Page 12 of 38 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast
Results 276 to 300 of 933

Thread: Sirija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Prvo nisu Ameri izveli napad avionima nego krstarećim raketama tako da ne mogu brodovima uvesti no fly zone ... druga je stvar što nema hiljadu mjesta u svijetu dje Rusi imaju baze a oni su intresantno navalili na njih tako da će reakcija bit jer se moraju branit ako imaju čime ...
    Mislio sam kao reciprocan odgovor ,uvodjenje no fly zone a ne da brodovima uvode da ne lete Igraju se velike igre,kako pristizu informacije tako se i mijenja slika o ovom potezu . 'Steta' na aerodromu,javljanje prije udara, cnn miran,establisment miran, demokrate trumpa pocimju zvati predsjednikom... šaradica malena ili ipak ozbiljno za*****vanje ,sve je moguce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by Flint View Post
    Vidjeces ti batice ubrzo ko zapravo ovdje kosi a ko vodu nosi.

Rusi popili šamar teski pa se ti tjesi ako te to cini srecnim.
    Uopšte nijesam srećan što Amerikanci „vodu nose“ u Siriji. Taj, kako ga ti zoveš „šamar“ Rusiji je istog sekunda donio veliku finansijsku korist toj istoj Rusiji zbog skoka cijena nafte. Amerika će sada morati zbog pogrešnog poteza da čini Rusiji trule kompromise. Najgore od svega je što na terenu u Siriji okreće narod na Asadovu stranu, na kraju će i Kurdi podržati Asada, Amerikanci će ostati sa frakcijama ID kojima će na časnu riječ morati davati blanko podršku. Kao u šahu, pogrešan potez ne donosi ništa dobro, samo bes i frustraciju. Vrijeme je majstorsko rešeto, uskoro će sve ovo biti mnogo jasnije.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Oni najaviše i sinoć bombardovanje ali ništa !!! Izgleda da u odnosu na Irak 2003 god. danas prezadovoljni da ispale nekoliko tomahavka na prepad i već je Tramp heroj nacije što je svakako dobro za globalnu scenu ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Evo zvanično i nova USA administracija traži da Assad ode sa vlasti tako da se očekuje još jedan fail u spoljnoj politici kad budu sumirali rezultate za 4 god. jer je teško očekivat da će teroristi preuzet vlast ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Eto, sada je pomenuto. Šah se nastavlja, a sve ostalo je koletelar... Jbg. nedefinisana intersna zona.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Eto, sada je pomenuto. Šah se nastavlja, a sve ostalo je koletelar... Jbg. nedefinisana intersna zona.
    Nije nedefinisana. Nije cak ni komplikovana. Saudijska Arabija hoce da gradi gasovod kroz Siriju za evropsko trziste. Zasto mislis da Rusiju toliko zanima Sirija? Ko trenutno snabdijeva Evropu prirodnim gasom?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Znaci tako stoje stvari...

Ovo znaci da ce tamo biti ratova sve dok je zivota.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Nije pomenuto da je punjenje tih fregata prije polaska prema Siriji bilo u priličnoj mjeri sa torpedima koja služe za uništavanje podmornica koje po pravilu prate nosač aviona ... ako se sjetimo gadjanja aerodoma golubovci kod nas sa nekoliko tomahavka on je praktično bio neupotrebljiv dok su aerodom u Siriji navodno pogodili sa 59 tomahavk raketa a posle 2 sata je nastavljeno da se polijeće što znači da je dobar dio raketa oboren u letu iako npr. s-400 nije korišćen po svim podacima sa lica mjesta a tamo ima dopisnika ( špijuna ) sa svih strana ... ima dosta informacija koje bisu toliko bitne jer većinu ljudi po pravilu ne privlače detalji vezani za vojsku nego razmišljaju na način ko su suprostavljene strane i šta se želi postići u konačnom a svakome normalnom je cilj neki mir i prosperitet ... zbog toga je Asad kog običnog naroda jedino rješenje krize jer ljudi razmišljaju da je nemoguće kako su zvanična vojska i policija u bilo kojoj državi na pogrešnoj strani ( posebno ako se zna da Sirija ne okupira djelove druge države i nema tih agresorskih ambicija ) ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Kako onda objasniti da toliko ljudi podrzava ulazak u NATO koji je izuzetno agresivan savez.
    Jednostavno, ljudi nisu normalni.
    Ljudi jednostavno znaju da je taj savez agresivan i neće da stvaraju problem sami sebi a ljubav prema NATO u Crnoj Gori je recipročna ljubavi Japana sa USA iako se zna da su im počinili najveći genocid u istoriji !!! Ono što Japan ima iz tog saveza je enormna ekonomska korist dok mi iz cijele te priče imamo samo štetu ali to je tragedija malih država ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nije nedefinisana. Nije cak ni komplikovana. Saudijska Arabija hoce da gradi gasovod kroz Siriju za evropsko trziste. Zasto mislis da Rusiju toliko zanima Sirija? Ko trenutno snabdijeva Evropu prirodnim gasom?
    Dobro, nisam bio precizan: pokušaj preraspodjele interesnih zona. Može?

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Ljudi jednostavno znaju da je taj savez agresivan i neće da stvaraju problem sami sebi a ljubav prema NATO u Crnoj Gori je recipročna ljubavi Japana sa USA iako se zna da su im počinili najveći genocid u istoriji !!! Ono što Japan ima iz tog saveza je enormna ekonomska korist dok mi iz cijele te priče imamo samo štetu ali to je tragedija malih država ...
    OK, koja je šteta ?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    OK, koja je šteta ?
    Mogli smo koristit status neutralne zemlje za privlačenje investicija kao što je to i radjeno od 2003 do početka priče o NATO ali sad se moramo rukovodit intresima glavnih članica tog saveza ( ili glavne članice ) !!! Mi sad razglabat o tome što je moglo bit i što je faktičko stanje je izlišno ali ukoliko izgubimo i ovo malo ozbiljnih investitora koji nisu iz NATO priče slobodno možemo proglasit bankrot države !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Neutralan status ? Možda sam tu trebao da prestanem da čitam. Ili ti ne pričaš o Crnoj Gori, nego o nekoj prebogatoj zemlji, sa razvijenim sistemom odbrane ?

Nego da ne idemo off topic ođe, ima tema za ovo.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Neutralan status ? Možda sam tu trebao da prestanem da čitam. Ili ti ne pričaš o Crnoj Gori, nego o nekoj prebogatoj zemlji, sa razvijenim sistemom odbrane ?
    Znači sve siromašne države treba da budu dio nekog vojnog saveza ili narodski rečeno moraju biti progutane milom ili silom ???
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ahahahhahahahahahhahaha
    E mrcio se ti dje si?nema te da im se prikljucis od kad sam te ispratio sa foruma ka u vojsku

Bas se vidi iz prilozenog ko je koga ispreskakao. Ima tamo super likova, bas su mi se nekolicina javila da pruze podrsku jer sam sam na njih 500. Ali dzabe. Uglavnom se javljaju neznaveni a ovi drugi diplomatski cute jer su ipak realisti,zbog njih i idem tamo.

Vecina me opsesivno prati i ovdje, za jednog sam mislio da si ti posto od kad se registrovao u svakom postu mene pominje vadi mi neke poatove sa cdm-a ka iz naftalina.

Najbolji je bio ovaj zadnji kad je rekao : "Ja sam bio Crnogorac ali kad sam vidio ko je sve Crnogorac prestao sam" ahahahahhahahahahahhahahahaha
    Ja velim da nijesi sad Mongol kad si vidio kakvi su Srbi aok.
    No obrisase.
    Sto jes jes, pomeo si ih argumentima :lolblue:

Pogotovo onim o mercedesu i koznim sjedistima ,izuzetni argumenti u korist nato bajke.

Haha tesko da imas muda one redove kopirat odje i izjavit da stvarno vjerujes u napisano ,posto bi bio neki pad foruma od preintenzivnog tempa gorevine
    Last edited by antigona; 11-04-17 at 23:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam nisam ,ne pisem tamo ,al pratim raspravu.

Mogu ti rec da briljiras . Razloge zbog kojih bi usao u nato si poslozio od mercedesa ,koznih sjedista pa do broja traka na autoputevima i tako 'potkovan' si uletio u vrtesku da me blam pomalo bio sto smo iz istog grada

Al dobro si proša, miči :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    1,019
    Thanks Thanks Received 
    4,110
    Thanked in
    2,315 Posts

Ја сам на том форуму понешто и писао прије више од десет година, углавном на стручним темама, и онда сам се повукао негдје када сам почео да пишем на овом форуму из једноставног разлога.

То је форум који доминантно посјећују Срби и стварима прилазе из угла интереса Србије и српског народа.Они искренији кажу то је наш интерес, и то потпуно поштујем и уважавам, док они мање искрени лупетају по матрици добри Руси и зли Запад.

Дебатовати са таквима из перспективе интереса Црне Горе и црногорског народа је узалудно, јер су интереси наша два народа по ових неколико актуелних тема у колизији.
    Нити ћеш ти њима промијенити мишљење нити они теби.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mercedesi, koža, autoputevi, ihaaaa
    Da mi je znat' kako izgleda ta virtuelno-šizofrena rupa u koju si upao, platio bih :mrgreen:
    Da ti je znat ?! Pa valjda znas sto ti se nalazi u mozak,i bez toga da ja upadam tamo , kako bi ti saznao kako izgleda ,nije fer

@BAR. Naravno da svaki forum svoju politiku vodi i u tome nema nista strasno . Ako je odje dozvoljeno da se druga strana naziva lajavcima , sisama ,govnima, cetnicima i sto vec ne zasto se cudit i ogradjivat i pravdat od toga kad na drugom forumu ispreskacu nekog kao sto su npr safru na tom forumu. On je barem imao hrabrosti da se upusti u harakiri
    Last edited by antigona; 12-04-17 at 17:30.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Znači sve siromašne države treba da budu dio nekog vojnog saveza ili narodski rečeno moraju biti progutane milom ili silom ???
    Da smo u nekoj zabiti poput Afrike, jugoistočne Azije ili da smo ostvo pored Novog Zelanda, ajde, ta neutralnost bi se po prirodi nametnula kao realna opcija.
    U okruženju smo u kojem se lome ineteresi (a da preskočim basic istorijske lekcije) - kako tu ostati neutralan molim te?

Mislim da nikad povoljnije nismo ušli u neki savez, evo priča se da će članarina biti oko 400k eura, evo ako griješim ispravite me slobodno. Dalje, sve i da ta članarina poraste na 2 miliona koliko je bila prva cifra koja se pominjala čini mi se, to je za nas povoljno. Koliko bi koštalo da mi imamo 5k+ vojnika? Da ne govorim o mašineriji, oružju, logistici i svime ostalim koje bi tu brojku moralo da isprati? Ili, da parafraziram, misliš li da bi naše sadašnje ili buduće vođstvo uspjelo da sprovede tu ''politiku neutralnosti'' u recimo naredno 10-20 godina a da ih to ne bude koštalo? I to debelo?

Ne kažem da treba ćutke da prihvatimo sve što nam se servira ali u ovom i nekom budućem periodu Nato je po meni prirodno rešenje. Na kraju krajeva, uvijek se iz istog može istupiti.
    Pojedini događaji se dešavaju mnogo brže nego što se moglo i predpostaviti, Bliski istok (tradicionalno) svaki dan sve više čeka momenat da prsne, da ne govorim o Evropi koja se lomi.. Upravo zbog toga što su hiljadama kilometara od nas udaljeni a i sami oko sebe nisu skupili neke moćnije i nama fizički bliže države (u bliskom graničnom pojasu) Rusi nisu rešenje.

Neutralnost je priča za blese poput Marka Milačića.

Nemoj da misliš da ja sve koji su protiv tog saveza stavljam u isti koš, ne, ljudi koji mi argumentuju činjenicama: nisam za to i to jer je to i to u pitanju, ne mogu biti u isti koš sa osobom kojoj se sve tvrdnje o Nato-u svode na ''demonski savez''.

Živio.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Da smo u nekoj zabiti poput Afrike, jugoistočne Azije ili da smo ostvo pored Novog Zelanda, ajde, ta neutralnost bi se po prirodi nametnula kao realna opcija.
    U okruženju smo u kojem se lome ineteresi (a da preskočim basic istorijske lekcije) - kako tu ostati neutralan molim te?

Mislim da nikad povoljnije nismo ušli u neki savez, evo priča se da će članarina biti oko 400k eura, evo ako griješim ispravite me slobodno. Dalje, sve i da ta članarina poraste na 2 miliona koliko je bila prva cifra koja se pominjala čini mi se, to je za nas povoljno. Koliko bi koštalo da mi imamo 5k+ vojnika? Da ne govorim o mašineriji, oružju, logistici i svime ostalim koje bi tu brojku moralo da isprati? Ili, da parafraziram, misliš li da bi naše sadašnje ili buduće vođstvo uspjelo da sprovede tu ''politiku neutralnosti'' u recimo naredno 10-20 godina a da ih to ne bude koštalo? I to debelo?

Ne kažem da treba ćutke da prihvatimo sve što nam se servira ali u ovom i nekom budućem periodu Nato je po meni prirodno rešenje. Na kraju krajeva, uvijek se iz istog može istupiti.
    Pojedini događaji se dešavaju mnogo brže nego što se moglo i predpostaviti, Bliski istok (tradicionalno) svaki dan sve više čeka momenat da prsne, da ne govorim o Evropi koja se lomi.. Upravo zbog toga što su hiljadama kilometara od nas udaljeni a i sami oko sebe nisu skupili neke moćnije i nama fizički bliže države (u bliskom graničnom pojasu) Rusi nisu rešenje.

Neutralnost je priča za blese poput Marka Milačića.

Nemoj da misliš da ja sve koji su protiv tog saveza stavljam u isti koš, ne, ljudi koji mi argumentuju činjenicama: nisam za to i to jer je to i to u pitanju, ne mogu biti u isti koš sa osobom kojoj se sve tvrdnje o Nato-u svode na ''demonski savez''.

Živio.
    Krenuh da ti odgovorim i ispisah poduži teks ali ove verifikacije čuda pa se sve izbrisa !!! Ukratko ne izlazi se iz NATO kako kome ćefne nego isključivo se neka država može žalit na uslugu koju plaća ako je okupirana od strane druge države ( do tada mora plaća reket i izvršavat sva upustva iz centrale po kratkom postupku ) !!! Neka država može izać iz EU jer je to ekonomski savez i ko je nezadovoljan ( uz naravno isplatu obaveza ) može izać a to potvrdjuje Britanija !!! Drugo NATO služi ( a to se vidjelo na primjeru Turske ) i za instaliranje poželjnih vlasti i ako to ne uspije izborima nema problem da izvede i aivone kojima je cilj da ubijaju narod neke države !!! To sve kažem zbog toga da je blesavija priča kako iz NATO može izać nego priča o neutralnosti !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Taj sto te tako nazvao upravo je to i dokazao jer kad vidi ove tvoje postove samo mu se dva slova pokazuju : AV AV

psi laju karavani prolaze moj dobri antigona.
    Dobro rece, pratis a ne ucestvujes jer ne umijes bez da aleksandar vucic aleksandar vucic
    Samo si malo kiksao...taj sto je prozivao,nije lajao na mene licno ,no kolektivno na suprotno misljenje pa mi dobro dodje da na konto toga provucem bez posledica da si obican koristoljubivko koji bi zbog vise traka na autoputu usao u nato tako da dobijas autorska prava na onu poznatu krilaticu- vjeru za veceru , kojom te inace ispreskakase na brzinu

Pratim i ne ucestvujem ? Ili ucestvujem i brukam se ? Izbor je poprilicno lak poyy

Izvinjavam se administraciji na malo ostrijem tonu, ali administratorski kriterijum je blazi pa da iskoristim dok ne zategnu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trolovi ? Ako ne volimo Nato zbog vise traka i koznih sjedista u mercedesa ? par trolova svega ? Prije bih rekao da je tvoje misljenje u manjini,kako odje,tako i u drzavu ,tako da ulogu trola nosis bez ikakve sanse da budes ugrozen ,jer tesko da ce iko ikad vise u ozbiljnoj raspravi potegnit kao argument za nato veci broj traka na autoputu i kozna sjedista u mercedesa ,prije svega jer je grdilo ljudi vidjelo koliko si minoran bio sa takvim argumentom da nisi zavrijedio nikakav odgovor no se rasplamsala prica o tezini bombe (eto koliko su ti stavovi poentirali)
    Kad naucis da postoji misljenje suprotno od tvog, doces na nivo koji se zove razgovor i u kojem ces moci i da razumijes napisano . A to sto ti izvlacis iz konteksta jednu recenicu nekog tamo forumasa i odje likujes nad njom ,bez mogucnosti da te covjek ispreskace jos jednom ,u tvoj lokal ,govori o tome kako si prosao tamo , a ukrasio si mnogo signatura hahahha

Ostaje ti da se koprcas do neke nove etikete vjeru za veceru ,na nekom novom forumu . Advokatura ti slabo ide , taman toliko slabo da se i BAR pita branis li njega, ili medju stative .

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Prvo zapadne države obuče i naouružaju pobunjenike da krenu u gradjanski rat pa prime izbjeglice ( ljude koji imaju dovoljno pameti i novca da bježe od oružanog konflikta ) kako bi oslabili vlast u Siriji a sad kad su ti ljudi potrošili pare i nakačili se na socijalu sad bi da ih vrate odakle su došli !!! Asad , naravno , ima želju da primi ljude koji imaju po svim medjunarodnim standardima tretman dezertera jer mu je potrebna svježa radna snaga da radi na gradjevini kako bi se država rekonstruisala ali intresantno to zapadu ne odgovara iako oni iz cijelog posla izlaze sa priličnim profitom od prodaje naoružanja !!! Sad oće da se Asad makne sa vlasti što je van svake pameti pa se postavlja pitanje jel njima cilj zapravo da i te izbjeglice vrate u rat kako bi još više ljudi poginulo !!! Ovo što rade je medjunarodni ratni zločin prema jednoj državi i njenom narodu ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Kako ubiti trola?
    Stavis ga na ignore i zaboravis da postoji. Kad sam vidio koliko mu je prica nepovezana pustio sam ga tako da prica sam sa sobom.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Page 12 of 38 FirstFirst ... 2891011121314151622 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)