Konferencija za novinare u Vladi Srbije 24.10.2017.godine:
„Ja ću iznijeti nekoliko zaključaka koje, u skladu sa zakonom, smem…
Naši bezbednosni organi, iako mi to, primetićete, politički nama ne odgovara, ali ni za živu glavu neću da bilo ko, bilo kada pomisli da u vladi Srbije sedi neko ko bi da učestvuje ili podržava bilo čije kriminalne aktivnosti,
ili, ne daj bože, da prećutimo da postoji pretnja ubistvom nekom stranom zvaničniku.
Naši nadležni organi došli su do nepobitnih dokaza, i materijalnih dokaza, da su, između ostalog, i na teritoriji republike Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, ali čak ni ta lica koja, razume se, nikakve veze sa državom Srbijom nemaju, koja su u tome učestvovala, a neka od tih lica su privedena k poznaniju prava ovde u Beogradu, nalaze se pod našom kontrolom.
Dakle, radila su zajedno sa ljudima za koje mogu da kažem da u celom predmetu postoji element inostranosti i, ono što mogu da kažem, došli smo do nepobitnih dokaza da su određena lica,
i to svakako nisu radili ovi što su dole uhapšeni, to nisam u stanju ni da komentarišem,
određena lica koja su pratila putanju predsednika vlade Crne Gore, na dnevnom nivou, u svakom sekundu, i obaveštavali druga lica koja su po tim instrukcijama trebalo da postupaju.
Znate kako sam reagovao prvi dan zato što sam rekao da taj bašibozluk ne može nigde ništa da napravi, ali su neka druga lica mogla da naprave … neka mnogo ozbiljnija lica … mnogo ozbiljnija lica. Mislim da ste me dobro razumjeli……“
TV Happy, emisjia Ćirilica, Milomira Marića:
„…Ono što ja znam je gore od zastrašujućeg…
Dakle, ono što ja znam, meni je bilo toliko teško kada sam slušao, čitao, ja sam rekao sebi, slušaj, moraćeš sebe da pljuneš i svoju izjavu od nedelje i ponedeljka, izjavu koju sam dao u Prokuplju gde sam rekao da ne verujem da je bilo bilo šta ozbiljno u Crnoj Gori, u sredu uveče, kada sam to sve saznao,…
Ja sam rekao, obavljajte sve u skladu sa zakonom.
Sve mogu u životu da budem, ali da budem ubica i da budem lopov neću.
A ovde da učestvujem u ubistvima i da učestvujem u ko zna čemu, napamet mi ne pada…
Ne mogu ni da vam govorim sa kakvim se izazovima tu sve suočavate i gde ima elemente inostranosti, i gde znate kome se sve zamerate samo zato što štitite zakon, zato što nećete da budete saučesnik u teškim, najtežim krivičnim delima…. “
TV RTS, emisija Upitnik, Olivere Jovićević:
Vučić:
„I kada sam govorio o Crnoj Gori, ako se sećate, rekao sam, iako takođe znam da Srbi ne vole da čuju istinu,
Jer istina je ukoliko je saglasna njihovim idejama, a nije istina ako nije saglasna onome što oni misle.
Dakle, za Crnu Goru sam imao sve dokaze šta se spremalo i o tome sam govorio, svidelo se to nekome ili ne, a prećutali smo mnoge stvari o tome, zato što bi se srušili mnogi snovi. Mnogih ljudi u ovoj zemlji.
Voditeljica:
Šta to znači?.
Vučić:
Ne mogu da govorim o tome. Prećutali smo… A nismo prećutali za nadležne organe ni Srbije ni Crne Gore.
Voditeljica:
Govorite o ljudima ili govorite o mehanizmu?
Vučić:
Govorim i o mehanizmu i o ljudima a i o mnogo čemu.
Bolje da dalje ne govorim … ali je to čisto kao suza. Svojim očima sam video, svojim ušima čuo, šta i kako je spremano za Crnu Goru i tu nikakve laži nema.
Neću da pričam o onome sad šta radi sad Crna Gora i šta preduzima ili ne preduzima. U to ne ulazim, u krivični postupak. Govorim o onome što smo mi našli i o čemu smo obavestili crnogorske državne organe.
Voditeljka:
Specijalni tužilac Crne Gore je obavestio javnost juče da je u pitanju jedna zavera čiji su organizatori ruski nacionalisti i to dvojica koji su bili na teritoriji Srbije sa delom ljudi sa teritorije Crne Gore. Trebalo je da bude i...
Vučić:
Ja ne mogu o tome da govorim. Naneo bih štetu i postupku u Crnoj Gori, naneo bih štetu i državi Srbiji i neću o tome da govorim.
Voditeljka:
Ni o tome da li su ta lica proterana ili uhapšena?
Vučić:
Ne bih ništa da govorim na tu temu. Dakle, ali nemamo uhapšenih lica…
Voditeljka:
Da li imate podatke vezane za Dikića?
Ne bih da govorim o tome. Ne bih se izjašnjavao o tome. Ono što mogu da potvrdim građanima Srbije, to je da su teške stvari pripremane za Crnu Goru…
I kao što vidite nisam hteo da se junačim ni jednog sekunda i da kažem ej ne znam šta je...
Iako sam, u prvom trenutku reagovao tako da sam bio – Ej, pa gde si našao baš na dan izbora.
I onda kad smo proverili, posle dva ili tri dana, kad smo neke stvari mi dodatno uhvatili, nije mi bilo teško da kažem – izvinite, video sam šta je bilo, izvinjavam se zbog toga.“
Bookmarks