View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 142 of 165 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152 ... LastLast
Results 3,526 to 3,550 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Nato nas stvarno ne bi trebao dijeliti.
    Ja sam za jer mislim da cemo lakse podnijet udare iz komsiluka u buducnosti ali potpuno razumijem ljude koji su toliko ogorceni zbog 99 i ne dijele moje misljenje.
    Referendum nije ustavom predvidjen i s'obzirom da dobar dio opozicije jos osporava onaj iz 2006 misljenja sam da im ga ne treba dati.
    Ako neka nova vlast bude htjela da izadje iz saveza onda isto mogu pokrenuti kroz skupstinu. Fair enough.
    PS Jos uvijek cekam Gojkovu reakciju.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Najbolje izložen i sistematizovan pregled dešavanja i dijelom nezavisna istraga poznatih okolnosti na temu državnog udara:

https://www.bellingcat.com/news/uk-a...egro-zugzwang/

Ko ima malo vremena i znanja engleskog jezika, nek pročita, biće mu lakše povezati kockice...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lakse povezat da se pokusaj drzavnog udara stvarno desio ? :lolblue:

Mozda ti nije poznat stvaralacko placenicki rad Grozeva al bar ti je poznata linija djelovanja Bellingcat-a. Ako je namjera bila da navedes neupucene , nisi ni to uspio . Zasto ? Jer je drzavni udat trebao da se izvrsi prackama koje su ustvari unistene na teritoriji druge zemlje . Sve ostale dokaze koje izlozi bilo ko bice momentalno banovani od strane zdrave logike JER SE DRZAVI UDAR NE RADI PRACKAMA .

Ko ima malo vremena i znanja engleslog jezika, nek ne gubi vrijeme na ovu placenu bajku (nisam ni ja,niti bi iko trebao citat i jedan tekst sa bilo koje stranice a da ne provjeri autora) , bice mu lakse ostat na putu logike .
    Last edited by antigona; 12-04-17 at 13:28.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Niti sam do juče znao za Bellingcat, ni za Grozeva, naletio slučajno na članak na Reddit-u. Nevezano za to kakva je agenda tom novinaru i uopšte toj platformi, obradili su temu sa nekim detaljima kojima se domaća štampa nije bavila (nažalost, s obzirom na važnost i aktuelnost teme). Pogotovo u domenu navodnih ruskih agitatora, tj Šišmakova - ko je on, čime se bavio, zašto je tačno najuren iz Poljske i slično. Bez ikakvih vrijednosnih sudova, ima nekih momenata koji se nisu mogli pročitati u našim medijima, zbog lijenosti novinara i politikantske buke.

Što se praćki tiče, ja ne mislim da je neophodno da se pojave minobacači i samohodne haubice da bi pojedinci zaglavili robiju. Može da se zove državni udar, može nasilni protesti, ako se ispostavi da su pojedinci htjeli da upadnu u institucije radi preuzimanja vlasti na neustavan način, da je to konspirativno dogovarano u dosluhu sa inostranim faktorom - nisam na jade ako organizatori dobiju pogled na Martinićku gradinu u decenijskom trajanju, o trošku poreskih obveznika, pa sve da su nosili ljubičice.

Ne sumnjam da to vlast može da nafiluje i ukrasi kako joj odgovara, jer im nikad nije bio povoljniji momenat da vrate servu DF-u za dešavanja od oktobra 2015 - crv sumnje je već u javnom mnjenju, dovoljan da kastrira neke šire proteste + međunarodni momenat nikad bolji. To je nešto drugo. Ali je lažna dilema "ili nađite automatsko oružje, ili su svi nevini i čisti kao suza, a cijela stvar fabrikacija".

Ne razumijem tu liniju razmišljanja - ako dešavanja oko izbora ne uključuju oružje crno na bijelo, sve "blaže" od toga treba prosto pusiti, ne držati se zakona kao pijan plota... Jer, bože moj, DF je agresivan, može doći do građanskog rata...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nismo se razumjeli . Ne potezem pitanje uspjesnosti drzavnog udara izazvanog prackama (osim sto bi bilo idiotski rijec uspjesnost uglavit u tu teoriju) nego bestidno lazinjanje naroda sa konstrukcijama od 'unistili zajebano uruzje u susjednu drzavu ' - ' evo oruzja (koje smo valjda unistili) ,pogledajte ,to su pracke i baline' kao da te dvije izjave nisu u totalnom mimoilazenju. Jasno je da ko god krene od te dvije recenice ,onog koji vodi postupak , ne moze a da se ne nasmije svim ostalim 'dokazima' koji su nakon toga izasli . A pazi molim te , nasli dvije persone ruske ,povadili im sa sajtova ministarstva slike i na udarni termin izvoli narode ,bez ikakvih dokaza da se uopste radi o toj dvojici . Kao kad bi ja sad izvadio sliku pasosa ,dao je najboljem prijatelju da bi je on okacio na fb i napisao 'eo ga najodvazniji covjek naseg grada ,bla bla' . A jesam li stvarno najodvazniji, koga boli uvo ako cu za sebe izvuc neku korist . Nazalost ovoliko glupa i bezobrazna je i nasa administracija koja je pokusala podmetnut ove gluposti bez ikakvih dokaza . Mada ne znam dal uopste otvarat ovu temu dalje nakon zadnjih prica o sindjelicu ,ubistvu,laznom imenu jer ispadamo smijesni kolektivno
    Za ostatak se slazemo, tekst obiluje detaljima a nasi novinari nisu bili u mogucnosti da saznaju pravo ime glavnog svjedoka saradnika,zasto ocekivati nesto vise .
    Last edited by antigona; 12-04-17 at 17:44.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Upravo je zbog toga meni članak bio interesantan, poslagao stvari koje je inače bilo nemoguće pratiti u kakofoniji svakodnevnih članaka na temu.

Tamo piše da su čuveni video sa praćkama tužilaštvu ustupile srpske službe bezbjednosti, i da je ta oprema navodno bila u posjedu umiješanih osoba koje su te srpske službe pohapsile na zahtjev Crne Gore. Tužilaštvo nije preciziralo đe je snimak nastao, niti kod kojih je osoba oprema nađena.

"Uništeno vatreno oružje" je sasvim druga stvar, ovako laički vjerovatno najlabavija karika priče tužilaštva - ali nije kontradiktorna sa "praćkama", jer to uništeno oružje ima veze samo sa Velimirovićem. On je bio zadužen da ga nabavi i unese u CG, u međuvremenu ostvario kontakt sa tužilaštvom, oružje uništio po njihovom nalogu prije nego ga je unio. Da bi zadržao povjerenje nalogodavaca, ovi iz tužilaštva uzimaju identično oružje iz MUP-a, slikaju ga, i on tu sliku šalje nalogodavcima. Namješta Dikića tako što ga zove u tu-i-tu kuću da mu preda oružje, đe je ovaj uhapšen.

Prilično nategnuta priča, ali dobro, čekamo optužnicu i suđenje. U svakom slučaju, nije nevjerovatno da je jedna grupa bila zadužena za opremu (sa snimka), druga za oružje (Velimirović) i slično...

Ruske persone je našla BIA u Srbiji, a dalje pogurali Englezi da se vidi ko su i šta su. To je u članku mnogo bolje i mnogo više u dubinu istraženo nego što bi ja mogao da prenesem, članak sam linkovao najviše zbog Šišmakova. Tu sam već manje skeptičan nego oko oružja. Ne dobija se pravi ruski pasoš sa lažnim imenom tek tako.

A "afera" Sinđelić i ubistvo koje je počinio u Hrvatskoj su me prilično ubijedili da se ovi iz DF nečeg dobro plaše. To je hvatanje za slamku. Em svjedok saradnik mora biti iz gornjih ešalona kriminalne organizacije, dakle po definiciji kriminalac; em se za takve stvari angažuju upravo ljudi sa biografijama poput Sinđelićeve. Niti će strani element za izazivanje nereda tražiti vaspitačice i doktore, niti takvi mogu biti svjedoci saradnici. Dakle, biografija Sinđelića kao kriminalca se savršeno uklapa u verziju događaja koju prezentira SDT, pa je "afera" sa hrvatskim ubistvom bez ikakvog osnova.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Quote Originally Posted by antigona View Post
    Nismo se razumjeli . Ne potezem pitanje uspjesnosti drzavnog udara izazvanog prackama (osim sto bi bilo idiotski rijec uspjesnost uglavit u tu teoriju) nego bestidno lazinjanje naroda sa konstrukcijama od 'unistili zajebano uruzje u susjednu drzavu ' - ' evo oruzja (koje smo valjda unistili) ,pogledajte ,to su pracke i baline' kao da te dvije izjave nisu u totalnom mimoilazenju. Jasno je da ko god krene od te dvije recenice ,onog koji vodi postupak , ne moze a da se ne nasmije svim ostalim 'dokazima' koji su nakon toga izasli . A pazi molim te , nasli dvije persone ruske ,povadili im sa sajtova ministarstva slike i na udarni termin izvoli narode ,bez ikakvih dokaza da se uopste radi o toj dvojici . Kao kad bi ja sad izvadio sliku pasosa ,dao je najboljem prijatelju da bi je on okacio na fb i napisao 'eo ga najodvazniji covjek naseg grada ,bla bla' . A jesam li stvarno najodvazniji, koga boli uvo ako cu za sebe izvuc neku korist . Nazalost ovoliko glupa i bezobrazna je i nasa administracija koja je pokusala podmetnut ove gluposti bez ikakvih dokaza . Mada ne znam dal uopste otvarat ovu temu dalje nakon zadnjih prica o sindjelicu ,ubistvu,laznom imenu jer ispadamo smijesni kolektivno
    Za ostatak se slazemo, tekst obiluje detaljima a nasi novinari nisu bili u mogucnosti da saznaju pravo ime glavnog svjedoka saradnika,zasto ocekivati nesto vise .
    Ta dvojica su navodno uhvaćena u Srbiji i BIA ih je fotografisala na više lokacija u Beogradu te njihove fotografije proslijedila našem tužilaštvu ako je vjerovati zvaničnoj verziji dešavanja.
    Dalje, ako je sve to tako fino iskonstruisano, zašto je Šišmakov obrisao svoje naloge sa društevnih mreža, izgasio telefone i propao u zemlju, a njegov sin takođe odbija da da ikakav komentar za novinare koji su ga kontaktirali - makar da kaže toliko da je cijela stvar izmišljena?
    I da, što bi Nikolaju Patruševu da se nacrta u Beograd 36 sati nakon Vučićeve pres konferencije o hvatanjima "elemenata inostranosti"?

Dalje, te famozne praćke je zaplijenila srpska policija i Srbija ih je poslala kao dokaz uz ostalu opremu. Vučić je 10 puta pomenuo kako se zgrozio nad time što se spremalo u Crnoj Gori te kako su stvari stojale gore no što bi se dalo naslutiti iz pisanja medija i uz to se izvinjavao za početnu skepsu.
    Srpske službe su navodno dvojici rusa zaplijenile enkriptovane telefone i druge elektronske uređaje te je to proslijeđeno našem SDT-u.
    Srpsko tužilaštvo je organizovalo saslušanje Slavka Nikića i njegovo svjedočenje ispostavilo našem tužilaštvu budući da on našima nije htio ništa da govori.
    Ukratko, Srbija i srpski organi su imali ogromnu ulogu u čitavoj priči, toliku da ukoliko bi nekim čudom ispostavilo da je cijela priča oko državnog udara bila fabrikacija, time bi se ispostavilo da je srpska vlast u svemu tome ne saučesnik, nego takođe organizator.

Povrh svega toga Mandić i Pipun se nisu usudili da zucnu protiv Vučića i srpskih organa, no idu kod njega da kukaju i plaču o ugroženosti i izražavaju mu podršku na izborima.
    Dakle, po tvome, Vojvoda i Pipun se uvlače u guzicu jednom od ključnih ljudi koji im je napakovao aferu i moguću robiju.

A što se tiče dokaza, tužilaštvo nije dužno da ih izruči tebi na adresu.
    Ima li ih ili ne ćemo viđet. Suđenje će brzo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Iskreno brate,nemoj se naljutit ,imao sam zelju odgovorit al sam onda stigao do recenice

"Vucic je 10 puta pomenuo ..."

i izgubio zelju.

Na stranu petrusev 'iznenadni' dolazak koji je bio u protokolu odavno , na stranu i ugaseni profili sa kojeg informacije skupljaju britanski ekvivalenti informeru i posle ih nasi minuti dva prenose kao ekskluzivna saznanja neimenovanih MI6 agenata ..pa ko normalan u takvoj situaciji ne bi pogasio sve sto je javno , kako o njemi tako i o porodici. Na kraju ce to sto Sismakovov sin nece da odgovori na pitanje od strane britanskog Vucicevica ,bit glavni dokaz da je sismakov umijesan ,pakao :lolblue:

Po mome ? To mozda u tvom svijetu pracki i balina pipun i mandic igraju ozbiljnu ulogu, ostavi se podmetanja konstrukcija ,neinteligentnih, kao tudjih (mojih) u cilju skupljanja forumskih poena ,nije vrijedno .

Ostatak necu komentarisat, najsmjehotresnije je izvuceno,ostatak posta nije cak ni to.
    Last edited by antigona; 13-04-17 at 00:16.

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Po mome ? To mozda u tvom svijetu pracki i balina pipun i mandic igraju ozbiljnu ulogu, ostavi se podmetanja konstrukcija ,neinteligentnih, kao tudjih (mojih) u cilju skupljanja forumskih poena ,nije vrijedno .

Ostatak necu komentarisat, najsmjehotresnije je izvuceno,ostatak posta nije cak ni to.
    Da, po tvome - da je čitava priča oko državnog udara fabrikovana, ili sam ja nešto pogrešno razumio?

Inače, šta je "smjehotresno"? Ne velim ja da Vučićeva riječ predstavlja ikakav dokaz.

Međutim, ako su iz DF-a ispljuvali Katnića, da je član kriminalne organizacije te da je čitav državni udar namještljka uperena protiv njih, fascinira me njihova sposobnost da potpuno ignorišu ulogu Vučića i srpskih organa u čitavoj priči.
    Ako je sve "namještaljka", u namiještanju je učestvovao čovjek kojem su izrazili podršku na predsjedničkim izborima. Otkud to?

Na stranu petrusev 'iznenadni' dolazak koji je bio u protokolu odavno ,
    A ti si imao uvid u protokol?
    Posjeta je prvi put javno najavljena na Sputnjiku dan nakon Vučičeve konferencije a dan uoči same posjete.
    Naravno, moguće da je ta posjeta zakazana neđe ranije, ali se u tom slučaju radi o prilično neobičnoj slučajnosti.
    O tolikoj slučajnosti, da su pored regionalnih medija, i ruski Komersant i Novaja Gazeta pisali o mogućnosti da je Patrušev došao po ruske agente, da bi se na kraju javilo i rusko ministarstvo spoljnih poslova da kaže kako se radi o fantaziranjima.
    Last edited by ASC; 13-04-17 at 00:45.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Znaci da sumiramo:
    Amerikanci, Britanci, Srbijanci i drugi koji tvrde da je bilo neceg i da imaju dokaza za to u stvari eade za Mila tj rade protiv DF jer su ovi toliki jaki da ih se svi plase

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Da, po tvome - da je čitava priča oko državnog udara fabrikovana, ili sam ja nešto pogrešno razumio?

Inače, šta je "smjehotresno"? Ne velim ja da Vučićeva riječ predstavlja ikakav dokaz.

Međutim, ako su iz DF-a ispljuvali Katnića, da je član kriminalne organizacije te da je čitav državni udar namještljka uperena protiv njih, fascinira me njihova sposobnost da potpuno ignorišu ulogu Vučića i srpskih organa u čitavoj priči.
    Ako je sve "namještaljka", u namiještanju je učestvovao čovjek kojem su izrazili podršku na predsjedničkim izborima. Otkud to?

A ti si imao uvid u protokol?
    Posjeta je prvi put javno najavljena na Sputnjiku dan nakon Vučičeve konferencije a dan uoči same posjete.
    Naravno, moguće da je ta posjeta zakazana neđe ranije, ali se u tom slučaju radi o prilično neobičnoj slučajnosti.
    O tolikoj slučajnosti, da su pored regionalnih medija, i ruski Komersant i Novaja Gazeta pisali o mogućnosti da je Patrušev došao po ruske agente, da bi se na kraju javilo i rusko ministarstvo spoljnih poslova da kaže kako se radi o fantaziranjima.
    Nije fabrikovana. Sklepana je . Te stvari rade posebne privatne institucije na zapadu i za to uzimaju ogroman dio kolaca po zavrsenom poslu (ukrajina) ,a ovo nase je sklepao Katnic ,tako da bi sve drugo osim sprdanja ovom pokusaju drzavnog udara, bilo udar na inteligenciju ,logiku, analitiku i sve ostale vijuge koje nas odvajaju od primata . (Kunem se, nista licno tebo upuceno)

Ne velis ti da vuciceva rijec predstavlja ikakav dokaz al volis da provuces ,valjda kako bi dodao na ozbiljnosti situacije(probaj neku muziki da uglavis,bice jos opasnije) da je vucic sam rekao kako nismo ni svjesni sta se spremalo CG , kao da smo u osnovnu

Ispljuvali su katnica jer im crta mete bez da je ijedan dokaz iznijet i u uredjenim pravnim sistemima ,bilo kakvom osrednjem advokatu bi bilo lagano da ih bas zbog ovakvih crtanja meta , oslobodi ikakve odgovornosti. A to da je citava afera uperena protiv njih je njihovo ,dfovo preuvelicavanje... naravno afera je prvenstveno namijenjena finalnoj pobjedi na izborima pred NATO a to sto im je kasnije palo na pamet i da ugase najveceg oponenta onako usput,svakoj osobi sa iq iznad 50 stavlja do znanja o kakvoj se lakrdiji i bahatosti radi .

Imao sam uvid, jer mi djevojka radi u BIRN-u i mota se oko takvih dogadjaja jer se BIRN bavi upravo tim obavestajno istrazivackom radom . Posjeta je bila zakazana mjesec dana ranije , covjek je pola godine prije toga bio u BG sa memorandumom o uzajamnom razumijevanju ( baza u nis, neutralna vojna pozicija, ne uvodjenje sankcija) koji je ostavljen na usvajanje dok se opet ne pojavi u srbiju . A to sto tipovi iz analitike misle da prvi covjek jedne obavestajne sluzbe dolazi po agente sa kojima ne bi po vokaciji trebao da ima nista, a kamoli da dolazi po njih jer pravi vezu , je obicno namicanje na svoju korist bez ijednog validnog dokaza . Sve ovo pada u vodu i biva suvisno cak i ako samo provjeris koliko je outa covjek dolazio u srb , pa da se ukapira da nije nikakva slucajnost.

A o mogucnostima koje su pominjali mediji poput novaya gazete ( kao da na teritoriji hitlerove njemacke, funkcionise glasilo komunisticke rusije,eto toliko 'nepristrasan' medij) iz svojih neimenovanih izvora ,stvarno ne bih ,jer obojica ispadamo smijesni...ti jer si neupucen u politicki pravac novaya gazete i slicnih medijskih glasila pete kolone , a ja jer pokusavam da objasnim nesto sto je opste poznato. Bolje eho moskve da si uzeo za izvor, bar bi pomislio da me goris

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To mozda u tvom svijetu pracki i balina...
    Puna mi je murica nipodaštavanja praćke i balina
    Da su kojim slučajem u prvi plan stavljeni noževi ovima koji se sprdaju kao da su u pitanju peckalice bilo bi logičnije, a praćke sa balinama služe za lov na DIVLJE SVINJE.
    U dosta zemalja su nelegalne ili je neophodan oružani list

Sent from my SM-G900FD using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 13-04-17 at 16:11.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,763
    Thanked in
    1,587 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Znaci da sumiramo:
    Amerikanci, Britanci, Srbijanci i drugi koji tvrde da je bilo neceg i da imaju dokaza za to u stvari eade za Mila tj rade protiv DF jer su ovi toliki jaki da ih se svi plase

Jer df zastupa interese srba u cg. To je to ukratko. Oce da uniste srpski narod. Provaljeni su

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Jer df zastupa interese srba u cg. To je to ukratko. Oce da uniste srpski narod. Provaljeni su

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Iz toga dalje slijedi da R Srbija i njeni zvanicni predstavnici hoce da uniste srpski narod u CG.
    Isti ta vlada koju podrzava DF i kod koje ide da se zali da ih DPS ugnjetava.
    Zanimljivo ....

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    1,855
    Thanks Thanks Received 
    5,434
    Thanked in
    2,086 Posts

Nije fabrikovana. Sklepana je . Te stvari rade posebne privatne institucije na zapadu i za to uzimaju ogroman dio kolaca po zavrsenom poslu (ukrajina) ,a ovo nase je sklepao Katnic ,tako da bi sve drugo osim sprdanja ovom pokusaju drzavnog udara, bilo udar na inteligenciju ,logiku, analitiku i sve ostale vijuge koje nas odvajaju od primata . (Kunem se, nista licno tebo upuceno)
    Slobodno se ti sprdaj niko ti ne brani.

Samo, zanimljivo kako je "realno viđenje dešavanja" prešlo od lokalne DPS-ove igranke na dan izbora radi nekakvog smanjenja izlaznosti, preko zavjere Đukanović-Vučić protiv DF-a, do operacije britanskih i američkih službi zarad blaćenja Rusije.
    Ko zna što će sjutra bit.

[QUOTE=antigona;4658244Ne velis ti da vuciceva rijec predstavlja ikakav dokaz al volis da provuces ,valjda kako bi dodao na ozbiljnosti situacije(probaj neku muziki da uglavis,bice jos opasnije) da je vucic sam rekao kako nismo ni svjesni sta se spremalo CG , kao da smo u osnovnu [/QUOTE]
    Ne provlačim ja ništa.
    Kažem da je srpska vlast aktivni učesnik cjelokupne priče oko državnog udara.
    Oni su navodno uhvatili te Ruse. Oni su snimali i slikali Šišmakova i Popova te dostavili skenirani pasoš ovoga prvog na ime "Širokov".
    Oni su zaplijenili i proslijedili dokaze od enkriptovanih telefona, drugih elektronskih uređaja i novca do praćki i štitnika za međunožje. Ne Katnić, no srpski državni organi.
    Izjave Vučića su prst u oko Mandiću i Kneževiću i njihovim tvrdnjama da je sve predstava. Ukratko, priča im je u koliziji iz čega proističe da neko debelo laže.

Istini za volju, Vučić im je bacio slamku u vidu izjave da oni nemaju dokaza da su u državni udar umiješani političari iz Crne Gore. (što opet nužno ne znači da nisu umiješani, ili da te dokaze nema ili neće pribaviti neko drugi).

Međutim, Mandić i Pipun se nisu ustručavali da se za istu slamku uhvate i da se na nju pozivaju, iako se radi o svojevrsnom "cherry picking-u", budući da mrtvi hladni u potpunosti ignorišu Vučićeve izjave poput ovih:

Konferencija za novinare u Vladi Srbije 24.10.2017.godine:
    „Ja ću iznijeti nekoliko zaključaka koje, u skladu sa zakonom, smem…
    Naši bezbednosni organi, iako mi to, primetićete, politički nama ne odgovara, ali ni za živu glavu neću da bilo ko, bilo kada pomisli da u vladi Srbije sedi neko ko bi da učestvuje ili podržava bilo čije kriminalne aktivnosti,
    ili, ne daj bože, da prećutimo da postoji pretnja ubistvom nekom stranom zvaničniku.

Naši nadležni organi došli su do nepobitnih dokaza, i materijalnih dokaza, da su, između ostalog, i na teritoriji republike Srbije, pripremane različite nelegalne aktivnosti za teritoriju Crne Gore, ali čak ni ta lica koja, razume se, nikakve veze sa državom Srbijom nemaju, koja su u tome učestvovala, a neka od tih lica su privedena k poznaniju prava ovde u Beogradu, nalaze se pod našom kontrolom.

Dakle, radila su zajedno sa ljudima za koje mogu da kažem da u celom predmetu postoji element inostranosti i, ono što mogu da kažem, došli smo do nepobitnih dokaza da su određena lica,
    i to svakako nisu radili ovi što su dole uhapšeni, to nisam u stanju ni da komentarišem,
    određena lica koja su pratila putanju predsednika vlade Crne Gore, na dnevnom nivou, u svakom sekundu, i obaveštavali druga lica koja su po tim instrukcijama trebalo da postupaju.

Znate kako sam reagovao prvi dan zato što sam rekao da taj bašibozluk ne može nigde ništa da napravi, ali su neka druga lica mogla da naprave … neka mnogo ozbiljnija lica … mnogo ozbiljnija lica. Mislim da ste me dobro razumjeli……“

TV Happy, emisjia Ćirilica, Milomira Marića:
    „…Ono što ja znam je gore od zastrašujućeg…
    Dakle, ono što ja znam, meni je bilo toliko teško kada sam slušao, čitao, ja sam rekao sebi, slušaj, moraćeš sebe da pljuneš i svoju izjavu od nedelje i ponedeljka, izjavu koju sam dao u Prokuplju gde sam rekao da ne verujem da je bilo bilo šta ozbiljno u Crnoj Gori, u sredu uveče, kada sam to sve saznao,…
    Ja sam rekao, obavljajte sve u skladu sa zakonom.
    Sve mogu u životu da budem, ali da budem ubica i da budem lopov neću.
    A ovde da učestvujem u ubistvima i da učestvujem u ko zna čemu, napamet mi ne pada…
    Ne mogu ni da vam govorim sa kakvim se izazovima tu sve suočavate i gde ima elemente inostranosti, i gde znate kome se sve zamerate samo zato što štitite zakon, zato što nećete da budete saučesnik u teškim, najtežim krivičnim delima…. “

TV RTS, emisija Upitnik, Olivere Jovićević:
    Vučić:
    „I kada sam govorio o Crnoj Gori, ako se sećate, rekao sam, iako takođe znam da Srbi ne vole da čuju istinu,
    Jer istina je ukoliko je saglasna njihovim idejama, a nije istina ako nije saglasna onome što oni misle.
    Dakle, za Crnu Goru sam imao sve dokaze šta se spremalo i o tome sam govorio, svidelo se to nekome ili ne, a prećutali smo mnoge stvari o tome, zato što bi se srušili mnogi snovi. Mnogih ljudi u ovoj zemlji.
    Voditeljica:
    Šta to znači?.
    Vučić:
    Ne mogu da govorim o tome. Prećutali smo… A nismo prećutali za nadležne organe ni Srbije ni Crne Gore.
    Voditeljica:
    Govorite o ljudima ili govorite o mehanizmu?
    Vučić:
    Govorim i o mehanizmu i o ljudima a i o mnogo čemu.
    Bolje da dalje ne govorim … ali je to čisto kao suza. Svojim očima sam video, svojim ušima čuo, šta i kako je spremano za Crnu Goru i tu nikakve laži nema.
    Neću da pričam o onome sad šta radi sad Crna Gora i šta preduzima ili ne preduzima. U to ne ulazim, u krivični postupak. Govorim o onome što smo mi našli i o čemu smo obavestili crnogorske državne organe.
    Voditeljka:
    Specijalni tužilac Crne Gore je obavestio javnost juče da je u pitanju jedna zavera čiji su organizatori ruski nacionalisti i to dvojica koji su bili na teritoriji Srbije sa delom ljudi sa teritorije Crne Gore. Trebalo je da bude i...
    Vučić:
    Ja ne mogu o tome da govorim. Naneo bih štetu i postupku u Crnoj Gori, naneo bih štetu i državi Srbiji i neću o tome da govorim.
    Voditeljka:
    Ni o tome da li su ta lica proterana ili uhapšena?
    Vučić:
    Ne bih ništa da govorim na tu temu. Dakle, ali nemamo uhapšenih lica…
    Voditeljka:
    Da li imate podatke vezane za Dikića?
    Ne bih da govorim o tome. Ne bih se izjašnjavao o tome. Ono što mogu da potvrdim građanima Srbije, to je da su teške stvari pripremane za Crnu Goru…
    I kao što vidite nisam hteo da se junačim ni jednog sekunda i da kažem ej ne znam šta je...
    Iako sam, u prvom trenutku reagovao tako da sam bio – Ej, pa gde si našao baš na dan izbora.
    I onda kad smo proverili, posle dva ili tri dana, kad smo neke stvari mi dodatno uhvatili, nije mi bilo teško da kažem – izvinite, video sam šta je bilo, izvinjavam se zbog toga.“
    Ispljuvali su katnica jer im crta mete bez da je ijedan dokaz iznijet i u uredjenim pravnim sistemima ,bilo kakvom osrednjem advokatu bi bilo lagano da ih bas zbog ovakvih crtanja meta , oslobodi ikakve odgovornosti. A to da je citava afera uperena protiv njih je njihovo ,dfovo preuvelicavanje... naravno afera je prvenstveno namijenjena finalnoj pobjedi na izborima pred NATO a to sto im je kasnije palo na pamet i da ugase najveceg oponenta onako usput,svakoj osobi sa iq iznad 50 stavlja do znanja o kakvoj se lakrdiji i bahatosti radi .
    Katnić "crta mete" a BIA i Vučić asistiraju.
    Pljuje se Katnić. Vučić se ne dira.

Imao sam uvid, jer mi djevojka radi u BIRN-u i mota se oko takvih dogadjaja jer se BIRN bavi upravo tim obavestajno istrazivackom radom . Posjeta je bila zakazana mjesec dana ranije , covjek je pola godine prije toga bio u BG sa memorandumom o uzajamnom razumijevanju ( baza u nis, neutralna vojna pozicija, ne uvodjenje sankcija) koji je ostavljen na usvajanje dok se opet ne pojavi u srbiju .
    Patrušev nije bio u Beogradu pola godine ranije nego u junu 2013.
    I na kraju opet ne potpisaše taj memorandum.

A to sto tipovi iz analitike misle da prvi covjek jedne obavestajne sluzbe dolazi po agente sa kojima ne bi po vokaciji trebao da ima nista, a kamoli da dolazi po njih jer pravi vezu , je obicno namicanje na svoju korist bez ijednog validnog dokaza . Sve ovo pada u vodu i biva suvisno cak i ako samo provjeris koliko je outa covjek dolazio u srb , pa da se ukapira da nije nikakva slucajnost.
    Dva puta, ako je vjerovati medijima.

A o mogucnostima koje su pominjali mediji poput novaya gazete ( kao da na teritoriji hitlerove njemacke, funkcionise glasilo komunisticke rusije,eto toliko 'nepristrasan' medij) iz svojih neimenovanih izvora ,stvarno ne bih ,jer obojica ispadamo smijesni...ti jer si neupucen u politicki pravac novaya gazete i slicnih medijskih glasila pete kolone , a ja jer pokusavam da objasnim nesto sto je opste poznato. Bolje eho moskve da si uzeo za izvor, bar bi pomislio da me goris
    Sviđa mi se kako ih etiketiraš kao petu kolonu a ovuda se zgražavaš po forumu jer neki slično opisuju Demokratski Front i njihove pristalice.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,117
    Thanked in
    2,319 Posts

Imao sam uvid, jer mi djevojka radi u BIRN-u i mota se oko takvih dogadjaja
    Ја то знам јер је мени, вели, брат у Италију.
    Него потписа ли Патрушев тај споразум ради ког се обрео у БГ?
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Quote Originally Posted by ASC View Post
    Samo, zanimljivo kako je "realno viđenje dešavanja" prešlo od lokalne DPS-ove igranke na dan izbora radi nekakvog smanjenja izlaznosti, preko zavjere Đukanović-Vučić protiv DF-a, do operacije britanskih i američkih službi zarad blaćenja Rusije.
    Ko zna što će sjutra bit.
    Gledao sam emisiju na RTCG sa Medojevicem. Kaze Medo da je Katnic organizovao cijelu stvar par dana prije izbora i da su ga o tome obavijestili iz ANB-a. Znaci neko treba da povjeruje da je sve ovo organizovano u par dana (najvise pet ako se uzme u obzir datum kad je DF poslao specijalnom tuzilastvu "plan" za false flag operaciju). Veliki broj ljudi nije u stanju da iskljuci dio mozga koji se bavi politikom i ideologijom, zato nam je i drzava tako podijeljena, ali najprostiji logicki princip Okamove ostrice ne ide u prilog DF-u. Apsolutno ne postoji ni teorijska sansa da se sve ovo moglo organizovati za pet dana. Ili su ga slagali iz ANB-a, ili on laze. A ne vidim razlog zasto bi bilo ko vjerovao Medojevicu i njegovim "izvorima".
    Jos je dosta gluposti nalupao u trenucima u kojima nije ponavljao jedno te isto sat vremena, ali ko ce sad nabrajati Medove umotvorine.
    Last edited by VanjaTheMan; 13-04-17 at 23:29.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2,026
    Thanks Thanks Received 
    6,241
    Thanked in
    2,908 Posts

Da li ste registrovali ovu vijest: ,,Vlada Crne Gore utvrdila je Predlog zakona o potvrđivanju Sjevernoatlantskog ugovora i uputila ga Skupštini na usvajanje po skraćenoj proceduri''?

Kao da namjerno idu ,,sa falinkama'' da se u slučaju potrebe može oboriti odluka. Zašto se ne poštuje formalnost (da se prvo ratifikacija završi u zemljana članicama)?

Ah, da, i ja svašta pitam, i lokalni izbori su državni interes...

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Brao,nekako je i bilo ocekivano da pomenes kao salu brata iz italije , jer tesko ti je ukapirat da postoje odrasli ljudi a samim tim i veze ,preko kojih moze kapnut dosta informacija . Al sta to tebi znaci kad ti je forum sve i svja ,drustveni zivot ti dodje kao...brat iz italije,šala. Al lagano, doguraces i ti vala da upres to BAN dugme ,pa aha

Ne ,nego je petrusev dosao da za usi odvede dvojicu osumnjicenih i tako direktno poveze zvanicnu rusiju sa drzavnim udarom . Pritom naivno misleci kako je dozvoljeno da bia kruzi oko prvog obavjestajca rusije i slika ga zajedno sa sismakovim :lolblue: tebra, nakon one price da luka bar ima iste kapacitete i znacaj kao tartus , mislio sam da si se opametio al volis da krasis signature sirom internet forima

@ASC

Ako je vjerovati medijima ? I guglu...al i po njemu je bio u komisiji za tehnicku saradnju koja je i predala memorandum ,tako da je u svojstvu sluzbenog lica rusije bio 3 puta , ko zna u koliko je jos komisija,agencija. Ko zna koliko je nezvanicnih posjeta (koje bi inace posluzile za odlazak i odvodjenje agenata,a ne neko najavljeno i providno odvodjenje istih, kao da pricamo o obavestajcima Dzibutija jbte) tu , tako da vjerovati medijima nije pozeljno a i putem logike krenuti,pa razmisliti da nije nerealno da prvi obavjestajac posjecuje najblizeg saveznika u ovom dijelu evrope ,bi bilo pozeljno ,za razliku od iznad . Ostala pisanija ma relaciji medojevic mandic katnic bla bla bla su samo dnevnopoliticka trvenja koja su post efekat bih event-a u vidu brzeg ulaska u Nato . Drugim rijecima , koještarije, koje nisu vrijedne ni tvojih ni mojih redova .
    Last edited by antigona; 13-04-17 at 23:37.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    661
    Thanked in
    302 Posts

Na kraju ce to sto Sismakovov sin nece da odgovori na pitanje od strane britanskog Vucicevica ,bit glavni dokaz da je sismakov umijesan ,pakao :lolblue:
    To, naravno, nije nikakav dokaz, ali je bolje istraživačko novinarstvo od bilo čega što su naši mediji uradili.

Ja mislim i da se ovde javlja CSI efekat - oni koji žele da vjeruju da je ova priča konstrukcija vlasti, neće dokazom smatrati bilo šta manje od video zapisa Šišmakova sa Mandićem i Kneževićem, kako cijelu stvar dogovaraju dok Ananije Nikić prevodi.

To su nerealna očekivanja. I običan Viber ima end-to-end kripto zaštitu, a bilo ko iz opozicije u Crnoj Gori odavno radi pod pretpostavkom da mu je ANB za vratom. Jedna je bila afera Špegelj.

Sa stanovišta suda, tužilac može da učini izvijesnom sumnju da je učinjeno krivično djelo, i da izdejstvuje osuđujuću presudu, i sa mnogo manje. Metapodaci komunikacija, uplate i transferi novca, geolociranje, materijalni dokazi (praćke), ako su još precizno potvrđeni iskazima svjedoka (ne samo ovih saradnika, to može da bude i stanodavac koji je nekome od njih iznajmio "štek") - to završava posao za bilo koji sud.

Tu treba prilagoditi očekivanja i vratiti se u realnost, ko je objektivan. Život nije film "Enemy of the state", ANB nije NSA (iako je prevod skraćenice isti), a na sudu se ne dokazuje kao u CSI: Las Vegas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Alo....ne kradi mi potpis !!!

... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    3,439
    Thanks Thanks Received 
    409
    Thanked in
    251 Posts

http://www.vijesti.me/forum/referendum-i-nato-933951

Zašto se protivite referendumu?! Ukoliko je većina građana za ulazak u NATO, referendum je vaš interes, prilika da se trijumfalno potvrdi podrška vašoj politici i smanje tenzije u Crnoj Gori.
    Baš bi to smanjilo tenzije Niđe smisla.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Konačno na rtcg pozvali nekoga normalnog od protivnika ulaska u NATO i utuliše ovoga Pejanovića ili kako li se već preziva. Trebalo bi da će okačit emisiju na yt
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Referendum bi mogao da bude normalna opcija kad bi imali normalnu vlast i normalnu opoziciju. Ali nemamo. A rezultat referenduma u takvoj atmosferi moze da bude samo jedan i to na jedan od dva nacina. Ili postenim ili namjestenim pozitivnim izglasavanjem. Nezavisno od nacina na koji se dodje do tog rezultata DF bi organizovao nerede, sto je ujedno i razlog zbog kojeg zele referendum. Tako da nema nikakvog govora o referendumu kao stabilnom rjesenju.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 142 of 165 FirstFirst ... 4292132138139140141142143144145146152 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)