Vjerujem da su to najvljivali vise u slucaju da ne osvoje apsolutnu vlast a ovako ne vidim zasto bi to radili...
U slucaju da se odluce na neku koaliciju vjerujem da je to moguce jedino sa LP i BS i nekim albanskim partijama...
Izbori su zavrseni, vladajuca koalicija je najavljivala mogucnost sire koalicije pa da vidimo sta mislite. Siroka koalicija i s kim, da li ce biti po starom DPS i SDP i koje ministre bi trebalo zadrzati po onom sta su uradili, a ne kome pripadaju...?.
Vjerujem da su to najvljivali vise u slucaju da ne osvoje apsolutnu vlast a ovako ne vidim zasto bi to radili...
U slucaju da se odluce na neku koaliciju vjerujem da je to moguce jedino sa LP i BS i nekim albanskim partijama...
Da se ja pitam, ujedinio bih sve partije u jednu Vladu dok se ne udje u EU. Najbolje experte na prava mjesta postavit i da se radi nesto korisno za ovaj narod, pa posle kad udjemo u EU onda da se bakcemo glupostima kojima se sad bakcemo.
Slaze li se ko?![]()
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
U to ne bih zalazio. Experti na prava mjesta. Bez politickog menadzmenta i politicki podobnih poltrona.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Bogami ka da su svi eksperti u politicke partije pa se bez te neke koalicije ne mogu postavit na odgovarajuca mjesta - a ako jesu prosto i njima i nama bilo...
I ne vidim zasto bi se neko borio i mucio da osvoji vlast da bi je posle poklonio nekim glasnogovornicima i politickim promasajima ili s istim podijelio...
Dobili su povjerenje naroda na njima je shto ce sh njim uchinjet...
Nisam upoznat sa pojedinacnim ucinkom ministara, ali generalno stanje u CG nije dobro sto znaci da treba da bude korijenitih izmjena, sto bi Pedja rekao.
Cisto sumnjam da ce ista od toga biti jer DPS moze da se zaebava i da prodje nekaznjeno, to jest da bude ponovo izabran na naredne izbore.
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
... koalicija na žalost ne može bit preširoka jer može obuhvatit samo one stranke koje priznaju državu u kojoj djeluju ... dakle, LP/BS i DUA ... teško da bilo ko drugi ispunjava taj uslov ... nadam se da će rest opozicije do sljedećih izbora shvatit đe živi i radi ... što se ministara tiče, hmmm ... vidjeće se brzo, pa ćemo komentarisat ...
Zasto bi vladajucoj koaliciji trebala neka postizborna koalicija kada imaju apsolutnu vlast? Hoce li to da prave "ekspertsku vladu" ili sta? Znaci li to da su nesposobni da sami vladaju ili ne zele da preuzmu kompletnu odgovornost za promjene koje nuzno slijede? Mozda albanskim partijama i ovoj LP-BS koaliciji daju neku foteljicu da ne talasaju suverenisticko biracko tijelo protiv apsolutne vlasti.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Hshshshshsh uepa strasno!
Tebi ne valja ni kad osvoje apsolutnu vlast niti kad oce da je podijele s nekim - ja ne znam shto cesh ti vishe mili?
Last edited by Hari Krisna; 13-09-06 at 15:57.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Opet te pitam dje sam ja to rekao? Niti sam chuo da postoji takav predlog niti sam ga ja izmislio samo odgovaram na topik teski decko
Ako ti shto oko toga nije jasno obrati se otvaracu istog...
Ali eto i da ti odgovorim sa nekog stanovista interesa DPS-SDP koalicije oni nemaju nikakvu potrebu za pravljenjem shiroke postizborne koalicije kad vec imaju apsolutnu vlast ( da citiram sebe "Vjerujem da su to najvljivali vise u slucaju da ne osvoje apsolutnu vlast a ovako ne vidim zasto bi to radili...") ali da to mozda ne bi bilo lose jer bi se tako zadovoljio veci dio birackog tijela (iliti gradjana CG) a ne samo kao i do sad biraci DPS-SDP koalicije...
Sad zaobidji...
Svaka cast, herkule,
Rijetko dobar i hrabar predlog!
No, pitanje je da li je realan u sadasnjoj konstelaciji snaga. A i znas, struka i politika je kod nas toliko isprepletena i uslovljava jedno drugo, da najbolji strucnjaci zato i idu iz CG. Pitanje je da li bi expert iz, recimo SL, dobro radio za dobrobit nezavisne CG, iako bi umio. Ili jedan expert iz jedne opcije sa expertom iz suprotne opcije. Pa oni su odavno zakrvljeni, ne zbog struke, vec zbog politike.
No, glasao bih za ovaj predlog sa obje ruke, pa kako god zavrsio...![]()
sta ce biti kad sad pochnu da se vracaju ex crnogorci- ex srbi, pa sad velji crnogorci iz bg i zg, lj, sa?
struchniji, iskustveniji, aktivniji...mala drzavica, noviteti, ovima iz srbije - bez konstantnog pritiska od medj. zajednice, ovi iz sarajeva koji su protiv zatvaranja u religiju, ovi iz hercegovine - sposobni trgovci, maheri, oni iz slovenije kojima je dosadila uchmalost sistema, iz zagreba/ posle razvoda se svi vracaju, lol ihaa, bice vas sad dosta...
p.s. mislim na konkurentnost![]()
Znajući naš mentalitet, teško će se doći do dvije trećine za ustav bez široke ponude ministarskih mjesta.
Mada, Milo je danas rekao da će ustav donijeti 2/3 u parlamentu ili referendum!
Ako ne budu poslušne strankice, čika Milo raspisuje referendum. Ko će izaći na referendum? Poslušna glasačka mašinerija. Nema te opozicije koja bi ga mogla sabotirati ili oboriti. Iako značajan dokument, nije u svijesti običnog naroda. Znači referendum, bez cenzusa, izaći će oko 55% glasača i usvojit ga sa 80%. Nešto kao Vujanovićevi predsjednički izbori.
vjeroJatno bi bilo najbolje da se udruze sve procrnogorski orjentisane partije![]()
...then I shall know fully, even as I am fully known...
Originally Posted by hercules![]()
Da se ja pitam, ujedinio bih sve partije u jednu Vladu dok se ne udje u EU. Najbolje experte na prava mjesta postavit i da se radi nesto korisno za ovaj narod, pa posle kad udjemo u EU onda da se bakcemo glupostima kojima se sad bakcemo.
Slaze li se ko?:grin:
Svaka cast, herkule,
Rijetko dobar i hrabar predlog!
No, pitanje je da li je realan u sadasnjoj konstelaciji snaga. A i znas, struka i politika je kod nas toliko isprepletena i uslovljava jedno drugo, da najbolji strucnjaci zato i idu iz CG. Pitanje je da li bi expert iz, recimo SL, dobro radio za dobrobit nezavisne CG, iako bi umio. Ili jedan expert iz jedne opcije sa expertom iz suprotne opcije. Pa oni su odavno zakrvljeni, ne zbog struke, vec zbog politike.
No, glasao bih za ovaj predlog sa obje ruke, pa kako god zavrsio...![]()
Politika je biznis, posao u kojem se zaradjuje.
Nema mjesta zaradi za SVE STANOVNIKE CG. Uvjek pobjednicka politicka opcija profitira za vrijeme trajanja dobijenog mandata (finansijeri -biznismeni prvo, pa ministri-za provizije, pa advokati-za poslove koje dobiju preko partije, pa svi koji tu opciju podrzavaju srazmjerno.
PA KAD SE TI *NAPUNE* ONDA PADNU NA IZBORIMA I DODJE DRUGA POSTAVA DA SE PUNI!
To ti je filozofija politike i moci i sve drugo sto se uci po skolama je samo ZAMAGLJIVANJE OVE SUROVE ISTINE!
Pozdrav,
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
nego mene intresuje s kim ce se pravit ta 'shiroka' koalicija... nijeste mi neshto u formi danas ->
MINA:
14 September 2006 07:30 am
POLITIKA - SNP - IZBORI
Bulatović se povlači
zna li ko o chemu se radi? ako je ovo tachno, ko ce bit ti shto ce voditi snp i oce li oni bit spremni na shiroke koalicije?
... SNP bi nakon ovoga fijaska moga da vodi taman D.Šoć ... on ima iskustva u gašenju stranaka ....
eo je i ful verzija s pcnen-a:
Peshic.... hm, ne znam shto bih rekao. nijesam mu bash vichan. chini mi se da on nije radikalan koliko neki u snp-u, tj. da je ova malo gradjanskija opcija. a i s obzirom da je bio premijer tobosh, daako se koncentrishe na ove vazne stvari, a ekstremizam ostavi mandicu i ekipi.. ae vidjecemo i njega brzo kako ce se snacPosljednji update: 14. Sep 2006, 11:12
Bulatović najavio povlačenje iz politike
Predsjednik Socijalističke narodne partije Predrag Bulatović povlači se iz politike, a ostavke su najavili i potpredsjednici stranke Božidar Milović i Srđa Božović.
Bulatović je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora SNP-a najavio podnošenje neopozive ostavke na tu funkciju zbog izbornog poraza te partije.
On je objasnio da će ostavku podnijeti nakon drugog kruga glasanja za izbor gradonačelnika u opštinama Pljevlja, Andrijevica i Berane, u kojima, kako smatra, opozicioni kandidati za gradonačelnike imaju šansu da pobjede.
Prema navodima lista Dan, najozbiljniji kandidat za novog lidera SNP-a je Dragiša Pešić.
SNP je na izborima za crnogorski parlament zabilježila loš izborni rezultat, ostvarivši svega osam poslaničkih mandata, dok joj je na koalicinoj listi u prethodnom poslaničkom sazivu pripadalo 19 mjesta.
Evo ruka – ko hoće u Vladu
Subota, 16.09.2006
Pljevlja - Crnogorski premijer Milo Đukanović poručio je da su u Vladu dobrodošli svi iz opozicije koji su spremni da sa vladajućom koalicijom podijele odgovornost.
»Imamo mogućnost da sami formiramo Vladu, ali ponavljam ono što sam više puta kazao da ko god želi sa nama da iskreno podjeli teret odgovornosti za evropski progres Crne Gore dobro je došao«, rekao je Đukanović na konferenciji za novinare u Pljevljima.
Djukanović je naveo da je sada pravi trenutak da se razgovara o personalnom rješenjima Vlade.
»To je vrlo ugodna dilema, znate, nema kod nas ljudi koji se guraju da zadovolje neku ambiciju koja im je predstavljala cilj, a koju još nijesu ostvarili«, rekao je Đukanović.
korektno...................
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks