Page 592 of 1289 FirstFirst ... 924925425825885895905915925935945955966026426921092 ... LastLast
Results 14,776 to 14,800 of 32211

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Rece mi drug da su njemu samo 5e naplatili za neku robu. Da se ne nerviram unaprijed no pricekam pa da vidimo...
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

meni su za neku gumicu za auto cija je vrijednost bila 5 eura naplatili oko 25,ali mi je trebalo hitno,pa mi je bilo svejedno, moguce da se nesto promjenilo,i super je ako je 5, javi da znamo i mi ostali

Thanks Thanks Given 
    1,755
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,135 Posts

Ima li neko kombinaciju ili zna covjeka koji bi mogao da donese u CG nesto iz Austrije? Konkretno radi se o polovnom DSLR-u.
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Shipito ima magacin u Austriju koliko se sjećam.
    Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!

Thanks Thanks Given 
    1,755
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,135 Posts

Quote Originally Posted by Beethoven's C*** View Post
    Shipito ima magacin u Austriju koliko se sjećam.
    U, dobro bi bilo, sad cu pogledat. Hvala
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    2,542
    Thanks Thanks Received 
    1,176
    Thanked in
    536 Posts

Shipito u Austriji je za izbjegavanje, katastrofa sa cijenama..

Ja sam nesto gledao iz UK povoljnije mi je bilo tri puta da ide UK-USA-CG nego UK-Austrija-CG...

Thanks Thanks Given 
    1,755
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,135 Posts

Evo i ja gledam cijene i sa tim probijam budzet, jer ce zavrsit na carini svakako Najbolje ako ide neko do Beca i nazad, pa da se pomognemo malo
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Registrovah se na mailboxee.com i pise nesto buy consolidation 10 Eur. Treba li to obavezno platiti?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    5 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Ima li neko kombinaciju ili zna covjeka koji bi mogao da donese u CG nesto iz Austrije? Konkretno radi se o polovnom DSLR-u.
    Imam ja

Sent from my A0001 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Evo i ja gledam cijene i sa tim probijam budzet, jer ce zavrsit na carini svakako Najbolje ako ide neko do Beca i nazad, pa da se pomognemo malo
    Znaš kako, shipito ima prednost npr ukoliko prodavnica šalje zajedno sa fakturom (koja je preko 150 eura) da ti maknu fakturu (košta 1$ čini mi se), a ti svakako ispunjavaš carinsku deklaraciju... U tom slučaju navedeš da je korišćen aparat, ili broken itd, i staviš vrijednost npr 120 eura (da bude sa shippingom uglavnom ispod 150 eura)... U tom slučaju imaš veoma dobre šanse da ne ode na carinu... Meni su tako prošle neke kompjuterske komponente (SSD disk + memorija - vrijednosti oko 250 eura)...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Registrovah se na mailboxee.com i pise nesto buy consolidation 10 Eur. Treba li to obavezno platiti?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Po iskustvu sa shipita, ne treba ti to... Consolidation ti je da ti više pošiljki može stici na tu adresu, pa onda da ih spakuješ u jednu i pošalješ odjednom da bi uštedio na poštarini... A bez consolidationa oni ti samo prosleđuju svaku pošiljku na tvoju adresu, ne može da se zadržava...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    1,115
    Thanks Thanks Received 
    660
    Thanked in
    334 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Po iskustvu sa shipita, ne treba ti to... Consolidation ti je da ti više pošiljki može stici na tu adresu, pa onda da ih spakuješ u jednu i pošalješ odjednom da bi uštedio na poštarini... A bez consolidationa oni ti samo prosleđuju svaku pošiljku na tvoju adresu, ne može da se zadržava...
    Provalih sad. Hvala.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by smfilip View Post
    meni su za neku gumicu za auto cija je vrijednost bila 5 eura naplatili oko 25,ali mi je trebalo hitno,pa mi je bilo svejedno, moguce da se nesto promjenilo,i super je ako je 5, javi da znamo i mi ostali
    Javicu,ako budu trazili pare, prijetim advokatom i tuzbom(sastavicu im opomenu), saljem mail fedexu i njima u cc da hoce da me prevare i na kraju ako nista ignorisacu ih dok se to ne posalje nazad pa cu platit shipping (koji je 20$, znaci nije puno jeftiniji ali iz principa) da mi posalju necim drugim. Samo da ne budu naplatili prodavcu shipping nazad sto je moguce pa da on meni to dodatno naplati..
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    136
    Thanks Thanks Received 
    746
    Thanked in
    340 Posts

Prosli mjesec je meni stigao paket DHL i platio sam 5e. Nisam ispratio da li je to sada novina ili...
    \\
    OFL•GIC

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

5 eu se sada placa i to je to.

Jedino ako podje na carinu pa ustanove da moras da platis pdv i carinu e onda ce da ti dodje sve to na naplatu.
    A to zavisi od fakture koja je prikacena na posiljci i od toga sto ti stize u paketu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by N_L View Post
    Javicu,ako budu trazili pare, prijetim advokatom i tuzbom(sastavicu im opomenu), saljem mail fedexu i njima u cc da hoce da me prevare i na kraju ako nista ignorisacu ih dok se to ne posalje nazad pa cu platit shipping (koji je 20$, znaci nije puno jeftiniji ali iz principa) da mi posalju necim drugim. Samo da ne budu naplatili prodavcu shipping nazad sto je moguce pa da on meni to dodatno naplati..
    Vidi, dzabe ti prijetnje i sve ako im je to zvanicni cjenovnik. Jer su oni stvarno podnosili deklaraciju carini, za razliku od DHL-a, koji je samo uzimao pare, a posiljke oslobajao usmeno. Shipping nazad ti prodavac ne moze na silu naplatiti, ali ono sto moze je da ti vise ne salje nista.

Quote Originally Posted by sparky View Post
    5 eu se sada placa i to je to.

Jedino ako podje na carinu pa ustanove da moras da platis pdv i carinu e onda ce da ti dodje sve to na naplatu.
    A to zavisi od fakture koja je prikacena na posiljci i od toga sto ti stize u paketu.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
    DHL da, ali jesi li siguran za FEDEX?

Thanks Thanks Given 
    172
    Thanks Thanks Received 
    86
    Thanked in
    46 Posts

Kako su se pomamili Kinezi pred ove popuste. Gledam neke djelove za biciklo i povećali su cijene i do 15 dolara. I onda strašan popust 11.11 od nekih 7...
    Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!

Thanks Thanks Given 
    485
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    115 Posts

Quote Originally Posted by Beethoven's C*** View Post
    Kako su se pomamili Kinezi pred ove popuste. Gledam neke djelove za biciklo i povećali su cijene i do 15 dolara. I onda strašan popust 11.11 od nekih 7...
    Da! Evo bad gledam...opasna prevara. Ko ne vodi racuna ima da se opari...

Sent from my Smederevo 888

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Vidi, dzabe ti prijetnje i sve ako im je to zvanicni cjenovnik. Jer su oni stvarno podnosili deklaraciju carini, za razliku od DHL-a, koji je samo uzimao pare, a posiljke oslobajao usmeno. Shipping nazad ti prodavac ne moze na silu naplatiti, ali ono sto moze je da ti vise ne salje nista.

DHL da, ali jesi li siguran za FEDEX?
    Da ali sta ja zapravo placam njima? Oslobadjanje tovarnog lista? To fizicka lica ne placaju, lezarinu? Manipulativne troskove? Ja nijesam trazio oni to da preuzmu. Ta firma su posrednici koji postoje samo da bi naplacivali te troskove i mozda dostave(ne znam naplacuju li to dodatno), jer da ih nema vjerovatno bi posta nasa preuzela to i dostavila. Ako mi naplacuju spediciju, tj otkup tovarnog lista, ovo ne podlijeze carini a i kao sto rekoh, koliko znam, otkup se ne obavlja/naplacuje za fizicka lica. Ja ocu to da ode na carinu ili dje god, ja cu nac speditera da me oslobodi besplatno ako to treba i kraj price, ne vidim njihovu svrhu u cijeloj prici sem da nas kradu.
    Sto se shippinga nazad tice, znam da ne moze, ali moze da mi ne posalje item nazad, ili trazi sad vise para da mi posalje opet AKO njemu naplate tu postarinu nazad ali ne znam da li je to praksa i nadam se da nije. Kupovao sam vec par puta kod njega i ne bi valjalo da se sad zajebu stvari.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Placas podnosenje carinske deklaracije, isto bi placao i da se roba carini. Onda carina na osnovu podnijete deklaracije oslobadja primaoca dodatnih troskova. Otkup tovarnog lista je nesto sasvim drugo. U sustini, da carina nema svoju ispostavu- 'Posta carinjenja' i da nemaju neki interni dogovor (precutni) sa Upravom Carina, i oni bi morali podnositi carinsku deklaraciju za svaki paket.
    E sad, razlika izmedju DHL-a i FEDEX-a je sto se u slucaju DHL-a roba zbirno carini, tj podnosi se zbirna deklaracija posiljke, koju oni kao posrednik carine, i onda podijele troskove, jer DHL ovde ima poslovnicu koja je zvanicno u vlasnistvu Njemackog DHL-a. Fedex ima samo zastupnika, koji je u ovom slucaju Montenomaks.

P.S. ne moze nasa posta da preuzme paket od firme sa kojom nema zvanican ugovor o saradnji, tj od express poste- a vjeruj mi da je i bolje sto ne moze.

Nego,u svakom slucaju,bilo bi fino da su spustili i oni na 5e

Thanks Thanks Given 
    320
    Thanks Thanks Received 
    90
    Thanked in
    63 Posts

http://www.nikedesignshop.com//homme...c-210_211.html reklama na instagram,velika rasprodaja patika sa 120e na oko 40 .Kakav je ovo saj ima li ko iskustva sa njim

Sent from my Mi-4c using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    2,798
    Thanks Thanks Received 
    1,355
    Thanked in
    882 Posts

Fake sajt 99%.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Pozitiva View Post
    http://www.nikedesignshop.com//homme...c-210_211.html reklama na instagram,velika rasprodaja patika sa 120e na oko 40 .Kakav je ovo saj ima li ko iskustva sa njim

Sent from my Mi-4c using Cafe Del Montenegro mobile app
    Sranica 587-isti sajt
    sajt je otvoren prije 9 dana,to govori vise nego dovoljno
    Last edited by smfilip; 09-11-16 at 10:42.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    45
    Thanked in
    33 Posts

Placas podnosenje carinske deklaracije, isto bi placao i da se roba carini. Onda carina na osnovu podnijete deklaracije oslobadja primaoca dodatnih troskova. Otkup tovarnog lista je nesto sasvim drugo. U sustini, da carina nema svoju ispostavu- 'Posta carinjenja' i da nemaju neki interni dogovor (precutni) sa Upravom Carina, i oni bi morali podnositi carinsku deklaraciju za svaki paket.
    E sad, razlika izmedju DHL-a i FEDEX-a je sto se u slucaju DHL-a roba zbirno carini, tj podnosi se zbirna deklaracija posiljke, koju oni kao posrednik carine, i onda podijele troskove, jer DHL ovde ima poslovnicu koja je zvanicno u vlasnistvu Njemackog DHL-a. Fedex ima samo zastupnika, koji je u ovom slucaju Montenomaks.

P.S. ne moze nasa posta da preuzme paket od firme sa kojom nema zvanican ugovor o saradnji, tj od express poste- a vjeruj mi da je i bolje sto ne moze.

Nego,u svakom slucaju,bilo bi fino da su spustili i oni na 5e
    Kako to podnošenje da sam odradim i njih da zaobidjem? Ne carini se, ne vidim njihovu ulogu u cijeloj priči? Hoću da ih totalno zaobidjem. Svakako ću vratiti jer nemam namjeru da platim pa nek mi pošalje običnom poštom pa sve i skuplje da me dodje nego fedexu što bih dao.

Sent from my D6503 using Tapatalk
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moze li malo pojasnjenja za Shipito... kada se isplati koristiti...placa li se kakva clanarina?

Sent from my SM-G930F using Cafe Del Montenegro mobile app

Page 592 of 1289 FirstFirst ... 924925425825885895905915925935945955966026426921092 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)