Page 508 of 1402 FirstFirst ... 84084584985045055065075085095105115125185586081008 ... LastLast
Results 12,676 to 12,700 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Evo se najavljuju nova hapsenja u Budvi, ali nije niko ostao bez Boro Lazovic i Gvozdo,mada govore da se do njih ne moze
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Evo se najavljuju nova hapsenja u Budvi, ali nije niko ostao bez Boro Lazovic i Gvozdo,mada govore da se do njih ne moze

Sto moraju biti javne licnosti ?

Ko zna koga su Kuljaca i ekipa druknuli i sta ce da se izdesava
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Sledeci je mugi i to je to. Za ljeto

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Jes, Brana Dlakavu Ruku ce sad.. samo sto nisu...
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/sr...tm_campaign=ia

Kurir debilno senzacionalisticki nakitio tekst, ali svidja mi se sto Srbi ne odustaju od 7.62x39, kao i sto su napokon uveli 6.5 Grendel. Takodje mi je milo sto ne odustaju od Kalasnjikovog principa rada, mada bih volio da su uradili bullpup varijantu... I da, cudi da nisu napravili varijantu za 5.56, ako vec streme ka NATO-u...
    Модернизована М21 (5,56х45) која је модернизовани М70 (7.62х39).
    Варијанта 7.62 би могла бити пун погодак, ако би успјела да се пласира на традиционална тржишта, односно на тржишта Африке и Азије, и мислим да су се конструктори водили захтјевима тих тржишта а не потребама скромног буџета којим располажу ОС Србије.

Данас се у конкуренцији са великим произвођачима (земљама) јако тешко пробити на тржиште.У фабрици ТАРА у Мојковцу се производи пиштољ ТМ9, који је по карактеристикама најсличнији чувеном аустријском Glock 17.Производња је серијска и извозило се и у Парагвај за тамошњу полицију и на Филипине, куповали су људи овдје, добијен је НАТО код.

Но ту је љута борба и колико пратим на цивилно тржиште се покушавају пробити у партерству са једном познатом њемачком фирмом, односно ТАРА ТМ4 се производи у ЦГ и под именом Schmeisser SLP9.

Поред пиштоља Швајцарски власник је плаирао и производњу јуришне пушке ТМ4, чак и читаву серију стрељачког оружја, али су инвестиције биле успорене неко вријеме због неких наших законских заврзлама, но у међувремену то је ријешено и ја се надам да ће им то поћи за руком.

Државе морају стимулисати домаћу намјенску индустрију и морају јој помоћи да се развије, јер је сад право вријеме за то.Хладноратовски стокови се полако празне, и свијет поново купује.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Државе морају стимулисати домаћу намјенску индустрију и морају јој помоћи да се развије, јер је сад право вријеме за то.Хладноратовски стокови се полако празне, и свијет поново купује.
    TARA godinama nije domaća industrija, prodata je za trinaest puta manu cijenu od nominalne vrijednosti. Spavaju li mirno živo me zanima
    Last edited by Rakun; 29-03-17 at 23:05.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    TARA godinama nije domaća industrija, prodata je za trinaest puta manu cijenu od nominalne vrijednosti. Spavaju li mirno živo me zanima
    Можда више држава није власник, и власних је странац, али он није изнио фабрику из ЦГ, већ се нова вриједност овдје ствара и извози.

Нисам упућен у детаље али поставља се питање жели ли се да ова фабрика производи пиропатроне и моторе за сједишта за авионе који већ одавно излазе из употребе до коначног стечаја и смрти, или се жели да та фабрика осваја нову производњу као што је рецимо серијска производња стрељачког оружја, осваја нова тржишта, повећа капацитете и запошљава људе, те допринесе извозу.

Немој ми рећи да је корисно увозити Glock 17 за Војску, Полицију, Затворску Полицију, АНБ, при домаћем производу који има гаранцију на 50.000 метака, а јефтинији је.
    Или рецимо ако се у даљој перспективи крене у неку обимнију производњу јуришне пушке ТМ4, и ако она задовољи критеријуме, да се увози, свака част HK, из Њемачке.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Можда више држава није власник, и власних је странац, али он није изнио фабрику из ЦГ, већ се нова вриједност овдје ствара и извози.
    Nije iznio fabriku ali iznosi sve pare koje fabrika zaradi
    Нисам упућен у детаље али поставља се питање жели ли се да ова фабрика производи пиропатроне и моторе за сједишта за авионе који већ одавно излазе из употребе до коначног стечаја и смрти, или се жели да та фабрика осваја нову производњу као што је рецимо серијска производња стрељачког оружја, осваја нова тржишта, повећа капацитете и запошљава људе, те допринесе извозу.
    Crnogorci su nesposobni da proizvode oružje sem ako ne rade za stranca ?
    Sve što nije prodato za što smješniju cifru je osuđeno na stečaj ?
    Švajcararski diler oružja je jedini koji može da ukapira prostu stvar. Mi smo glupi da proizvodimo oružje ili je neko dobro omastio brke prodajući fabriku oružja za trinaesti dio njene vrijednosti
    Немој ми рећи да је корисно увозити Glock 17 за Војску, Полицију, Затворску Полицију, АНБ, при домаћем производу који има гаранцију на 50.000 метака, а јефтинији је.
    Или рецимо ако се у даљој перспективи крене у неку обимнију производњу јуришне пушке ТМ4, и ако она задовољи критеријуме, да се увози, свака част HK, из Њемачке.
    Da svo oružje kupujemo iz fabrike u Mojkovcu mi ga u stvari uvozimo. Pare koje TARA zaradi idu van Crne Gore
    Last edited by Rakun; 30-03-17 at 01:37.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Модернизована М21 (5,56х45) која је модернизовани М70 (7.62х39).
    Варијанта 7.62 би могла бити пун погодак, ако би успјела да се пласира на традиционална тржишта, односно на тржишта Африке и Азије, и мислим да су се конструктори водили захтјевима тих тржишта а не потребама скромног буџета којим располажу ОС Србије.

Данас се у конкуренцији са великим произвођачима (земљама) јако тешко пробити на тржиште.У фабрици ТАРА у Мојковцу се производи пиштољ ТМ9, који је по карактеристикама најсличнији чувеном аустријском Glock 17.Производња је серијска и извозило се и у Парагвај за тамошњу полицију и на Филипине, куповали су људи овдје, добијен је НАТО код.

Но ту је љута борба и колико пратим на цивилно тржиште се покушавају пробити у партерству са једном познатом њемачком фирмом, односно ТАРА ТМ4 се производи у ЦГ и под именом Schmeisser SLP9.

Поред пиштоља Швајцарски власник је плаирао и производњу јуришне пушке ТМ4, чак и читаву серију стрељачког оружја, али су инвестиције биле успорене неко вријеме због неких наших законских заврзлама, но у међувремену то је ријешено и ја се надам да ће им то поћи за руком.

Nisam bas mislio na trziste, prvenstveno me zanima kvalitet jurisne puske. Entuzijasta sam koji voli pistolje, automate i jurisne puske.
    Jeste da se moze reci da je modernizovana M21, tj M70, ali tako bi se moglo reci i da je svaka puska koja radi na principu gasnog klipa dugog hoda zapravo varijanta AK47. Sto se trzista tice, mislim da si prevdio potencijal kalibra 6.5 Grendel, koji je nevjerovatno popularan u svijetu, jer ima gotovo savrsene balisticke performanse, ali pusaka za njega skoro da i nema. Nema iz razloga jer bi taj prelaz sa 5.56 i 7.62 NATO na 6.5 Grendel podrazumijevao nevjerovatne troskove, narocito za vece drzave. Ali zato civilno trziste, sportsko streljastvo, lovci, entuzijasti.. bukvalno pate za tim sto nema vise pusaka u tom kalibru. Proguglaj malo i vidjeces koliko je ljudi u svijetu (narocito Amerikanaca) odusevljeno sto neka tamo Zastava i PPU iz Srbije sada rade pusku za 6.5 Grendel. To se moze pokazati kao vrlo pametan potez sto su se medju prvima osmjelili da ozbiljnije razrade koncept puske u tom kalibru. Ali trebace im dosta da sustignu kolege iz Hrvatske, koji su sa svojim pistoljem HS2000 napravili nevjerovatan bum! Pistolj koji je ubrzo nakon prvog predstavljanja uzeo Springfield za njihovu seriju XD polimerskih pistolja, koji su u USA i njihovim policijskim sluzbama popularni skoro koliko i Glockovi pistolji. Pa onda njihova jurisna puskica VHS i zadnja varijanta VHS 2.. ali ce se jos malo sacekati da se potvrdi da li je puska zaista toliko dobra koliko i njihov pistolj. Eksperimentisali su puno, puska je promijenila sve moguce operativne sisteme koji postoje (od direktnog gasnog ubrizgavanja, preko odlozenog trzaja, do gasnih klipova), dok nisu nasli kopromis kod principa gasnog klipa kratkog hoda. Ali najvise mi se svidja sto se drze bullpup konfiguracije, za koju mislim da je ipak buducnost lakog pjesadijskog naoruzanja.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nije iznio fabriku ali iznosi sve pare koje fabrika zaradi

Crnogorci su nesposobni da proizvode oružje sem ako ne rade za stranca ?
    Sve što nije prodato za što smješniju cifru je osuđeno na stečaj ?
    Švajcararski diler oružja je jedini koji može da ukapira prostu stvar. Mi smo glupi da proizvodimo oružje ili je neko dobro omastio brke prodajući fabriku oružja za trinaesti dio njene vrijednosti

Da svo oružje kupujemo iz fabrike u Mojkovcu mi ga u stvari uvozimo. Pare koje TARA zaradi idu van Crne Gore
    Он ту плати неке плате радницима, па неке дажбине, ту иде и неки извоз, па онда уђу инвестиције и направи се од нуле серијска производња оружја.Ситница.

Иначе развој једног таквог оружја у ЦГ, пиштоља и пушке, у даљој перспективи другог наоружања и то од нуле без људи и машина, је мање реалан него што ли је Застава, могла сама осмислити и дизајнирати ове Фиате што извозе.

Да има мудрости у овој држави, већ би се направио статешки договор и са Таром и са Полексом, да се мало по мало крене у производњу стрељачке муниције.То би биле фабрике пара и за стране партнере и за државу.
    Last edited by BAR; 30-03-17 at 10:25.

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Nisam bas mislio na trziste, prvenstveno me zanima kvalitet jurisne puske. Entuzijasta sam koji voli pistolje, automate i jurisne puske.
    Jeste da se moze reci da je modernizovana M21, tj M70, ali tako bi se moglo reci i da je svaka puska koja radi na principu gasnog klipa dugog hoda zapravo varijanta AK47. Sto se trzista tice, mislim da si prevdio potencijal kalibra 6.5 Grendel, koji je nevjerovatno popularan u svijetu, jer ima gotovo savrsene balisticke performanse, ali pusaka za njega skoro da i nema. Nema iz razloga jer bi taj prelaz sa 5.56 i 7.62 NATO na 6.5 Grendel podrazumijevao nevjerovatne troskove, narocito za vece drzave. Ali zato civilno trziste, sportsko streljastvo, lovci, entuzijasti.. bukvalno pate za tim sto nema vise pusaka u tom kalibru. Proguglaj malo i vidjeces koliko je ljudi u svijetu (narocito Amerikanaca) odusevljeno sto neka tamo Zastava i PPU iz Srbije sada rade pusku za 6.5 Grendel. To se moze pokazati kao vrlo pametan potez sto su se medju prvima osmjelili da ozbiljnije razrade koncept puske u tom kalibru. Ali trebace im dosta da sustignu kolege iz Hrvatske, koji su sa svojim pistoljem HS2000 napravili nevjerovatan bum! Pistolj koji je ubrzo nakon prvog predstavljanja uzeo Springfield za njihovu seriju XD polimerskih pistolja, koji su u USA i njihovim policijskim sluzbama popularni skoro koliko i Glockovi pistolji. Pa onda njihova jurisna puskica VHS i zadnja varijanta VHS 2.. ali ce se jos malo sacekati da se potvrdi da li je puska zaista toliko dobra koliko i njihov pistolj. Eksperimentisali su puno, puska je promijenila sve moguce operativne sisteme koji postoje (od direktnog gasnog ubrizgavanja, preko odlozenog trzaja, do gasnih klipova), dok nisu nasli kopromis kod principa gasnog klipa kratkog hoda. Ali najvise mi se svidja sto se drze bullpup konfiguracije, za koju mislim da je ipak buducnost lakog pjesadijskog naoruzanja.
    Проблем је што је та муниција тешко доступна, ако је уопште и доступна, а ако се препозна значај сигуран сам да ће морати жестоко лактати са конкуренцијом и тражити партнер.

Што се тиче bullpup, гледао сам оружје у тој конфигурацији, пуцао нисам, па је мало незахвално говорити о томе, али искрено никад је не бих одабрао из нека три разлога.

Прво баланс је поремећен и нисам сигуран како са том конфигурацијом дејствовати из лежећег положаја, како се лежећи кретати, друго мијењање шаржера је ужасно споро и завино од модела скоро је немогуће ефикасно учврстити заједно чак и два шаржера ради брже измејене, треће систем је компликованији, са више компоненти самим тим и тежи за одржавање.

Добро ту је и оно што је та конфигурација потпуно бескорисна у блиској борби, кундак и бајонет.Но то је већ нешто што генерално игра мању улогу, обзиром на оно што су захтјеви које поставља модерно бојно поље.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

PPU pravi 6.5 Grendel municiju, a u Americi je itekako ima i dostupna je.

Sto se tice prednosti/mana bullpup modela, moze se diskutovati, jer ima boljih i gorih resenja. Za najbolju bullpup pusku se uglavnom smatra izraelski TAR 21.

Princip gasnog klipa dugog hoda, sto je najpouzdaniji mehanizam u automatskom lakom oruzju. Balans ne da nije poremecen, nego je jedna od najvecih prednosti ove puske. Razlog tome je sto je teziste blizu ramena, tako da se puska lagano moze nositi i jednom rukom ako situacija natjera, pa i pucati, sto je sa konvencionalnim modelom skoro pa nemoguce (osim kod vrlo kratkih cijevi, ali kratke cijevi su poseban hendikep). Takav raspored tezine (u kombinaciji sa znatno kracom duzinom oruzja u poredjenju sa konvencionalnim) znatno pomaze i kod kontrole oruzja prilikom rafalne paljbe, jer dugacka puska sa tezistem daleko od ramena je znatno "zivlja" i prednji dio puske znatno vise "skace" nego kod bullpup puskice. Najveca prednost je kretanje i manevrisanje sa bullpupom, bas zbog velicine, sto je posebno prednost u urbanim sredinama i bojistima (zgrade, rusevine), kakva uglavnom i jesu u poslednje vrijeme. Na kraju dolzimo i do duzine cijevi. 5.56X45 uopste nije isti metak ispaljen iz 10-14 ili iz 18-20 incha cijevi.

Uglavnom, najveci problem sa bullpupom je nenaviknutost vojnika/policajaca na takvu konfiguraciju i trazi malo obuke, jbg. Neko ko je godinama/decenijama navikao da (zmureci) mijenja okvir ispred rukohvata, naravno da mu nece biti lako kad predje na bullpup. Smetace mu i sto metak "puca" direktno pored obraza mu, kao i to sto, ako je ljevak, u situaciji na bojistu dje je njegov saborac (desnjak) stradao, nece smjeti da pokupi njegovu pusku sa zemlje i istog trena zapuca sa njom. Ali ja ipak sve to smatram znatno manjim nedostacima u poredjenju sa prednostima koje bullpup ima.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Čitam Blažića na fb, u poslednje vrijeme dosta kritikuje vlast, ne bi me čudilo da se kandiduje za predsjednika
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nisam znao da je Marko Milacic slucajni prolaznik koga su intervjuisali Rusi za onu emisiju o pljuvanju po CG.
    Naravno i Igor Damjanovic 😂😂😂😂

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/bosnja...uhovica-931480

Ako bi neki da zabrane rad DF-u, mislim da bi elementarno posteno i korektno bilo da idu u paketu sa BS. Kakve smrde...

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

This ship is sinking :dejection:

Uzeta su četiri kredita od po 15 miliona i to kod Sosiete ženeral Montenegro banke, NLB, Prve i Komercijalne sve uz kamatu od 3,9 odsto uz šestomjesečni euribor na period od pet godina

Vlada je odlučila da kod Zirat banke uzme kredit od 15 miliona eura kako bi nadomjestila novac koji nedostaje u budžetu za servisiranje redovnih obaveza.
    Ovogodišnjim budžetom planirano je da se država zaduži ukupno 450 miliona.
    Od te sume Vlada se do juče zadužila 50 miliona eura kod domaćih banaka.
    Uzeta su četiri kredita od po 15 miliona i to kod Sosiete ženeral Montenegro banke, NLB, Prve i Komercijalne sve uz kamatu od 3,9 odsto uz šestomjesečni euribor na period od pet godina.
    Pod istim uslovima se izvršna vlast zadužuje i kod Zirat banke.
    http://www.vijesti.me/vijesti/vlada-...miliona-931426
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    5,233
    Thanks Thanks Received 
    9,472
    Thanked in
    4,593 Posts

kome i koliko ide od kredita?

Thanks Thanks Given 
    9,771
    Thanks Thanks Received 
    6,079
    Thanked in
    2,321 Posts

Sipanje u bunar...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dobiće sad 250 mil od evroatlanske porodice da zamažu oči. Presipanje iz šupljeg u prazno. Nikuđ.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Nisi ti tu vijest dobro procitao, to je ukupnih 250 miliona od nedje 2009 do 2020, a od toga su nam vec dali nekih 160 cini mi se..

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Nisi ti tu vijest dobro procitao, to je ukupnih 250 miliona od nedje 2009 do 2020, a od toga su nam vec dali nekih 160 cini mi se..
    Jel imas neki link za tu vijest?

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

e ne sad, al bila je skorije nedje

edit: http://www.antenam.net/index.php/eko...niju-i-italiju
    Last edited by ovizionizi; 31-03-17 at 11:56.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

e ne sad, al bila je skorije nedje

edit: http://www.antenam.net/index.php/eko...niju-i-italiju
    To su IPA fondovi za podrsku projekata u okviru posebnih programa za prekogranicnu saradnju.
    Ok hvala, mislila sam da se 250 mln eura odnosilo na nesto drugo...

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ne postoje fondovi, krediti ili bespovratna davanja novca da nas mogu izvuci na povrsinu, mi smo bukvalno sve prodali i jos se zaduzujemo, nemamo vlasnistvo imamo dugove.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Page 508 of 1402 FirstFirst ... 84084584985045055065075085095105115125185586081008 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)