Page 30 of 311 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast
Results 726 to 750 of 7771

Thread: Trumpova Amerika sa saveznicima & ostatak svijeta

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Strašne stvari je uradio, osjećaju se i osjećaće se posljedice godinama pa ću zanemarit što je nikakav, nego...reči ti meni, jesi to počeo u pasulj da gledaš ili koristiš tarot?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
    Što i da gatam? Evo nek udari u Iran na primjer pa da vidimo kako će se to pokazati. Irak je bio mačiji kašalj.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    1,138
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Zede lolo ko te ne bi volo. Intenziviranje ratova širom svijeta, Nobelova nagrada, histerija oko bijele supremacije, kićenje jelke Maovim likom, nasilje policije i prema policiji, propast srednje klase, istraga hrišćana na bliskom istoku, posjeta beznačajnim igračima na svjetskoj sceni i opšte useravanje sopstvene države, Tramp...to su neke stvari koje je teško dostići.

Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Sjajan dogovor sa Iranom, a tek povlachenje trupa iz Iraka je bio win... :mrgreen:
    Dogovor sa Iranom nije bilateralni sporazum izmedju Irana i SAD-a nego svih drzava Savjeta Bezbjednosti UN + Njemacka. To je bio jedini nacin da se postigne kakva-takva stabilnost u medjunarodnim odnosima sa Iranom. A povlacenje trupa iz Iraka je dogovoreno za vrijeme Bushove administracije. Da je Obama htio da ostane to bi prakticno znacilo novu invaziju.
    Look upon my works ye mighty and this pear...

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Zede lolo ko te ne bi volo. Intenziviranje ratova širom svijeta, Nobelova nagrada, histerija oko bijele supremacije, kićenje jelke Maovim likom, nasilje policije i prema policiji, propast srednje klase, istraga hrišćana na bliskom istoku, posjeta beznačajnim igračima na svjetskoj sceni i opšte useravanje sopstvene države, Tramp...to su neke stvari koje je teško dostići.

U pravu si, sve je to čika Donald postigao u prvih 15 dana (makar to što si naveo). No dobro, ja nemam namjeru da ispravljam tvoje razmišljanje, niti me to zanima. Ok, Obama je najgori - ali do sada. A dalje ćemo da vidimo u pasulj, mada preferiram gatanje u olovo. Na kraju krajeva zašto se te gatke razlikuju od pojedinih pro-tramp sajtova koji se linkuju ovuda..
    Last edited by Zedd; 05-02-17 at 20:28.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Raulio, ovo za Obamu ne stoji.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,138
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Razlikuju se po tome što sahranjuju libtarde.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Dogovor sa Iranom nije bilateralni sporazum izmedju Irana i SAD-a nego svih drzava Savjeta Bezbjednosti UN + Njemacka. To je bio jedini nacin da se postigne kakva-takva stabilnost u medjunarodnim odnosima sa Iranom. A povlacenje trupa iz Iraka je dogovoreno za vrijeme Bushove administracije. Da je Obama htio da ostane to bi prakticno znacilo novu invaziju.
    Zapravo, dogovor sa Iranom je trebao da pokaže SAD-u (i drugim potpisnicima) sa čim to Iran raspolaže (u smislu približnog brojnog stanja uranijuma i plutonijuma, kao i stanica za obogaćivanje istog). Kakav god da je, taj dogovor je prvi uspješan još od '79 ili makar od predaje taoca.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Razlikuju se po tome što sahranjuju libtarde.

Kako? Ono virtuelno? E blago ti čime se ti zanosiš..

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Ovi sto navijaju za Trampa bi mogli da pokusaju da navedu jedan logican i dobronamjeran razlog zasto Tramp odbija da objavi poresku prijavu. Ne zaboravite da govorimo o covjeku koji ima biznise svuda po svijetu i dugove svuda po svijetu. Mozda vam je sad lakse.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Pa znaš kako, ne znam šta se brinemo uopšte, ne može biti loš za ekonomiju a bankrotirao je par puta, dobar će biti za vojsku a izbjegao je služenje vojnog roka, ima jake porodične vrijednosti a ženio se par puta.. No worries, be happy

Thanks Thanks Given 
    1,138
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Kako? Ono virtuelno? E blago ti čime se ti zanosiš..
    Ne zanosim se (zanošenje, padanje u zanos i zetatrans upravo smo viđeli kod hilarijanaca poslije objavljivanja rezultata izbora) nego me to uveseljava, zanimljivo mi je, smiješno, kako gođ. Što ću, Trampovi protivnici su grdni, pogledaj proteste, bi li volio s onakvim ljudima da te vide na ulicu.

Thanks Thanks Given 
    1,138
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    515 Posts

Ovi sto navijaju za Trampa bi mogli da pokusaju da navedu jedan logican i dobronamjeran razlog zasto Tramp odbija da objavi poresku prijavu. Ne zaboravite da govorimo o covjeku koji ima biznise svuda po svijetu i dugove svuda po svijetu. Mozda vam je sad lakse.
    Možda se zajebava, to je i logično i dobronamjerno.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Možda se zajebava, to je i logično i dobronamjerno.
    Niti je logicno niti je dobronamjerno. A cisto sumnjam da i sam vjerujes u to. Pojedini su itekako zabrinuti zbog trenutne situacije i sumnjaju da je razlog taj sto ima dugove kod ljudi (ili stranih vlada i korporacija) koji mogu da ga ucjenjuju.

Podsjetimo se da je obecao da ce da objavi sve podatke kad poreska uprava zavrsi reviziju. Slagao je dva puta. Prvi put kad je rekao da ne moze da objavi podatke dok revizija ne bude zavrsena i drugi put kad je odbio da ih objavi po zavrsetku revizije.
    Last edited by VanjaTheMan; 05-02-17 at 21:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pa ti podaci bi bili jos jedan nasivan skandal. Lik nije platio porez 20 godina.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

evo je Trampova amerika :tears_of_joy::tears_of_joy::tears_of_joy::tears_o f_joy:
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    969
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

Pi, kako ne pobijedi ona Kilari, da spasi i Ameriku i cijeli svijet od ovog psihopate.. 8)
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Russia rejected U.S. President Donald Trump’s assertion that Iran is the world’s “number one terrorist” nation, and said that the government in Tehran should be part of a proposed coalition to fight against Islamic State.

Uglavnom, Rusi neće mirno prihvatiti iniciranje SAD-a da se na bilo koji način napadne Iran. Već pomenuh u nekom od ranijih postova da u slučaju da US zarate sa Iranom, ne mogu očekivati da će proći tako lako kao u Iraku ili Avganistanu (makar što se same invazije tiče)..

Da ne pominjem s vojnog aspekta da je Iran vrlo ogranizovan i dosta dobro opremljen. Pored klasične vojske imaju revolucionarnu gardu ali i dobrovoljačku vosjku (slično nekadašnjoj civilnoj odbrani u bivšoj Jugi). Imaju moderznizovane anti avionske sisteme kao i ostale vidove odbrane. Jedina apsolutna nadmoć SAD-a je u mornarici. Ali ne treba zaboraviti da se sami Iran nalazi na takvom strateškom položaju da vjerovatno lako može zablokirati Omanski zaliv, a to dalje vodi ka globalnoj krizi usled kidanja glavne naftne arterije na planeti..

Što se tiče same tačke o terorizmu, Iran je imao ili i dalje ima jake veze sa radikalnim organizacijama na bliskom istoku. Potvrđeno je da su preko njihove teritorije prešle osobe koje su osumnjičene za napade 11-og septembra. Dalje, imali su veliko učešće u gerilskom ratovanju protiv SAD-a u Iraku (85% svih improvizovanih eksplozivnih naprava je došlo iz iranske kuhinje). Čak su prebacili i samu komandu čuvenog QUDS-a (pandan US CIA-i) na samu granicu sa Irakom za vrijeme američkog prisustva u istom.

Međutim, sami QUDS je asistirao Iračkim vojnim jedinicama koje su se borile protiv isila na sjeveru te zemlje 2014 godine.. E sad, dolazimo i do Jemenske krize. Naime, frakciju Huta koja se tamo bori Iran otvoreno podržava a glavna kriza je nastala kada su Huti napali na vojni brod Saudijske Arabije (koja je kako znamo glavni saveznik SAD-a na tim prostorima). Šta se tu desilo, čika Pens je u prvi mah izjavio kako je Iran napao vojno brod SAD-a a ubrzo je to i demantovao.. U međuvremenu, Iran je testirao projektile i sada im opet republikanci zveckaju sankcijama (oružjem) itd itd..

(napad na plovilo Saudijske Arabije)

Sve u svemu, sa otvorenom podrškom Rusije, Iran će biti knedla u grlu čika Donaldu.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,925
    Thanked in
    1,452 Posts

Mislim da cika Donalda Iran ne tangira mnogo. Vise ga zanima da uporpasti sve sto je pod Obamom stvoreno i to moze biti jedini razlog zbog kojeg se protivi nuklearnom sporazumu. A sto se samog rata sa Iranom tice, to je vlazni san ostalih Republikanaca i trenutne izraelske vlade. Ali stvarno, nazvati Iran najvecom teroristickom nacijom pored Saudijske Arabije i Katara je prica za malu djecu.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Večeras u 2 je cijeli intervju na FOX
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Mislim da cika Donalda Iran ne tangira mnogo. Vise ga zanima da uporpasti sve sto je pod Obamom stvoreno i to moze biti jedini razlog zbog kojeg se protivi nuklearnom sporazumu. A sto se samog rata sa Iranom tice, to je vlazni san ostalih Republikanaca i trenutne izraelske vlade. Ali stvarno, nazvati Iran najvecom teroristickom nacijom pored Saudijske Arabije i Katara je prica za malu djecu.
    Pa upravo me to i zabrinjava, nastojanje njegovo i republikanaca da sve što je Obama uradio (bilo to loše ili dobro) obustave stopiraju ili ukinu.. Šta, zar toliko boli što je na čelo SAD-a došao crnac, koji je dobio izbore na regularan način?

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    138
    Thanked in
    104 Posts

Ko imalo prati devašanja na bliskom istoku svjestan je da su Iran&SA bez podrške Rusije ili USA jednostavno nemoćni da izazovu neku globalnu krizu pa zbog toga npr. niti je Asad mogao da uradi nešto dok nisu Rusi došli a bogomi je i SA krenula da gubi neke djelove svoje teritorije od Jemena dok nisu USA brodovi počeli da granatiraju !!! Jeste da i jedni i drugi imaju svoje intrese ali za sad drže stvari pod kontrolom i bez njihovog direktnog učešća niko neće odnijet prevagu a po riječima novog predsjednika trenutno imaju zajedničkog neprijatelja ISIL pa će taj sukob na relaciji SA-Iran pričekat ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Mislim da ne razumijes kolika je sila Iran...

Sent from my ALE-L21 using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ne znam dje dobijas info... Francuska istina ima najnizu podrsku EU odvajkada ali su francuzi uvijek bili skepticni... Ali nema sanse da bude frenxit jer bi im ekonomija nosedive.

Grcka je imala sansu prosle godine, nijesu izasli.

Italija je jedva docekala brexit jer je iz drugog reda sad uz francusku i njemacku najjaca ekonomija u EU.

Sent from my ALE-L21 using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Ja pa ja I opet ja Trampakcija u toku

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Page 30 of 311 FirstFirst ... 202627282930313233344080130 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)