To ne mora da znaci da su ispravne.
To treba na dijagnostiku.
Dizne su skidane i odradjen remont u Bosh-ovom servisu u Užice.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
To ne mora da znaci da su ispravne.
To treba na dijagnostiku.
TAKUMI
@Fabia
Stavljali smo ga i dijagnostika kaze da je sve OK mada to je bilo kad su montirane.
Sada ga nisam stavio na dijagnostiku jer nisam imao kad zbog posla pa cu tek u ponedeljak.
@jokac
Radjene se su u BOSH servisu u Užice. To je ovlašćeni servis dizni. Srvis "Gogić".
Prvo na dijagnostiku u toku voznje, da se sve snimi i onda da analizirate podatke. Poyyy
TAKUMI
Hvala Fabia :-)
Na lose sagorevanje, tj cadj uticu dizne, EGR ventil, protokomjer, senzor pritiska, senzori u DPF filteru i slicno. Vrijednost ubrizgane kolicine goriva svake dizne se gleda u adresi motora u grupi 013, sto je bliza 0 to je bolja dizna, max vrijednost ne smije preci 2.8 u plus ili minus i naravno da bude sto manje razlike izmedju samih dizni, kad se ocitavaju vrijednosti motor treba da je zagrijan (min 80 stepeni aantifriz), svi elektronski uredjaji iskljuceni (klima, radio, svjetla i sl). Turbina i protokomjer se moze pregledati u leru i tokom voznje. EGR treba isto vidjeti preko dijagnostike i fizicki. Za senzore DPF ne znam kako se mogu prekontrolisati ali i njih svakako treba pogledati da ne daju problem.
Koliko je prešao taj a4?
Nikad u zivotukroz grad ce mu ici sad i do 12l, otvoreno taman 7l...
Kad kazem grad mislim na pg, i ne mislim od starog do maslina obilaznicom, dje nema semafora nidje![]()
A ti znaš - kako?
Otvoreno, potrošnja - 5.5l NK-PG-BR ..BR-PG-NK prosječna 70kmh
Lokal - 8-8.5l PG/NK prosječna 24kmh
2012. karavan.
@Novica
Hvala na odgovoru. Čekam ponedeljak i idem kod majstora pa ćemo redom sve jedno po jedno i eliminisati svaku stavku.
@novakb14
Ja sam ga kupio na 170k sada je 250k
Ja sam u BR nije mo daleko samo da rijesim problem :-)
Jer sam imao a6 allroad 3.0 par mjeseci...nikad ispod 6.5l nisam mogao otvorenog puta....
Eo npr na moje auto trenutno, treba li da pricam da mi trosi 7.5l kroz grad? Iako je realno 9-9.5l, Ili do bara kad mi trosi 4.5l da je to potrosnja na otvoreni? Inace do bd trosi 6l (a moze i vise naravno ako se leti)
Last edited by stefke; 26-11-16 at 15:16.
Koje godište si imao?
Ja sam ga vozio 200km na otvoreni put, NK-BR i nazad...5.5l 70kmh average. Kad sam ga uzeo, imao je 8l prosjek gradske kroz NK na 300km predjenih sa 24kmh average. Reset opalio čim sam izašao na magistralu i to je to. Dodaj pola litra više kroz lokal PG i eto ti 8.5l.
Isto 180kw, s tronic.
Taj menjač je super, a motor ima dosta snage i masu obrtnog na 2k rpm, 2.5k rpm...
Brate resetujes bord pa ga vozis 5000km pa vidis prosjek i vidjeces da on moze 5.5 kad ga spustas niz brdo. Pogledaj fabricku specifikaciju i reci koliko mozes ispod nje. Ja sam resetovao bord na mom scenicu i iz Berana dosao sa prosjek potrosnjom oko 3l/100km ali svi znamo da to nije realno.
Sent from my SM-G930F
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
I ja istu relaciju prosao sa 5.8 benz, atmo 200ks....Gluposti.
U pm, pa nije mu niz stranu u oba smjera. Što se radi?
3.5l je pokazivao NK-PG, dionica od 50km koja je niz stranu, a ja vam fino napišem da je 5.5l prosjek na 200km. NK-BR pa BR-NK. 11l je potrošio, to je ništa za auto te težine i takve vožnje. Mislim da fabrika kaže 5l na otvoreno.
Moj 1.9 quattro trosi 8-9 kroz grad
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Možda zato što ti je PD motor, a snaga mu je nekih 80ks po toni? Pozz.
Koliko malu? Ima i ovaj malu. Svi su tu nedje u litar-dva. 66kw, 74kw, 77kw, 85kw, 96kw.
Zato što npr. ovaj audi o kome se pričalo, ima nekih 130ks po toni.
I proporcionalno težini, kw i obrtajima, on ima više snage od tih 1.9 tdi vozila, pa mu je samim tim lakše da dostigne neku odredjenu brzinu i pri tom potroši manje goriva.
Taj 1.9tdi pd može da ima potrošnju od 6-6.5l kroz lokal, ali to je vožnja na užasno male obrtaje pri čemu je i užasno spora i dosadna. Zato pristojnom vožnjom kroz lokal pasati 4,5,6 i audi a4, a6 troše 8-9-10l.
I nije mi jasno zašto vas toliko čudi potrošnja novijeg audija sa cr sistemom i rasterećenijim motorom.
Danas sam popravljao ovaj Audi. Znaci 2.0 125 KW, 8930 km - prosjek 9,7.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks