Zahvaljujem.
Kad sam bio u BG na masu mjesta su je na drva spremali i mnogo mi se više takva dopade.
Jeo sam neđe na Drač, baš bezveze.
Zahvaljujem.
Kad sam bio u BG na masu mjesta su je na drva spremali i mnogo mi se više takva dopade.
Jeo sam neđe na Drač, baš bezveze.
Last edited by Ser Bronn; 29-11-16 at 21:59.
I carine u centru pg imaju onu okruglu pec na drva.
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Ja s hrskavicom nemam frku, rijetko kad i naidjem, al kad nalerim na onaj bambalj loja, dodje mi onome te je kobacise pravio da mu je sabijem u grlo.
Hrskavica ubjedljivo najmrznija stvar. Kad pocnem da jedem sa merakom, i zagrizem ono, bataljujem jelo sem ako nijesam nesto bas gladan...
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Merak mi je sjesti sama u Goodfellas pojesti hrskavo i sočno parče buffalo chicken pizze, pohvaliti ih da su najbolji i produžiti dalje...
Dje su najbolje tortilje![]()
The Republic of Good Food:yipiiii::twist::joint:
Dobre, al fali pomfrit....
ljudi sjeća li se iko najbolje picerije u grad, bila je u Ulici Bratstva i Jedinstva, preko puta kina kulture, Kalabrija...mislim da nikad ljepšu i veći pizzu nijesam ni jela ni vidjela i pekla se na drva i ambijent je bio ekstra....sad je tamo pivnica, a neko mi je jednom rekao da se kao kalabrija preselila samo preko ulice, sto metara odatle, iza škole Savo Pejanović u one zgrade i bila sam na pizzu ali to veze nije imalo sa onom pizzom
I nekad davno je postojala u Hercegovačkoj u ovom dijelu koji je sad sredjen nedje preko puta mimi-ja pierija MM ....uh i oni su imali dobre pizze!
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Kalabrije na staroj lokaciji se sjecam.
MM se ne sjecam.
Nego, sjeca li se ko "Tifani"![]()
![]()
Ljudi, kolko to danas smijesno izgleda...
To je zapravo bila kafana. Ne ni kafic, nego kafana, koja je imala dva stola, jer je otvorena bukvalno u jednoj od prizemnih garaza koje su se nalazile iza zgrade Sicilije preko Morace (kasnije su te garaze porusene).
Ta kafana je bila jedno od rijetkih mjesta u doba hiper inflacije dje si mogao da kupis picu.
Kasnije su "prosirili" posao, pa su dokupili jos jedno garazno mjesto odma pored, probili zid i prosirili kapacitet za jos 3 stola.
Mozete li vi zamislit kafanu u povrsili 2 spojena garazna mjesta u kojoj si mogao da porucis picu.
Last edited by DJuzla; 02-12-16 at 11:14.
stara kalabrija je bila najjaca pica u crnoj gori tada, to su i neki talijanski pica majstori potvrdjivali, kao i dosta pica majstora domacih..
MM nikad cuo.
Slažem se da je stara Kalabrija imala najbolju (i najveću) picu, ali isto važi i za MM prije nje, jer je to, koliko se sjećam, bila i prva picerija u Titogradu.
Ja sam jeo i ovu iz "nove" Kalabrije i ona je strašna. Doduše, ima 2 godine ako ne i više kako nisam. Posjetiću ih brzo čini mi se.
Kad smo već kod dobrih starih mjesta, meni je u Sidro strašna bila ako ne i najmilija. Imali su prostor kod hrama i u Bokešku neđe koliko se sjećam. Ovo novo nisam posjećiva' a znam da su gazdu samo promijenili. Velju li čemu?
Parmigiana u Per Sempre.
Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.
Kakvo ***** od tortilje izedoh u onu Sobu...To je sramota sto su napisali u meniju da je to tortilja. Pih.
Ni Garden nije što je bio. 😊
Sent from my S7 Edge
Tortilja u primiziu gazi
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
+1 za picu u staroj Kalabriji.
Tada (druga polovina devedesetih, početak dvijehiljaditih) je bila bez konkurencije...
Još kombinacija vezanih salata dok se čeka pica... Njami!
Mada u to vrijeme (ili čak i malo ranije) je bila vrlo solidna i pica (a i piroška) u Primiciji.
Onda malo kasnije i pice i pica sendviči u Alpe baru.
I naravno opšte poznati Bonđorno pica sendvič...
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Ovaj momenat u corto maltese,posle sto godina....
mmmmm kakva navala ukusa, pizzaaa na drva uvijek bila i ostala najaca...🍕
poslato sa 7 edge
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
A tek slatke palacinke... Razval...
Sent from my D5803 using Cafe Del Montenegro mobile app
nothing comes from violence and nothing ever could
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks