Page 12 of 21 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast
Results 276 to 300 of 521

Thread: Silom tata

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Kliker17 View Post
    https://m.cdm.me/lifestyle/djeca/pis...u-svoju-djecu/

Pismo jednog oca:

“Možda je pogrešno od mene, ali ja nemam prostor u srcu ili mogućnost u svom mozgu da razumijem ovakve očeve”, piše u svojoj iskrenoj priči objavljenoj na sajtu “Single Dad Laughing”, jedan tata koji je odrastao bez oca.

“Moram priznati da sam veoma uznemiren kada čujem rasprave na ovu temu, jer prosto ne mogu i ne želim pronaći opravdanja. Iskreno, ne marim šta će drugi misliti, ali ja kao muškarac želim poručiti svim drugim muškarcima. Očevi ne ostavljaju svoju djecu.

Umoran sam od čekanja da to neko od muškaraca poruči.

Umoran od toga da se hoda na vrhovima prstiju kada su u pitanju muške emocije.

Umoran od društva koje ovakvo ponašanje gotovo da opravdava i smatra “normalnim”.

Umoran od majki koje pokušavaju skrenuti pažnju na ovaj problem, jer je krajnje vrijeme da očevi preuzmu odgovornost.

Uprkos tome što ih ne opravdavam, vjerujem da postoje različiti tipovi očeva koji odluče napustiti djecu. A nijedan od njih nema valjane razloge, jer ne možeš tek tako otići, pravi očevi to ne rade.

Prvi su oni koji jednostavno odu. Spakuju svoje stvari, bez razmišljanja napuste ženu i dijete i prekinu svaki kontakt sa njima. Ovakvi očevi uopšte nisu muškarci. Oni su lijeni i uplašeni dječaci koji ne znaju kako da se nose sa odgovornošću, jer je nikada nisu imali. Njima je narcisoidnost prioritetnija od pomisli na to kako će izgledati život tog djeteta. Oni su dokaz da ljudi nekada mogu biti grozna, sebična stvorenja.
    .
    .
    .
    Očevi koji ostave majku nemaju izbora nego da "ostave" i dijete. Živimo u bolesnom društvu u kojem je otac uvjek *ebena strana. Po razvodu mora izaći iz kuće (koju je vjerovatno on platio) i majka po automatizmu dobija starateljstvo pa se onda otac bori za zajedničko
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Slazem se i ja sa stanista odraslog da je u nekim ekstremnim okolnostima djetetu bolje da ne zivi i raste uz oba roditelja ali... isto tako primijetim da to cesce danas kazu oni roditelji koji se nisu ni trudili da se odrze u braku zarad djeteta koji zeli da zivi sa oba roditelja,da nadju kompromise i rjesenja vec je svako potezao na svoju stranu,iz sebicnosti,nezrelosti,prevelikih ocekivanja u tom zajednistvu...pa se onda kao razilaze da bi djetetu bilo bolje a dijete i nakon toga bude rastrzano sto oni tesko i shvataju jer su obuzeti sobom.Ima porodica dosta ciji su roditelji bili u neslozi a ipak se odrzali i dosli do funkcionalnog zivota u dvoje,a toj djeci nije psiha poremecena.Moj otac je recimo citavo moje odrastanje bio strog i strasno mi je to bilo jer sam bila osjetljivo dijete al usled odredjenih problema sa majkom doslo jednog dana do papira spremnih za rastavu.Mogu vam rec da mi je to bilo nesto najtraumaticnije i osjecala sam se kao najusamljeniji stvor na svijet na samu pomisao da cemo bit na dvije strane,niti jedna dlaka mi nije pomislila da ce mi biti bolje pa nek je tata najstroziji na svijet-moj je i volim ga.Srecom oni su se dozvali pameti,pregrmjeli smo svi najgore i odrzali se kao porodica.

Sent from my Redmi 4 using Cafe Del Montenegro mobile app

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Artemis View Post
    isto tako primijetim da to cesce danas kazu oni roditelji koji se nisu ni trudili da se odrze u braku zarad djeteta koji zeli da zivi sa oba roditelja,da nadju kompromise i rjesenja vec je svako potezao na svoju stranu,iz sebicnosti,nezrelosti,prevelikih ocekivanja u tom zajednistvu...
    Sve to stoji ako imaš više od jednog života. Ali neko ko zna da ima jedan jedini i to veoma kratak neće trpjeti kad ne mora da trpi i to zbog nekog ko je došao na svijet njegovom voljom ili protiv iste

Thanks Thanks Given 
    12
    Thanks Thanks Received 
    114
    Thanked in
    43 Posts

Imati dete je verovatno najveca odluka koja moze da se donese u zivotu (a da nije nesto nelegalno u pitanju ili samoubistvo) a opet toliko ljudi, i muskih i zenskih tome pristupa toliko olako. A svako lice koje ne zavisi samo od sebe bi tome moralo jos daleko opreznije da pristupi. Za ovu konkretnu situaciju stvarno ne bi znao sta da kazem ali ne samo za to vec i za mnoge druge stvari uvek moras biti svestan rizika odredjene situacije, zato se ja ne kajem ni za sta sto sam svojom voljom uradio pa cak i kada mi je to ispalo na stetu zato sto sam taj rizik svesno preduzeo. Samo, problem se desi kada ti se neka aktivnost ustali kao rutina (ne mislim konkretno na ovu temu) pa ti onda povremeno opadne koncentracija, mislis "nece se desiti, kao da ne znam sta radim" pa se desi situacija koju nije lako ispraviti. Ali kada bi neko stalno bio na oprezu da nesto pogresno ne uradi onda bi postao paranoican tako da je sve to deo zivota, svi bi mi da uvek preduzimamo savrsene poteze, da nikada ni u cemu ne pogresimo ali ne moze uvek to tako. U svakom slucaju onaj kome se ovako nesto desi ne treba traziti odgovore na internetu, ako tu osobu izdrzavaju roditelji neka se prvo konsultuje sa njima a ako nece to dete neka u tom slucaju zatrazi pravnu pomoc.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Sve to stoji ako imaš više od jednog života. Ali neko ko zna da ima jedan jedini i to veoma kratak neće trpjeti kad ne mora da trpi i to zbog nekog ko je došao na svijet njegovom voljom ili protiv iste
    Lezi,nemoj ustajat.

Sent from my Redmi 4 using Cafe Del Montenegro mobile app

"Tiha voda brijeg roni..."

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Kakve se neuroze ovdje otkrivaju

Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Tako reaguju oni na čije se snove i iluzije drzneš da udariš

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Quote Originally Posted by Artemis View Post
    Slazem se i ja sa stanista odraslog da je u nekim ekstremnim okolnostima djetetu bolje da ne zivi i raste uz oba roditelja ali... isto tako primijetim da to cesce danas kazu oni roditelji koji se nisu ni trudili da se odrze u braku zarad djeteta koji zeli da zivi sa oba roditelja,da nadju kompromise i rjesenja vec je svako potezao na svoju stranu,iz sebicnosti,nezrelosti,prevelikih ocekivanja u tom zajednistvu...
    Nece biti da je tako, no vecinu takvih slucajeva cine parovi ciju idilu je rasturila neka treca osoba (ne mislim na dijete). Kad si zaljubljen u nekog drugog, skoro pa je nemoguce podizati dijete sa zenom koju ne zelis kraj sebe. Ista stvar i u obratnom slucaju. Mozda je jos i gore. Mislim, moguce je sve, stari Crnogorci su nam tako zivjeli. Ali danas ljudi nece takav horor od zivota sebi da prave. Preskupa je cijena. Vecina tih koji se drznu da rasture svoj brak dok su im djeca mala ubrzo zavrse sa novim partnerom u ozbiljnoj vezi. E sad sto ce neki i samu zaljubljenost osudjivati i tretirati kao sebicnost, nezrelost, prevelika ocekivanja.. to je stvar izbora, ali je i dalje prejak argument, nemoguc za ignorisanje. Ne moze se bit zaljubljen u jednu osobu, a lijegat s drugom i jos podizat dijete s njom.. samo ces jos probudit i mrznju u sebi prema toj osobi, bice ti krivac za sve. Maxe..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Ipak smatram da je najtuznije biti bez jednog ili oba roditelja.
    Kad biste (vi koji mislite da je za dijete bolje da odrasta bez oca jer ima prevarantsku majku) samo znali koliko nade, srece, ispunjenosti, sunca se vidi u djetetovim ocima kada je zajedno sa oba roditelja i kada oba roditelja ucestvuju u igri sa njim...
    Pa...cini mi se...ako bih ikada prestala da volim oca tog djeteta...kroz njegove oci i kroz ljubav koju to dijete osjeca prema svom ocu...cini mi se...opet bih ga zavoljela i vise.
    Nijedan poslovni uspjeh, neostvareni san o putovanjima, drugim zenama,..., ne moze da se mjeri sa tim pogledom i radoscu,...

Ali...ja sam zensko pa lupetam gluposti i fantaziram udarajuci na emocije... ne razumijem te muske stvari i muske potrebe tj. razna opravdanja za to da je uvijek njihova guzica na prvom mjestu.

Kada biste vi muskarci uvijek spavali samo sa zenama prema kojima osjecate nesto i tamo malo visocije od medjunozja ne bi vas nijedna 'uvatila' na trudnocu nego biste taj 'nesretni' slucaj dozivjeli kao blagoslov i produbilo bi ta osjecanja.

Ali...moramo biti moderni i gurati u bilo koje sisse i guzzice. A priroda ne zna za moderno pa kazni po starinskim metodama.

Svi oduvijek znaju sta moze biti posledica.... tako da... pamet u glavu i uvijek zastitite SAMI sebe, ne dozvoljavajte da VAS partner stiti, ako vec nemate u njega beskrajno povjerenje i niste spremni za dijete sa istim.
    Pametnima smatramo samo one koji misle jednako kao i mi.
    Fransoa la Rošfuko, francuski filozof

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Fool me once shame on you, fool me twice shame on me.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Pa...cini mi se...ako bih ikada prestala da volim oca tog djeteta...kroz njegove oci i kroz ljubav koju to dijete osjeca prema svom ocu...cini mi se...opet bih ga zavoljela i vise.
    U pravu si :-) cini ti se
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    U pravu si :-) cini ti se
    Hahahaha...
    Vidimo se na ovoj temi kad dobijes dijete hahahahahaha

I ja sam filozofirala ranije nekad dok sam mislila da sam centar univerzuma i sad me je sramota svih izecenih gluposti a posebno kad me bliski ljudi podsjete na to

I ne...ne cini mi se... Budite sigurni da ako dobijete dijete sa nekim koga istinski volite (osim ako niste samo bili zaljubljeni u svoju predstavu o toj osobi, jer samo tako ta osoba ispadne na kraju losija nego sto ste je u pocetku zamisljali) da ljubav samo raste...

Uh...pardon...u pogresnu zonu zadjoh...LJUBAV ima razlicitu definiciju za svakoga. Neki misle da je ljubav samo izmedju muskarca i zene i tacka (i da traje tacno 3 godine...nauka dokazala). Neki vole samo svoju majku. Neki vole samo sebe. Neki vole samo ljude koji njima idu niz dlaku... Neki misle da je ljubav samo kada nam je lijepo, kada zvjezdice sijaju i cvrkucu pticice, leptirici trepere...Neki misle da u ljubavi nema iritiranja, nervoze, neslaganja, svadja i problema...i odlaze cim se ti siptomi pojave i traze novu ljubav...novo nebo...

Tako da vjerovatno od startnog neslaganja u tumacenju tog pojma i nastaju ovakve teme i problemi
    Greota samo od te djece nastale iz takvih ljubavi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ti koji kazu da ostaju zbog djece u braku...ma ostaju zbog sebe. ne rastavlja ih ni treca osoba,vec je to trulo bilo,pa im je neko treci pomogao...da li da se zivi u lazi...tesko je to, a dijete trpi posledice u oba slucaja. tako da je svaki covjek uvijek na gubitku,obrni okreni

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Zaljubljenost je prolazna.
    Obicno se rasprshi kao sapunica na prvi udarac realnosti i lomljenje ruzicastih naocara.
    Ostaviti sopstveno dijete samo zbog zaljubljenosti je nezrelo.

Evo neko pametan je to srocio bas kako treba:
    http://blogdan.rs/2015/03/02/ljubav-...-je-dijagnoza/

Zaljubljenost je akutno, euforično stanje svesti koje se odlikuje izmenjenom percepcijom stvarnosti, poremećajem prioriteta i neosnovanim optimizmom pojedinca. Najčešće se leči udaranjem glavom o zidove, lomljenjem srčanog mišića i trljanjem realnosti na pacijentov nos. Zaljubljenima, odnosno obolelima što ranije treba ukazati na razliku između ljubavi i zaljubljenosti kako bolest ne bi galopirala. Neophodno je ponavljati im što češće da prave ljubavi i jake veze prvenstveno znače jedenje govana zajedno, zatim usaglašeno veslanje čamca iako je bušan kroz najveće oluje, kao i trčanje po pljusku i grmljavini držeči se za ruke do prvog zaklona koji vrlo verovatno nećete ni znati gde je. Od krucijalne je važnosti ponavljati ovaj tekst što češće da bi svi oni koji misle da je ljubav med i mleko, mirno more i šetnja u suton po plaži dok talasi golicaju stopala shvatili da ljubav nije samo to. Ljubav može da zaradi titulu „Prava“ samo onda kada prođe ispite, kad prejaše prepone, kad se par puta rodi iz pepela i kad izuči alhemiju da sva ***** i žuč koje životna bujica nanese u svakodnevnicu pretvara u zlatne ljuspice. Tad se dokazuje, spašava i najbitnije – tad raste. Sve ostalo, nije vredno klasifikovanja ni blizu ljubavi i ostaje samo na pokušaju, lepoj nameri, ideji. U shvatanju toga obično svi padamo, jer nas odvajkada bajke uče frazama „i živeli su srećno do kraja života“, jer u časopisima učimo da bez trbušnjaka nećemo biti u stanju da nađemo lepšu polovinu, ili vi ukoliko imate celulit ćete crći same bez jačih polovina koje bi vam životu dale smisao. Sistem je počeo da nas uči da volimo sebe samo kroz to kakvu sliku drugi imaju o nama. Zato je većini samopouzdanje u kurcu. Pa smo tako počeli da mislimo da valjamo samo kad nas drugi hvale, da smo lepi samo ako nam drugi daju komplimente, da smo pametni samo ako nam se drugi dive. I tako, razapeti između tuđih očekivanja i sopstvane sujete, prestanemo da cenimo sebe ako nemamo nekog ko će nam biti potvrda da valjamo. Tada dolazimo do jedne velike istine koja glasi da je zaljubljenost proces u kom koristimo drugu osobu da bismo kroz nju više voleli sebe. Zaljubljenost i požuda su vražje rabote i obično znače uzimanje, uzimanje i još uzimanja, a to je daleko od ljubavi jer ljubav je davanje, davanje i još davanja i puštanje, puštanje i još puštanja. Sujeta to vrlo teško razume, jer ona je monofazna dok ljubav koristi obnovljive vidove energije, jer sujeta komunicira samo binarnim, a ljubavi se služe nemuštim jezikom. Ne odustajte od ljubavi lako i brzo. Naučite razliku između ljubavi i zaljubljenosti, između prevare i varanja, između greške i greha, veze i vezivanja, između nedostajem te i nedostaješ mi… Tad ćete u sebi naći volje i razloge da budete tolerantniji, pitomiji i slobodniji. Da budete životni saputnici. Otpočinjite veze ne zato što niste sposobni da budete sami, već zato što je život duplo lepši kad dvoje sposobnih sami ulepšavaju živote jedno drugom. Zauvek. Jer prave ljubavi su bezgranične. Možda jedino, tamo negde posle zauvek, odmah iza večnosti, pa kroz crvotocinu i onda tu ako se propneš na prste i stavis šaku na čelo da se zaklonis od njene zaglušujuće svetlosti – možda joj tek tad nazreš kraj. Mada čisto sumnjam i tad.
    Ovaj tekst bas moraju procitati Rakoon i Ovizi
    Last edited by Kliker17; 17-04-17 at 22:15.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ipak smatram da je najtuznije biti bez jednog ili oba roditelja.
    Kad biste (vi koji mislite da je za dijete bolje da odrasta bez oca jer ima prevarantsku majku) samo znali koliko nade, srece, ispunjenosti, sunca se vidi u djetetovim ocima kada je zajedno sa oba roditelja i kada oba roditelja ucestvuju u igri sa njim...
    Nijedan poslovni uspjeh, neostvareni san o putovanjima, drugim zenama,..., ne moze da se mjeri sa tim pogledom i radoscu,...
    Ćek, ček samo malo. Sad ne samo da moram priznati neželjeno dijete već i živjeti sa svojim najvećim neprijateljem (koji me je ucijenio bebom) !!!!!!!!!!!!! Tu smo dakle, sva priča o neželjenim bebama se na kraju završava na tome kako će biti curi/ženi
    Ali...moramo biti moderni i gurati u bilo koje sisse i guzzice.
    Ne guram ni u sisse ni u guzzice (ne vidim poentu prvog, a drugo mi je gadno)
    osim toga kako naći onu "pravu" ili u tvom slučaju "pravog" ako se do tada ne proba i sa ostalima ?

A priroda ne zna za moderno pa kazni po starinskim metodama.
    na kažnjava priroda već moderno društvo
    Last edited by Rakun; 17-04-17 at 22:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sparklica View Post
    ti koji kazu da ostaju zbog djece u braku...ma ostaju zbog sebe. ne rastavlja ih ni treca osoba,vec je to trulo bilo,pa im je neko treci pomogao...da li da se zivi u lazi...tesko je to, a dijete trpi posledice u oba slucaja. tako da je svaki covjek uvijek na gubitku,obrni okreni
    Za sve je potrebno dvoje, kako za đecu tako i za svađu.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Ćek, ček samo malo. Sad ne samo da moram priznati neželjeno dijete već i živjeti sa svojim najvećim neprijateljem (koji me je ucijenio bebom) !!!!!!!!!!!!! Tu smo dakle, sva priča o neželjenim bebama se na kraju završava na tome kako će biti curi/ženi
    Ooooooooo, pa ne spavaj sa NEPRIJATELJIMA!!!!
    U tom slucaju zasluzujes kaznu i MORAS voljeti tu neprijateljsku bombu sto ti razori divan zivot

Ti, Rakune kao da si silovana zena.
    Last edited by Kliker17; 17-04-17 at 22:19.

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

Ne guram ni u sisse ni u guzzice (ovo potonje mi je posebno gadno)
    osim toga kako naći onu "pravu" ili u tvom slučaju "pravog" ako se do tada ne proba i sa ostalima ?

na kažnjava priroda već moderno društvo
    Ne moras.
    Po zakonu, bracni savjetnik, u ovom slucaju ima pravo da izvrsi dvostruko ubistvo i time, preventivno djelujuci, skrati muke jos uvijek nerodjenom djetetu koje bi u suprotnom provelo svoj zivot u mizeriji i agoniji, rastuci uz dvoje idiota koji su svojim obitavanjem, pri svakom svom izdisaju, zagadjivali majku prirodu.

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Hahahaha...

I ja sam filozofirala ranije nekad dok sam mislila da sam centar univerzuma i sad me je sramota svih izecenih gluposti a posebno kad me bliski ljudi podsjete na to

I ne...ne cini mi se... Budite sigurni da ako dobijete dijete sa nekim koga istinski volite (osim ako niste samo bili zaljubljeni u svoju predstavu o toj osobi, jer samo tako ta osoba ispadne na kraju losija nego sto ste je u pocetku zamisljali) da ljubav samo raste...

Uh...pardon...u pogresnu zonu zadjoh...LJUBAV ima razlicitu definiciju za svakoga. Neki misle da je ljubav samo izmedju muskarca i zene i tacka (i da traje tacno 3 godine...nauka dokazala). Neki vole samo svoju majku. Neki vole samo sebe. Neki vole samo ljude koji njima idu niz dlaku... Neki misle da je ljubav samo kada nam je lijepo, kada zvjezdice sijaju i cvrkucu pticice, leptirici trepere...Neki misle da u ljubavi nema iritiranja, nervoze, neslaganja, svadja i problema...i odlaze cim se ti siptomi pojave i traze novu ljubav...novo nebo...

Tako da vjerovatno od startnog neslaganja u tumacenju tog pojma i nastaju ovakve teme i problemi
    Ljubav je vjecna, subjekti se mijenjaju
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ooooooooo, pa ne spavaj sa NEPRIJATELJIMA!!!!
    neće mi biti neprijatelj dok me ne ucjeni
    U tom slucaju zasluzujes kaznu i MORAS voljeti tu neprijateljsku bombu sto ti razori divan zivot
    ne moram
    Ne kao silovana, već kao žena koja je primorana da rodi nečije dijete. Da li si možda čula za sličan slučaj ? Nisi ? Normalno da nisi jer vama to niko ne može da uradi (barem ne u normalnim zemljama) dok nama vidiš može

Thanks Thanks Given 
    4,207
    Thanks Thanks Received 
    2,043
    Thanked in
    646 Posts

Meni bi bilo zao muskarce u takvoj situaciji samo u slucaju da ih niko nije obavijestio da seks dovodi do trudnoce, moze donijeti razne bolesti, pa cak i neizljecive itd.
    I u slucaju da nijesu ucestvovali u tom cinu tj. da je neko na neki drugi nacin dosao do njihovog genetskog materijala i u laboratoriji napravio dijete.

Sta bi uradio zeni da ti , ne saj Boze, prenese sidu, hepatitis, sifilis, itd...?
    Ne namjerno, nego, npr. da ni ona nije znala da ih ima.

Sta bi tad? Krivio nju ili sebe sto si bio budala i nisi se zastitio?

Dijete je najmanji problem i cak je jedan od ljepsih ishoda nezasticenih odnosa.

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Valjao bi pomoći djetetu. Što se bivšeg supružnika tiče ko ga *ebe, da je odgovarao ne bi bio bivši
    Nije baš tako, Rakune, dijete nijesi pravio sa neprijateljem i možda je taj neko bivši tvojom krivicom, možda si se ti nekome U***o u život, pa eto, ako je taj neko dobr roditelj tvome đetetu, valjda je bitno da taj neko bude ŽIV i ZDRAV i da mu ništa ne nedostaje? Kontaš? Tvoje dijete, to o kojem se reče moraš brinuti, voli majku, ako se majci desi nešto ono će biti tužno, bit će slomljeno....da li sad shvataš zašto sam ti rekla da se treba naći bivšem supružniku? Kako ćeš svoje dijete da tješiš-ajde sine, tvoja majka je bila ološ jedna da je što valjala ne bi bila moja bivša
    Dobro ti reče Kliker, ako ima reinkarnacije, ti si u prethodnom životu bio zlostavljana žena

Hahahaha...

Kliker, moram reći da govoriš ono što je logično i što bi trebalo da bude realno i normalno...voliš, voljena si, imaš dijete koje raste u ljubavi i sve je ok....
    Ono što sam mnogo puta u životu vidjela jeste da ljudi koji rezonuju kao ti i kao ja uostalom, postaju užasno sebični, zajedljivi, osvetoljubivi, kad su nesrećni tj kad su povrijeđeni....ništa ženu ne može napraviti lošom osobom, kao kad se osjeti nepoželjnom, prevarenom, zamijenjenom mlađom i ljepšom....mislim da tada postaje kao ranjena lavica i sva pravila prestaju da važe, sve skrupule se gube i nema više obzira ni prema sopstvenom djetetu...ne zato što tako želi, nego što instiktivno djeluje i reaguje i ne umije realnost da poveže. Onda kreće da mrzi bivšeg muže, djetetu da priča loše jer joj je krivo što dijete voli oca a otac je nju povrijedio, ostavio, počne da brani bivšem da dijete vodi kod te tamo neke, još ako joj dijete ne daj bože kaže da je ta dobra prema njemu onda povjeruje da je i sopstveno dijete odbacilo....samopoštovanje nula, samosažaljenje do krajnosti, i to više ije žena nego ruina...ne može ona takva i nakon takvog scenarija reći ovo: cini mi se...opet bih ga zavoljela i vise.
    Teško...imam sopstveni primjer koji je ono što ti kažeš, ali zato oko sebe imam nekoliko primjera ovakvih kakvih ti slikovito objasnih....čak su nekad ljudi skloni da kad sami naprave grešku i kad su krivi za razlaz, da podmeću, lažu, izmišljaju da ublaže ili sa sebe skinu krivicu, da druga strana ispadne kriva....iako su svjesni ko je pravi krivac, nešto im je kao lakše da djeluje da nijesu...ma čita psihologija i ima mnogo različitih scenarija kad ljudi prestnu da se vole....recimo skoro sam bila na svadbi gdje su mladoženjini roditelji razvedeni odavno, zajedno su sinu pravili svadbu, imaju oboje svoje porodice, to je bila milina kako su funkcionisali na veselju zajedničkog djeteta, niko ne bi ni pomislio da su rastavljeni...

:lolblue: nasmijala s me slatko
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    780
    Thanks Thanks Received 
    516
    Thanked in
    241 Posts

Ova cjelokupna rasprava proizilazi iz ideje da je, kao sto mexiko kaze, ljubav vjecna.
    Medjutim, ljubav je sve samo ne vjecna....
    Ljubav je prolazna i oni koji zive u zabludi da je ona vjecna, uglavnom, kada ista izblijedi, pocnu sa raznoraznim ucjenama, prijetnjama, svadjom, mlacenjem, ranjavanjem, nazivanjem bivseg partnera neprijateljem, krvnikom i sl.

Sve u svemu - tragedija. Tragedija na kojoj bi nam i stari Grci pozavidjeli, ili ipak ne...
    Grci su dospijeli do ocajanja, preko ljepote i onoga sto iz nje proizilazi, dok je ovo nase moderno doba othranilo svoje ocajanje u ruznoci, mrznji, ogorcenosti i grcevima - Mi smo izgnali ljepotu i unistili sve ono sto zivot cini lijepim.

Ljubav je lijepa dok traje, a kad izblijedi i nestane potrebno je medjuljudsko razumjevanje i odgovornost za ono sto je, mozda, proizislo iz toga.

#LovelyPoem
    Love is like a grain of desert sand,
    blown by the wind of storm,
    forever stranded,
    forever lost,
    it's there,
    and it's gone.

it's all around;
    it's cold at dawn,
    cold at dusk
    and kills you at high noon sun.

Love ain't a happiness,
    nor it is a grievance,
    neither it is meant to last.

Love is like a flower,
    grows,
    blooms,
    whispers,
    whispers a grandiose, fragrant, tune,
    soon after;
    withers,
    winter looms in
    and it’s gone.

/me kida vene

Thanks Thanks Given 
    3,578
    Thanks Thanks Received 
    4,713
    Thanked in
    2,098 Posts

Quote Originally Posted by assassinate View Post
    Ova cjelokupna rasprava proizilazi iz ideje da je, kao sto mexiko kaze, ljubav vjecna.
    Medjutim, ljubav je sve samo ne vjecna....
    Ljubav je prolazna i oni koji zive u zabludi da je ona vjecna, uglavnom, kada ista izblijedi, pocnu sa raznoraznim ucjenama, prijetnjama, svadjom, mlacenjem, ranjavanjem, nazivanjem bivseg partnera neprijateljem, krvnikom i sl.

Sve u svemu - tragedija. Tragedija na kojoj bi nam i stari Grci pozavidjeli, ili ipak ne...
    Grci su dospijeli do ocajanja, preko ljepote i onoga sto iz nje proizilazi, dok je ovo nase moderno doba othranilo svoje ocajanje u ruznoci, mrznji, ogorcenosti i grcevima - Mi smo izgnali ljepotu i unistili sve ono sto zivot cini lijepim.

Ljubav je lijepa dok traje, a kad izblijedi i nestane potrebno je medjuljudsko razumjevanje i odgovornost za ono sto je, mozda, proizislo iz toga.

#LovelyPoem
    blown by the wind of storm,
    forever stranded,
    forever lost,
    it's there,
    and it's gone.

it's all around;
    it's cold at dawn,
    cold at dusk
    and kills you at high noon sun.

Love ain't a happiness,
    nor it is a grievance,
    neither it is meant to last.

Love is like a flower,
    grows,
    blooms,
    whispers,
    whispers a grandiose, fragrant, tune,
    soon after;
    withers,
    winter looms in
    and it’s gone.

/me kida vene
    Ako izvuces iz konteksta, onda si u pravu
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    12,533
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Mexiko, kako možeš kačit klipove, em ne mogu editovat a da obrišem post tri puta šifru od 25 karaktera moram da ukucam i da prođem tri kviza sa znakovima, pumpama , autobusima i izlozima izavetah
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Page 12 of 21 FirstFirst ... 28910111213141516 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)