Originally Posted by
NexusVI
Mozes naravno sebi kidat nos, prichajuci kojestarije, koliko ti drago, to je tvoja volja.. No kad kazem nemoj, mislim primarno na -nemoj plz da kontaminiras besmislicama ionako vrijednoscu oskudan predio ovog nesretnog foruma, koji generalno lise oglasa i smijesnih slika/viceva, malo toga -da valja- ima u sebi. (No dobro, mi da smo bolji, mi bi bolje).
Tako, kad neko dodje i prekokoljenski (da se jako biranim rijechima izrazim) pochne da iznosi vrijednosne sudove, ochigledno nemajuci predstave o chemu pricha, to se zove -kontaminacija, so plz nemoj.
Film je sjajan, odavno ne vidjeh boljeg. Prepun svega da ne znam odakle bih prije pocheo da pricham o njemu. Atmosfera fantastichno ostvarena, pravi ljudi, pravi problemi/zelje/nadanja/strahovi/*****nja/laganja/ja bolji-ti gori.. pravi zivot. Pricha naizgled jednostavna (kao i sve dobre priche), ne moze bit bolja. Odnosi menju likovima, motivi, poenta/e briljantne i bez dociranja. Ostavljaju cheljade u najfinoj katarzi.
Tako jos jednom, nemoj molim te.
Ogrijesicu se jer ima eN stvari koje bi valjalo pomenut, no samo detalj, koji je kao iz kakvog antologijskog ostvarenja najvecih stvaralaca,
-Braca, jedan kao bolji od drugog, dobar, fin, brine o ljudima, zrtvuje se za familiju, ladno ostavlja "loseg" brata, uzasa najgoreg kova, da umre za njega, (valjda jer "bolji-bolji" pa zasluzuje da zivi) i tim, paradoksalno, ispane mnogo plemenitiji i bolji od "boljeg" brata, koji sklanja guzicu u kraj..
Nisam siguran da li je ovaj fantastichni detalj u cjelosti namjeran ili ne, (dijelom svakako jeste), no ovakvo 3D portretisanje likova, gdje u svakom zivi i dobro i lose (odlichno dato i u liku, rangeru, koga igra Jeff Bridges), do te mjere podize vrijednost priche, da je to za svaki respect. Mnogo mnogo dobro.
Bookmarks