Page 317 of 373 FirstFirst ... 217267307313314315316317318319320321327367 ... LastLast
Results 7,901 to 7,925 of 9320

Thread: Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Demokratski Front je planirao da u izbornoj noći ponovi 24 oktobar 2015. Knežević je pozva gradjane da dodju ispred Skupštine i obeća im je "vruću noć". Zbog ovih hapšenja to se nije desilo i korist je imala... CIJELA CRNA GORA.

Osim Mandića i četnika, naravno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    5 Posts

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Svako ko misli da DF nije planirao nesto poslije izbora ne prati politicku scenu u Crnoj Gori. Cak i ako ignorisemo agresivnu kampanju koju su vodili, zar treba da zaboravimo da su prevarili narod prosle godine da izadje na "mirne proteste" i da zaboravimo Mandicevu "suptilnu" izjavu kako ne moze da obuzda narod? Zar nije i Gandalf mrceni izasao? Vratite nam Gandalfa.

O cemu pricamo ovdje? Kako vam do sad nije jasno ko su ti ljudi i na sta su spremni? Prosle godine je bilo ocigledno da spremaju nasilnu smjenu rezima a ove godine je to fantazija?

Quote Originally Posted by Mitro View Post
    Treba gledati širi kontekst priče
    Ako ces da se pozivas na siri kontekst price onda moras da posmatras politicku scenu i van granica Crne Gore. Da li smo mi ili nismo dio interesne sfere dvije suprostavljene sile? Da li se nesto slicno desilo prije par godina u jednoj istocno evropskoj drzavi upravo zbog suprostavljenih interesa velikih sila? Mislis li da je Crna Gora izuzeta od mogucnosti da se nesto slicno ponovi i na njenoj teritoriji?
    Last edited by VanjaTheMan; 21-10-16 at 11:14.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,049 Posts

Zadržao bih se na zadnjoj rečenici, zar misliš da bi Katnic i Stojanovic mogli spriječiti bilo što, kad bi te velike sile odlučile da se malo pokoljemo između sebe, bi ka u prkno.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    zar misliš da bi Katnic i Stojanovic mogli spriječiti bilo što, kad bi te velike sile odlučile da se malo pokoljemo između sebe, bi ka u prkno.
    Ne znam kako ti ovo nije jasno, ali ako se stvarno radi o pokusaju teroristickog napada koji je sprijecen to je ujedno i odgovor na tvoje pitanje. A da li bi mogli da sprijece neki buduci pokusaj to ne mozemo da znamo.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Jel realno da neko vjeruje u svu tu priču od nedjelje i navodnog terorističkog puča... Mislim. Ova policija nije u stanju da isprati škaljarski klan, dilere droge po podgorici bolje znaju sa kretanjem babe i đedovi u ulazima đe žive dileri nego naša policija. Nisu u stanju granicu da obezbijede ali zato jesu pronašli neke teroriste baš na dan izbora a još i dokaze uništili što je krivično djelo... Sačuvaj me Bože sa kakvim ja likovima dijelim isto parče zemlje.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,049 Posts

Slažem se potpuno za buduće pokušaje samo po meni ovaj širi kontekst se ne može dovesti u vezu sa ovim događajima, ni sa "teroristima" ni sa našim "spasiocima".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Slažem se potpuno za buduće pokušaje samo po meni ovaj širi kontekst se ne može dovesti u vezu sa ovim događajima, ni sa "teroristima" ni sa našim "spasiocima".
    ...ali se dovodi u vezu sa konkvistadorom Toresom (htio je reci Vaskezom, al nema veze)
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,049 Posts

Ako se na ovaj način velike sile obračunavaju preko nas, važni smo im koliko i razmnožavanje pingvina u periodu poslije novogodišnjih praznika.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ako ces da se pozivas na siri kontekst price onda moras da posmatras politicku scenu i van granica Crne Gore. Da li smo mi ili nismo dio interesne sfere dvije suprostavljene sile? Da li se nesto slicno desilo prije par godina u jednoj istocno evropskoj drzavi upravo zbog suprostavljenih interesa velikih sila? Mislis li da je Crna Gora izuzeta od mogucnosti da se nesto slicno ponovi i na njenoj teritoriji?
    Pa to je šira slika, hvala na pojašnjenju. Ali malo je reć da prećeruješ kad nas porediš sa Ukrajinom. To su klasična zastrašivanja, kao nekad što smo strašeni ustašama iza Debelog brijega. Čak je neko naš ispalio granatu u Prijevor pa poslije rekli da su nas gđale Zenge. Hah, stara dobra taktika..

Okej, već vidim đe vodi ova histerija koja traje previše dugo. Stvar je u tome da našu NATO integraciju niko ne može da spriječi, čak ni DF koji je samo zbog naroda deklarativno protiv ulaska u NATO. A podržali bi ulazak jer znaju da je to uslov da njih zapad podrži.

Ko ne vjeruje zdravom razumu, priče nema. Ođe nije puklo ni 90tih, ni u prvoj polovini novog milenijuma - pa neće ni sad da hebe oca. I batalite više s ovom pričom, to smisla nema...

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ako se na ovaj način velike sile obračunavaju preko nas, važni smo im koliko i razmnožavanje pingvina u periodu poslije novogodišnjih praznika.
    Naravno da im mi nismo vazni. Mi smo samo pioni za tudje interese.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,049 Posts

Po ovome ispada da nismo ni pioni nego kao da se neki pripravnici za higijenicare u obavještajnim službama uče na nama.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Pa to je šira slika, hvala na pojašnjenju. Ali malo je reć da prećeruješ kad nas porediš sa Ukrajinom. To su klasična zastrašivanja, kao nekad što smo strašeni ustašama iza Debelog brijega. Čak je neko naš ispalio granatu u Prijevor pa poslije rekli da su nas gđale Zenge. Hah, stara dobra taktika..
    Mozda. Ostaje da se vidi. Ja se vodim principom Okamove britve, zato odbijam da povjerujem u zavjeru dok se ne pojavi dokaz da se radi o zavjeri.

Okej, već vidim đe vodi ova histerija koja traje previše dugo. Stvar je u tome da našu NATO integraciju niko ne može da spriječi, čak ni DF koji je samo zbog naroda deklarativno protiv ulaska u NATO. A podržali bi ulazak jer znaju da je to uslov da njih zapad podrži.
    Polazis od pretpostavke da je DF protiv ulaska u NATO zbog naroda i da im je stalo do podrske zapada. Zasto?

Ko ne vjeruje zdravom razumu, priče nema. Ođe nije puklo ni 90tih, ni u prvoj polovini novog milenijuma - pa neće ni sad da hebe oca. I batalite više s ovom pričom, to smisla nema...
    Zdrav razum nikako ne moze da kaze da je u pitanu zavjera pa jos i ko stoji iza nje. A taj vas "zdrav razum" je to izjavio prvog dana dok se jos nista nije znalo o ovome. Zdrav razum kaze da jos uvijek nema dokaza da se radi o zavjeri. Misljenje, da je zdravog razuma, bi trebalo da se promijeni sa pristizanjem novih informacija. A to ovdje niko od vas nije spreman da uradi.

Na osnovu informacija kojima javnost u ovom trenutku raspolaze najvecu vjerovatnocu imaju dva scenarija:

1. Ovo jeste bio pokusaj teroristickog napada organizovan od strane jos uvijek javnosti nepoznatih osoba (sto ne znaci da tuzilastvo nema svoje sumnje ili dokaze koje ne iznose u javnost). Moje licno misljenje bi u tom slucaju bilo da je u organizaciji DF-a i eventualno njihovih nalogodavaca. Ali ne tvrdim da sam u pravu. Kao sto rekoh - Okamova britva.

2. Ovo je bio simulirani pokusaj teroristickog napada. Ali to ne znaci da je Dikic glumac. Dikic je itekako dosao ovdje da uradi ono sto mu se stavlja na teret. Jedino pitanje koje mozemo da postavimo ako podjemo od pretpostavke da do napada nikad nije trebalo da dodje je ko je Dikicu namjestio da pokusa tako nesto da bi ga namamio u zamku? Nema teorije da ce Dikic da bude oslobodjen. Specijalni drzavni tuzilac ga je javno imenovao kao trenutni vrh piramide ove organizacije i naveo je da ima dokaze za sve sto je rekao. Tako da i u slucaju teorije zavjere sudbina Dikica je ovim cinom zapecacena. Ako to niste u stanju da shvatite onda ne postoji nikakva mogucnost racionalnog razgovora sa vama.

Ako mozes da povjerujes u teoriju zavjere bez dokaza, trebalo bi da mozes da povjerujes i da drzava koja je na meti interesa zapadnih sila isto tako na meti interesa i suprotne strane. Treba li da te podsjetim na ovu izjavu: http://www.vijesti.me/izbori2016/mos...-o-nato-908015

Makar budi dosljedan.
    Last edited by VanjaTheMan; 21-10-16 at 12:42.

Thanks Thanks Given 
    384
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    351 Posts

Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Može li ko da izbroji koliko puta je pomenut "terorizam" u obraćanju preśednika.
    Uz evroatlanske integracije mislim da se nazire šira slika kao i odgovor na pitanje ko dobija iz ove "terorističke" situacije.
    Nije lako, ali je jako rođaci.

Thanks Thanks Given 
    9,183
    Thanks Thanks Received 
    4,008
    Thanked in
    2,405 Posts

Eto se i Ćofi sprda sa nama,e blago nama.
    ...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    123
    Thanked in
    61 Posts

Sad gledam, dobar je sinoć bio Tomo Jokić.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Sinoćnji intervju je bacio veliku sjenku na ovu priču, sa sve spomenutim kosovskim ciklusom, srbskim herojima i terorističkim napadima isil-a. A da ne spominjem frljanje s padeži

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,882
    Thanked in
    2,049 Posts

Ako mozes da povjerujes u teoriju zavjere bez dokaza, trebalo bi da mozes da povjerujes i da drzava koja je na meti interesa zapadnih sila isto tako na meti interesa i suprotne strane. Treba li da te podsjetim na ovu izjavu: http://www.vijesti.me/izbori2016/mos...-o-nato-908015

Makar budi dosljedan.
    Ne razumijemo se, da pojasnim svoje stavove.

Crna Gora jeste na meti interesa suprostavljenih sila, po meni to je na skali od 1-10 neđe oko 2-.

Sjetimo se Ukrajine i kako su Rusi bili organizovani i uporedimo to sa ovim maloumnim debilima koji su došli u Crnu Goru, voljno ili nevoljno totalno je nebitno, jer su kao što imamo prilike da vidimo mentalno ograničeni i nesposobni za bilo koju akciju osim da se raznesu na Gintaš.

Ono što DPS i DF pokušavaju da predstave je da Putin i Obama ne zaspu uveče prije nego što pomisle na svoje pulene u Crnoj Gori, prije bih povjerova u glupe teorije zavjere bez dokaza nego u tu glupost.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Ne razumijemo se, da pojasnim svoje stavove.

Crna Gora jeste na meti interesa suprostavljenih sila, po meni to je na skali od 1-10 neđe oko 2-.

Sjetimo se Ukrajine i kako su Rusi bili organizovani i uporedimo to sa ovim maloumnim debilima koji su došli u Crnu Goru, voljno ili nevoljno totalno je nebitno, jer su kao što imamo prilike da vidimo mentalno ograničeni i nesposobni za bilo koju akciju osim da se raznesu na Gintaš.

Ono što DPS i DF pokušavaju da predstave je da Putin i Obama ne zaspu uveče prije nego što pomisle na svoje pulene u Crnoj Gori, prije bih povjerova u glupe teorije zavjere bez dokaza nego u tu glupost.
    Niko ne kaze da je situacija identicna. Kako bi mogla da bude? Pogledaj na mapi svijeta gdje se nalazi CG a gdje se nalazi Ukrajina. Poenta je u sirenju svog uticaja i pokusajima da se sprijeci sirenje uticaja protivnika. To rade obije strane i ta mogucnost ne moze olako da se odbaci.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Sinoćnji intervju je bacio veliku sjenku na ovu priču, sa sve spomenutim kosovskim ciklusom, srbskim herojima i terorističkim napadima isil-a. A da ne spominjem frljanje s padeži
    Sinocni intervju je bacio sjenku na skolovanje onog covjeka i njegovu vjestinu u komunikaciji sa medijima. Polazim od sebe kao neko ko ima tremu od javnih nastupa. To nije pozeljna osobina za covjeka na toj funkciji, kao ni njegov "stil" izrazavanja koji ne prilici nijednom akademskom gradjaninu, ali ne govori nista o njegovoj sposobnosti da obavlja svoj posao. Osim ako je i on zrtva iste namjestaljke sto bi znacilo da je taman glup kao i recenice koje nije u stanju da sastavi. U tom slucaju tesko nama jer imamo posla sa makijavelijskim psihopatama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Covjek koji je siguran u sebe i svoju pricu se ne ponasa kao sto se Katnic ponasao sinoc. Zamisli covjeka na njegovoj poziciji koji tesko da moze pravilno recenicu sastaviti. Neko ko ima jake argumente ne pominje cast i obraz, nema potrebe. Pogotovo pravnik, on bi to morao da zna.
    K'o i uvijek gas do daske (necu urbano, ja sam ljakse)

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

oruzje je unisteno van drzave u albaniju valjda a ufatili su ovoga kad je krenuo da obidje oruzje oruzje je dobilo informaciju da je zasjeda u pitanju i pobjeglo u albaniju dje se samounistilo a dikic je pao odnosi izmedju srba i albanaca cvjetaju

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

[QUOTE=VanjaTheMan;4531643]Mozda. Ostaje da se vidi. Ja se vodim principom Okamove britve, zato odbijam da povjerujem u zavjeru dok se ne pojavi dokaz da se radi o zavjeri.

/QUOTE]
    a koji je dokaz da nije zavjera? koji su dokaz iznijeli pokazali u javnost da pokriju ovu sprdnju od price?

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Najava demonstracija i pokusaja drzavnog udara!

Mozda. Ostaje da se vidi. Ja se vodim principom Okamove britve......

2. Ovo je bio simulirani pokusaj teroristickog napada. Ali to ne znaci da je Dikic glumac. Dikic je itekako dosao ovdje da uradi ono sto mu se stavlja na teret. Jedino pitanje koje mozemo da postavimo ako podjemo od pretpostavke da do napada nikad nije trebalo da dodje je ko je Dikicu namjestio da pokusa tako nesto da bi ga namamio u zamku? Nema teorije da ce Dikic da bude oslobodjen. Specijalni drzavni tuzilac ga je javno imenovao kao trenutni vrh piramide ove organizacije i naveo je da ima dokaze za sve sto je rekao. Tako da i u slucaju teorije zavjere sudbina Dikica je ovim cinom zapecacena. Ako to niste u stanju da shvatite onda ne postoji nikakva mogucnost racionalnog razgovora sa vama.

Ako mozes da povjerujes u teoriju zavjere bez dokaza.....
    Pa evo kad ides principom Okamove britve....

1997. Godine u tadasnjem hotelu Ljubovic je uhapsena zavjerenicka grupa koja je trebala da unese nemir u CG drustvo. Isto su svima bila puna usta "napada na legitimno izabrane predstavnike", "napada na drzavu", "tuzilastvo posjeduje konkretne dokaze da osudi pocinioce", " tuzilastvo svojim legitimitetom stoji iza optuznice", " sacekajte da drzavni organi zavrse posao"

2002. Godine sud donosi presudu da se svi oslobadjaju optuzbe, i pazi sad "tuzilastvo je jedino dokazalo da su optuzeni doputovali u Podgoricu"

Ajde mi sad objasni molim te sta ja imam od toga "jesam u pravu, ostroga mi", koje je izjavio Specijalni drzavni tuzilac, kad na suprotnoj strani imam apsulutno isti slucaj kada se drugi sluzbenik tuzilastva kleo u majku da ce da ih osudi jer ima sve potrebne dokaze

Jako bitno pitanje je ko je moralno, ne materijalno, odgovarao za legitimitet optuzbi

Sva se prica zavrsava onoga trenutka kada neko ko je na toj poziciji pominje srecu, boga, cast i obraz.....
    Nekako sam stekao averziju prema argumentaciji "jes bez majke" a iskreno me plasi da pravnik to poteze kao argument
    Last edited by Hell Raiser; 21-10-16 at 13:49.

Page 317 of 373 FirstFirst ... 217267307313314315316317318319320321327367 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)