Koji shit. Vanatta - Teymur odgledati, title fight niposto.
Е Давиде Давиде..
Koji shit. Vanatta - Teymur odgledati, title fight niposto.
Kako izgubi glupo bosanac Bektic..Dominira citav mec i dopustio Elkinsu da ga cak nokautira na kraju..
Overeem opet sa brutalnim koljenima dobija, kao i Nelsona.. Volio bih da vidim njega protiv Ngannoua, duel titana..
Kakav bi poraz bio hw da Reem bude sampion.
Inace citav event je smece potpuno.
Ovaj reem je u doba kad se takmicio u k-1 vecinu borbi dobijao koljenima na ovaj nacin.
Sent from my HUAWEI SCL-L04 using Tapatalk
a jbg i hunt koji je 20 cm niži i zna da ovaj umije sa koljenima morao je da bježi od žice kako zna i umije
She is only here to annoy herself!
Reema dijeli jaka brada od toga da je mozda najveci HW svih vremena, i to je to..
Event je osudjen na propast ppv kad se Khabib proglasio out.. Revans Woodleya i Wonderboya je bio znatno manje zanimljiv nego prvi mec, a opet su sudije mogli dat remi nego niko ne zeli da gleda trecu borbu.. Naredna dva ppv eventa (ufc 210 i 211) bi trebalo da nadomjeste razocarenje koje su donijeli 208 i 209.. A onda stize ljeto, povratak Jonesa i vjerovatno McGregora, GSP, itd..
UFC u tom periodu ladno uzima sve brojke boksu..
Oce oce..
1. Steroid user
2. Lazljivac, prevarant, los covjek itd.
3. "I felt his tap"
4. Nokautiran mnogo puta
5. Nije se borio protiv cain-a
Samo pired brade mu jos ovih 5 stavki odmazu u tome da bude najbolji svih vremena.
poznata faca u publici
![]()
Broj 4 = slaba brada.. Ovo drugo nije relevatno, stereoide vise ne uzima tj. pokazao je da bez njih moze dovest sebe do meca za titulu.. To sto se nije tukao protiv Velasqueza nije do njega, mozda ce se sada prezentovati prilika..
A i mislim da je vrijeme da prestanemo gledat Velasqueza kao Boga u HW jer to vise nije slucaj. Prvo se ne zna se oce li ikad vise biti zdrav toliko da bude dominantan kao sto je bio prije par godina, a drugo eo ga Miocic stize po broju odbrana titule, ako pobijedi sad u maju..
A ti mislis da je sad overeem cist borac sto se tice PEDs? haha.
Sto se tice brade, ima boraca koji i nemaju toliku jaku bradu ali im je stil takav da ni ne moraju da je imaju, sto automatski ne podrazumijeva da ako imas losu bradu da ces sigurno biti mnogo puta nokautiran, mada stvarno u HW su za to sanse mnogo manje nego u nize kategorije, ali eto.
Htio bih da pohvalim ovoga kelija sto se borio protiv evansa, lik ima 39 godina a odlicno se borio, izdrzljiv lik, svaka mu cast.
To sto mu je prije prolazilo sad mu sigurno ne prolazi jer su kontrole znatno rigoroznije.. Vidi mu se i po tijelu da je splasnuo u odnosu na prije, dje je bio iscrtan do detalja..
Imati losu bradu u HW diviziju je najgore. To znaci da mogu past od udarca koji i nije neke jacine. Evo ti primjer Arlovskog (takodje glass chin) upravo protiv Overeema, dje pada od dva ne toliko jaka udarca..
Da nije staklene brade Reem bi do sad drzao pojas, u ovoj HW diviziji punoj talenta..
Brada nije neki veliki faktor u HW, jer ako si pogodjen, onda si stvarno pogodjen. To , naravno, ne vazi za Roy Nelsona, ono je nesto nenormalno. Ali opet, dzaba mu celicna brada, kad ga svi isprebijase.
Ronda rousy grama brade recimo nije imala a smatrali su je najboljom svih vremena i onda dodjose dobre stand up borkinje (jel se tako kaze?) i eksponirase je..
Hw je divizija jedne greske. Tamo jedan udarac, jedna pogresna eskivaza odlucuje. Jedan zalutali udarac nekad bacen da isfintira protivnika. Zato je Jones izbjegava. To je druga dimenzija borbe, kao da te udari voz. Zbog svega toga je Fjodor najbolji ikada bez ikakve dileme i price.
Alister ima bekgraund kikboks.. Od tog kikboksa ostala su koljena. Kad se na koljena doda sirova snaga to je to.. Kod njega nema konte, nema eskivaze..nema promjene ugla. Sad je poceo da bjezi po ringu. Njega kad stisnes agresivnije pogubi se..uspanici. Ne voli biti udaren.. A da ne govorimo o njegovim ljudskim kvalitetima.
Svi ti borci u hw su akumulirali dosta udaraca. Vremenom se to skuplja i oni sve lakse padaju. Zato bi mogao ovaj crnja Francuz da ih sve pospremi lagano tamo. Hw je kocka..bace kockice pa ko dobije veci broj.
Pa dala je razloga da je smatraju najboljom jer je dobila 5-6 borbi u 150 sekundi ukupno. Oni koji dobro znaju MMA su mogli vidjet da je slaba u stand up, a niko joj nije "testirao" bradu dok nije dosla Holm.. Eo je Nunes iznabadala, a Ronda je ostala na nogama..
Hahah, Jones izbjegava HW..pa nemojmo ljudi.. Ima mozda najjacu bradu u LHW, a preci ce u HW samo da oposli nesto sto mu je ostalo..
Ne mogu smatrati Fedora najboljim svih vremena.. To sto nikad nije htio da udje u UFC, koja je najjaca fighting organizacija, ce mu vazda visiti iznad glave..Mozda su na to uticali porazi od Werduma,Hendersona i Bigfoota..
Fedor najbolji svih vremena je ekvivalent reci Bodiroga najbolji evropski kosarkas ikada, ukljucujuci i evropljane koji igraju preko bare, a znamo da nije nikad posao u NBA.. Ne idee
Ti kao da se u prajd nisu borilintada najjaci borci iz amerike. On kasnije kad je izasa iz prime-a naravno da je tesko moga protiv velaskeza i ekipe, ali u svoje pero se borio protiv najjach koji su isto tsda bili u prime.
Fedor je pobijedio 6(sest) UFC sampiona. Fedor se u prajmu borio za ubedljivo najjacu mma organizaciju. Fedor je laksi u prosjeku bio 18kg od svih boraca sa kojima se borio.
Nije bio duzi, nije bio tezi..a opet ih je sve naslagao po metru..
Fedor je ono sto je Tajson u boksu. Najpbrutalniji fajter koji se ikada borio. Najkompletniji borac svog doba. Nikada u mma se nije pojavio nolji borac ujedno harizmatican kao on. Kejn je mozda mogao to biti da ga povrede nisu savladale.
To sto vi mma gledate od Konora pa naprijed je vas problem.. Podsjecate me na ove kk navijace Zvezde. Koji su poceli sad kosarku da gledaju, pa komentarisu taj sport.
Nije ni Dan Henderson bio ni duzi ni veci pa je naslagao po metru protivnike u tri divizije, po raznim organizacijama.. Ta prica tezu i duzi je smijesna jer pricamo o borilackom sportu.. Velasquez je bio 20 kg laski od Lesnara pa ga je ispresuka ka vrecu.. Ocemo li da oformimo i kategorije po visini boraca i dosegu?
To da je najbrutalniji i najkompletniji u svom dobu stoji ali pogledaj prime Andersona Silvu ili Jon Jonesa pa se malo zamisli.. Ili si i ti jedan od onih sto misli da treba da se vrednuje samo ono iz HW kategorije, posto su tu navodno najveci i najjaci..
Za Fedorovu harzmu i to van ringa/oktagona me ne interesuje previse jer primjera ima milion, a jedan si i sam pomenuo --> Conor McGregor. Ako ces harizmaticno, ne idi dalje od njega...
Stipu me sa narativom Fedor, Rusija, pravoslavlje i kita amerikancima.. Udji u UFC i zacementiraj mjesto najboljeg..
I ne interesuje me takodje to sto Fedor vise nije u prime..Evo se bije Anderson sa 41 godinu i to vrlo dobro, bez brukanja..
Evo cinjenice.. Svaki fighter koji je u prici za najboljeg svih vremena se borio u UFC-u, osim Fedora..
Ja zaista ne znam sta da ti odgovorim na ovo.
Eto ako poznajes bilo kojeg borca pitaj ga da ti objasni sta znaci duzina ekstremiteta i tezina u tom sportu. Zasto mislis da Jones dominira, pored toga sto je talentovan? Sta bi bilo da ga mogu dohvatiti kad sebi ''mjeri'' distancu onom ispruzenom lijevom..dok ih bocka u oci prstima?
Bzv mi je da ti odgovaram na ovo detaljno, jer si pokazao da ne pratis toliko studiozno ovo.
Sa druge strane prije negdje sam ja rekao da ja respektujem samo ''baddest man on the planet''.
To znaci da Silva nikad ni u kojoj situaciji ne moze za mene biti najbolji ikada. Jer prosto to nije!
Nikad ne kazu za Mejvedera da je baddest man on the planet. A covjek je u svojoj karijeri izdmininirao svakog borca, osim 2..gdje je uzeo na split disizen. Niti se Mejveder uzima kao neko ko je najbolji svih vremena. Da u svojoj diviziji! Ali najbolji svih vremena je Ali, Roki, Luis, Tajson...u razgovorima su oni..a ne Golovkin, Mejveder, Kanelo.. I ako su ova trojica izuzetni borci.
Ja kad kazem ''najbolji borac svih vremena'' zamisljam covjeka protiv kojeg ce uci bilo ko i izgubiti mec. Ako kazes da je Silva najbolji svih vremena.. Zamisli Silvu u prajmu i prosjecnog teskasa, eto Hanta..on ce ispasti iz 10. Ili Roj Nelsona..
Racunam da kontas poentu price.
Eto toliko od mene. A ti se raspitaj sta znace tezina i duzina u borilackim sportovima. Da je isto imati 70kg i 80..ne bi Kabib zamalo umro skidajuci kilazu..nego bi se borio kategoriju iznad..ili dvije. I dominirao kao u ovoj svojoj do 155.
Po meni jones je birac koji se u svojoj kategoriji stvarno borio protiv najjacih boraca, i zbog toga bi on menj bio najjaci svih vremena (p4p), ali njemu ovaj zadnji test koji je pao kalja reputaciju, i zbog toga mi je fedor bolji, gsp dosadan, anderson uz fedora takodje neprikosnoven, mcgregor se jos nije dokazao na duge staze...
Jon Jones, po meni, najbolji svih vremena, jer izdominirao kategorijom, koja je najcesce mjenjala sampione. Svu tu neizvjesnost je ubio tako sto je sve te sampione (legende)
dobio sa nevidjenom lakocom ( Shogun, Rampage, Machida, Evans , Belfort, Cormier itd.) On je bas pobjedjivao imena, a ne konobare.. Kad se dobro pogleda, ko je sve pobjedjivao koja imena, Jonesov niz je najimpresivniji. Duzina eksremiteta, snaga, talenat, brutalnost...
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks