Page 318 of 373 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320321322328368 ... LastLast
Results 7,926 to 7,950 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Ispichutura View Post
    Covjek koji je siguran u sebe i svoju pricu se ne ponasa kao sto se Katnic ponasao sinoc. Zamisli covjeka na njegovoj poziciji koji tesko da moze pravilno recenicu sastaviti. Neko ko ima jake argumente ne pominje cast i obraz, nema potrebe. Pogotovo pravnik, on bi to morao da zna.
    1. Ne poznajes covjeka;
    2. Ne mozes da ocekujes jake argumente kad najbitnije detalje istrage ne smije da iznosi;
    3. Nesigurnan jeste bio. Ali to nije dokaz da nema argumente. Vec je receno zasto. Uostalom nije medijska licnost i ne mora da bude dobar govornik. A osim toga je morao da se trudi da ne kaze vise nego smije, sto odgovara poziciji na kojoj se nalazi i trenutnoj situaciji. Zamjerili ste mu na komentaru u "sreci i bogu" kad je ocigledno bilo da se zaustavio da ne bi pomenuo spijune.
    4. Covjek koji nije siguran u to sto prica ne bi dosao kod Komnenica ako ne mora.

Vidis kako je ovo bilo jednostavno? Daleko jednostavnije od zavjere za koju jos uvijek ne postoji nijedan dokaz. Zato vam kazem da je bolje da cutite dok se istraga ne zavrsi jer samo tad mozete da imate sve neophodne informacije da bi formirali realnu sliku onoga sto se desilo.

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pa evo kad ides principom Okamove britve....

1997. Godine u tadasnjem hotelu Ljubovic je uhapsena zavjerenicka grupa koja je trebala da unese nemir u CG drustvo. Isto su svima bila puna usta "terorizma", "napada na drzavu", "tuzilastvo posjeduje konkretne dokaze da osudi pocinioce", " tuzilastvo svojim legitimitetom stoji iza optuznice", " sacekajte da drzavni organi zavrse posao"

2002. Godine sud donosi presudu da se svi oslobadjaju optuzbe, i pazi sad "tuzilastvo je jedino dokazalo da su optuzeni doputovali u Podgoricu"

Ajde mi sad objasni molim te sta ja imam od toga jesam u pravu, ostroga mi, koje je izjavio Specijalni drzavni tuzilac, kad na suprotnoj strani imam apsulutno isti slucaj kada se drugi sluzbenik tuzilastva kleo u majku da ce da ih osudi jer ima sve potrebne dokaze

Sva se prica zavrsava onoga trenutka kada neko ko je na toj poziciji pominje srecu, boga, cast i obraz.....
    Nekako sam stekao averziju prema argumentaciji "jes bez majke" a iskreno me plasi da pravnik to poteze kao argument
    Bio sam dijete tih godina i najveci problem u zivotu mi je bio da izaberem koji cu sladoled. Tako da detalje tih akcija ne znam. Ali ako je to sto kazes tacno onda mora i to da se uzme u obzir, naravno. Ali to i dalje ne opravdava teoriju zavjere. Za sad.

Quote Originally Posted by Beton View Post
    a koji je dokaz da nije zavjera? koji su dokaz iznijeli pokazali u javnost da pokriju ovu sprdnju od price?
    Teret dokazivanja je na onima koji tvrde da je zavjera. To je najosnovniji logicki princip. Kako bi dokazivali da nije nesto sto nije dokazano da jeste?
    Last edited by VanjaTheMan; 21-10-16 at 13:56.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,049 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post

Bio sam dijete tih godina i najveci problem u zivotu mi je bio da izaberem koji cu sladoled. Tako da detalje tih akcija ne znam. Ali ako je to sto kazes tacno onda mora i to da se uzme u obzir, naravno. Ali to i dalje ne opravdava teoriju zavjere. Za sad.
    Ja se sjećam tih događaja dobro i priče o spiskovima za likvidaciju itd itd

Evo da se podsjetimo:

Uoči drugog kruga predsedničkih izbora u najvećoj tajnosti u Crnu Goru stiže dobro obučena grupa iz Beograda i Novog Sada. Pripadnicima crnogorske tajne policije nije promakao dolazak te jedanaestočlane grupe. U noćnoj akciji “Ljubović”, izvedenoj 14. oktobra 1997, crnogorska policija u spektakularnoj akciji u podgoričkom hotelu “Ljubović”, uhapsila je ubačenu grupu iz Srbije. Radilo se o “ljudima sa debelim kriminalnim dosijeima, pripadnicima “crvenih beretki”. Crnogorska policija se daje u poteru za vođom i instruktorom, zvanim Rambo i srpskim operativcem zvanim Pero - opisao je tu opasnu situaciju Vukašin Maraš i potvrdio da je čitava bezbednosna akcija zavedena u tajnim arhivima SDB Crne Gore kao uspešna operacija.
    Pitanje je bilo da li je glavni zadatak grupe uhvaćene u “Ljuboviću” da izvodi diverzije ili da ubije Mila Đukanovića? Iz samog vrha SDB-a Crne Gore, tih dana je “procurilo” da su beogradski stratezi planirali da se na nišanu specijalaca “crvenih beretki” nađe Milo Đukanović. Po toj verziji “goste” hotela “Ljubović” čekale su snajperske puške i ostalo oružje u podgoričkoj kasarni. Nakon obavljenog posla vojni helikopter bi ih prebacio u Srbiju.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Eto su i tada svi govorili da se ne prave teorije zavjere i da se saceka nekih 5 godina

Sta je tada bila rupa u prici. Hotel Ljubovic je bio zakupljen od strane MUPa CG i u bilo kojem trenutku se tamo nalazio veliki broj specijalnih snaga policije(preteca interventne), kao i uniformisane policije.
    I za bazu operacija biras takav hotel....
    Treba li da izvlacim paralelu sa nemanjem kredita na telefonu a planiras napad na Skupstinu jedne zemlje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Predsjednik nam je melem na svaku ranu, njega kada čujem i vidim meni je sve potaman, iskreno.
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Zato vam kazem da je bolje da cutite dok se istraga ne zavrsi jer samo tad mozete da imate sve neophodne informacije da bi formirali realnu sliku onoga sto se desilo.
    Ako ćemo tako, onda:
    a) naše institucije nisu trebale da objave ni 1/10 dio ovoga što su objavile. samo kažu "uhapšeni teroristi, planirali napade na institucije, hvatamo ih još, situacija pod kontrolom i javljamo se kad okončamo akciju i istragu". Bilo bi pritiska javnosti, ali bi svi podržali SDT da do kraja izgura priču. Ovako g. Katnić gostuje na TV samo 3 dana nakon hapšenja i priča izokolo naokolo.

b) mi ostali treba da ćutimo do pravosnažnosti presuda.

Kako se sad formira slika, biće dosta toga da se prekreči u priči. Kad smo kod poslovica - bolje pametno ćutat, nego glupo zborit. A vrijeme prolazi, karavani prolaze, psi laju...

Thanks Thanks Given 
    144
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    20 Posts

2. Ne mozes da ocekujes jake argumente kad najbitnije detalje istrage ne smije da iznosi;
    3. Nesigurnan jeste bio. Ali to nije dokaz da nema argumente. Vec je receno zasto. Uostalom nije medijska licnost i ne mora da bude dobar govornik. A osim toga je morao da se trudi da ne kaze vise nego smije, sto odgovara poziciji na kojoj se nalazi i trenutnoj situaciji. Zamjerili ste mu na komentaru u "sreci i bogu" kad je ocigledno bilo da se zaustavio da ne bi pomenuo spijune.
    4. Covjek koji nije siguran u to sto prica ne bi dosao kod Komnenica ako ne mora.
    Zasto se uopste pojavljivao u emisiji? Mogao je da odbije poziv, i tako sacuva svoj kredibilitet, a sto je jos vaznije ne dozvoli da istraga bude narusena.

Inace, ne mora da bude uopste poseban govornik i da ima vrhunski nastup u medijima, da ne bi onako katastrofalno izgledao. Znao je temu emisije i ono sto ce biti ocekivano od njega, a covjek je na poziciji gdje je dovoljno da se sluzi iskljucivo cinjenicama i propisima, bez potrebe za uplitanje nekih licnih impresija.

Mada, moram priznati da mi sad djeluje interesantna i ova tacka 4 koju si naveo, posebno ovaj dio "ako ne mora."...

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Eto su i tada svi govorili da se ne prave teorije zavjere i da se saceka nekih 5 godina
    Cisto sumnjam s obzirom na mentalitet ovog naroda.

Quote Originally Posted by Shoneee View Post
    Zasto se uopste pojavljivao u emisiji? Mogao je da odbije poziv, i tako sacuva svoj kredibilitet, a sto je jos vaznije ne dozvoli da istraga bude narusena.
    To moras njega da pitas. Meni ne bi palo na pamet. Ali vec rekoh da ne volim javne nastupe tako da mi ne bi palo na pamet ni u kom slucaju. Ali istraga sigurno nije narusena. Nije rekao nista vazno, osim poslovica i nekih novih jezickih formi u kojima smo svi uzivali

Quote Originally Posted by Shoneee View Post
    Inace, ne mora da bude uopste poseban govornik i da ima vrhunski nastup u medijima, da ne bi onako katastrofalno izgledao.
    Ne mora da bude ni dio zavjere. Ovdje polazim od Hanlonove britve - nikad ne pripisuj zlobi ono sto se moze adekvatno objasniti gluposcu

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Teret dokazivanja je na onima koji tvrde da je zavjera. To je najosnovniji logicki princip. Kako bi dokazivali da nije nesto sto nije dokazano da jeste?
    ja te pitam koji su dokaz iznijeli da potkrijepe ovu pricu sto malte evo 5 dana? nidje nikakve konferencije nije bilo ni policije ni tuzilastva samo saopstenja zasto je unisteneo oruzje i kako se sad pojavi u albaniju a dikic je uhvacen kad je krenuo na mjesto gdje se nalazi?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

ja te pitam koji su dokaz iznijeli da potkrijepe ovu pricu sto malte evo 5 dana? nidje nikakve konferencije nije bilo ni policije ni tuzilastva samo saopstenja zasto je unisteneo oruzje i kako se sad pojavi u albaniju a dikic je uhvacen kad je krenuo na mjesto gdje se nalazi?
    Ne znam da li si upucen u to kako funkcionise drzava, ali to su stvari koje se zavrsavaju pred sudom, ne pred javnoscu. Niko tebi ne duguje te dokaze niti mozes da ocekujes da ti ih neko podnese.

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

Ne tako davno udjose sa kosova u makedoniju grupa terorista koja je imala toliko oruzja da su vodili pravi mali rat par dana..glavni je tada pobjegao...a scenario pa bukvalno prekopiran...s time sto je tada trebalo spasiti guzicu njihovom premijeru zbog sramne abolicije...sve u svemu svako ima svoj razlog spasavanja guze...ko ne vejruje da su uvezane sluzbe srbije kosova crne gore makedonije i ostalih bratskih zemalja nema sto traziti na ovoj temi... jer njihovo "NEZNANJE"(sluzbi anb bia rosa kosa cia dea a da ne pricam stranih engleska americka njemacka....)ne prolazi ni kod drugova iz dobrote ili topaonice...a kamoli kod naroda koji ima imalo mozga a ovi kolaterali sto ih pohaspise bez metka puske i ostlalih rekvizita kojim se vode teroristicke akcije neka su zdravo!!!a bice vjerujte i vise no zdravi kad im budemo placali iz svoga dzepa milionske odstete zbog kojekakvih junosa

poslato sa 7 edge
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    Ne tako davno udjose sa kosova u makedoniju grupa terorista koja je imala toliko oruzja da su vodili pravi mali rat par dana..glavni je tada pobjegao...a scenario pa bukvalno prekopiran...s time sto je tada trebalo spasiti guzicu njihovom premijeru zbog sramne abolicije...sve u svemu svako ima svoj razlog spasavanja guze...ko ne vejruje da su uvezane sluzbe srbije kosova crne gore makedonije i ostalih bratskih zemalja nema sto traziti na ovoj temi... jer njihovo "NEZNANJE"(sluzbi anb bia rosa kosa cia dea a da ne pricam stranih engleska americka njemacka....)ne prolazi ni kod drugova iz dobrote ili topaonice...a kamoli kod naroda koji ima imalo mozga a ovi kolaterali sto ih pohaspise bez metka puske i ostlalih rekvizita kojim se vode teroristicke akcije neka su zdravo!!!a bice vjerujte i vise no zdravi kad im budemo placali iz svoga dzepa milionske odstete zbog kojekakvih junosa
    Ako od ovoga ne bude nista i ako svi osumnjiceni budu oslobodjeni svih optuzbi onda ovu "drzavu" treba da spalimo. Ni da hapsimo, ni da sudimo nego po kratkom postupku da se oslobodimo svih go*ana pa da pocnemo lijepo ispocetka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Default Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Quote Originally Posted by Director View Post
    Jel realno da neko vjeruje u svu tu priču od nedjelje i navodnog terorističkog puča... Mislim. Ova policija nije u stanju da isprati škaljarski klan, dilere droge po podgorici bolje znaju sa kretanjem babe i đedovi u ulazima đe žive dileri nego naša policija. Nisu u stanju granicu da obezbijede ali zato jesu pronašli neke teroriste baš na dan izbora a još i dokaze uništili što je krivično djelo... Sačuvaj me Bože sa kakvim ja likovima dijelim isto parče zemlje.
    Svi oni gore navedeni rade za drzavu, policija zna sve, samo se sklanja jer rade po necioj direktivi.

Zivim na pogranici sa Albanijom i svaki dan gledam ljude koji rade sumnjiva djela, dok im se pogranicna policija sklanja (mjenjajuci strazu dok ovi obavljaju posao).

Imas ljude koji diluju godinama i nikad nisu uhvaceni i imas ljude koji za tako nesto placaju ceh poslije nedelju dana.

Ova prica o drzavnom pucu me ne interesuje, jer je to prica za ljude koji su odrasli uz farmu i savez spansko-turske proizvodnje.

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
    Last edited by Rookie; 21-10-16 at 14:29.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Ne znam da li si upucen u to kako funkcionise drzava, ali to su stvari koje se zavrsavaju pred sudom, ne pred javnoscu. Niko tebi ne duguje te dokaze niti mozes da ocekujes da ti ih neko podnese.
    zasto je unisteno oruzje? a sto cemo ako ne iznesu nikakav dokaz ako optuznica ne prodje na sud?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

zasto je unisteno oruzje? a sto cemo ako ne iznesu nikakav dokaz ako optuznica ne prodje na sud?
    O ovome je bilo price na prethodnim stranicama. Sto se drugog pitanja tice upravo rekoh. Pali, davi, rusi, lomi, bacaj u rijeku itd. Drzave u tom slucaju vise nema, ako je ikad i bilo.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Ako od ovoga ne bude nista i ako svi osumnjiceni budu oslobodjeni svih optuzbi onda ovu "drzavu" treba da spalimo. Ni da hapsimo, ni da sudimo nego po kratkom postupku da se oslobodimo svih go*ana pa da pocnemo lijepo ispocetka.
    Polako prijatelju, ni prva ni zadnja žaba koju smo progutali. A osudiće ih radi sopstvenog obraza, makar na bazi osnovane sumnje...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

O ovome je bilo price na prethodnim stranicama. Sto se drugog pitanja tice upravo rekoh. Pali, davi, rusi, lomi, bacaj u rijeku itd. Drzave u tom slucaju vise nema, ako je ikad i bilo.
    posteno bi bilo da se vise ne pojavljujes na ovaj forum ako tako bude

Thanks Thanks Given 
    2,874
    Thanks Thanks Received 
    1,090
    Thanked in
    516 Posts

@vanja theman
    samo obracanje vdt sinoc i njegov odgovor da oruzja nema !!!!da je "unisteno"
    je sve reklo o njihovoj tzv akciji... takodje i da nema bas nikakvih dokaza osim policijshih fabrikovanih (naravno losa montaza)svaki bolji advokat to baca u more, plus njegova konstatacija da vjerujemo njemu na rijec i obraz, a dokaza nidje inace bi novine i mediji brujali do japana o tome... dokaz je nesto sto je svetinja u pravu !! inace bi bilo koja baraba zalagala obraz i cast

poslato sa 7 edge
    Tebe mi je žao a za mene me duša boli

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

posteno bi bilo da se vise ne pojavljujes na ovaj forum ako tako bude
    Zasto? Da nisam rekao nesto netacno?

Quote Originally Posted by aleksa111111 View Post
    @vanja theman
    samo obracanje vdt sinoc i njegov odgovor da oruzja nema !!!!da je "unisteno"
    je sve reklo o njihovoj tzv akciji... takodje i da nema bas nikakvih dokaza osim policijshih fabrikovanih (naravno losa montaza)svaki bolji advokat to baca u more, plus njegova konstatacija da vjerujemo njemu na rijec i obraz, a dokaza nidje inace bi novine i mediji brujali do japana o tome... dokaz je nesto sto je svetinja u pravu !! inace bi bilo koja baraba zalagala obraz i cast
    Moras da napravis razliku izmedju toga da dokaza nema i da dokaze nece da objavljuje u javnost. Nije trazio sudu da mu vjeruje na rijec nego gradjanima da mu vjeruju da ima dokaze koje ce valjda da iskoristi u postupku protiv tih ljudi. U pitanju je velika razlika. Ali naravno i ti si u pravu. Ne znaci da dokaze ima samo zato sto je rekao da ih ima.
    Last edited by VanjaTheMan; 21-10-16 at 14:37.

Thanks Thanks Given 
    9,775
    Thanks Thanks Received 
    6,098
    Thanked in
    2,322 Posts

Choek je stari KOS-ovac, oni se pale na terorizam... Ne vjerujem da ima ikakve veze sa ovom ochitom namjeshtaljkom, jednostavno su mu bacili udicu na koju je svaki vojni obavjeshtajac slab...

sent using tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Oh, oh, oh. Kako krupne riječi. De usitni to malo, nema ti ovđe niko toliko.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1. Ne poznajes covjeka;
    4. Covjek koji nije siguran u to sto prica ne bi dosao kod Komnenica ako ne mora
    To sto ga ne poznajem licno me sprecava da budem subjektivan. I to sto ga ne poznajem me ne sprecava da formiram misljenje na osnovu njegovog nastupa. Ako ne smije da iznosi detalje, nije trebao da izlazi pred kamere. I ne znam sto nije mogao da kaze "spijuna". Za to postoji "prihvatljiviji" izraz - zvizdaci. Ali je on u tom momentu samo trebao da kaze, kratko i jasno: "do tih informacija su dosli nasi obavestajci" i kraj price. Jesu li spijunaza i obavjestajne agencije neka tabu tema? Kako se inace sprecavaju teroristicki napadi u svijetu? Pomocu srece i s vjerom u boga?
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Zasto? Da nisam rekao nesto netacno?

zato sto te vise niko nece shvatat ozbiljno sto pises

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Choek je stari KOS-ovac, oni se pale na terorizam... Ne vjerujem da ima ikakve veze sa ovom ochitom namjeshtaljkom, jednostavno su mu bacili udicu na koju je svaki vojni obavjeshtajac slab...
    Moguc je i taj scenario ako se uzme u obzir mogucnost da je i Dikicu neko namjestio da dodje sa takvim ludackim idejama. Jer nije taj dosao da se pomoli pod Ostrog.

zato sto te vise niko nece shvatat ozbiljno sto pises
    A ja da te opet pitam jesam li rekao nesto netacno?

To sto ga ne poznajem licno me sprecava da budem subjektivan. I to sto ga ne poznajem me ne sprecava da formiram misljenje na osnovu njegovog nastupa. Ako ne smije da iznosi detalje, nije trebao da izlazi pred kamere.
    Tu se slazemo. Bolje da je sjedio kuci i da je cutao. Sto duze to bolje.

I ne znam sto nije mogao da kaze "spijuna". Za to postoji "prihvatljiviji" izraz - zvizdaci. Ali je on u tom momentu samo trebao da kaze, kratko i jasno: "do tih informacija su dosli nasi obavestajci" i kraj price. Jesu li spijunaza i obavjestajne agencije neka tabu tema? Kako se inace sprecavaju teroristicki napadi u svijetu? Pomocu srece i s vjerom u boga?
    To pricaj njemu a ne meni. On je izasao u javnost a ne zna da prica na nivou osobe njegovih godina i iskustva. Nema sumnje da postoji bolji nacin da se kaze gotovo svaka recenica koju je pokusao da sastavi. Ali ocigledno nema zavidan vokabular.

Quote Originally Posted by Ulix View Post
    Oh, oh, oh. Kako krupne riječi. De usitni to malo, nema ti ovđe niko toliko.
    Eeeee, ima i dobri Vanja mracnu stranu
    Last edited by VanjaTheMan; 21-10-16 at 14:50.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,049 Posts

kao što smo viđeli i predsjednik Vujanović takođe priziva boga, ovaj je krenuo pod Ostrog, nameće se pitanje đe je Amfilohije u svemu tome

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

deuscroix

Page 318 of 373 FirstFirst ... 218268308314315316317318319320321322328368 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)