to ce da bude pecki
Kakve su ovo gluposti, 10 iljada eura za redovno održavanje BMW-a posle 120k kilometara?
to ce da bude pecki
a bolje nego prijus vozit
f6
Fabia, i sam znas da je ovo budalastina, ja ne vjerujem da ovo aminujes. Kad sam uzeo auto na 39k km od Njemca, u njega nije (fala Bogu) ulozeno nista do prvi servis, da ne pisem napamet sad koliko i sto jer mi je servisna u auto a auto na lakiranje, ali znam da od toga momenta ja sam ulozio samo u redovni servis na 60 iljada u Voli Motors koji je bio oko 300e i to je to. Sad sam na 65 iljada a sledeci je checking na 85k. Kretensko istrazivanje.
Jedino ako se racuna odje i gorivo, sto bi presmijesno bilo, BMW trosi ali ne trosi zaludu.
Last edited by BiTrAtE; 30-11-16 at 10:45.
Ne racuna se gorivo nego odrzavanje. I to aminujem i to je tako jer znam da je tako.
Sad ima 60000? Cujemo se na 120000.
TAKUMI
Ada ka' da je ovo prvi BMW što sam vozio pa sam ga uzeo eto tako, napametDrug sa 170k na X6 nije imao nikakvog ulaganja do redovnih servisa. Ali redovan servis u ovlašćeni servis, ođe, u BG ili Italiju kako se đe zadesio. Ujak vozi X5 '09 god, 260k kilometara, ne gasi ga, jedino van rednovnih servisa što mu je otišlo je osjetljivija pumpa od goriva koja nije predviđena za ovaj naš smećarluk od nafte. Takođe se i on servisira u ovlašćene servise striktno.
Nemojte da se zajebavamo...
Nemoj mi pricat o ljudima koji popravljaju auta jedino ako ga ostavi pored puta.
Daj ti to vamo pa da vidimo ima li mjesta za par hiljada.
Pumpa je crkla zbog loseg goriva? Koja je to pumpa? Elektricna ili mehanicka?
TAKUMI
Pojma nemam bez da te lažem, '09 je godište. To nisu ljudi koji servisiraju auto kad im stane nego sam fino rekao da je svaki servis ISKLJUČIVO rađen u ovlašćeni servis a ne u neke bizbijeve kantine na zabjelo, i kad u isti taj ovlašćeni servis odvoze kola kad se i jedna lampica upali ili se bilo šta neregularno čuje...
Pa valjda sam proizvodjach zavisno od modela odredjuje frekventnost i opseg odrzavanja, podrazumijevajuci upotrebu u okvirima preporuchenog/namjenskog.
Kako neko moze tu da izmisli nesto?
><
Nisu ovi podaci koje je dala fabrika nego istrazivanja preko ovlascenih dilera valjda.
TAKUMI
e da, diler dosao i kazao, kupite BMW kod nas, a spremite i 10000 eurica da ga servisirate
Lol, najjace da im je BMW posla' ove podatke, sprdas li se to?
Mada u svakom slucaju, ja sam rekao koliko to kosta u realnosti, iz prve ruke. Sad oce li neko vjerovati ili nece, mali mi je posa', ubode mi u oci te 10-12 iljada samo tako. Ima dosta ljudi koji tu kilometrazu obrnu u 2 godine pa sad vidjite kakve gluposti prenosite
Problem je sto nas narod misli da sve moze da zavrsi 5 puta jeftinije od ovlascenog servisa ISTO ili cak kvalitetnije. Problem je sto je odje ovlasceni servis u startu derikoza, hohstapler i obavezno ce ti uzet tvoje orginal djelove a stavit fals.
Pa kad onda krene nesto da skripi i crkava, odma udri po BMW-u i ostalim Njemcima, a bježte![]()
A morao sam da se ukljucim ocekujem samo da mi fabija odgovori ne mora se neko drugi ukljucivati cisto ono da ga ne zamaram.
Fabija oli mi objasniti svrhu da odradim mali servis ulje i filtere u ovlasceni servis.
Kad iste te djelove kupis za 60% jeftinije nego sto te oni tamo oderu.
Imam drugove koji rade u ovlascene servise koji su stekli zanate kao kod npr Zora Radulovica sto je svima trkacima sklapao kola i radio prije 30god kad nije bilo voli i lakovica.
Ili je to ova opcija - ako ides u ovlasceni pun si para da te tamo vide - i da pricas po gradu ja servisiram kola u ovlasceni.
Nesto ne mogu biti pametan pa ako mozes da me prosvijetlis.
Kao komsija prije par dana ide u reno da zamijeni sijalicu i ne znam koliko da mu uzmu 40e kad ja i on to zamijenili za pola sata veli posle zamisli da sam posao da mi uzmu 40e.
Pa koliko treba da si ****** da to radis.
Edit :: zakljucio sam da ljudi koji idu da rade u ovlasceni nemaju pojma oko kola - moje misljenje.
Last edited by Biznismen Podgorica; 30-11-16 at 13:37.
A sto se onda iz njemacke traze samo kola sa ful servisnom pa ista takva prodaju ovdje pod istim izgovorom, ful servisna - moguca svaka provjera? Razmisli malo bolje.
Kad rece 40eur. Cura moja vozila neku tojoticu i ode joj lampica od pozicione, tada je bio oficijelni servis tojote nedje na cetinje, odemo mi tamo veli lik 35eur svecica i 30eur rukeJa reko hvala brate pozdravljam vas
![]()
Nasao tutorial na youtube, kupio par eura tu lampicu i toeto![]()
Chu ovlasceni servis za tako neke trivijalnosti. Ok ako je nesto krupnije, ali mali servis ili neke sitnije popravke...
Zato sto se u njemackoj mora proci TUV test, dje ti zamijene sve sto se imalo cuje, lupka ili skripka i samo ti ispostave racun. Dje ti stoji orginalna kilometraza i sta je mijenjano. Odje te ne j be 2%, momak uzme KIU i ode mu kvacilo poslije par mjeseci, i nijesu htjeli ljudi da zamijene kazu da je mehanicki kvarPrejako je upirao kvacilo nije do njih nego do njega
Isao sam sa drugom da gledamo nekog Vita, i veli covjek na plac ima servisnu. Ja posto nabadam njemacki gledam sta je pisano, a oni samo svrljali i potpisivali bez idje ikakve vezeSve ista hemijska sve isti rukopis i isti pecat koji je zamrljan da se ne vidi. Pise na auto preslo 220 000km, i vidi se da je lakirano. A na prozor unutra naljepnicu zaboravili da maknu ono bio renta kombi, presao preko pola miliona km za 6godina
Last edited by Gandalf_White; 30-11-16 at 13:55.
One Ring to Rule them all...
Lol, zvek se ovdje chini..
Da ne quotojem, djuture cu,
-Jedina stvar ovdje koja moze biti predmet polemike jeste, sta se tachno podrazumijeva (u ovom sluchaju) pod "Maintenance Costs" i to je sve.
(Odrzavanje i servisiranje specificira proizvodjach, valjda se o tome ne pricha. Dok ovlasceni diler-servis moze eventualno da nesto minorno koriguje u tom domenu, zavisno od lokalnih uslova i stanja proizvoda (dijela), i to samo uz saglasnost fabrike).
To su elementarnosti, drugi "khm logika" dio,
-Kachit se oko BMW ili koga god poimenice, jer nije samo BMW (odr model) naveden kao skup za odrzavanje, pa da se skache -zavjera, nego ato auta, 3 puta gorih (jednostavnijih) od bimme, pa im je odrzavanje isto kao bmw-u ili skuplje.
Takodje, ko zna kako kod njih funkcionise osiguranje (i koliko im je bitno), razumije bez ikakvog dvoumljenja zasto i kako je ovo ovako.
No obzirom, kako velite da su gluposti navedene, vrlo zahebane po odredjene modele, valja ochekivat demanti proizvodjacha u svim vaznijim medijima asap.
><
kad vidjeh ovaj kamion sjetih price od prije godinu dvije dje mercedes pravi kamion koji ce imati bukvalno autopilot, i kao prva testna voznja ce biti od njemacke do istanbula, a bice pun svinja....
ispod toga je prvi komentar bio "sto ce svinje u istanbul?"
Biznismen, gdje imas za 60% manje iste djelove koje kupujes kod ovlascenog?
TAKUMI
Ulje mi stalno stize iz Amerike a filtere i ostalo origigi u Efel.
TAKUMI
Popusi ce svi sa hibridom i baterijom posle ciklusa punjenja i praznjenja pa ce slepat direkt za japan po nove baterije a baterija kosta pola auto ako je kostao 15000 eto pola za baterije...
Bitrate vozi bembaru i uzivaj...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks