Bas su se potrudili iz opozicije da daju legitimitet izborima, bojkotuju ih ali posmatraju. Sasvim legitimno je sada DPS tamo
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Noris cace, na tom mjestu je bio jedan od vidjenijih clanova omladine DF, Marko Kovacevic. On ih je o jadu zabavio i bas kazu da je bio toliko bezobrazan prema dpsovcima da im je za najmanju sitnicu ponistavao glas, a kako mi rekose Janciz je bio predsjednik tog birackog mjesta sto je ovome dalo vjetar u ledja. Kazu da su ga neke zene klele kad im je ponistavao glasacke listice. Dosta ljudi koji su glasaci opozicije a morali su izaci na izbore, prije glasanja ili odmah nakon glasanja javljali bi ljudima iz opozicije koji su na njihovom birackom mjestu na koji nacin su ponistili listic, tipa zaokruzena oba kandidata trouglicima i tako neko forice.
Bas su se potrudili iz opozicije da daju legitimitet izborima, bojkotuju ih ali posmatraju. Sasvim legitimno je sada DPS tamo
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
"Kada govorimo o DPS-u mislim da su oni imali dva cilja tokom izbornog procesa. Da ojačaju legitimitet ovih izbora time što bi izveli na biralište više od 50 odsto birača u tome nisu uspjeli i imali su cilj da pokažu da su ostvarili bolji rezultat u odnosu na prethodne parlamentarne izbore, nisu ni u tome uspjeli iako je ovaj rezultat veoma blizu tome što je ostvareno 2016. godine", rekao je Vujović.
Nakon svega postavlja se pitanje ko je pobjednik jučerašnjih izbora u Nikšiću.
"Mislim da je najveći gubitnik DPS uostalom to se moglo vidjeti i po atmoferi u njihovom štabu koja nimalo nije bilo vesela", rekao je Marković.
"Opozicija je imala realnu šansu, poklonila je tu laku pobjedu DPS i kratkoročno gledano DPS ima dosta razloga da slavi. Srednjoročno gledano napravljena je šteta iz prostog razloga što smo otišli mnogo dublje u političku krizu", smatra Vujović.
A za izlazak iz krize neophodna je reforma institucija zaduženih za sprovođenje izbornih procesa, kaže Vujović.
"DIK koja bi bila depolitizovana
#SamoJako
One Ring to Rule them all...
Lepetanac, šta je rješenje
DPS NE, Opozicija NE
Kako, šta, kud
Opustencija, samo.
Samo komentarisem da opozicija dosta cesto radi u korist DPSa.
DF je sveo ovu gradjansku opoziciju na to da sve sto nije kako oni kazu onda su za DPS, a ovi se upleli u mrezu i ne pitaju se sa glavom.
Evo Niksic kao primjer, po svima su bili sigurni da su jaci i solidarisali se sa DF da bojkotuju i sta su dobili? DPS lagano osvojio grad, a jos oni ozvanicili sa prisustvom svojih posmatraca, dali legitimitet.
Ako im se isplati bojkot sto to ne urade u HN?
Ne govorimo o HN vec o NK. Ali pretpostavljam da ce ti opet nesto smetati prije i tokom izbora u Novom. A kada vec spominjes taj primjer, DPS takodje potencira zasto opozicija izlazi u HN dok bojkutuje Niksic. Znaci opet se slazes sa DPS-om.
Iskreno, ni meni se ne svidjaju mnoge stvari opozicije. Ali ne pada mi na pamet javno blatiti opoziciju na tako bjesomucan nacin. Protiv DPS-a ne pises nista lose,pa daj raspali malo po njima. Za promjenu.
Tvoja prica podsjeca na Ranka Djonovica iz Pozitivne koji se predstavlja kao opozicija, a nikada u karijeri nije progovorio niti jednu rijec protiv vlasti.Vec napada opoziciju kao najveci krvnik.
Last edited by kinderlada; 13-03-17 at 20:13.
Znaci ako hocu da se smijeni DPS moram da cutim na sve gluposti sta radi opozicija posebno DF.
Ako misle da smjene masineriju zvanu DPS moraju da budu besprekorni, a dokle je god DF tu dje jeste DPS se nece smjenjivat.
Oni su rak rana Crne Gore i jedni i drugi, kad nestane DF sa politicke scene tada ce nestati i DPS
Jes moraju bit besprekorni s obzirom da DPS radi fantastican posao tesko je biti bolji.
I ovo je jedna od najvecih gresaka opozicije. Pokusaj da se na fin i razuman nacin suprotstavi nekome ko nema apsulutno nikakvih obzira. Ne zanosi se da ce politicka korektnost doprinijeti promjeni vlasti. Nece. Ti za koje mislis da ce glasati takve besprekorne, ti su se davno odselili iz CG i nasli normalne uslove nedje vani. Ostali su nam ovi ostali, tako da ne sumnjaj u uspjeh nacina DF-a. Posebno jer i sluzba stoji iza njih.
Jedini nacin sada je opsti bojkot svega. Svih institucijai svih izbora. Ali dok je DF-a i sluzbe , to se desiti nece. A ako to odrade, znas li kako ce Mogerini da ponovo dodje. EU ima trenutno 1001 problem,i naravno da ce gledati da smiruje tenzije, cak i na ustrb demokratije. EU trenutno gasi pozar koji su sami napravili na Balkanu. Iznenadjuje ih nadpolovicni porast euroskepticnosti, a podrzavaju balkanske nacionalisticke rezime. Ako se izazove institucionalna kriza, EU ce morati da pritisne balkanske rezime da prosire demokratske slobode u svojim drzavama
Krivis DF za vladavinu DPS, a ne krivis SDP koji je 19 godina bio u koaliciji sa njima? Posteno vala i demokratski sa tvoje strane.
Zasto ti smeta DF u namjeri da se rusi vlast? Oni osvajaju-koliko osvajaju toliko ce imati mjesta u Vladi, njihova stvar.To je koalicija od vise partija, ideoloski totalno razlicitih.Koja je to gradjanska opozicija? Mislis na antisrpsku opoziciju?
Bio je SNP gradjanska partija pa su je takvi poput tebe zvali chetnicima. Sada imas Demokrate i Demos, vjerovatno i njih smatras chetnicima i negradjanskom opozicijom. Imas jedino NOVU od nacionalnih partija i to je sve.
S druge strane, ne vidim da pises protiv HGI i BS, koje su takodje nacionalne stranke, ali za tebe to nisu negradjanske partije.
Nema tu malicioznosti nego se trazi kazes besprekornost kod opozicije a 25 god se glasaju DPS i SDP koji su se istovarili na ovu zemlju. Pogotovo ovo prvi. Zarad drzave aha ali zarad ovakve. Uf kako je Slavko fino ovo predvidio i reka samo naprijed Crnogorci neka vam je srecna.
Bojkot parlamenta, dobra stvar cim se iz EU toliko trude da ih vrate u parlament.
Bojkot Nk im nista ne znaci ako izadju u HN.
Sto ce za bojkot reci ista ta evropa, pa vi bojkotujete samo tamo dje mislite da ne mozete dobiti.
Priznajete izbore samo dje vi dobijate, nije to demokratija.
Moje vidjenje kako bi opozicija mogla da nesto promjeni.
Izadji iz Kotora, izadji iz Budve, izadji iz svih gradova sve prepusti DPSu, sve bojkotuj. Ne idi u ni jedan parlament, i republicki ni lokalni. Neka DPS ima 100% vlast pa ce se i EU zamislit malo.
Ovako ocu kakim necu kakim samo pokazuju neozbiljnost.
Nego su i njima mile fotelje, i oni obecavaju rodbini mjesta u opstini na sta sam ukazivao za Bd.
Tesko se odreci lakih para i sjedi lebe da te jedem
Djeca da se povucu iz skola i vrtica i to da bude vid bojkota. Nece mi uciteljica koju je zaposlio dps mom djetetu davat jedinice na kontrolni!
f6
Lepetanac nije za DPS. Nema postovanja za opoziciju, to je fakat i malo im visoko drzi lestvicu, ali je nazalost u pravu. Jedini nacin da se nesto promijeni je pritisak spolja, a toga nece biti dokle se god ne preda sva kontrola DPS-u. Ne mozes da kukas za Statisom, a svi su bili u skupstini. Lijepo izadjes iz svega, pa je sjutra svaka apsulutno odluka podlozna reviziji. Isto tako i EU. Nije Mogerini dzabe dosla. Vec je frka sta se desava na Balkanu. Jer se konstantno podrzavaju isti ljudi radi privida mira, ali kroz makedoniju, retoriku srba i hrvata, porast euroskepse....vide da se situacija otima kontroli. I naravno da ce da poziva u skupstinu, jer nemaju vremena da se bave obodima evrope, a imaju strukturalni problem.
E pa jedini nacin da te vide i shvate ozbiljno je ono sto je Lepetanac napisao
Kao sto rekoh Lepetanac, ti kojima se ti nadas a mislim i neki veci dio opozicije, ti su se odselili davno
A moguce ali ne zelim da prihvatim da je nacin za smjenu i retorika ona koju sprovodi DF. To nema razlike od onog sto radi DPS.
A najgore od svega sto veci dio opozicije igra kako ovi sviraju jer im je bukvalno sve kao slogan. Mi ili on.
Znaci ako nisi ko mi onda si ko on, a to jedino odgovara njima i njemu.
Ovi umjereniji se i ne pitaju gaca, jos ih sa vremena na vrijeme DF iznapusava pa se ovi jos vise ucute.
Kad ovi progovore DF izadje sa saopstenjem, vidite kako nas napadaju a mi se dogovorili da smo slozni.
Zacarani krug iz kojeg samo DPS ima koristi, i ponovicu stoti put.
Dok je ovakvog DFa ovi ce vladati, posebno sad kad su optuzeni pred evropom da su saradjivali sa Rusima da izazovu nemire odje.
Tu su zabetonirali DPS, ovi ce im pustit sada sve.
lepetanac df na vlasti ne bi mogao da se zadrži ni par dana, demontaža dpsovog sistema bi značila i njihov brzi kraj jer su oni međusobno zavisni jedni od drugih, ako jedni odu odoše i drugi
She is only here to annoy herself!
A dje to je klasicno trazenje dlake u jajetu. Ovi su isti ka i oni i te fore. Evo nijednu vlast ne mogu da sastave sami koliko ja vidim ni u Bd ni u KO. Tako da ih ima ko kontrolisat. DF je tu ne bi li dpsovci kao npr moj tata a i ovi forumaski imali izgovor zasto da glasaju DPS.
Ista je opozicija ka DPS samo sto ih jos ne vidjesmo na vlast.
Ja o tome pricam svo vrijeme, nego sam ja DPSovac sto ja znam.
A ovi sto bi trebali da rade nesto i sto mogu da urade nesto ne smiju nista dok ne vide kako ce DF da reaguje na to.
Nego da ne kritikujem puno opoziciju, dobri su oni vidi im se po rezultatima u Niksicu.
A vidjecemo ih i u Novi, evo vec cu sada reci da ce izaci u 5 kolona
http://www.vijesti.me/vijesti/sjedni...-budzet-928752
Da od početka ne postoji saglasje između ključnih koalicionih partnera Demokrata i Demokratskog fronta, to je poznato budvanskoj javnosti.
Nezadovljstvo načinom upravljanja gradom, odluke koje se (ne) donose, potezi koji se vuku, ostvarivanje predizbornih programa, te izbor kadrovskih rješenja, samo je nešto što jedni drugima spočivataju
Evo opet Lepetanac kritikuje opoziciju, bice sam ih ja posvadjao.
Jos to u njihove novine objavio
To sto je DF ovih dana najglasniji "opozicionar" ne mora da znaci da ovi drugi nemaju sta da kazu. Po tvojoj prici, DF je nesto poput masona, najmocnija organizacija u drzavi koja odredjuje sudbinu CG. Polako. U boljoj poziciji je Krivokapic sa svojih 5% nego DF sa 20%, a i taj procenat je sad vec diskutabilan jer im je samo od parlamentarnih Becic oteo blizu pola glasaca.
K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks