Chosen (2013-)

Ne znam đe iskopah ovo. Skeptičan sam bio nešto jer bih se zakleo da je ideja prežavakana i provukla se kroz desetine filmova i serija ali sad da me ubijete ne umijem dat primjer. Takođe imam osjećaj da je konstantno ispunjena nekim najgorim klišeima a opet nema šanse da mogu nešto konkretno da izdvojim. Uprkos tome, navukoh se posle par epizoda. Brza je serija, epizode po 20 minuta, baš lagana za gledanje a puna neke tenzije i cliffhanger-a.

Podsjeća me zapravo na fenomenalni The Booth at the End pa na usput i to preporučujem.

Sad kad razmislim nešto dosta slično se dešava i u Quarry samo što je Quarry duplo bolji. Quarry je nešto najbolje što pogledah u poslednje dvije godine definitivno.

Preporučujem i jednu dosta svježu, dokumentarnu, Netflixovu, ne mora vas interesovat dizajn da bi ste uživali u ovom čudu - Abstract: The Art of Design ... Svaka epizoda različita grana dizajna. Svaki dizajner opisuje proces kroz koji prolazi, način razmišljanja i priču koja stoji iza njega i njegovih djela. Genijalna produkcija, vizuelno zadovoljavajuće do bola, baš je pravljeno za ove koji svršavaju na 2K rezoluciju. Iskreno, samo sam pogledao prvu i šestu epizodu za sad jer me to najviše interesovalo, ostale ne mogu komentarisat.

Ovaj post izgleda kao da pričam sam sa sobom jer ga pišem 40 minuta i taman kad krenem da postujem sjetim se neke serije pa zalutam na YT gledajući scene.