Results 1 to 25 of 257

Thread: Novi svadbarski običaji u CG...photo session, muzika, dekoracija sale, kamerman....

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Ja ne znam jeste li vi organizovali kave svadbe skorijih godina, ali eto mi ozenismo mog brata starijeg prije nepune 2 godine... ovako je islo:
    *Fotograf
    Razgovarao sam sa sigurno 4-5 fotografa tj studija koji su imali slobodan termin za taj vikend, cijene su se kretale od 200 do 400 eura...
    Izabrali smo ekipu iz niksica, foto srdjo studio, za 300 eura smo dobili:
    -Snimanje cjelodnevno, znaci od zore svatovi, prate svatove na djevojacku svadbu ( bukvalno je skoro na krov od auta u pokretu izasao covjek da bolji kadar ufati dok smo isli magistralom ), djevojacka svadba, onda snimanje u opstini vjencanje, onda nasa svadba cijeli dan dok se razisli nismo... sve dobijeno na 2 dvd cd sa montazom i obradom snimka sve profi HD vrhunski...
    -Snimanje mladenaca po parku ono kao profi, poziranje i ta cuda, ne volim ni ja to ali eto oni su htjeli, znaci slika je masu bilo...
    -Slikanje na svadbi cio dan ko god od gostiju je htio mogao je da se slika, na kraju svadbe smo dobili cd sa preko 2000 slika, hd vrhunski slike odradjene.... posle smo samo to iskopirali na cd-ove i razdijelili gostima ko je htio....
    -Veliki svecani foto album sa izradjenih 50 slika mladenaca sa ovog foto seŠna plus 250 slika sa svadbe po nasem izboru.....

sve ovo dok se desavalo, 2 momka su isla sa kamerom i snimali cio dan a 2 momka su sa fotoaparatima profi isla i slikavala paralelno sve navedeno....

Sve ovo vrhunski odradjeno, profesionalno, stvarno bez primjedbe, cak sam ih na kraju i preko 300 castio jer momci stajali nisu, i naravno imali su svoj sto gdje su mogli da jedu i piju koliko god oce..

*Muzika
    Razgovarali smo sa 4 benda svi su nam dali 2 ponude:
    - povoljnu cijenu oko 150-200 eura dje dogovorimo okvirni repertoar pjesama sto moze i sto ne moze a oni uzimaju pare od zelja i narucivanja naknadnih od gostiju pa koliko uzmu.
    - cijena 350-500 eura dje se formira spisak pjesama i nema porucivanja, ili se dopusti porucivanje ali se ne uzimaju pare.

Izabrali smo drugu opciju jer na svadbi je bilo i crnogoraca, srba, muslimana i albanaca jer imamo siruk krug prijatelja i poslovnih partnera, pa da bi se izbjeglo prepucavanje sa pjesmama sto je kod nas redovna pojava na svadbe, nije bilo porucivanja pjesama od strane gostiju uopste i to je muzika saopstila na pocetku svadbe tako da tu nije ni bilo problema, s tim da je svako mogao da napise cestitku i da muzici da procita izmedju pjesama ili tokom pjesama svi su ovo izuzetno dobro prihvatili i odlicno se pokazalo.... Naravno imali su i oni sto da jedu i piju koliko oce, bend 4-5 ljudi....

*Hrana i pice
    Ovo je vec individualna stvar i zavisi od prostora, kako dogovoris sa gaydom, je li pice njihovo ili tvoje itd...
    Mi dogovorismo cini mi se 19 eura hrana full vrhunska plus nase je bilo pice.....
    Odma da vam kazem, bolje da smo dali ta 3 eura po osobi vise za pice koliko su nam trazili jer smo vise potrosili na nase pice od toga, a kutaru smo imali oko utovara i istovara pica, pa posle sto je preteklo ponovo utovaraj pa nosi u diskont pa popisuj pa istovaraj, pa moras zarobit jednog covjeka da pazi tokom svadbe da ne kradu konobari itd, bas ono bzw a nista ustedjeli nismo...
    Torta 200 eura.

Suma sumarum, na kraju gore navedeno plus pred svadbeni troskovi kojih je bilo oko 1000-1500 eura, za svadbu od 200 gostiju,
    evo prvi put da kazem nedje, od koverti nismo pokrili sve troskove... kratki smo bili na ukupnoj cifri 1700 eura.... toliko je falilo da se pokriju svi troskovi oko svadbe i same svadbe...

Svakako nismo ni pravili svadbu da zaradimo niti smo to gledali, ali u danasnje vrijeme tesko ce neko izvuci makar te troskove da pokrije...
    Ti zoves tebi vazne i bliske ljude, ne gledas ima i ko da ti donese neke pare ili ne, bitno je da ti ljudi dodju da podijele sa tobom jedan srecan dogadjaj...
    e tu se lomi racunica, preko pola gostiju dodje Bracni par sa djecom i svi po mejsto zauzmu, znaci po u prosjeku 3-4 mjesta koja ti placas, i donesu ti po 50 eura u kovertu....
    Nema narod para jbg, a moze neka bliza rodbina i prijatelji da te izvuku sa nekim vecim parama u kovertu, ali na ukupnom zbiru te zezne ogroman broj koverti po 50 eura...
    cak je bilo koverti po 20 eura... cak je bilo i 2 prazne koverte....

Od 200 gostiju ti imas oko 70-80 plafon koverti pa racunica se lako izvuce.... narod nema para prosto... tesko da se danas mogu od koverte pokriti troskovi a kamo li da ti ostane nesto kesa preko toga...
    Ko pravi svadbu da pare zaradi bolje da je ne pravi, svadba se pravi da se proveselis sa prijateljima povodom bitnog događaja, ali danas vidim sve cesce se od toga biznis pravi da mladenci zarade sto je tuzno....
    Last edited by lucke91; 27-01-17 at 17:10.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)