They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR
mislim da ce bit jos tandema ispred Inzagija i Djilardina, ne kazem da ce milan malo golova postic nego da ce veznjaci bit efikasniji dio tima![]()
no dobro, da ne zakljucavamo ovaj topic ajmo da se selimo na topice pojedinacnih liga![]()
MIRKO VUČINIĆ NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE ODGOVARAO NA PITANJA ITALIJANSKIH NOVINARA
Tražili su me Rusi, ali sam izabrao toplinu Rima
Poslije deset dana provedenih u Rimu, Mirko Vučinić je izašao i pred novinare. Juče u Rominom kampu Trigoria, 22-godišnji Crnogorac prvi put je odgovarao na pitanja italijanske “sedme sile” od kako je postao član slavnog rimskog kluba.
Približava se dan tvoje prve utakmice u Romi?
- Još se oporavljam od povrede ligamenata lijevog koljena, nadam se da ću krajem mjeseca biti potpuno spreman. Srećan sam zbog trenutka koji osjećam, hvala Lećeu što mi je omogućio da doživim ovo iskustvo, hvala i Romi koja je vjerovala u mene.
Neko misli da zbog igračkih karakteristika možeš da budeš kopija Vićenca Montele?
- Daj bože da ličim na Montelu, on je napadač koji postiže nevjerovatno mnogo golova. Nijesam mnogo dobar u igri glavom, ali Roma forsira igru koja se bazira na brzini i tehnici, što mi odgovara, jer sam brz.
Toti je rekao da su Inter i Milan u prednosti u borbi za titulu?
- Inter je favorit, jer je doveo odlična pojačanja. Potom slijede Milan i Roma. To su vrijednosti na papiru, teren je nešto sasvim drugo. Inter će morati da pokaže kvalitet, kao što ćemo morati i mi.
Kakvo će biti prvenstvo bez Juventusa?
- Biće malo drugačije, jer smo navikli da gledamo Juventus u Seriji A. Zbog Juventusa i italijanskog fudbala nadam se da će se vratiti sljedeće godine. Biće ljepše.
Prvi utisci u Rimu?
- Saigrači su me odmah prihvatili kao da sam duže vrijeme jedan od njih. Hvala im zbog toga. Ambijent u Rimu je dobro poznat, armija navijača je sjajna. Sjećam se moje prve utakmice u Seriji A, protiv Rome u Rimu u dresu Lećea. Bio sam šokiran kada sam osjetio toplinu publike prilikom predstavljanja ekipa.
Tvoj cilj u Romi?
- Da se što prije oporavim i dobro treniram, kako bih se izborio za prostor u timu.
Da li više voliš poziciju centralnog ili spoljnog napadača?
- Odlučiće Spaleti. Do sada sam bio centralni napadač koji daje golove. Stojim na raspolaganju.
U jednom momentu si mislio da je priča sa Romom završena?
- Da, to je bilo sredinom avgusta i u tom periodu se nijesam dobro osjećao. Sve mi je teško padalo jer sam po svaku cijenu želio da dođem u Romu. Srećom, sve se sredilo.
Zašto u Romu po svaku cijenu?
- Iz Lećea su mi govorili da imam ponude iz Rusije i od Udinezea, ali sam ih odbijao jer nigdje nema atmosfere kao na stadionu Rome. Moj trener u Lećeu Zdenek Zeman me je i sad ubjeđivao da ostanem, govorio mi je da postignem 20 golova u Seriji B do zime, pa da me tada prodaju. Zemanu sam mnogo zahvalan, jer me je mnogo naučio i na igračkom i ljudskom planu. Međutim, želja da pređem u Romu je bila prevelika da bih ostao.
D.M. - S.J.
STO ODSTO CRNOGORAC
Novinar “Gazete delo sport” opisao je Mirka Vučinića kao momka koji “nema lak karakter”, kao “luckastog, jugoslovenskog tipa”, “tehnički potkovanog fudbalera” i momka “koji će biti vrlo težak za trenera”.
- Ja sam 100 odsto Crnogorac. I srećan sam što više nijesmo u savezu sa Srbijom - prenijela je “Gazeta” Vučinićevu izjavu.
U članku najtiražnijeg italijanskog sportskog lista piše da je Mirko “miran, premiran”, da liči na “đaka prvaka koji je prvi dan u školi”.
Evo ga original text sa Gazetinog sajta (da ne misle neki da je lazna izjava, kao sto je Dan prenosio lazne izjave).
ROMA, 7 settembre 2006 – Ma Mirko Vucinic non era uno dal caratterino per niente facile, uno un po’ pazzo, del tipo slavo molto bravo tecnicamente, ma di difficile gestione? “Io sono montenegrino al 100%, felicissimo di non far piů parte della federazione serba”. Calmo, serafico. Pure troppo. Sembra uno scolaretto al primo giorno di scuola. E invece č solo il battesimo con la stampa. Per lui č la prima occasione per fare i ringraziamenti. “Grazie al Lecce che mi ha dato questa opportunitŕ, alla Roma che mi ha voluto, ai nuovi compagni che mi hanno accolto come se fossi uno di loro da tempo: non vedo l'ora di essere a disposizione, credo che accadrŕ a fine mese”.
E grazie anche a Zeman, magari un po’ meno. “Mi ha insegnato tanto, calcisticamente e umanamente: con lui ho imparato a non mollare mai. Negli ultimi tempi abbiamo avuto qualche incomprensione, perché io volevo venire a tutti i costi alla Roma. Lui mi diceva: “Resta qui e fai 20 gol. Poi a gennaio ti vendiamo”. E invece ha fatto i bagagli ad agosto, magari con qualche giorno di ritardo rispetto alle aspettative. “A un certo punto la trattativa sembrava saltata e io stavo male. Poi, ho coronato il mio sogno: quello che c'č qui non lo trovo da nessun'altra parte”.
A Spalletti, che deve gestirlo con Totti, Montella e Okaka, basterebbero pure meno di 20 gol. “E’ un ottimo allenatore, mi ha colpito il modo in cui parla con i giocatori”. Obiettivi? “Primo: guarire dall’infortunio al ginocchio. Secondo: dare tutto in allenamento. Terzo: mettere in imbarazzo il mister e giocare il piů possibile. Quarto: uscire dal campo sempre con la maglietta sudata, cosě convincerň anche i tifosi piů scettici”. Che in realtŕ sono pochi.
BAJEVIC ODLAZI,DOLAZI DUJKOVIC !!!
Trener crvene zvezde dusan bajevic vratice se u grcku kako bi preuzeo atinski Panatinaikos,objavili su juche beogradski medijim.Predsjednik crveno-belih dragan stojkovic nije zelio da komentarishe takve priche,iako se ocekuje da ce bajevic prestati da radi u klubu poslije revans utakmice prvog kola kupa UEFA sa ceskim liberecem.
prema beogradskim medijima,crvena zvezda bi trazila za bajevica obestecenje od milion eura,a na klupi bi ga zamijenio nekadasnji golman crvene zvezde i reprezentacije SFRJ ratomir dujkovic bivsi selektor GANE![]()
dje si to procita?o tome nema nista na ita sajtovima?da nije to ovaj nas strucnjak sa IN tv rekao(necu ni ime vise da mu spominjem)!!!
Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.
evo zigic u barsu nakon sjajne igre sinoc :lolblue:
Samuel Eto morace da pauzira 5 mjeseci zbog operacije koljena!!! Katastrofa!!!
uffffff fala bogu da i on pauzira malo![]()
a nemoj tako. za fudbal je ovo lose , bez obzira ko za koga navijao.
Stvarno greota... Sad i kad se vrati na teren poslije 5 mjeseci pitanje je oce li vratit ikad formu i sigurnost. Sjetite se Ronalda...
They used to call me tricky_kid, I lived the life they wish they did, I lived the life don't own a car, now they call me SUPERSTAR
nemojte tako ljudi,pocecu da placem:cry:
NIje nego 5 ...
Eto'o, five months out
The extent of the injuries sustained by Samuel Etoo means he will be out for up to five months. Doctors successfully carried out the operation - managing to conserve the meniscus, however, the time needed to fully recover has been extended to more than previously predicted.
u pravu ste, izvinjavam se.
Jeste da mi je zao al cje se sad bar vidjeti jel barsa mashina ili im igra zavisi od jednog ili dva igracha...
#fakenews
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks