A mi smo svinje raspale, ne mozemo metra bez kola
da nije ova zima, da se moze pjeske, taman da narod batali da sipa gorivo... ili da ga smanji potrosnju na minimum...pa umjesto vise para u kasu, bude manje para no prije.... no kako smo slozni nikad se ne bi mogli dogovorit...
eno u london metro stao, grad blokiran, ali oni oce isceraju svoje pa se vozite na drugi nacin....
inace, kad vec placamo ovaj auto put, kroz ko zna koliko taksi, red bi bio da omoguce gradjanima crne gore besplatno koriscenje istog....
A mi smo svinje raspale, ne mozemo metra bez kola
Nije ovo ništa. Opet će se voziti kao i do sad.
Sve dok ne batalimo vozila, pa onda svi pješke ili biciklima, ovako će nas za*ebavati sa taksama i čudima.
Ovo je stvarno sramota što se radi. Samo kod nas i može.
Čekaj sad dok nabiju cijene za hranu i drugo.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
a nije da smo svinje....nego se samo gleda ko ce koga da zezne...da se citava Crna Gora gora dogovori da svede potrosnju na najmanji moguci minimum, nasao bi se neko ko bi minirao to...
nema nikakve sloge medju narodom...ujedinimo se samo kad su neke bas lose situacije, ili evnetualno sport....sve ostalo je totalni razdor...a dok je tako lako je raditi ovo sto se radi...
vazda smo guzice i bili, poltoroni i pičke...kakvo bre čojstvo i junaštvo, priče za malu đecu dupeta nam je pomjero ko je kad stizo...
istina ziva. Uporedite sa Beogradom ili bilo kojim gradom vani. Koliko ljudi koristi tamo javni prevoz? autobuse, tramvaje i cuda? SVI. Zasto? Jer je masu jeftinije. Ali nama je ispod nivoa da se vozimo busem, nego gospoda taksi pod nos i taksi ispred lokala. Zato po kisi i petkom i subotom uvece i jos ponekim terminima, ne moze niko taksi vozilo slobodno nac. Zato i imamo najveci broj taksi vozila na balkanu u odnosu na broj stanovnistva. Zato treba dic gorivo na 2e/L, pa neka gospocad voze kola, a ako im skupo fino sjedi na bus od 50 centi, ka coek i mrdni malo dupe 100-200 metara.
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
kakvi god da su, visestruko se isplate ko nema auto a svaki dan koristi taksi..
Sjetih se jednog teksta na konto poskupljenja goriva u Bugarskoj ili Rumuniji prije par godina.
Studenti su organizovali mirni protest, naime, šta su uradili, blokirali su većinu benzinskih stanica tako što su plaćali u apoenima od 5 i 10 centi. Kasnije su se pridružili i ostali istomišljenici. Napravili su tolike gužve da su se vlasti nakon 10-tak dana vratile cijene na staro.
Znam da ovo kod nas ne bi uspjelo, jer smo takav narod kakav jesmo, ali eto, samo da napišem da znam da je negdje uspjelo, na miran način.
okle studentima u Bugarskoj i Rumuniji auta?
Ostatak price stoji![]()
(nečitko)
U susjednim nam zemljama, bajkeri su blokirali naplatne rampe na autoputevima plaćajući sitnišem, nezadovoljni naknadama i svojim pravima... U Hrvatskoj 2008. i u SRB 2014... Daleko smo mi od toga, nažalost...
http://www.24sata.hr/news/bikeri-sit...m-i-ucki-75537
http://www.telegraf.rs/vesti/1143155...vali-haos-foto
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Placali smo takse za kablovsku tv, brojila, ekstra porez na plate pored vec jednog od najvecih poreza za doprinose na svijetu, za mobilne telefone, ajmo sada i gorivo kao u razvijenim zemljama (UK, NL...). Ima preko 500 m EUR poreskog duga koji cemo mi i nasa djeca da platimo kroz poreze. Ako se dobro sjecam trebalo bi od NG da placemo i nekakvu novu komunalnu taksu na nekretnine... Jahte ne placaju akcizu kao ni PDV na gorivo ne znam da li njih kaci ova nova uredba i jos ne placaju ni za alkohol akcize ... Jer uvijek na kraju drzava plati tj mi![]()
Da makar imamo ok puteve pa da sipamo gorivo u ALB, SRB, CRO, BIH da ne ostavimo centa ovdje...
ide li bolje auto na ovo gorivo sad?
Mora da pogodi kad ti neko za par mjeseci izbije (razlike samo) 40 eura iz dzepa... a nije ti se plata promijenila
prosta racunica - 0.9 dizela i 1.16 dizel 40 eura me skuplje gorivo izadje...
ovih dana je svudje u okruzenju padao dizel, samo u CG ga nabavljamo ko zna odakle pa skuplja plus taksa plus POREZ na taksu???
Juce sam upalio poluispravnog D CAT-a...bez problema ali plava lampica bas dugo gori.
TAKUMI
treba mu vremena da se zagrije...
Ja sam patriota pa sam jutros sipa full rezervoar, nisam htio juce da zakidam drzavu za 10e. Da je srece svi bi ovo uradili danas, samo za jedan dan budzet bi bio puniji 1 milion.
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Zbog poente,
I ovaj sa Mercedesom i drugi sa golfom glasaju protiv vlast. Razliciti tipovi a istih politickih ubjedjenja. Bilo koji razlog za nezadovoljstvo moze iz nekih ljudi da izvuce ono najprljavije, bez obzira da li ih se to direktno tice. Moze da mu iscupa iz djetinjstva neku nepravdu, frustraciju, bilo sto, sto ce mu biti vjetar u jedra da je8e mater svima. A to je pogodno tlo za okupljanje nezadovoljne mase gdje se kaze: Grupa ljudi, za koju se pouzdano zna da je gluplja od najglupljeg pojedinca u njoj. I onda to postaje mjerilo vrijednosti. Kako masa kaže, tako je!
Sto se tice sinocne ustede: krenes sa namjerom da napunis gorivo i cekas u red. Stani, kreni, stani kreni...zima, ne gasis motor zbog grijanja a sve zarad ustede 2-3 eura. Onda napunis do cepa i mislis kako sam ustedio sad mogu na pice ili da nesto pojedem... trazis parking ili ides dje se placa...na kraju kazes konobaru uredu je... podjes kuci sa osjecajem da si u plusu a na papir si u minus.
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks