Čini mi se da ima ferry iz Dubrovnika, ali to je najmanje povoljna varijanta...
Imaš takođe, Split-Ankona, neka srednje povoljna varijanta...
Još povoljnija od nje je ova Drač-Bari, i ja bih vjerovatno nju izabrao da idem kolima (povratna karta za dvoje i kola je negdje u rasponu 220-250 eura, zavisi od termina)...
E pazi ovo, najjeftinija varijanta je Vlore-Brindisi, povratna za oko 140 eura za dvoje i kola (a i 10-20 eura su doplate za kabinu)... E sad, caka je što je ovo vjerovatno među najgorim feribotima u Evropi, što od milion ljudi na njemu (dakle da uzmeš privatnu kabinu je obavezno), što ćeš morati imati dosta živaca prilikom pasoških kontrola i ulaska u Italiju, upravo zbog svakakvih ljudi koji se voze njime... Tako da ako si avanturista, uzmi Vlore-Brindisi![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ima i linija Drac-Ancona sad provjerih. Oko 360e je cijena online, a Drac-Bari oko 220.
Preskupo. Ne vidim racunicu.
TAKUMI
Jeftinije uzeti kompletan aranzman avionom do Rima![]()
Nema racunice, treba mu da doveze stvari koliko shvatih, pitao je na drugoj temi. A taj za Brindizi sto ide se raspada bukvalno, rekose, tako da ja ne bih sa njime isao ni lud.
poslato s Jadrana
Zahvaljujem na komentarima, sad cu vam po reputaciju podjelit' kad vec ne mogu bonbone...
Inace mi treba za prevoz licnih stvari, kao sto pitah nedje drugo jer ovih par 'prevoznika' sto kontaktirah nece da se cima oko prevoza takvih stvari (sto i kapiram u jednu ruku) nego su usluge uglavnom tipa popunjen kombi, kompletan kontejner i sl. sto meni ne treba a cijene su svakako nerazumne kad je ovo moje u pitanju...
Znaci Bar - Drac kolima pa Drac - Bari feribrodom pa Bari - Rim kolima i isto tako nazad... Sad da malo proradim Zbrojkama i vidim koliko to 'ispada'...
--------------------------
Do Not Disturb.
PRAVNO PITANJE:
Ali da odgovori ko dobro zna zakon.
Imam auto, na COL je table. Registrovao sam ga u CG prije 2 dana, u subotu.
Imam uredno nasu polisu.
Pravno, moze li mi policija pravit problem?
Malocas su me dva fina, iskusna gospodina od ~50 godina, pripadnika MUPa, obucavali o tome da su mi col table istekle, te da su meni kola nevalidnih, isteklih registarskih oznaka. Te da je kazna za taj prekrsaj 100EUR.
Zahvalan sam na njihovom strpljenju, ali to je druga prica...
Sent from my iPhone using Tapatalk
matematiaka ce ti biti jasna...okolo imas oko 1450km do rima... najveci dio autoputem...tako da racunaj putarine, a samo kroz hrvatsku imas u jednom sjemur 30€...sloveniju ne placas...
Ovamo imas do draca, dosta lagan put, i onda od barija do riam nesto oko 500km ako se ne varam... kao sto ti rekoh nedje, velike sanse su t i da okolo stignes cak i prije, e sad, razliak ti je skoro 2000km, ili ti u gorivu makar 120-140€...plus putarine...
na kraju dodjes skoro pa na slicno...![]()
Ako nema tablice a istekle COL onda ne. Ako ima tablice moze da vozi na polisu koliko onoliko koliko traje saobracajna da se napravi.
TAKUMI
Zakon mu nalaze da je prazan budzet i smisle cake i fore za otimanje para...osim ako nema jake drugove i kumove da isti dan uzme tablice i saobracanju a mi nismo dio eu ili njemacke...![]()
Pa na COL table piše datum isticanja tako da ako su istekle u prekršaju si naravno.
Nazad na moje... sto jos treba da znam jer na toj relaciji (a ni slicnoj) nisam nikako kolima isao...
Zeleni karton? Medjunarodna vozacka? Zimske gume? Nesto peto?
(putovao bi oko 20 i nekog decembra, vratio se 4-5 dana kasnije)
Do Not Disturb.
Pozdrav za sve forumase.Zanima me, gdje mogu povoljno da se kupe gume 235-45-17?
Kod Banja imas sava eskimo hp2 225'45*17 67e komad.
Hvala, ako imas neki kontakt posalji.Pozdrav za Biznismena![]()
067 813 553
Nije ti ovo skupo ako jeste da ga zovem za popust.![]()
A nijesu se ni njegovi jos privikli.
Pa mislim da ti je jedino obavezan zeleni karton, ali ako hoćeš baš ono da budeš u comfort zone onda uzmi i međunarodnu...
Zimske ti trebaju već kod nas... Gledaj da imaš propratnu opremu u kolima za svaki slučaj (prsluk, prva pomoć, sijalice)...
Drži se ograničenja i propisa i nećeš imati nigdje problema, garantovano... Po IT se naplaćuje autoput na naplatnim rampama (nemaju vinjete), pa gledaj da izbjegavaš period oko 22-25 decembra jer će biti sigurno gužve, svi idu kući za Božić, itd..![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Grčka ili Italija, sada se ne mogu sjetit, mojem kolegi su tražili pa aparat u putničkom automobilu.
Sent from my Motorola 8400
u putnickom vozilu pa aparat?pa jesu mu kaznu naplatili jer ga vjerovatno nije imao...
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks