Originally Posted by
Fabia_Elegance!
Koji posao? Sto je uradio?
Dao je jasan i nedvosmislen signal da u svijetu neće više biti glavna, ludačka, ideja globalizacije i američke hegemonije, prikazane kao sveti rat za demokratiju. Ta strategija prelaska od unipolarnog sistema na nepolarni sistem uticajem hegemonističke SAD i Zapadne Evrope, preko indirektnog i direktnog miješanja, odnosno preko univerzalnog sistema vrijednosti, normi i globalne liberalne etike. Ironično Narandžasti je došao glave narandžastim revolucijama. 
Neće se više u sukobima, kao u scenariju vestern filmova svi mi bit primitivni indijanci, a oni dojahati i riješiti očas posla stvari. Neće se više plaćati cijena priključenja globalizaciji svojim vazalstvom. Otvara se novo poglavlje svjetske politike. EU više nije u liberalnom status quo sa SAD, zato i cvile toliko. EU makar liči ide na to da postane Evropa industrijskih nacija, od kojih neke tek treba da nastanu. U SAD je taj raskol između IT Amerike i realnog sektora već primjetan. Već rekoh Tramp je zaobišao medijske magnate sa neposrednim korištenjem mreža i direktnim obraćanjem ljudima. Sjebao je zelene i IT zbog braće Koh. Otud i tolika priča o impičmentu. No, ljudi i dalje zaboravljaju da Tramp nije sam, i da je to samo medijska populistička propaganda.
Bez ako ja ne sanajam sve ovo
)
Nije lako, ali je jako rođaci.
Bookmarks