Page 6 of 12 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast
Results 126 to 150 of 296

Thread: Rezultati izbora 10/9/2006 i sto dalje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Dobrusky View Post
    Medo ima veliki ljudski krediti iz '90-tih
    Dobruski vicevi su na drugom dijelu foruma

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    26 Posts

a znate shto ce bit banja - kad se pochnu svadjat medo i beba dzakovic oko mila :lolblue: :lolblue: :lolblue:

P.S. valjda je beba na listi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Marco View Post
    Bitno je da sam glasao za DA,bitno je da sam ucestvovao u stvaranju drzave..Drzava je dobijena nema nazad...Trebam sad da citav zivot glasam jednog covjeka i jednu partiju??O tom sabotiranju moze da se pricha ustvari stvari stoje drugachije...Bitno je da smatram da moze bolje od ovoga..Bitno je da sam protiv koloshara i mafije koja u svakom gradu igra podjednako vaznu ulogu kao opshtinska vlast,ako ne i vishu...Tako je barem u mom gradu (NK)...Bitno je da sam svojim glasom pokusao da dam shansu ljudima za koje smatram da su mogli napraviti velike stvari za sve nas...Vidjecemo kako ce biti za 4 god i dali ce biti prosjecna plata 700e kako je obecano...Zivi bili pa vidjeli!

p.s.I ti bi morao da malo obratish paznju na ono shto pishesh i kako pishesh..Ipak si ti neki moderator
    a ti si morao da glasas? pa za bilo koga?
    ja ne bi i necu nikad glasat one koji su bili protiv nezavisnosti, pa ne znam sto da ucine, jer nije isto biti protiv nekoga i biti protiv svoje drzave, ja im nikad to necu oprostiti! a posebno onima koji su sjedjeli na dvije stolice tada!!!
    prave francuske sobarice!
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!
    obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Didi View Post
    kako takav borac za nezavisnost da glasa za nekog ko je istu tu nezavisnost pokusao da sabotira?
    Ovakav borac ili ovakvi borci za nazavistnost su napravili ovu drzavu,i za razliku od tebe koji koristish tu ''poziciju'' moderatora da se posprdnesh sa svima ja zelim da narod konachno shvati da zbog takvih kao ti postoje podijele,da zbog takvih kao ti ova drzava nije ono shto treba da bude...Takvih kao ti nema mnogo ali idu na *****

A ove fore ''tj forum'' i slichno nemoj da upotrijebljavash u prepisci sa mnom jer tema je ozbiljna a takvim komentarima vrijedjash mene i moju porodicu...Ja pokusavam da dam svoje misljenje na temu politike gdje nikada nisam postovao jer sam sada osjetio potrebu a ti vrijedjash malim upadicama i pokushavash da omalovazish ono shto ja pricham...Kazem ti ili prichaj normalno na nachin na koji ja pricham sa tobom ili me zaobidji
    TECHNO IS MUSIC FOR THE FUTURE OF THE HUMAN RACE. WITHOUT THIS MUSIC THERE WOULD BE NO PEACE.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by DIDI View Post
    ja ne bi i necu nikad glasat one koji su bili protiv nezavisnosti, pa ne znam sto da ucine, jer nije isto biti protiv nekoga i biti protiv svoje drzave, ja im nikad to necu oprostiti! a posebno onima koji su sjedjeli na dvije stolice tada!!!
    prave francuske sobarice!
    Imao si alternativu. Ako nisi hteo za Meda, mogao si za Bosnjake i Liberale. To su provjereni suverenisti, a osim toga i izborni moto him je bio OK: " Ispravni u proslosti, pravi za buducnost"! :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    32
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by Petar Mrvaljevic View Post
    Evo čeka se Gospodar da se pojavi i ljudi dižu dva prsta u znaku "L"?

Svi hvale liberale i glasaju Mila. Fenomen.
    Ma to ti je najbolje objasnio Z.Andrijasevic sinoc. Sto ces, takav smo narod, jedinstveni, najbolji dokaz da CG nacija postoji.
    'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
    V.Drljevic-DAN

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo ga izasao Lomi okruzen poltronima koji mu se maltene bacaju pod noge kao nekakve "grupi ribe", koji bi da ga samo dodirnu na kratko. Dokle cemo da gledamo ovu sliku, over & over again!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ja ti nisam kriv sto si se u svemu pronasao,
    bas vidim ko pravi podjele, na to ko je veci borac ili ko je manji, ja im mogu oprostit to sto su bili protiv drzave al im necu zaboraviti nikad!

a forum je za razmjenu razlicitih misljenja, ako ti nesto ne odgovara ti nemoj da dolazis, to je tako prosto!
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne znam da li ti uopste citash ovo shto ja pishem
    Nisam rekao da sam morao pa kao ajde nego sam rekao da nije bilo alternative...Bilo je ili velikosrpski nacionalizam ili borba za sebe,borba za Crnu Goru kakvu zelim,borba za Crnu Goru u koju zelim da budem kao Crnogorac ne kao Srbin jer Crnogorac sam.Poshtovanje za one koji to nisu...

ja ne bi i necu nikad glasat one koji su bili protiv nezavisnosti, pa ne znam sto da ucine, jer nije isto biti protiv nekoga i biti protiv svoje drzave
    Kako su bili protiv drzave?
    Pa jeli se Medojevic izjasnio da ce glasati DA i glasao je jedino mu se zamjera shto je pozvao ljude da glasaju po svojoj savjesti shto je i normalno.Mislish da bi neko ko je bio za NE posle njegovog poziva ipak glasao za DA?Ne budi smijeshan...Ljudi u PZP su jedini uz GP ne iskorumpirani a ti postavi sebi pitanje dali je to sluchaj sa ovom vlascu...Ako budesh iskren prema sebi shvatices o cemu pricham i za sta sam se borio dajuci svoj glas za promjene...
    TECHNO IS MUSIC FOR THE FUTURE OF THE HUMAN RACE. WITHOUT THIS MUSIC THERE WOULD BE NO PEACE.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Arrow

Ja bi da cestitam reprezentaciji SRBIJE na osvojenoj zlatnoj medalji na EP u vaterpolu...
    Quote Originally Posted by Nk-001
    Mozes li postaviti temu umjesto mene jer ja nesto ne mogu.. ?

Kupujem Nokiu e52 ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i nisam rekao ''veci ili manji borac'' vec ''Ovakav borac ili ovakvi borci za nazavistnost su napravili ovu drzavu''...Vidish da sam rekao u mnozini ostavljajuci prostora da se prepoznaju svi koji su glasali DA...Sve vishe mislim da ti ne chitash ovo shto ja pishem...A nisam mogao da glasam za liberale i bosnjake iz razloga shto su izjavili da postoji shansa da naprave koaliciju sa dps/sdp a to nije bilo ono shto sam zelio...Zelio sam promijene kako ne mozes to da zakljucis iz ovolike prepiske jbte

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne vrijedjaj GP poredjujuci ih sa Medojevicem jer to samo znaci da pricas emotivno i bez ikakvih argumenata.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

i nisam rekao ''veci ili manji borac'' vec ''Ovakav borac ili ovakvi borci za nazavistnost su napravili ovu drzavu''...Vidish da sam rekao u mnozini ostavljajuci prostora da se prepoznaju svi koji su glasali DA...Sve vishe mislim da ti ne chitash ovo shto ja pishem...A nisam mogao da glasam za liberale i bosnjake iz razloga shto su izjavili da postoji shansa da naprave koaliciju sa dps/sdp a to nije bilo ono shto sam zelio...Zelio sam promijene kako ne mozes to da zakljucis iz ovolike prepiske jbte
    Pa nece je praviti sa Srpskom listom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dobrusky View Post
    Imao si alternativu. Ako nisi hteo za Meda, mogao si za Bosnjake i Liberale. To su provjereni suverenisti, a osim toga i izborni moto him je bio OK: " Ispravni u proslosti, pravi za buducnost"! :-)
    da mogao sam, al moj glas niko ne zasluzuje tako da ....
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja ne znam da li ti uopste citash ovo shto ja pishem
    Nisam rekao da sam morao pa kao ajde nego sam rekao da nije bilo alternative...Bilo je ili velikosrpski nacionalizam ili borba za sebe,borba za Crnu Goru kakvu zelim,borba za Crnu Goru u koju zelim da budem kao Crnogorac ne kao Srbin jer Crnogorac sam.Poshtovanje za one koji to nisu...

Kako su bili protiv drzave?
    Pa jeli se Medojevic izjasnio da ce glasati DA i glasao je jedino mu se zamjera shto je pozvao ljude da glasaju po svojoj savjesti shto je i normalno.Mislish da bi neko ko je bio za NE posle njegovog poziva ipak glasao za DA?Ne budi smijeshan...Ljudi u PZP su jedini uz GP ne iskorumpirani a ti postavi sebi pitanje dali je to sluchaj sa ovom vlascu...Ako budesh iskren prema sebi shvatices o cemu pricham i za sta sam se borio dajuci svoj glas za promjene...
    jel ono medo isao po amerikama da laje protiv vlasti u toku referenduma??? aj da je isao posle pa svaka cast al u onom trenutku je htio da sabotira samo referendum, i da nisi imao izbora, liberali bi sa dps pravili koaliciju al ti si glasao promjene i ako bi oni pravili koaliciju sa onim nacionalistima koji su bili protiv crne gore i svega crnogorskog svaka cast!!!
    a ti zivi u zabludama da su ovi iz pzp cisti ne korumpirani, zna se sto su politicari
    /me stetan
    Amor dolor est!
    Amor vincit omnia!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ma pusti dijete. On misli da treba da mrzimo 45% ljudi koji su glasali NE na referendumu. Decno 45% ljudi je premnogo da bi stigao sve da ih mrzis.
    Po meni-grijesis da je PZP najveci pobjednik izbora.

Najveci pobjednik je Medojevic licno!

DRUGI CLANOVI TE PARTIJE NE!!
    Naime, toliko je PZP ekstremno nastupala i kritikovala i za ono sto jeste a mnooogooo vise TO ONO STO NIJE BILO OSNOVANO, tako da im to nece lake sale zaboravit ovi iz vladajuce nomeklature..( a tesko i da mogu-prijetnje su bile suvise strasne za slucaj da je PZP stvarno pobijedila...sjecate se onoga:zatvorit, osudit na 100g robije, oduzet sve i sl.).
    Pa posto su PZP IZGUBILI IZBORE kao partija,neko uhljebljenje i zastitu koju ima poslanik ce dobit 10 -15 ljudi oko Medojevica (koji su i ranije imali para dovoljno da pokusaju da preko Medjevica dobiju i vast), a ostali cedobit samo stetne posljedice!

To prije svega zato sto ta grupa nema mocne privrednike iza sebe, koji su u situaciji i moci da zaposljavaju i iu biznsu pomazu svoje partijske drugove i simpatizere. A njihov politicki angazman je bio takav da ih je vrh partije podsticao na ekstremne izjave kojima su navukli mrznju vlasti ...tako da ce bas pristalice PZP povuci NAJVECE NEGATIVNE KONSEKVENCE, lise ovih desetak *glavara*! Uostalom, da nije te mrznje i ostrascenosti, NIKADA PZP NEBI IMALA TAKO DOBAR IZBORNI REZULTAT! Oni su privukli mnoge pristalice LP, GS i drugih vrlo jakih opozicionara BAS TOM BESKOMPROMISNOSCU I TOTALNIM ODSUSTVOM KOMPROMISA, KOJI JE BLIZAK NASEM COVJEKU.Da nema PZP bolje intelektualce od GP-NEMA! Ili od LP-tek od njih NEMA!Pa kako je dobila 5 puta vise glasova-JER SU *OBECAVALI KRV*!

Dalje analiziram gornju tvrdnju o buducnosti opozicije i njihovih pristalica:

Srpska lista ima radikale na dugorocno, dakle brojne privredne veze koje sada ta partija i grupacija vec ima u Srbiji I U INOSTRANSTVU (skoro svi Srbi bogatasi u Americi su po vokaciji radikali)

SNP i NS ima Lazarevica i Hamovica i Kostunicu, koji ce im davati prednost u svim buducim poslovima koje ce Srbi kao investitori i poslovni partneri imati...to su vec uhodane poslovne sheme, koje c samo RASTI U BUDUNOSTI (Miskovic i slicni ce ulagati i IMATI PERSPETIVU)...

PZP je izgubila u znacajnoj mjeri postovanje i podrsku zapada zato sto su ruinirali sistem nevladinih organizacija kao nacin kontrole vlasti svojim prelaskom da budu partija.
    To zato sto su ih izdali naodredjen nacin, jer kontrola i upliv NVO na vladajucu strukturu vrsi se potpuno po drugom sablonu , posredno i SVAKAKO BEZ ONOLIKE MRZNJE I PRETNJI koje je i GZP, a pogotovo PZP isijavala.
    To im nece bit zaboravljeno od EU i Amerike....tim prije sto su gubitnici, na neki nacin.Svojih jacih biznismena koji bi mogli zaposit pristalice imace jos i manje , jer su dugacke su 4 godine da se bude pristalica tako zagrizene opozicione partije NA USHTRB SVOGA BIZNISA eda bi se u 5-oj godini MOZDA doslo na vlast ...jer firma koja finansira opoziciju naravno mora da racuna na pojacane poreske i druge kontrole...samo se valja sjetiti mocnog Karica, koji je bio ipak mnogo bogat, kako se *skrkao* politicki... sada na 2% podrske, a imao je 20% prije nego mu se vlast okomila na njega.
    Da zakljucim:
    Milovan i Beranac su imali stroge ali sassvim legitimne ideje, za koji svoj stav su imali (I imaju) znacajno materijno pokrice, je li...ali ima poslovica koja kaze "Quod licet Iovis non licet bovis" ili ti:sto prilici Jupiteru ne prilici volu" gdje bi oni kojima nije prilicila tako jaka kritika bili oni najostriji *aktivisti* PZP i da mislim da ce pomenuti *aktivisti* IMATI reperkusijica zbog svojih preostrih kritika.

Bone je nekako godinama nepogresiv u globalnim analizama, a neshto mi se javljaju buduci tokovi kako vam gore iznesoh!

E sad, jedino ako se DPS ne NADMASI (zna i Milo da prasta, a Sveto pogotovo) pa zaista ne nalozi da se OPROSTI VRLO GRUBA KRITIKA U OVOJ KAMPANJI i vrlo neargumentovana kritiku, po kojoj ne valja ni Sozina, ni hoteli, niti i jedna privatizacija...itd....(SJETITE SE TOPIKA"Ima li ijedan dobar potez ove vlade", koji je imao svojih diskutanata koji su, onako uvjereno, TVRDILI DA NEMA NITI JEDAN JEDINI!)

A sto i da ne tvrde kad ekspert -konsultant potvrdjuje i povladjuje njihovoj intimnoj zelji da svi iz vlasti noge polome, a ne da im se jos i prizna DA SU IPAK IMALI I DOBRIH STVARI ZA OVIH 20 GODINA...a imali su poneku, majka mu stara...i corava koka zrno pronadje, ALI SE OVOJ VLADI NIJE PRIZNAVALA NIJEDNA DOBRA STVAR....a iskljucivost u zivotu ne valja nikako....

Sto mi ostaje:

Da kazem nekima mladjima da se vrate na postove Milovana i Beranca i da ih pogledaju, pa da se nauce mjeri i gospostini , a imenovani su bili vrlo ostri kriticari vlasti i odani pristalice GZP,ALI NIKADA NISU PORICALI DA JE POLITICKI PROTIVNIK PONESTO I DOBRO UCINIO.
    Valja nama Montanjerima nauciti mjeru u svemu!

Pozdrav
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uh jbte teshki ste
    Vidim da nema svrhe prichati...
    Hari,ne vrijedjem nikoga ti sada vrijedjash
    Holjo,poenta je u promijeni...Poenta jeda su svi trebali da se udruze,zajedno sa liberalima,i da se napravi expetska vlada i poslije 2 god. izbori...Zar je to toliko loshe i gore od ovoga shto smo dobili??
    Srecno vam/nam bilo pa da se stvarno zivi bolje...
    Vidimo se na ovom forumu za 4 god da preispitamo odluke i neka obecanja

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

eh....lose je sto bilo ko ima apsolutnu vlast.....i lose je sto u vlasti nece biti iskonskih nacionalista i patriota koji ce bez stida raditi na tome da se povrati imovina crnogorskoj crkvi i itd.....takvih ima samo u LP i GP...ali opet dobro je sto su cetnici pobjedjeni jednom zauvjek....vjerujem da i u SDPu i u DPSu ipak ima dovoljno istinskih patriota koji ce ispravnom lustracijom ocistiti zemlju od cetnicke ideologije jednom zauvjek i da ce "zla raska struja" biti zauvjek protjerana a svete dukljanske zemlje....

takodje cestitam g Medojevicu.....uspio je da ostvari jako dobar rezultat i mislim da ima razloga da bude zadovoljan....od nicega je naprvio najjacu opozicionu stranku u CG...svaka cast Medo..i moj RESPECT za to....i ako mi makar jednim gestom pokazes da si i dalje vjernik Crnogorske Crkve......dobices prijatelja....

sad predstoji mnogo posla....izbacivanje amfilohija iz manasttira, uvodjenje crnoorskog standardizovanog jezika u skole i itd.

takodj ene krijem radost sto su mali odvratni cetnici u H Novom nocas tuzni....prvih 10minuta kada su culi neke rezlultate u svoju korist ...poceli su bili i da se vesele hahahahahahahahahahaha da vade svoje rashke barjacine ....ali brzo se Herceg Novi zacrvenio od krstasa i pozlatio od zlatnija orlova....djejeonaj odalovic...nesto ga nema u potonje?....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    nisam se ukljuciva u politiku na ovom forumu ali ostavicu samo jedan komentar.zalosno je da ljudi koji su nastojali da na svaki nacin zatru ime crne gore kad je to odgovaralo njihovim foteljama danas budu nosici imena nezavisne crne gore a da i dalje proganjaju ljude koji su citav svoj zivot posvetili crnoj gori(zanemario bih ekonomiju i ostalo).
    danas kad je crna gora nezavisna ljudi koji su nekad bili batinasi i spijuni za prosrpski orjentisane prodane duse treba da budu ljudi od polozaja i ugleda a oni drugi koji se borise sve vrijeme za nezavisnost treba da ostanu i skapavaju u bijedi.
    nezavisnost sam cestitao sa suzama u ocima a danas sa suzama cestitam najglupljem narodu na planeti(pardon ovo naj dijelimo i sa komsijama nekim).postojace crna gora zauvijek al cete vi crnogorci skapat.dosli su sramotni radikali u parlament.a ko ih je doveo i ko ih je pustio?
    Pretjeruesu strastima, prijatelju...niti su oni bili savrseni, niti su ovi toliko losi
    Ne uzimaj politiku toliko ozbiljno...
    Pozdrav,
    "Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Petar Mrvaljevic View Post
    Pozdrav! ------------
    'Aj' mala volimo i mi tebe...ALI BONE-A NA IGNORE LISTU...mmmmmmm-

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    56
    Thanked in
    26 Posts

@ Bone:

@ Justice: svaka ti je zlatna

P.S. nego da ne zna ko kako zavrshishe ovi izbori? ima li tih rezultata idje?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Marco, dok god je nacionalistickih extremnih partija kao sto su ovi iz Srpske liste DPS ce imati vecinu, jer narod se boji da mijenja ista zbog njihovih prijetnji da ce biti novi referendum bla bla. Dakle kad na politickoj sceni ne bude nacionalstickih stranaka onda mozes ocekivati demokratsku smjenu vlasti!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by LadyDaytona View Post
    E sad mogu da vas napustim na neko vrijeme....
    Znam da je i ovaj put CG odluchila za najbolje, za mir, za opsti prosperitet, za civilizovanost, kulturu, za licnu i opstu sve bolju i bolju buducnost.
    2 pobjede Crne Gore...bilo je super druzenje
    Izvinite ako je bilo nesporazuma...

p.s. poz za mog djeda Miletu i da se sto prije oporavi:*, DIDI/a, Harija, za Side, placenika, milos111111, Chika Bone, monitora, Beranca,Petra, boza,Dobrusky, forumena, augustina, Moracikusa, Matjka, phenomenona .. maaaaa za sve c'oka

Srecno svima i Cao!
    'Aj mala volimo i mi tebe.....ALI BONE-A NA NEKU *IGNORE* LISTU...mmmmmmmm:mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Old Bone View Post
    'Aj' mala volimo i mi tebe...ALI BONE-A NA IGNORE LISTU...mmmmmmm-
    GRESKA MRVALJEVICU/za Daytonu je post...oprastaj!

Thanks Thanks Given 
    3,611
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Sto bi ovome SNP-u te pade ovako. Ccccccc Pedjolino Pedjolino...
    Svaka cast Mandicu i ovima. Da sam kojim slucajem Srbin glasao bih za Srpsku listu.
    A rezultati kako sam i ocekivao, pobjeda DPS-SDP jer dok je ovakve opozicije...
    Ovim sto su ih podrzali da cestitam, porazenima vise srece u narednom kolu...
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 6 of 12 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)