Toyota i psi lutalice...
Zavukla im se macka 100% nedje u motor![]()
samo sam cekao da mu tockove skinu![]()
ja kad ocu da skinem branik sa nekog auta, o jadu se zabavim..teglim, vucema ovi psi to lagano zavrsavaju
![]()
Multi-stage hybrid:
TAKUMI
Toyota engineers say they have finally tamed volatile lithium-ion batteries
Mozda nije breakthrough, ali jeste korak naprijed svakako.
><
Danas u BD.
Lexus sivi kao fabijin, ukrajina table.
Izlazi lik 50+ godina.
Prica na telefon.
Na case od telefona ogromni znak L i pise lexus.
Da ga je Fabija vidio sigurno bi mu mosnjice polizao.
Sent from my LG G3 using Tapatalk
Naravno da bih. To mi radimo...
TAKUMI
Fabioni kakav si sa ovim rođaKima sa Cetinja? Fini neki momci...
![]()
Daj oba. Drkam na lijevog i mjerkam slicnog.
E to su auta a ne ove ***** materine ovuda.
TAKUMI
2011 LS460:
Sound level @ idle (dB) 39.2
@ Full throttle (dB) 65.3
@ 70 mph cruise (dB) 58.2]
2008 LS600hL:
Sound level @ idle (dB) 38.3
@ Full throttle (dB) 66.6
@ 70 mph cruise (dB) 58.9
2005 Rolls Royce Phantom:
Sound level @ idle (dB) 40
@ Full throttle (dB) 67
@ 70 mph cruise (dB) 59
2014 Mercedes S550 (this is the redesign):
Sound level @ idle (dB) 37.5
@ Full throttle (dB) 67.6
@ 70 mph cruise (dB) 60.1
2011 Jaguar XJL Supercharged:
Sound level @ idle (dB) 42.4
@ Full throttle (dB) 74.1
@ 70 mph cruise (dB) 66.9
2015 Tesla Model S P85D:
Sound level @ idle (dB) 36.3
@ Full throttle (dB) 66.2
@ 70 mph cruise (dB) 64.5
2013 Bentley Continental GT:
Sound level @ idle (dB) 46.9
@ Full throttle (dB) 75.6
@ 70 mph cruise (dB) 61.6
2011 BMW 740i:
Sound level @ idle (dB) 44.3
@ Full throttle (dB) 73.1
@ 70 mph cruise (dB) 63.0
2013 Audi A8L:
Sound level @ idle (dB) 40.1
@ Full throttle (dB) 68.4
@ 70 mph cruise (dB) 61.8
TAKUMI
Nisam ocekivao ove rezultate za Teslu.
mimoidjoh se juce sa nekim lexusovim dzipom... neki noviji model....
mislio sam da je ovo proslo pored mene
![]()
je li izbacila Toyota nesto novo od SUV ekipe skoro.vidjoh juce u Brisel na aerodrom jedan odlican model.
Imaju Highlander, 4Runner i LC, sve novo.
TAKUMI
Toyota je u fabrici Sakarja pokrenula proizvodnju novog krosovera C-HR, koji je svetsku premijeru imao na sajmu automobila u Ženevi 2016. C-HR je prvi Toyotin model sa hibridnim pogonom koji se izrađuje u turskom pogonu ove kompanije, u kome se već proizvode modeli Corolla i Verso. Rival modelima kao što su Honda HR-V, Nissan Juke ili Mazda CX-3, razlikuje se po hrabrom dizajnerskom iskoraku japanskog proizvođača.
Pogonski sistem je preuzet od Priusa. Benzinskom 1.8 litarskom agregatu pridodat je elektromotor, a ukupna kombinovana snaga dostiže 122 ks, uz CO2 emisiju od 90 g/km. Hibrid je opremljen menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT). Toyota C-HR biće dostupna i sa konvencionalnim pogonom. U ponudi je 1.2 litarski turbo benzinac sa 116 ks, koji je prvi put upotrebljen u modelu Auris. Ova verzija opremljena je šestobrzinskim manuelnim menjačem ili opcioni CVT-om.
Na pojedinim tržištima, novi krosover će se prodavati i sa 2.0 litarskim atmosfercem uparenim isključivo sa CVT menjačem.
Toyota C-HR ujedno je i prvi model japanske kompanije zasnovan na novoj globalnoj mehaničkoj platformi (TNGA), koji će se izrađivati izvan te zemlje.
Uvođenjem novog krosovera u proizvodni program, fabrika u Turskoj povećala je kapacitet sa 150.000 na 280.000 automobila godišnje. Oko 80% vozila koja siđu sa fabričkih traka turskog pogona izvozi se na evropsko tržište, a Toyota planira da proširi izvoz svojih automobila iz Turske i na SAD, Kanadu, Tajvan, Južnu Afriku...
Toyota C-HR uskoro stiže i na naše tržište, a već se može poručiti po ceni od 20.990 evra, koliko košta verzija sa 1.2 benzincem i pogonom na prednje točkove. Cena model sa hibridnim pogonom startuje od 27.500 evra.
meni nikako ne lezi ovaj novi Toyotin dizajn kako spoljasnosti tako i unutrasnjosti.....mada iskreno, nikad mi japanci nisu bili atraktivni (cast izuzecima)...
Ova mi je bas ruzna pozadi, a i ovaj 1.2 turbo ce ubiti sa potrosnjom.
TAKUMI
Kosta koliko rav4 a dodje u klsu captura, juke itd.. od njih je skuplji po 5hiljada. Preglupo...
f6
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks