je li rizicno koristit karticu na kojoj ima mnogo vise para no sto artikal kosta? znam da je prije neku godina bila prica da je najbolje imat otprilike tacan iznos, ili malo preko.
za ebay mi treba.
Erste ima zastitu pa ja cepam sa onom dje primam platu dugi niz godina
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Ima royal mail i express, royal mail obicni je kao i sve obicne drzavne poste. Brzo stize i obicna jer ima dosta avionskih letova iz regiona za London
Sent from my HTC One M9 using Cafe Del Montenegro mobile app
Ne znam za ckb. Preko 15e kad ti skida sa kartice te redirektuje na erste site dje kucas pass i tek odobri placanje
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Ima i NLB tu zastitu, mislim da ti biras od koje visine novca treba da se potvrdi SMS-om... Znaci tacno pred placanje (recimo klikom na 'pay now' sa PP-a) se otvara 'landing page' NLB banke a tebi istovremeno stigne SMS poruka sa kojom potvrdjujes kupovinu...
Kontam da vise banaka nudi ovu opciju ali ne znam tacno koje...
--------------------------
Do Not Disturb.
Mislim da se to zove 3d secure
A ništa me u našu poštu ne nervira kao kad pošiljka stoji dva dana u "35-Slanje na domacu lokaciju" .... pa onda 3 dana u express poštu na sortiranje.
CKB ti ima svoj fraud monitoring sistem, gdje se prate uživo sve transakcije... I ako po nekim parametrima odstupaju ili su sa nekog od sumnjivih sajtova svakako se transakcije blokira i zovu te da potvrdiš da si je uradio...
Inače, dobro je svakako imati SMS notifikacije za autorizaciju, pa u slučaju da se desi transakcija bez tvog znanja, možeš odmah da je prijaviš banci da je ospore...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Sjetih se jedne priče od prije neku godinu. Išao jedan lik odavde iz PG u Srbiju i valjda su bili u restoranu u kojem je radio kao šanker jedan od likova iz mreže prevaranata a čiji je zadatak bio očitavanje kartica sa kojima se plaća u restoranu. I tako taj lik je platio ručak, poslije par dan u PG bio na sastanku, kad ono počinje tel da vibrira, on pogleda , poruka od CKB banke "Stanje na računu umanjeno za 450 eura, Boss prodavnica BG", malo malo "stanje na računu umanjeno za 120 eura... Sportvision"![]()
E pa to je to... 3D Secure standard te štiti na internetu, međutim kod skimovanja kartica na bankomatu ili POS-u, jedina zaštita ti je fraud kontrola tvoje banke i SMS notifikacije kako bi odmah mogao da reaguješ... Između ostalog, zato se sada i forsiraju contactless transakcije (PayPass), upravo da kartica ne napušta ruke vlasnika...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Meni prije neki dan stize poruka, pokusali da skinu 200e ... a tu karticu sam samo za booking koristio...
netteler.com je pisalo....
I posle toga skinuse 3.5e ... trk do banke, blokirah karticu... drugarici su isto pokusali 500e ... tako da, pazite se![]()
zato treba koristiti samo provjerene sajtove,i nema problema...
Oće li mi ko objasnit zašto se dva puta pojavljuje "35-Slanje na domacu lokaciju" . Ranije je bilo samo jednom, juče prvi put, danas drugi put, nikako da izađe iz tog sranja.
Juče mi je paket stigao u izmjeničnu i opet danas ga PRIJEBAČE u izmjeničnu a ne u express jer su fulirani. Već su zaključili spiskove za razvoz sjutra znači moram čekat sledeću nedjelju da dobijem paket i onda se čude nečemu kad se psuju.
Zbog toga su i bili ukinuli tracking![]()
A brate neke stvari stvarno NE MOGU da razumijem. Znači ođe ako ti paket ne stigne u ponedjeljak/utorak ne nadaj mu se da ćeš ga imati u ardnoj nedjelji kući. Previše.
Trguje li se sto za ovaj 'black friday'?
Ima li kakvih zanimljivih sajtova sa finim snizenjima?
Do Not Disturb.
A nemoj externe diskove naručivat, crkavaju ka' ludi... Dobra garancija ti je tu najbitnija, tako da ti ga je najisplativije ođe uzet
Sent From My S7 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks