Ja vozim 90-95% otvorenog puta, i godisnje predjem od 20-30k km. Mazda 6 2003g 2.0d 89kw prosjesna potrosnja na tu kilometrazu je bila 5.0l voznja normalna do 100km/h ponekad malo i jace cisto da se produva.
Od ove godine vozim Megana 2006g 15.dci 74kw karavna ocekivao sam da ce trositi pola l manje ali nije ista je potrosnja 5.0l.
Audi a4 2002g 2.5tdi 132kw 4x4 prosjecna potrosnja je bila 7,5-8. njega ubija ovih 10% po gradu isto na dosta km, preko 20k
Mazda me iznenadila potrosnjom, jer motor ima dosta snage i ide odlicno. Mnogo bolje naravno nego Megan. Audi se najbolje vozio, najprecizniji je bio osjecaj voznje, sigurnosti itd.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
evo npr meni je golf 5 2.0 140ks trosio 5.7 prosjek za 4 godine.
a cooper d 120ks 1.6 dizel trosi 5.9. e sad gasim start stop stalno, kratke relacije, partikularni opuci se sa regeneracijom. koliko bi to uticalo ne znam
f6
Danas PG BD PG, isao preko Pastrovacke, vratio se kroz tunjel, 34,1 MPG. Sipano jutros na Eko - Zabjelo. Poyyy
TAKUMI
Znao je po gradu i 15, ali zato je quattro po snijegu radio posao za sve pare. Bilo je i zeznutih situacija kad sa 80km/h u sred krivine naletim na led, to su neke stvari koje vrijede vise od paraja sam bio ok sa audijem, ali kad vidim da godisnje dam 1000€ vise za gorivo, a 4x4 mi treba vrlo rijetko...
Meni je licno plan spojiti 4x4 + bmw + klirens, no to je vec tema koja nije za gorivo.
Last edited by VooDooPrle; 15-02-17 at 13:33.
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
Najbolje tu na Zabjelo (Kod Lakovica) poslusao me fabija da ne sipa kod autobuske.
A na svaku eko pumpu isto gorivo..I opet tripujete da ima razlike......
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Naleceh danas put neke pumpe put Nk dje je dizel 1.11. O cemu se tu radi?
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
IK Real... jeftiniji su 5 centi...
Black... 3,2,1
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Jes ta. Po zakonu ne bi smjeli ispod minimalnih... ne znam kakav im je kvalitet goriva?
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Fabia, kolika ti je potrosnja sa IK real benzinom?
Meni je u odnosu na Jugopetrol i Lukoil benzin sa Petrola kod autobuske najbolji, tj najmanja potrosnja u prosjeku.
Bez zezanja. To je nista.
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Da rezimiramo, mislim da kod nas niko nema benzin sa manje oktana od Petrola. To je sramota.
Sa IK Realom za sad nema problema ali mislim da Eko ima najbolji benzin.
180 milja od zadnjeg tanka, 98% otvoreni put.
Moze to bolje. Imao sam par stiskanja, npr 220 od male Sozine do raskrsnice.
Pussy smoke.
TAKUMI
Kad sam ja pricao da Petrol u zadnje vrijeme je smece, svi ste me napadali...Najbolje se to osjeti po penti od 10ak konja...![]()
A ni dizel im ne valja, da ne ureknem al sam u zadnje vrijeme zadovoljan sa dizelom EKO (pumpa prije maslina)![]()
I tamo sam sipao jedno vrijeme ali mislim da je najbolja ova kod Lakovica, barem brojke tako pokazuju.
TAKUMI
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Bookmarks