Page 317 of 748 FirstFirst ... 217267307313314315316317318319320321327367417 ... LastLast
Results 7,901 to 7,925 of 18691

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

Ako nas bog pogleda ovo za TUI bi bilo odlicno, mada sam skeptican sa ovima idiotima na vlasti.
    Ako prodje ovo, buduce smo kolege hehehehehhehehe

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Investitor je došao sam nijesu ga doveli ovi bravi sa vlasti.

TUI grupa je jedna od najmoćnijih na svijetu. I pošto sjeverna Afrika turska a bogomi sad i zapadna Evropa nijesu sigurni CG koja će biti primljena u NATO ove godine otvara se kao realna opcija za investicije.
    Gledala sam im sada finansijske izvjestaje, odlicni su! Otvaraju na ljeto 2017 godine TUI Blu hotel u Hrvatskoj, Makarska. A od 2013. godine imaju potpisan ugovor o strateskom partnerstvu sa Todoricem, Agrokor.
    Ako je istina ovo sto kazes, da su dosli sami, onda su vrlo mali izgledi da se realizuje investicija, jer po mom misljenju ljudi na vlasti nemaju jos kapaciteta za realizaciju projekata ovog reda velicine.

Kakav je trenutan status nudistickog naselja na Adi i hotela Belvi na Velikoj plaži? U državnom su vlasništvu?
    Last edited by AltaMarea88; 10-01-17 at 18:39.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Pripadaju Ulcinjskoj rivijeri.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Gledala sam im sada finansijske izvjestaje, odlicni su! Otvaraju na ljeto 2017 godine TUI Blu hotel u Hrvatskoj, Makarska. A od 2013. godine imaju potpisan ugovor o strateskom partnerstvu sa Todoricem, Agrokor.
    Ako je istina ovo sto kazes, da su dosli sami, onda su vrlo mali izgledi da se realizuje investicija, jer po mom misljenju ljudi na vlasti nemaju jos kapaciteta za realizaciju projekata ovog reda velicine.

Kakav je trenutan status nudistickog naselja na Adi i hotela Belvi na Velikoj plaži? U državnom su vlasništvu?
    Ja sam juce odusevljen bio... Ali me je strah da ce ovo sve proci kao sa franuczima 2013...

Pricao sam vec o tome, ali nije na odmet da ponovim. Dosao je ovaj francusko svajcarski konzorcijum i htjeli su da kupe SVE na Zabljaku sto je bilo na prodaju i uloze 400miliona eura... Medjutim prvo ovi debilni lokalci iz vlasti a onda hijene iz vlasti na drzavnom nivou su poceli sa pitanjima : "Dje smo tu mi?". Ljudi se pokupe, daju neku malu izjavu u novinama tipa CG nije spremna za ulaganje i vozdra. Ja ovo znam jer mi je drugar radio kao prevodilac. Istrazivacko novinarstvo u CG je ravno 0.

Medjutim sta se desi, posto pratim medije i razvoj regionalnog turizma isti taj konzorcijum potpise prije skoro 2 godine ugovor sa kosovom

http://www.balkaninsight.com/en/arti...ica-ski-resort

Ladno su ih tamo docekali, ispostovali, ne traze podmazivanje i buc 490 meleona eura na mrtvo Kosovo. Sigurnije im je bilo tamo nego kod nas.

Tako ce i ovi iz TUI-a podvit rep i gas
    Last edited by Gandalf_White; 10-01-17 at 19:23.

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Jedino ako Lomija podmazu dobro, inace nece nista bit od TUIja. Trebali bi da se konsultuju sa Mankom kako se to radi.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Ne mislim da je kljucno "podmazivanje"...Ako je istina da su zainteresovani za nudisticko naselje na Adi i hotel Belvi, koji su u vlasnistvu Ulcinjske rivijere (vecinski u drzavnom vlasnistvu), onda je prvo potrebno vidjeti da li drzava ima u planu da raspise tender za Ulcinjsku rivijeru, i kada? To bi se moglo lako vidjeti na sajtu Savjeta za privatizaciju, al iz nekog razloga ja ne mogu da mu pristupim odavde, ili im je pao sajt. Ukoliko neko od vas ima vise informacija, bilo bi lijepo procitati ih.

Tenderske procedure (ukljucujuci pripremu tenderske dokumentacije, objavu javnog poziva, organizovanje sobe sa podacima, pregovori) su obicno dugi i to ne odgovara investitorima. Misljenja sam da vremenska dinamika organizovanja transakcije predstavlja jedan od kljucnih problema, jer drzava ne moze da shvati da investitora koji ti dodje moras da juris, i odmah uhvatis kada ti dodje, jer je u tom polju ogromna konkurencija izmedju zemalja u regionu (eto primjer Gandalfa sa Kosovom). Ljudi iz drzavnog aparata nisu spremni da to rade i rijetke uspjesne transakcije u regionu se odigravaju kada postoje savjetnici iz privatnog sektora ili na strani drzave, ili na strani kupca. Sve ostalo je mucni pa prospi.

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Tj da im da spisak...
    f6

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Ne mislim da je kljucno "podmazivanje"...Ako je istina da su zainteresovani za nudisticko naselje na Adi i hotel Belvi, koji su u vlasnistvu Ulcinjske rivijere (vecinski u drzavnom vlasnistvu), onda je prvo potrebno vidjeti da li drzava ima u planu da raspise tender za Ulcinjsku rivijeru, i kada? To bi se moglo lako vidjeti na sajtu Savjeta za privatizaciju, al iz nekog razloga ja ne mogu da mu pristupim odavde, ili im je pao sajt. Ukoliko neko od vas ima vise informacija, bilo bi lijepo procitati ih.

Tenderske procedure (ukljucujuci pripremu tenderske dokumentacije, objavu javnog poziva, organizovanje sobe sa podacima, pregovori) su obicno dugi i to ne odgovara investitorima. Misljenja sam da vremenska dinamika organizovanja transakcije predstavlja jedan od kljucnih problema, jer drzava ne moze da shvati da investitora koji ti dodje moras da juris, i odmah uhvatis kada ti dodje, jer je u tom polju ogromna konkurencija izmedju zemalja u regionu (eto primjer Gandalfa sa Kosovom). Ljudi iz drzavnog aparata nisu spremni da to rade i rijetke uspjesne transakcije u regionu se odigravaju kada postoje savjetnici iz privatnog sektora ili na strani drzave, ili na strani kupca. Sve ostalo je mucni pa prospi.
    POgledaj slucaj qatari diar-a prije 3-4 godine kako su ekspresno zavrsili posao sa eksproprijacijom, tenderima, dozvolama, rusenjem na plave horizonte... kad postoji volja vlasti(tj. podmazivanje), onda se sve ekspresno zavrsava.

Primjer u okruzenju Omnix grupe iz Katara, koja je namjeravala da ulozi 500m eura na neki rizort na primorje Albanije, ali se sa Ramomnisu slozili, pa su predstavnika kompanije sipkama u tirani zamalo ubili. Sad razmatraju da mozda prebace investiciju kod nas ako nadju prostor i ako se dogovore sa vodjom. http://www.albaniannews.com/index.php?idm=8453&mod=2

Kod nas nazalost nema prevagu ekonomska misao i namjera, no kafanski dogovori, daleko smo mi od zapada.
    Last edited by Mojsije; 10-01-17 at 20:45.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Oko ranijih tendera

http://mne.ul-info.com/savjet-za-pri...nik-zemljista/

Uhh, slucajno ponesto znam o slucaju prenosa vlasnistva.

Za razliku od HG Budvanska rivijera koja je iskoristila stupanje na snagu Zakona o svojinsko pravnim odnosima 2009 godine I prevela koriscenje u svojinu, to HTP Ulcinjska (zvacu je ULRI, skracenica sa berze) nije iskoristila.

Imali su neki glupi problem sa katastrom jer transformacijom Montenegroturista u manja privredna drustva katastar nije upisao koriscenje u korist ULRI

Tek u zadnje 2 godine su uspjeli da upisu koriscenje I to nakon odbijanja katastra da postupi po zakonu I tek nakon odluke drugostepenog organa (ministarstva finansija)

Ulri je pisao zahtjev 2016 ili 2015 godine, da se koriscenje prevede u svojinu, a katastar je odbio zahtjev iako je bio osnovan, I Ulri se opet zalila drugostepenom organu I drugostepeni organ (ministarstvo finansija) je usvojio zalbu I dao nalog katastru da donese rjesenje.

Potpuno nevjerovatno ali katastar Ulcinj odbija da postupi po pismenom nalogu nadleznog ministarstva I ne donosi rjesenje o upisu prava svojine...

E sad kolko sve ovo ima veze sa tenderom, nemam pojma. Vjerovatno da ni se nesto izdalo u zakup da je lakse da bude svojina, al vjerovatno I ovako postoji modalitet za izdavanje.

Sad nesto kad citam ovu bajatu vijest za koji sam postavio link, kontam da je dovoljan I ovaj status koriscenje.
    Svakako je bolje da se da u zakup nego prodavati akcije a samim tim I vlasnistvo.

Nadam se da nisam zakomplikovao sa ovim pravnim zavrzlamama.

Ovo je sve bilo manje vise u novinama jesenas.

Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Last edited by kimmi; 10-01-17 at 21:22.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Kimmi, koliko shvatam tvoj post iznad ovdje postoje dvije stavke za razmatranje:i) privatizacija Ad Ulcinjska rivijera putem prodaje akcijskog kapitala, ii) davanje u zakup zemljista na visegodisnji rok, koje je u drzavnom vlasnistvu. Tipicno je da predmet tendera bude kupovina akcija+dugogodisnji zakup zemljista, jedno bez drugog ne ide.
    Ne znam tacno sta sve obuhvata Ad Ulcinjska rivijera, al pretpostavljam da su asseti za koje je zainteresovan TUI samo dio AD-a. U tom slucaju potrebno je izdvajanje,koje je izuzetno komplikovano.

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Default Turizam-što se to dešava!

Nek im daju cijelu rivijeru za te pare. Ionako nista tu ne valja. Belvi je raspad. Lido su srusili. Ali mora gdin Zec da ima posao, to je najvaznije.

Btw bio sam u avgustu u Adi, zvali me kao prevodilaca jer u cijelom kompleksu nema radnika koji zna da napise neku izjavu od 5 recenica na njemackom jeziku.
    Lobby isti kao prije 40 godina, sve stvari amortizovane. Radnici svi preko 40 godina. Sve penzioneri, atmosfera nikakva. Postavicu kasnije i slike jer ih imam na komp.

Gando bi tamo atomsku bacio.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Last edited by nexus4; 11-01-17 at 08:45.

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ja sam juce odusevljen bio... Ali me je strah da ce ovo sve proci kao sa franuczima 2013...

Pricao sam vec o tome, ali nije na odmet da ponovim. Dosao je ovaj francusko svajcarski konzorcijum i htjeli su da kupe SVE na Zabljaku sto je bilo na prodaju i uloze 400miliona eura... Medjutim prvo ovi debilni lokalci iz vlasti a onda hijene iz vlasti na drzavnom nivou su poceli sa pitanjima : "Dje smo tu mi?". Ljudi se pokupe, daju neku malu izjavu u novinama tipa CG nije spremna za ulaganje i vozdra. Ja ovo znam jer mi je drugar radio kao prevodilac. Istrazivacko novinarstvo u CG je ravno 0.

Medjutim sta se desi, posto pratim medije i razvoj regionalnog turizma isti taj konzorcijum potpise prije skoro 2 godine ugovor sa kosovom

http://www.balkaninsight.com/en/arti...ica-ski-resort

Ladno su ih tamo docekali, ispostovali, ne traze podmazivanje i buc 490 meleona eura na mrtvo Kosovo. Sigurnije im je bilo tamo nego kod nas.

Tako ce i ovi iz TUI-a podvit rep i gas
    Ja sam ovdje pominjao i austrijance, i kako odoše u Hrvatsku, tako da...

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    3,020
    Thanks Thanks Received 
    3,666
    Thanked in
    1,662 Posts

Ja udjoh radi ove sisate.

Takav nam turizam treba.
    Tu es mon héro!

Thanks Thanks Given 
    1,727
    Thanks Thanks Received 
    1,286
    Thanked in
    857 Posts

Quote Originally Posted by no-mercy View Post
    Ja udjoh radi ove sisate.

Takav nam turizam treba.
    Pogrijesih topic. Mislio sam u "izrazite svoje misli..."

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Kimmi, koliko shvatam tvoj post iznad ovdje postoje dvije stavke za razmatranje:i) privatizacija Ad Ulcinjska rivijera putem prodaje akcijskog kapitala, ii) davanje u zakup zemljista na visegodisnji rok, koje je u drzavnom vlasnistvu. Tipicno je da predmet tendera bude kupovina akcija+dugogodisnji zakup zemljista, jedno bez drugog ne ide.
    Ne znam tacno sta sve obuhvata Ad Ulcinjska rivijera, al pretpostavljam da su asseti za koje je zainteresovan TUI samo dio AD-a. U tom slucaju potrebno je izdvajanje,koje je izuzetno komplikovano.
    Nema potrebe da se komplikuje I vrsi dioba Ulri.

Potpise se Ugovor o dugogodisnjem zakupu dijela imovine a koji obuhvata to sto TUI interesuje. Na taj ugovor koji bi kao Zakupodavac potpisala Ulri dala bi saglasnost Vlada CG I rijesen problem.

U toj situaciji je problem sto prilivi od zakupa ne idu drzavi nego Ulri.

E sad treba vidjet sta TUI nudi.
    Ako je moguce skratiti rok zakupa (npr 30 godina) I sniziti cijenu na mizerluk uz obavezu investicije od 200 miliona bi bilo idealno.

Kako se krecu akcije ULRI ovih dana??
    Bice para odje I zaanjinske akcionare.

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Nema potrebe da se komplikuje I vrsi dioba Ulri.

Potpise se Ugovor o dugogodisnjem zakupu dijela imovine a koji obuhvata to sto TUI interesuje. Na taj ugovor koji bi kao Zakupodavac potpisala Ulri dala bi saglasnost Vlada CG I rijesen problem.

U toj situaciji je problem sto prilivi od zakupa ne idu drzavi nego Ulri.

E sad treba vidjet sta TUI nudi.
    Ako je moguce skratiti rok zakupa (npr 30 godina) I sniziti cijenu na mizerluk uz obavezu investicije od 200 miliona bi bilo idealno.

Kako se krecu akcije ULRI ovih dana??
    Bice para odje I zaanjinske akcionare.

Ne mislim da će to tako da se riješi...

Tržišna cijena ULRI je danas dostigla maksimum u periodu od poslednjih godinu dana. Akcije ULRI na danasnji dan iznose 11,4 EUR sto je za 20% vece u odnosu na kraj 2016. godine, ili za 14,7% veće u odnosu na 11 januar 2016. godine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    POgledaj slucaj qatari diar-a prije 3-4 godine kako su ekspresno zavrsili posao sa eksproprijacijom, tenderima, dozvolama, rusenjem na plave horizonte... kad postoji volja vlasti(tj. podmazivanje), onda se sve ekspresno zavrsava.

Primjer u okruzenju Omnix grupe iz Katara, koja je namjeravala da ulozi 500m eura na neki rizort na primorje Albanije, ali se sa Ramomnisu slozili, pa su predstavnika kompanije sipkama u tirani zamalo ubili. Sad razmatraju da mozda prebace investiciju kod nas ako nadju prostor i ako se dogovore sa vodjom. http://www.albaniannews.com/index.php?idm=8453&mod=2

Kod nas nazalost nema prevagu ekonomska misao i namjera, no kafanski dogovori, daleko smo mi od zapada.

i sto bi sa plavim horizontima?radi li hotel?

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Ko zna kakve se tu kombinacije rade. Evo zadnje je da su prije mjesec dana trazili gradjevinsku dozvolu, ali za izgradnju vila, hotel se vise ne pominje. Mutljavina se napravi i oko toga, a ta kompanija ima svjetski renome. Lakse je u Kambodzu napravit rizort nego kod nas.

Quote Originally Posted by jokac View Post
    i sto bi sa plavim horizontima?radi li hotel?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

pa znam i zaista je grijeh sto to ne radi jer je pozicija vrh,i dosta ljudi bi bilo zaposljeno tu....

Thanks Thanks Given 
    4,449
    Thanks Thanks Received 
    8,597
    Thanked in
    3,306 Posts

Uzdamo se u Portonovi da otvori One&Only na ljeto 2018, i Lustica to isto ljeto Chedi. Ja bi bio zadovoljan da se ovo dvoje realizuje iduce godine, pa ce onda povuci i ostale da ulazu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    143
    Thanked in
    93 Posts

Lustica tj. Saviris ce sad da upre da se sto prije sredi Mamula. Naselje gura lagano kao i marinu - oni non stop rade ( iako mozda mnogi ocekuju da to ide brze nije lako danas finansirat takve projekte) tako da treba bit zadovoljan sa tim.
    Azmont, otkad je izasao iz zemlje i sipovanja pici kako treba. Bio sam na gradilistu prije Nove i primjetno je da svakim danom radovi napreduju. Razlika kod Azmonta je sto su oni jedini investitor koji ce prvo da u funciju puste hotel pa onda stambene jedinice. Ostali svi prvo rade naselje pa onda hotel.
    Najveca enigma je ovaj Qatari Diar - od prvog dana tu smrdi mnogo toga. Ocigledno niti investitor niti lokalna ekipa - kancelarija ne znaju sto oce. Ma mnim ni drzava nema prave informacije sto se tu desava.

Sent from my HTC 10 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Leo Messi no es de este mundo !!! Gvardiola...14. Grazias Pep.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    18 Posts

Mene bas cudi ponasanje Qatari Diara, jer se ne radi o šalabajzerskoj firmi, vec renomiranom investitoru

http://www.qataridiar.com/English/Ou...s/default.aspx

Thanks Thanks Given 
    5,239
    Thanks Thanks Received 
    9,486
    Thanked in
    4,601 Posts

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

ZLATIBORSKA RAZGLEDNICA: Puni i hoteli, i skijališta i restorani http://www.blic.rs/kpp5rjd

Na Zabljaku uveta nema

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Žabljak nema "zlatiborske zore".. eeejj.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Page 317 of 748 FirstFirst ... 217267307313314315316317318319320321327367417 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)