Vjerovatno nije vrtio preko 4500. Ja sam ga ganjao po navu 252, na 4200 giri, germanskim autobanom, tacnije Hanover Brunsvik.
Nemam klip đe idem skoro koliko i pišeTj tada nisam znao da je na autobahn no limit lijeva traka pa sam ga samo upro jednom i vratio na 160km/h
254km/h top speed
Sent From My Samsung S7 using Tapatalk
Vjerovatno nije vrtio preko 4500. Ja sam ga ganjao po navu 252, na 4200 giri, germanskim autobanom, tacnije Hanover Brunsvik.
TAKUMI
Imao sam neko auto koje sam ostavio da sa njega skidam djelove za jos jedno isto takvo auto koje se koristilo za potrebe firme....
to auto je stajalo 3-4 godine i sa njega se skidao dio po dio, do prije nekih par dana kada smo skinuli sve sa njega sto valja, prakticno skoljka ostala, i slucajno otkrijemo da u rezervoar ima goriva (dizel)..
izvadimo iz rezervoara 28 litara dizel goriva koje je tu stajalo u mjestu 3-4 godine koliko i auto, rezervoar je bio zatvoren fabrickim poklopcem...
Miris i gustina mu izgledaju normalno, boja mu je nesto izmedju zute i zelene mada vise vuce na zutu....
Sto mislite moze li se to koristit, smije li se to u kola sipat?![]()
nesto mi ne pada na pamet razlog zasto ne bi moglo, ali opet stajalo je 4 godine pa sto znam![]()
Samo ti...
U mome srcu si...
Jedna jedina, nepobjediva -
Zvezdo ljubavi!
u neko starije auto tipa dvojke sipaj slobodno, u novija ne bih rizikovao![]()
She is only here to annoy herself!
Gle mu pjesmu dr alban- its my life hahaha jako
Uveo bih mjere kojima bih stimulisao smanjenje broja vozila, sto bi imalo za cilj: zdraviju zivotnu sredinu i manje zagadjenja, veci broj radnih mjesta u autoprevoznom sektoru,vecu bezbjednost za ucesnike u saobracaju i pjesake, i vise novca samim gradjanima u novcaniku(ali ovo je vec subjektivna stvar)
Drzava uzima ogroman novac na registracije i akcize, ona ciljano i podmuklo(da se tako izrazim) podspjesuje saobracaj.Ne zeli uvesti mjere za smanjenje troskova,a opet ne zeli ni povecati troskove.Drzava balansira sa ciljem da sto vise zaradi.
Kad sam spomenuo taxi, to sam vidio na Zapadu.U Parizu i Madridu mi se cini da je svako drugo vozilo taxi.A kazu (nisam bio) da je u Njujorku skoro svako vozilo taxi.Ljudi se bave time, to je unosno zanimanje.Biti vozac je profesionalno zanimanje.
U Podgorici imamo situacije da ljudi se bave recimo dostavom(lupam),koji posao obavljaju automobilom, zbog guzbe ne mogu obavljati svoj posao.Zato sto gomila ljudi bespotrebno ide na posao autom 3km i zakrcuju saobracaj.Kome je to interesu? Neko je prije rekao kako iz Bloka idu na kafu u masu 2 km daljine.Plati godisnje 1000 eura za registraciju, plati 100% poreza na kupovinu auta, pa onda zakrcuj saobracaj do milje.
Last edited by ad.processum; 28-12-16 at 19:20.
Taksi je uglavnom svuda luskuz.
Ova naša cjenovna rapsodija se izgleda bliži kraju. Planira se da se za 5-6 mjeseci cifra od oko 3000 taksista smanji na 700. U Podgorici.
I kod nas je taxi luksuz.I treba da bude luksuz, sasvim normalna stvar.Ali Podgorica smanjuje broj taksista jer taxi sluzbe uzimaju klijente drzavi.To je ono o cemu pricam, drzava zeli podspijesiti sto veci broj vozila, kojima kasnije naplacuje razne poreze.Ubaci ih u masinu i dere ih decenijama.Ko se navikne na auto, tesko se odvikava.Zadnji novac daje za njega.
Jes a taksisti ne trose gorivo ne placaju doprinose poreze i slicno ..
Kakva teorija zavjere nerealna
podgorica ima "svega" oko 1200 licenciranih taksista i jedno 300-500 "divljaka"
pa nije bas niko, ali ih ima taman toliko da ih na prste nabrojis - u poresku ih smatraju ludim
plastican primjer - moje sestre kuma zivi u Teslicu - gradic sa 50k stanovnika - broj taksista 12...
tom proporcijom bi ih u PG bilo 60...
taksi kod nas nije luksuz no nevjerovatna pogodnost i prakticno je dzabe - samo kod nas ti je skoro pa jeftinije ici taksijem nego gradskim prevozom...
ako 3-4 osobe putuju s kraja na kraj PG, jeftiniji im je taksi nego bus
Gradski prevoz je nerentabilan, iz razloga jer ima malo putnika.A i ima malo putnika zato sto skoro svako vozi automobil. Ali drzavna politika je usmjerena ka povecanju broja automobila. Da je obratna situacija, gradski prevoz bi bio rentabilniji i mogao bi drasticno sniziti cijenu karte.
A sadasnje cijene taksija su iste kao u svijetu, u odnosu na plate.Mozda je cak za nijansu skuplje kod nas. http://arhiva.24sata.rs/specijal/put...u/152158.phtml
Sustina je smanjiti broj automobila vecim nametima, a povecati broj taksi vozila i stimulisati gradski prevoz.Trenutno u Podgorici ima oko 30 000 vozila, a taxi-ja ima blizu 2000.Bilo bi idealno ako bi se broj taxi-ja povecao na 4-5000, a ukupan broj vozila se smanjio na prihvatljivih 10 000.U tom slucaju bi se smanjila cijena taxi-ja, zato sto bi imali vise posla. Ja bih preduzeo ovakve mjere, bez dileme. Korist bi bila visestruka.
Da se ne lazemo, ne postoji niti jedan segment drustvenog interesa za ovolikim brojem automobila. Ludilo je pocelo sa Berkovicima i uvozom polovnjaka za marke,i narod je odtad naviknut na auto.Prije toga nasa kutura je bila drugacija, ljudi su hodali pjeske,prevozom i biciklima.U Podgorici prije 30 godina nije bilo ni 10% auta od sadasnjeg broja.Ako bi vlast preduzela mjere koje sam naveo, sigurno bi izgubila izbore.
zasto bi izgubila izbore???
ja bas mislim da dobar gradski prevoz odgovara svima..narocito u situacijama kada je centar grada prebukiran vozilima... a bas zbog lose organizacije je narod izgubio naviku da koristi gradski saobracaj...
isto tako nije za ocekivati da ce svako korisititi gradski prevoz jer ne moze uskladiti svoje obaveze...
a sto se tice ovih cijena taksija, nisam siguran koliko su tacne... npr u BG jos nisam sjeo u taksi sto nije otkucao dvocifrenu cifru eura...a nsvaka voznja se svodila na maksimum 6-7km...
Izgubili bi izbore jer se ljudi ne zele voziti gradskim prevozom, hoce svoj automobil. Vidis li da vlast prezivljava kamenovanje zbog dizanja cijene goriva, a zamisli sta bi se tek desilo da povecaju porez na kupovinu i registraciju automobila? Ne bi usli u parlament.
Automobili su postali dio nase kulture, u tome je problem.Kada im se pokvari auto ne mogu istrpiti 2 dana bez njega.Osjecaju se kao sakati.Genetika nam je promijenjena sa tim Berkovicima. Ko se sjeca Podgorice od prije 25 godina, zna o cemu pricam.
Zamisli da drzava podigne cijenu registracije za 200%? Garant bi se desile demostracije na kojima bi bilo mrtvih.A demonstrirali bi vecinom oni kojima auto uopste nije potrebno.
Teska ti je prica.....
Znam ja takve, jbl bi se za euro. A gledaju da se drugome utrape da ga prevezu za dj da bi ustedjeli. Da mogu stali bi na jednu nogu a drugu bi jeli
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Last edited by Novica; 29-12-16 at 10:39.
On topic, natankah 38 eura dizla na IK Real kod Ognjista - okruglo 40 litara... Do sad mi se dobro pokazao njihov dizlo... Samo da se ne iskvare...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
ka treba da ga refilujem ne znam smijem li idem na durmitor za ferije
p9lite
One Ring to Rule them all...
I jedan zimski aditiv za dizel ne bi skodio...
Sve ti je to isti k... Kojega bude na pumpi dje sipas... Mislim da na IK Real imaju Likvi... Uspes ga prije tankanja, taman da procirkulise kroz sistem do ŽB...
ludilo je pocelo kad su ljudi poceli da zaradjuju-ko nema i ne moze ni ne vozi...
svima je Juga valjala, ali pred moju zgradu je nekad bilo 3 juga, dva tristaca, 1 lada, 1 zastava i 2-3 njemca... danas ima vise auta nego stanova ja mislim...
da nemaju ljudi, ne bi sigurno vozili
Gledam sad kod Capital Plaze gužva, putuješ od kružnog toka do Cetinjskog semafora sat vremena.
Moraju dizati cijene, pa vide koliko se vozi.
Sve i da gorivo dignu na 2e po litru, opet će ista gužva biti.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks