imao prilike da slusam, ako ne razmatramo zanrove.
    Probaj da nadjes nesto od Sonate Arctice(npr. album Silence) ili Stratovariusa,trebalo bi da ti se svidi posto su isto power..
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DJuzla View Post
    slusa li ko odje goth ili symphonic metal,bendove poput haggard,therion,nightwish,the sins of thy beloved,tristania?

meni je ovo u poslednje vrijeme svidja mnogo,i svidja mi se kako moze da ispadne tako dobra kombinacija mjesavinom metala i klasichnih instrumenata (simfonije).taj kontrast me odushevljava...
    Sinoc je MBC davao koncert Apocalyptice. Kako su mocni! Toplo preporucujem.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Quote Originally Posted by Blitzkrieg View Post
    PRENAGLASENOG drndanja
    Nije poenta u drndanju, poenta je u tome da drugi mora da cuje sta metalac omladinac slusa ...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ian Gilan (ex Deep Purple), kazu da je mogao da izvuce skoro 4 oktave, a ostalo je *zapisano* 3 i 1/2 na *Child in Time*!
    Kazu da je najveci raspon od 5 oktava imao pokojni Bobby Mc Ferrin, onaj crni pjevac sto je otpjevao sve (i basove i pratece vokale, od kojih neke u sopran visinama-SVE) u *Don't Warry Be Happy*
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sve je to fino i krasno sto je Nightwish dobar bend, ali bez pjevacice oni su samo dobri sviraci....ako u njima ne chuci nesto sto nisam vidio....gitarista svira poziciono, sa klasicnim pedigreom, ali nema osjecaj za zvuk, koji al.gitaru cini izuzetnim, klavijaturista je mnogo dobar, ali to nije muzika klavijatura...PUKOSE ONI BEZ TANJE!(ili tako nekako se zove)
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Blic,
    Mozes da budes apsolutni sluhista, na cemu ticestitam i zavidim.
    Ali danasni sviraci speed metala su IZUZETNI MUZICARI prije svega!
    Jako je tesko da se odrzi ritam koji je toliko brz, za bubnjare da ne govorim....MA ZA SVE!
    Cak i ono *krkljanje* je tesko za pjevati, jer krkljaju u tonalitetu....nervira me satanizam, nervira me stalna brzina, ALI VIRTUOZI JESU, I TO U KOLICINAMA KAKVIH NIKAD NIJE BILO U ROKU!
    Svaki od tih sviraca moze da svira sve, jer je ta svirka MOCNA SKOLA!

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

Hahah izvuci cu ja 4 oktave ali samo na par sekundi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Old Bone, potpisujem sve sto si rekao!

"Heavy metal" je i dobio ime po tome sto ga je tesko izvoditi...
    (...no ja ipak vecinu metalskog repertoara nastojim izbjegavati :???

A inace, nisam sigurna da je Nightwish pjevacica bas "otjerana"... Prije ce biti da je sama otisla jer je zena diplomirala i udala se...
    I ima ona glas od > 1 oktave, ali je cinjenica da joj nizi tonovi (npr. u "Sleeping sun") idu ihahaj bolje od visih (npr. u "Nemo")...
    Last edited by odli; 02-10-06 at 13:41.
    Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po zvanicnom saopstenju,uruceno joj je pismo, potpisano od ostale cetvorice iz benda, u kojem se kaze da ona previse paznje posvecuje svojoj solo karijeri te da time zapostavlja rad u bendu,pa se svi slazu da bi bilo najbolje da ode iz benda..Mozda i ovo nije tacno,ali koga to uopste zanima..
    Slozicu se sa Old Bone da su danasnji sviraci,ne samo speed vec i ostalih pravaca, prvenstveno vrhunski skolovani muzicari jer ih vecina dolazi iz Norveske i Finske cije muzicke skole vaze za najjace na svijetu..
    Last edited by unnamed; 02-10-06 at 08:09.
    THC=TNT for your brain

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    Blic,
    Mozes da budes apsolutni sluhista, na cemu ticestitam i zavidim.
    Ali danasni sviraci speed metala su IZUZETNI MUZICARI prije svega!
    Jako je tesko da se odrzi ritam koji je toliko brz, za bubnjare da ne govorim....MA ZA SVE!
    Cak i ono *krkljanje* je tesko za pjevati, jer krkljaju u tonalitetu....nervira me satanizam, nervira me stalna brzina, ALI VIRTUOZI JESU, I TO U KOLICINAMA KAKVIH NIKAD NIJE BILO U ROKU!
    Svaki od tih sviraca moze da svira sve, jer je ta svirka MOCNA SKOLA!
    Ma sve je to tacno,ali to je svirka bez ikakvih emocija.Samo suva tehnika i takmicenje ko moze vise nota u minutu da odsvira,a da to lici na nesto.Jesi li primijetio da je,ako se tako moze reci,raspon melodija u metalu manji no u bluesu...Znaci,pojacalo na maximum,brzi ritam i pici!E sad,sve su to dobri muzicari,ne kazem da nisu,ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    5 Posts

jurica je sve rekao

a sto se tice "mode" ja slusam metal(mada sto sam straiji sve manje i manje,pretvaram se u bluzera) i imam drugova sto ga ne gase a oblace se "normalno"

a so se tice pakla...tu nema rasprave, tipa vjerujes ili ne,nema sad jedne druge da ubjedjujemo u suprotno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja sam iz prezira prema nekim ljudima koji su se opredeljivali kao metalci bio presao na bluz. Ali kako je vrijeme odmicalo, skroz spontano sam se vratio na metal i neoklasiku. Juce provalih Powerglove, sad mi taj disk pichi
    one step at a time don’t be living on the line
    i don’t need a friend i got morbid on the mind

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by odli View Post
    Old Bone, potpisujem sve sto si rekao!

"Heavy metal" je i dobio ime po tome sto ga je tesko izvoditi...
    (...no ja ipak vecinu metalskog repertoara nastojim izbjegavati :???

A inace, nisam sigurna da je Nightwish pjevacica bas "otjerana"... Prije ce biti da je sama otisla jer je zena diplomirala i udala se...
    Heavy Metal je dobio ime po voditelju koji je najavljivao Hendrixa i rekao otprilike:Heavy Metal is about to fall from the sky,ili teko nesto...

Page 19 of 87 FirstFirst ... 91516171819202122232969 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks