Slažem se, koristio sam Shipito nekoliko puta, i vrlo su profesionalni...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
i kako znas velicinu i tezinu paketa kojeg salje prodavac s obzirom da ti to treba kod kalkulatora za cijenu slanja za shipito
f6
Konkretno sajt sa kojeg sam trgovao robu:
http://www.6pm.com/
U vlasništvu je zappos-a koji je u vlasništvu amazona.
Imaju velike popuste, i poprilično jeftine cijene za U.S POLO stvari (to je ono što sam za sebe uzimao i što znam, mada sam vidio i za neke druge marke da imaju velike popuste), majice po 15 dolara, jakne 30-40 dolara itd. Free shipping do shipito adrese ako poručite dvije stvari ili ako je vrijednost poruždbine preko 50 dolara.
Što se tiče ovoga za dimenzije, kontaktirao sam customer support 6pm-a i pitao za to, dobio sam odgovor da zavisi od veličine porudžbine i dimenzija poručenih stvari. Prvi paket mi je bio unutar dozvoljenih dimenzija jer su bile neke majice i farmerke, a drugi nije jer sam poručio čizme neke. U oba slučaja je to po težini bilo do dozvoljenih 2kg. Za svaki artikal imate i otprilike težinu na sajtu.
U svakom slučaju, za 5 dolara se lagano odradi prepakivanje u shipito. Ako ne poručujete nešto baš kabasto, trebalo bi da bude ok. U kalkulator ubacite maksimalnu dozvoljenu dimenziju (mada prepakivanjem to bude i manje po 5-6 inca), vrijednost porudžbine i vidite.
ja bi samo dodao nesto, a sto sam ja procitao, to je da na shipito mozete slati vise paketa i da to stoji neko vrijeme tamo a onda da vam oni zapakuju u jedan.
f6
Hvala na pojašnjenju druže @KaLuPG
Nisam ranije ulazio u ove mogućnosti ali djeluje veoma korisno
Kako sam sagorio sad... zove me špediter da me ismasakrira carina. Poslala nam familija iz Aus sinu poklone za božić . U Aus mora na paketu da se naglasi cijena robe ali isto stoji da je poklon. I sad špediter mi uzima 35eur, carina 12 i 19% PDV..
Wtf mislio sam da se pokloni i stvari za bebe ne oporezuju?
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
One Ring to Rule them all...
svim online prodavcima je postala praksa da paket "prekrste" kao poklon, zato vise ne ne gledaju to, no udaraju pored na sve. Idi zali se, jedino tako..
Zvao prvo speditera pa carinu... Bez obzira jel poklon ili nije sve preko 150eur se oporezuje i carini...
One Ring to Rule them all...
Nisu oni formirali cijenu nego je na paketu pisalo, jer je obavezna na paketima iz AUS tako rece @Gandalf u postovima ranije nego nisi vidio..
Last edited by METZ; 07-12-16 at 14:47.
Upravo... Mnogi 'kinezi' salju tako sto pisu 'gift' jer to traze 'nasi' i ovi iz poste/carine provalili 'foru' i sad nema vise toga... Nebitno jel' poklon ili ne, ako je preko 150e idu standardne dazbine.
E ovo sad za bebe/djecu ne znam jesu li manje dazbine ili ne... [?]
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Pa je l ovo neka novina, smiju l se vise narucivat ovi telefoni sa alija koji prelaze 150eur, a da se ne carine?
Sent from my HTC One using Cafe Del Montenegro mobile app
Sve je super dok traje ovo do 150e mene je strah da ga ne spuste na 30-50e e onda bi se slikali...
Pa dosad nisu kotrolisali ove kineske telefone , prodavac napise 60$ i prolazilo je to tako. Znaci l to da ce svaki paket sad kontrolisat?
Sent from my HTC One using Cafe Del Montenegro mobile app
Neće svaki... Ali evo npr meni je Goldway bez da sam sam tražio i za Mi4c i Redmi Note 3 stavio 69$ pa ako tako nastave postace sumnjiivo carini zašto baš toliko :mrgreen:
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ljudi ja sam gledao onaj j5 2016 na ali, bio je oko 147-8 eura na neke akcije, kad bih ga narucio i dogovorio sa prodavcem da mi stavi cijenu, eto neka bude 140, ne bi me cimali oko carine?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne bi siguran sam...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
E okej
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postacg nam draga od 1.12 je pocela lezarinu da naplacuje....
A sto je najgore nije mi ostavljen papiric i slucajno saznah da je stiglo
Last edited by stefke; 08-12-16 at 10:47.
Koliko para?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Ležarinu?
da. nepodizanje paketa... istog onog paketa koji ti posat nikad ne donese nego ti odma pripremi ceduljicu da famoznim eurom
pitanje, u slucaju da se kupuje jedna skuplja stvar iz njemacke i odbija mi se pdv (jer je adresa van njemacke) kako izbjec nasu carinu (pdv i carina itd) jer onda dodje na isto. da li poslat to u austriju hoce li ga oni carinit?
f6
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks