Page 315 of 729 FirstFirst ... 215265305311312313314315316317318319325365415 ... LastLast
Results 7,851 to 7,875 of 18205

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Evo mi danas izlece na FB kako se sa nedostatkom snijega bore u Austriji i Francuskoj

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    4,214
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Fascinantno...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    18
    Thanked in
    10 Posts

Sto je ovo jbn ti... iscitah citavu temu- dje su stotine hiljada eura, dje su milioni od hostela/hotela Zabljak... mislio sam da cu da procitam neki savjet, kako da se obogatim, kad ono trt... c ccc...
    procitah li oov dobro- topovi na Ivanova korita... a ima samo jedn astaza koja k ne valja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    A nijesam...

Ali sta reci.. kraj decembra, nema jednog jedinog gosta na Zabljaku, posto nema snijega ne radi ni jedno jedino skijaliste koje je ostalo. Grehota je ovakav potencijal.
    Poslije krive nesretne lokalce što su digli cijene ... Jeftinije je za Pariz otići Z novu no na zhb Ali niko se ne pita zašto?

Žabljak će raditi 31 1 i 2 januara i poslije toga za većinu ljudi ništa do juna - jula a treba se preživjeti zima...

A ni ja ni stijepovic nemamo koristi od lokalne vlasti pa nam može biti da pričamo istinu.

Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
    stvarno , sta je sa tim cenama , ne samo na Zabljaku , nego i sire u CG , pa nisam bio godinama kod rodbine , a kako izgleda skoro i necu ....

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by simoera View Post
    stvarno , sta je sa tim cenama , ne samo na Zabljaku , nego i sire u CG , pa nisam bio godinama kod rodbine , a kako izgleda skoro i necu ....

31og uvece je bilo -20 stepeni, sinoc je bilo -15. Mora da se lozi 24/7, jutros sam lozio do 4 sata, pa se ustajao u 8 opet da ne bude gostima zima. Za 5 dana potrosicu 4 metra drva jer imam ogroman kotao koji jede (a morao sam da lozim 2 dana prije dolaska gostiju da bi se kuca ugrijala da bude prijatna) Metar cijepanih drva na zabljaku je 55eur sto ce reci da ce me 5 dana kostati 300eur samo za ogrijev i to jednog objekta. Tu nije uracunata struja, taksa, masine za pranje susenje itd itd. Na kraju se to nakupi na oko 100eur po danu. Ili 10eur po osobi recimo i to je veliki trosak.

E sad ako dam krevet 10eur nijesam nista zaradio nego je bolje da ne radim, pa da bi se nesto zaradilo krevet mora ici 15-20eur. To je prosta racunica.

Plus, sjutra ujutro nece biti nikoga u Zhb i to je to sto se tice sezone.

I onda cijene i moraju biti vece, svuda je tako pogotovo za praznike.

Za Bozic i Badnje vece sam otkazao rezervacije jer ce uvece temperatura ici do -30 i uopste mi se ne isplati da imam goste.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

bolje fino u Tivat da si dosao, juce oko podna u kratke rukave
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    233
    Thanks Thanks Received 
    166
    Thanked in
    119 Posts

znaš kako Gando... drva se ne kupuju kad je najveća muka, mogao si to ljetos da spremiš po mnogo nižoj cijeni, pa ne brineš za ogrijev zimi i plaćaš metar 50-60e
    eto na ljeto zasučeš rukave nedjelju dana, idemo tu u moju šumu blizu nasiječeš koliko ti otprilike treba, spremiš se za zimu, al tebi je lakše sunčat dupe ljeti negdje po plaži, pa na zimu kuku lele

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by MontSAT View Post
    znaš kako Gando... drva se ne kupuju kad je najveća muka, mogao si to ljetos da spremiš po mnogo nižoj cijeni, pa ne brineš za ogrijev zimi i plaćaš metar 50-60e
    eto na ljeto zasučeš rukave nedjelju dana, idemo tu u moju šumu blizu nasiječeš koliko ti otprilike treba, spremiš se za zimu, al tebi je lakše sunčat dupe ljeti negdje po plaži, pa na zimu kuku lele

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk
    Ista ti je cijena u maju i u septembru. Prije savnika ili tare nema šume bukove i grabove i onda moraju da dovoze + je uredjeno koliko toliko pa plaćaju doznake. Ja sam drva u avgust spremio 12 metara i u septembar 12.

Svakome je tako. Plus sam 4 tone uglja spremio
    Ja u Nk imam bukovinu po 26eur ali opet dok je doveze i iscijepa ispada na 55 tako da mi je isto.

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    bolje fino u Tivat da si dosao, juce oko podna u kratke rukave

Eo me žena napusava 5 dana što radimo za novu godinu i što nijesmo nedje na more no odje na ovu ledovinu.

Isto sam kao pršuta nadimljen 3-4 dana, ne smijem medju ljude

Last edited by Gandalf_White; 02-01-17 at 15:21.

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    692
    Thanked in
    217 Posts

Poštovane kolege da napišem svoje iskustvo sa smjestajem za NG.
    Naime preko neta dogovorim smještaj za NG 3 noćenja 4 dana, sve ok na slike sve super izgleda, veli ima TV, Klima, Net, kuhinja, soba i kupatilo, parking sve full. Cijena solidna aj reko da rezervišem jer mi preko slika djelovalo ok.
    Dođem 31-og tamo, kuća ok izgleda, parking mjesta koliko oćeš, uvede nas žena u apartman veli ovo je kuhinja (nju koriste ostala 3 apartmana), aj reko nema veze za kuhinju bitno je soba i kupatilo. Uđosmo u sobu, soba potpuno drugačija nego na slike, aj reko nema veze ni to ima krevet i to je ok. Ja u kupatilo da pogledam, malo je reći da niko to nije očistio od septembra 2016 godine, tv dijagonale 12" nije veči bio ne vidi se sa 3m jedno slovo pročitat. Grijanje ima neku klimu za koju daljinski nema, aj nađe žena nekako daljinski iz druge sobe i upali je, prolazi 10-12 minuta u sobu ista temperatura, priđem klimi niti hladi niti grije. Kad dolazi ova žena i donosi posteljinu. Postavlja je ja sjedim na jednu stolicu i gledam kad ćebad PUNA DLAKA, postavi ona to i veli sad će ova klima. Ode po još jedno ćebe kad ulazi za njom pas (ne znam koje je pasmine al se vidi da je neka džukela) ona ide do klime da vidi kako "grije" kad pas skoči na krevet i poče da se valja po krevetu, veli žena siđi siđi pas ne mrda, aj nekako ga poćera ja gledam i ne vjerujem. Reko grijanje ne radi pas se valja po krevetu ja otkazujem smještaj. Veli žena ok nema problema, ali moraćete da platite prvu noć jer ste rezervisali. Imala je još 4 sobe čini mi se od kojih je svaka bilka prazna.
    Platih prvu noć mada nisam trebao no joj čestitat NG i pozdravit je.

http://www.cipa-booking.me/mn/item/s...evic-budva/238

Evo adresa ako ko bude htio da ih izbjegne slobodno.

Thanks Thanks Given 
    2,029
    Thanks Thanks Received 
    1,366
    Thanked in
    821 Posts

Hahaha
    Samo bih je pozdravio i rekao dzukac je platit on je koristio krevet

Sent from my SM-A710F using Cafe Del Montenegro mobile app
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Isto sam ja htio da napisem neka ti plati pas.

Nego covjek sve misli da ce ispanut bezobrazan i da je nekog zajebao ako ne plati. A to nije tako, nego je ona zajebala tebe, a ti si joj jos i platio za to.

Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

31og uvece je bilo -20 stepeni, sinoc je bilo -15. Mora da se lozi 24/7, jutros sam lozio do 4 sata, pa se ustajao u 8 opet da ne bude gostima zima. Za 5 dana potrosicu 4 metra drva jer imam ogroman kotao koji jede (a morao sam da lozim 2 dana prije dolaska gostiju da bi se kuca ugrijala da bude prijatna) Metar cijepanih drva na zabljaku je 55eur sto ce reci da ce me 5 dana kostati 300eur samo za ogrijev i to jednog objekta. Tu nije uracunata struja, taksa, masine za pranje susenje itd itd. Na kraju se to nakupi na oko 100eur po danu. Ili 10eur po osobi recimo i to je veliki trosak.

E sad ako dam krevet 10eur nijesam nista zaradio nego je bolje da ne radim, pa da bi se nesto zaradilo krevet mora ici 15-20eur. To je prosta racunica.

Plus, sjutra ujutro nece biti nikoga u Zhb i to je to sto se tice sezone.

I onda cijene i moraju biti vece, svuda je tako pogotovo za praznike.

Za Bozic i Badnje vece sam otkazao rezervacije jer ce uvece temperatura ici do -30 i uopste mi se ne isplati da imam goste.
    Gandalfe ti ga bas pretera sa tom potrosnjom

pod hitno da ulozis u izolaciju , nema smisla .....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Istina je da se sa cenama preteruje , grejanja ima svugde , a dok budu takve cene i takva ponuda , nigde nece da se dode ... pa svi ce da odu na neke lepse a jeftinije destinacije ... ja prvi medu njima ....

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,353
    Thanked in
    1,297 Posts

Najjaca fora za novu i prvog je bila u "o sole mio" , nalijepili na zid ovo...

A ustvari su cijene 40% vece bile nego u meniju..

Vranac u meniju 18€, na racun 25,20€
    Koka kola 2.6€ na racunu 3.64€

Itd itd... LOPOVLUK
    Last edited by stefke; 03-01-17 at 11:30.

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Kakav antitalenat za biznis majko moja...
    A zbog ovog ciganskog poteza mu nikad usao u lokal nebih.

Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by simoera View Post
    Gandalfe ti ga bas pretera sa tom potrosnjom

pod hitno da ulozis u izolaciju , nema smisla .....
    Ti sad znaš kolika je meni potrošnja i kakva je situacija a kažeš nijesi dolazio...

Zamisli da treba da postignes temperaturu od 23-5 stepeni u kući od 200+ kvadrata kad je napolju -25 vjetrovito.. a otvaraju se vrata non stop ...

Može naravno potrošnja da ide dolje ali umjesto u kratkim rukavima da se sjedi u jaknama...

Evo Bronx gore je mislio da može da prodje jeftino pa je našao nedje u BD za 10-15eur po osobi bez TV grijanja i kuhinje. Da je platio 50eur ili 25eur imao bi jednosoban apartman samo za njega i ribu.

Svaki objekat nadje svoga gosta. Naći će smještaj onaj ko će da spava za 5eur i onaj za 1000.

Na Zhb je bilo za novu soba po 20eur koliko hoćeš (10eur po osobi) sa dijeljenim kupatilom bez kuhinje, samo krevet. Dobiješ sta si platio jbga

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Najjaca fora za novu i prvog je bila u "o sole mio" , nalijepili na zid ovo...

A ustvari su cijene 40% vece bile nego u meniju..

Vranac u meniju 18€, na racun 25,20€
    Koka kola 2.6€ na racunu 3.64€

Itd itd... LOPOVLUK
    Kakav je ovo smecarski potez ... Znači sta rade ljudi ne vjerujem ...

Sve je to mogao iskompenzovati sa naplaćivanjem ulaza 10eur i to je to

Last edited by Gandalf_White; 03-01-17 at 12:12. Reason: Ji

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Ti sad znaš kolika je meni potrošnja i kakva je situacija a kažeš nijesi dolazio...

Zamisli da treba da postignes temperaturu od 23-5 stepeni u kući od 200+ kvadrata kad je napolju -25 vjetrovito.. a otvaraju se vrata non stop ...

Može naravno potrošnja da ide dolje ali umjesto u kratkim rukavima da se sjedi u jaknama...

Evo Bronx gore je mislio da može da prodje jeftino pa je našao nedje u BD za 10-15eur po osobi bez TV grijanja i kuhinje. Da je platio 50eur ili 25eur imao bi jednosoban apartman samo za njega i ribu.

Svaki objekat nadje svoga gosta. Naći će smještaj onaj ko će da spava za 5eur i onaj za 1000.

Na Zhb je bilo za novu soba po 20eur koliko hoćeš (10eur po osobi) sa dijeljenim kupatilom bez kuhinje, samo krevet. Dobiješ sta si platio jbga

Kakav je ovo smecarski potez ... Znači sta rade ljudi ne vjerujem ...

Sve je to mogao iskompenzovati sa naplaćivanjem ulaza 10eur i to je to

A eno ti Gando onaj strucnjak sto drzi pub Kino Durmitor... Nekad je imao pilsner, kozel, leffe itd itd da ne nabrajam sad, pravi pub, fina pivnica, ambijent dusu dao i tama sam se ponadao da ce imat zimus i nekako kuhinju onamo, mada nisam siguran koliko ima onamo prostora da je napravi, ali nesto je mogao iskombinovat sigurno, mislio sam da ce to da lici na pravu pivnicu sa kuhinjom, ali jbg on je u to sto je imao uspio da usere.. Ladno ulazim u lokal otvaram cjenovnik i 4 stvari koje narucujem lik nema.. pa sto imate? - niksicko, kafu, dojc, caj, gusti sok.. Top! Prije je imao duplo vise vrsta piva a sad ima 5 vrsta pica koje mozes popit, uzas... tamo me vise vidjet nece...

Lupo - solidan za zurke itd, fina i usluga
    Oro - vrhunska usluga

Konoba Luna - vlasnik ujedno i konobar je prespor, ali za onu hranu se sve oprasta jer je hrana stvarno vrhunska...

A cijene su svudje jake, ali i ne cudi, steta je kako su se posrali u zabljak.. juce na javorovacu 300 ljudi, danas vec 50.. istina juce je dan bio prelijep, ali opet grad se vec pola ispraznio siguran sam, a potencijala ima sigurno za vise od ovoga...

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

A o doceku nove na zb da ne pricam..

Svudje je ulaz po 20-25e a u to nista ne ukljucuju bez mjesto znaci ni pice.. u oro je bio 60e koliko cuh... nevjerovatno

Repriza nove (1. Jan) ulaz u lupo 20e opet nista ne dobijes za to... nije ni cudo sto ne ostaju ljudi preko 3 dana kad tako pogledas

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by 1987pg View Post
    A eno ti Gando onaj strucnjak sto drzi pub Kino Durmitor... Nekad je imao pilsner, kozel, leffe itd itd da ne nabrajam sad, pravi pub, fina pivnica, ambijent dusu dao i tama sam se ponadao da ce imat zimus i nekako kuhinju onamo, mada nisam siguran koliko ima onamo prostora da je napravi, ali nesto je mogao iskombinovat sigurno, mislio sam da ce to da lici na pravu pivnicu sa kuhinjom, ali jbg on je u to sto je imao uspio da usere.. Ladno ulazim u lokal otvaram cjenovnik i 4 stvari koje narucujem lik nema.. pa sto imate? - niksicko, kafu, dojc, caj, gusti sok.. Top! Prije je imao duplo vise vrsta piva a sad ima 5 vrsta pica koje mozes popit, uzas... tamo me vise vidjet nece...

Pricao sam o ovome sa njim jer mi je dobar drugar. I pitao sam ga skoro sta bi odjednom odlicno je bio poceo.

jednostavno ponuda/traznja...

On u sred ljeta dovede curu i momka sa gitarama, nema niko.. To je petak.. Subota predje sa roka na narodnu pun lokal. Isto tako sa pivima i kuhinjom koju je bio otvorio. Lokalci sibaju samo niksicko i nema racuna da narucuje druga piva kad ne prolaze, a lokalac je seljak i ne razumije da se pivo shiba bolje uz neke kobaje ili neka ljuta krilca...

Bas mi je zao onog mjesta, da je nedje u PG ubili bi od posla

Ovo sto se tice ulaza od 60eur. Ne bih mu ga platio pa da me cekaju sve gole ribe tamo,to je cisti bezobrazluk jer je odje oro kao Stefan braun u PG kao da budes vidjen i to...

I da nije snijeg ovaj danass svi podjose, stranaca ima vrlo malo i to neki zalutali rusi, a sjutra se krece na posao. I to je to sto se tice ove zimske sezone na Zhb, ako ko zakuci da dodje na obdan za vikend to je to

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    4 Posts

Pricao sam o ovome sa njim jer mi je dobar drugar. I pitao sam ga skoro sta bi odjednom odlicno je bio poceo.

jednostavno ponuda/traznja...

On u sred ljeta dovede curu i momka sa gitarama, nema niko.. To je petak.. Subota predje sa roka na narodnu pun lokal. Isto tako sa pivima i kuhinjom koju je bio otvorio. Lokalci sibaju samo niksicko i nema racuna da narucuje druga piva kad ne prolaze, a lokalac je seljak i ne razumije da se pivo shiba bolje uz neke kobaje ili neka ljuta krilca...

Bas mi je zao onog mjesta, da je nedje u PG ubili bi od posla

Ovo sto se tice ulaza od 60eur. Ne bih mu ga platio pa da me cekaju sve gole ribe tamo,to je cisti bezobrazluk jer je odje oro kao Stefan braun u PG kao da budes vidjen i to...

I da nije snijeg ovaj danass svi podjose, stranaca ima vrlo malo i to neki zalutali rusi, a sjutra se krece na posao. I to je to sto se tice ove zimske sezone na Zhb, ako ko zakuci da dodje na obdan za vikend to je to
    Pretpostavio sam da ga znas.. zna ga i otac moj, a i za oro si u pravu, imam ja kucu ovdje pa sam cesto tu i znam kako stoje stvari, onaj pub kino je vrhunsko mjesto bilo da napravi nesto poput pilsner pivnice u pg, imao je i bolju ponudu piva, samo je falila kuhinja, propustio sam taj period kad je to otvorio bio jer nisam bio ljetos a cini mi se ni prosle zime.. a to si u pravu znao sam i ja da nema racuna on tu za kuhinju zimi pogotovo i tokom godine, eventualno ljeti bi mogao to ubaciti... jbg na zb nista ne radi uvece sem petkom i subotom, i to je cak i ljeti tako, tokom godine mogu mislit kako je.. a i to gore njima je nk vrh vrhova, tesko ce mu neko kozel narucit, pogotovo doc tu da pijucka pivo kad ima opciju da se narolja nedje za male pare uz turbo folk.. bjese na to mjesto prije neku godinu onaj kao nocni klub, krcat je uredno bio petkom i subotom ali je usluga i sve bilo u najmanju ruku neozbiljno tako da i ne cudi sto je i to propalo

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

[QUOTE=1987pg;4583265bjese na to mjesto prije neku godinu onaj kao nocni klub, krcat je uredno bio petkom i subotom ali je usluga i sve bilo u najmanju ruku neozbiljno tako da i ne cudi sto je i to propalo[/QUOTE]

Isti je gazda bio i tog mjesta i diskoteke City i sad kino durmitora. Dobar momak i sve, i nece seljanu, ali da bi prezivio mora da prati trziste i to je tuzno...

A ljeti stranci nijesu kao mi, ne izlaze da piju i onda zavisis od prslih lokalaca.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Bio sad do Savinog Kuka.

Lijepo napadalo. Taman upalili ona dva ratraka nova da se zagriju I rekose da idu da stampaju. Mislim se falim te boze da nece cekat do ujutro da im opet snijeg vjetar ponese sa onih prevoja.

Rekose sve sjutra radi, sve staze.

Ovaj petodnevni je vjerovatno period Pon-Pet al to nidje ne pishe.

Sto znam, nije vala skupo.

Ocekujem potpuni merak nakon osmog. Nece biti naroda puno a valjda se ocekuje dodatni snijeg bas osmog.

Ovo je sve od danas jer sam sinoc stigao na ZB

Evo Savinog kuka

Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    12,557
    Thanks Thanks Received 
    2,362
    Thanked in
    1,206 Posts

ekstra! Jedan vikend ću bogme poći malo na skijanje, obožavam žabljak
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Pojeftinili od sinoc.

Ovo je vec bas jeftino

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Staza izgleda zvek

Last edited by kimmi; 04-01-17 at 10:18.

Page 315 of 729 FirstFirst ... 215265305311312313314315316317318319325365415 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)