To jeliječenje simptoma a ne bolesti
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
La La Land
Solidan film, vrhunski produciran, dobro režiran, sa prelijepom fotografijom, dobrom glumom i potpuno običnom pričom, ispričan u formi mjuzikla, koji nikad nisam previše mirisao.
Ono što bode oči je ovaj silni hajp oko filma, koji ni izbliza ne zaslužuje. Npr. Whiplash je duplo bolji.
Ako uzme ono što vjerovatno i hoće sa ovih 14 nominacija, biće ovo i zvanično najprecijenjeniji film ikad.
Poslato sa Xperia Z5 uz pomoć Tapatoka
"K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."
Evo moram opet. Sta ste se ljudi dohvatili tih oskara, broj oskara nikad nije niti ce biti mjerilo bilo cega, da ne bude da ja ovde palamudim uzmite samo neke od filmova koji danas vaze za najbolje, najuticajnije i pogledajte da li su i koliko puta bili nominovani. Cus ako uzme 14 oskara bice najprecjenjeniji film. Stvarno steta sto se svake godine ovako sere na pojedine filmove zbog oskara.
Sto se whiplash-a tice, dosta drugaciji film od La La Landa, mislim da whiplash nece prezivjeti test vremena jer ima jako antipaticnog protagonistu, to jeste namjerno uradjeno ali koliko me sjecanje sluzi glavni lik je bas supak.
Ali Oskar jeste mjerilo kod većine ljudi, što god mi pričali, a to ni ti ni mnogi drugi ne shvatate.
Ova tvoja priča se može primijeniti na bilo koju nagradu, jer je nagrada samo skup subjektivnih mišljenja (formiranih pod ovim ili onim uticajem, if you know what I mean) koji su nadglasali druga subjektivna mišljenja, ali ako ima tradiciju kao Oskar, vjeruj mi da je itekako relevantna. E sad, da li je ta nagrada opravdana je opet subjektivan doživljaj. Meni u dosta slučajeva jeste opravdana, ali još češće nije, pogotovo u onoj najbitnijoj kategoriji, ali ajde.
Nego, ako nisi primijetio, nisam se baš po*rao po filmu, već sam ga i pohvalio, ali mislim da ni blizu ne zaslužuje toliki hajp. Recimo, meni je Sing street bolji od njega, a nema ga niđe.
Dobar španski triler.
La isla minima
http://www.imdb.com/title/tt3253930/
Sell the Vatican, Feed the World!
Jeste bitan tih mjesec 2 dok se prica o njemu, pamti li iko ko je dobio oskara prije 3-4 godine, ja ne. Za 3-4 godine nece niko pamtiti ko ga je uzeo ove godine. Meni se film jako svidio i mislim da je medju boljima ove godine, naravno moze biti da ce se film zaboraviti i za 10 godina ce biti potpuno nebitan kao Crash iz 2004 npr. Naveo sam ranije primjere da Kubrick nije nikad dobio Oskara, Sergio Leone, Roger Deakins, Kurosawa itd. mogu nabrajati do sjutra. Ja na oskara gledam kao na takmicenje u popularnosti i nista vise, i bzvz mi je kad neko ulazi u film sa nekom slikom o tome kakav bi film sa 14 nominacija trebao da bude.
OT. Ne mogah da zaspem prije neku noc i pogledah prvi put The Discreet Charm of the Bourgeoisie. Moram ga pogledati opet jer nisam siguran sta mislim.
Edit: ^Dobar.
I ja teško pamtim ove novije filmove. Mislim, šta realno ima da se posebno pamti Crash, The Artist, King's Speech, pa i La La Land, itd. Ali, mogu da zamislim nekog klinca koji će za 20 godina željeti da spozna i upozna prošlost filma, pa će se na početku otkrivanja tog svijeta logično okrenuti listama najboljih filmova po godinama (čitaj Oskar), i tek nakon toga, ako ne bude lijen, otkrivati i onu drugu stranu. To prevazilazi dvomjesečnu pompu.
Nije ni Tolstoj dobio Nobelovu nagradu za književnost. Svaka nagrada može biti preispitivana, sa jednako opravdanim argumentima i za i protiv. Tako je to. A ovih 14 nominacija sam morao da pomenem, jer je to ipak neki rekord.
http://www.imdb.com/title/tt1355644/?ref_=nv_sr_2
Prejak film!
Odgledah „La La Land“. Prije nego što dam svoj komentar, nekoliko napomena:
1. Savršeno me boli briga je li film popularan ili ne
2. Ni najmanje me ne tangira hype oko nekog filma
3. Zeru se ne obazirem je li neki film glavni kandidat ili osvajač Oskara
4. Mjuzikle sam kao mali gledao na televiziji jer su ih često puštali, a nikad mi nijesu bili jasni. Kao odrastao sam gledao dva sjajna mjuzikla iz sedamdesetih – „Hair“ Miloša Formana i „All that jazz“ Boba Fossea. Pokušavam da se sjetim ima li još koji mjuzikl u mojoj kolekciji koja broji zasad oko 800 naslova. Na pamet mi pada „Moulin Rouge“ Baza Luhrmanna, kao i jedan ludi japanski „The Happiness of the Katakuris“ Takashija Miikea. Eto koliko sam u svijetu mjuzikla – nikoliko.
5. Generalno, ne volim jazz
E pa, uzimajući sve u obzir, jedino što mogu reći za „La La Land“ jeste da je u pitanju toliko dobar film da ne mogu pronaći pravu riječ kojom bih ga opisao. Iako sam u posljednjih godinu dana pogledao mnogo filmova, nijedan me ovoliko nije ostavio bez teksta. Posljednji koji je na mene ostavio sličan utisak je bio „The Revenant“, ali ja sam fan strip serijala „Ken Parker“ pa bi se moglo reći da je, što bi rekli Englezi, to bio „my cup of tea“. Ovđe apsolutno o tome nema ni govora. Ne znam što bih rekao o Damienu Chazelleu. Nakon „Whiplasha“ (koji sam takođe gledao prije neki dan) snimiti sa 31 godinu ovakvo remek djelo i pokazati toliku dozu kreativnosti i rediteljskog talenta, a uz to sâm pisati scenario...
P.S. Sve mogu razumjeti, da se nekome određeni film ne sviđa, da mu je katastrofalan i sl. Međutim, kad neko kompletan filmski žanr omalovažava? Pa ostavi tu tastaturu s mirom, đa'o je izgorio.
Dick Laurent is dead!
Ma Lala Land je komplet fantastican. Sad sto nekima je problem muzika i emocija zajedno, jbg. Kontam da vise vole superheroje, kapetan Amerika..i sta jos ima. No dobro.
Kad se vec spominje Oskar kao nagrada. Ove godine glavna muska uloga mora da ide Denzelu. Jer nijedna druga muska uloga nije ni blizu onog sto je on uradio u Fences. Maestralno.
Film je inace adaptacija pozorisne predstave. Toliko dobra gluma njega i Viole da prosto ostavlja bez daha.
La La Lend je najbolji film decenije, mozda i jace od toga. Film je savrsenstvo.
Bolji je Kejsi Aflek od Denzela, kako je covjek u Mancesteru pored mora sabio to nije moguce. I Denzel je presjajan. I u predstavi je objasnio, a u filmu je cak Viola i bolja od njega.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Odgledah sinoć Manchester. Dobar film, ali težak kao crna zemlja. Fences još nisam gledao, pa ne mogu da uporedim, ali je Kejsi Aflek baš razbio.
Jedno pitanje. Dje da nadjem film Paja i Jare i Kamiondzije? Ima li neko torrent ili sajt?
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
Probaj na balkandownload.com.
.org a ne com.
jbm ti zivot...
Loving
http://m.imdb.com/title/tt4669986/
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
nothing comes from violence and nothing ever could
Florence Foster Jenkins (2016) - IMDb
Odavno se nisam ovoliko smijao, a u pitanju je biografski film. Neke scene su plačMislim da je pomoglo i to što baš ništa nisam znao o filmu, pa me prvi prikaz talenta zatekao nespremnog i držao do kraja
Meril Strip je na nivou, a bogme i Simon Helberg (Hauard Volovic iz The big bang theory).
Preporuka.
Lion
http://m.imdb.com/title/tt3741834/
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
nothing comes from violence and nothing ever could
Izasla je DVD scr verzija ima desetak dana
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks