Ja kad vidjoh ovaj naslov "Spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno " poradovah se da su manjine prihvatile ponudu opozicije kad vidim oni i dalje trabunjaju o Dikiću ...![]()
Naravno, jer je akcija nashih sluzhbi na tudjoj teritoriji, bez znanja i ucheshca te drzhave, teroristichki napad... Tj bukvalno se mozhe tumachiti kao objava rata...
P.S. Jedno je izigravati djavoljeg advokata, a drugo praviti se totalno neznaven, shto nijesi...
sent using tapatalk
#fakenews
Ja kad vidjoh ovaj naslov "Spriječeno da Crna Gora bude zavijena u crno " poradovah se da su manjine prihvatile ponudu opozicije kad vidim oni i dalje trabunjaju o Dikiću ...![]()
deuscroix
Ti se malo salis cini mi se, ali je covjek lijepo rekao da je moralo odma biti unisteno jer su mogli da ih izvuku iz pritvora i da se teroristi vrate po oruzje i onda bi oruzje dali u ruke naroda na ulicama koji bi ga uzeli i odma znali sto ce s njim. Pritom bi teroristi oborili Vladu i vojsku i drzali stvari pod kontrolom dok ne bi doslo pojacanje. Realno sve se uklapa, e sad sto se vecini to ne svidja je druga stvar.
MICHAEL, THANK YOU FOR SHARING YOUR LIFE WITH US!
Ovo je samo prica da se skrene tema sa izbora tj rezultata. Svi ce da pricaju o toj akciji i da malo pomenu izbore a u nedjuvremenu ce Dps sa svojim satelitima da formira vladu i sve ce to da se ispegla kroz par godina zatvora za pojedince. Treba fokus staviti na same izbore i neregularnost koja je dovoljna i bez ove akcije
Realno se uklapa, nazsalost, u scenario nekog niskobudzetnog akcionog filma.
Sent from my HTC 10 using Cafe Del Montenegro mobile app
Termit pominjem zato sto znam da se koristi u te svrhe, za razliku od mnogih ocigledno.
A sto se tice 9/11 termit nije bio potreban:
Nego nemoj sad da u to ulazimo majka mu stara
Tu se slazem. Nisu trebali nista da govore. Katnic rece da su zvanicno objavili informaciju na zahtjev javnosti. Da li je u pitanju zavjera ili losa odluka to ne mozemo da znamo. Opet - nije dokaz za zavjeru. Samo toliko.
Previse je ovdje mozda. Evo jos malo. Mozda nekoga podstakne da svoj glas da SDP-u ili Demokratama. Zasto se koncentrisemo samo na DPS, DF i manjinske partije? Da je politicka scena u Crnoj Gori drugacija, odnosno da je opozicija nastupila kao jedan kolektiv slozio bih se sa tobom. Ali imamo vise opcija. Sto i dalje ne znaci da 100% nije zavjera DPS-a. Samo da ne moze da bude zbog navedenih razloga. Ako je DPS-ovo maslo mozda su im ciljevi dosta udaljeni od samih izbora ali su izbori posluzili kao prilika da ostvare neki plan za koji mi jos uvijek ne znamo.
Tu se slazem. Sto se mene tice izbori su bili u potpunosti neregularni i bez pokusaja drzavnog udara i treba da se ponove u svakom slucaju.
Zar stvarno mislis da bi simulirali pokusaj drzavnog udara da bi postigli nesto za sta su imali godinu dana da se pripreme? Pa i proslog oktobra nnasa policija nije imala vecih problema sa razbijanjem protesta a zapad ih u potpunosti podrzava tako da bi policija mogla i mnogo agresivnija da bude u slucaju ponovljenih protesta.
Samom cinjenicom da je dozvoljeno da se izbori nastave tu privilegiju su izgubili. Uostalom kako da proglase vanredno stanje ako su vec pohapsili osumnjicene, opozicija je dobila vecinu i svi osim DPS-a su srecni? To je manevar koji cak ni DPS ne bi smio da izvede.
Dikic je definitivno dio svega. Pitanje je samo da li mu je namjesteno i ako jeste ko mu je namjestio.
Last edited by VanjaTheMan; 20-10-16 at 22:48.
BOLD: Ako je makar i dio prvih dviju recenica tacan, onda smo iz ugla opste bezbjednosti i sigurnosti u ozbiljnom problemu kao drzava. Naravno, ostaje mogucnost da je sve odradjeno po protokolu, al' ne vidim razlog da se to jasno i ne naglasi.
ITALIC: Zamislimo da postoji takva sumnja (ocigledno smo dobri u razotkrivanju udruzenih kriminalnih grupa). Unistavamo ga onda?
Ja sam imao osjecaj da je Komnenic u odredjenoj mjeri zatecen cjelokupnim nastupom gosta, te je stoga i makao nogu sa gasa. Onoliku kolicinu zicera ni tri Gvozdenovica ne bi uspjela da serviraju.
Ja znam da se oruzje unistava, ali iskljucivo od strana kriminalaca.
Ovo je sve izmisljotina, kao 1997-e, kao 2006-e...teroristi a sve neki stari ljudi, zene...
Izmisljotina iskljucivo da bi se uplasio narod. Kolega mi rece da je glasao za DPS jer ne moze da dozvoli srbima da naprave krvoprolice u CG i da je primarni cilj DF-a da Crna Gora bude dio Srbije. Total brainwash.
TAKUMI
Situacija je sumnjiva i konfuzna, to je tacno. Medjutim, konfuzna je sa obije strane da tako kazem. Jer, kao sto je sumnjivo to sto je oruzje navodno unisteno, isto tako se postavlja pitanje, u slucaju da je po srijedi namjestaljka, zasto sluzbe nisu jednostavno podmetnule tih 10-15 pusaka(i kamion sa duplim dnom, kad ga vec neko pomenu) i prikazali ih kao oruzje koje su koristili teroristi. Zar neko uopste sumnja da bi DB-u bio problem da nabavi taj manji broj oruzja kojem se ne moze uci u trag? Zasto onda nisu sproveli zavjeru do kraja?
Зато што су аметерски све изрежирали.
Tako je. I onda bace teroriste sa kamenom u vodu i ako potonu, onda su teroristi.
Nije lako, ali je jako rođaci.
Vjerujete li sad u orlov let, tacno je 10 godina, isto na dan izbora, kad su malesiju i albance zavadili na katolike i muslimane...
Sramota sta zapad dopusta.
I onda da budem za eu i nato...
Mrs bre!
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
Eto vidis. Ne znam sta ce vam uopste prica o oruzju kad i sami znate da vam nijedna verzija price ne bi bila po volji. Da je nadjeno na teritoriji Crne Gore i da je slikano ne bi imali razlog da povjerujete da je to oruzje vezano za neki pokusaj teroristickog napada. Znam zato sto bih i ja istu stvar rekao.
Last edited by VanjaTheMan; 20-10-16 at 22:56.
Da, bilo bi i tako nešto moguće, ali bi mnogo ljudi moralo učestvovati u cijeloj toj igri.
Još uvijek mislim, ne tvrdim, da je cijela "igra" djelo manjeg kruga ljudi iz bezbjednosnih struktura koji nisu dovoljno jasno definisali izlaznu strategiju.
Da li im pomoći da se izvuku ili ih raskrinkati, to je dilema sa kojom se, vjerujem, suočavaju mnogi časni ljudi unutar policije, tužilaštva, ANB...
---
Teoretski ovo je moguce. Ipak tu ima spijuna i svakakvih ljudi koji znaju najvise o tim stvarima tako da su u stanju da isceniraju stvar do detalja. Cak i da specijalnom drzavnom tuziocu dostavljaju lazne informacije. Ali ako se radi o tome moras da postavih pitanje motiva. Sto je kljucno za dalju raspravu o toj ideji.
Pise se velikim slovima kad se persira.
Nećemo o termitu, slažem se. I ja sam ga pomenuo samo kao šalu, što sam konkretno bio i napisao. A moguće korišćenje termita kod 9/11 je samo jedna od mnogo čudnih stvari u čitavom tom slučaju.
Zašto kažeš da su izgubili tu privilegiju time što nisu prekinuli izbore? Možda su čekali razvoj situacije, da vide da neće ipak pobijediti, a ako ne pobijede lako bi oni našli izgovor i način da ospore rezultat opozicije "koju pomaže teroristička grupa". Kao da ne mogu donijeti odluku kakvu god oće svih ovih godina i decenija, pa i da posle utorka nije srijeda nego subota. Čuš čuš, "manevar koji cak ni DPS ne bi smio da izvede". Jes, obraz bi ih smeta. Ili zakon. Uostalom, nisam ni rekao da bi morali bukvalno da proglase odma u neđelju veče vanredno stanje, nego da svu onu frtutmu iskoriste da iz toga nekako izmuljaju "neko vanredno/čudno" stanje i da ospore rezultate i ponište izbore ("akciju hapšenja i frtutme mogu da upotrijebe/preusmjere kao povod za neko vanredno stanje i nepriznavanje izbora").
I što onda dalje da pričamo? Tu bi mogla da se stavi tačka.
Evo i jednog teksta, sa iste adrese, koji odlično objašnjava ne ove, nego svake izbore kod nas:
Mogu da razumem Crnogorce koji glasaju za Mila Đukanovića čak i ako nemaju lični interes da to čine. Oni misle: 'Milo je shvatio da je zapad alfa i omega nakon Hladnog rata i u zadnji čas se pridružio pobednicima. Crna Gora je mala da bi samostalno odlučivala, a Milo još koliko-toliko izvuče za nas, zapošljava koliko može. Eto, kod nas su veće prosečne plate nego u Srbiji, zašto bi još neko s njima bio?' Ima smisla, zar ne?
Razumem je, ali se ne slažem sa takvom logikom, jer je to logika roba. Roba? 'Ali robovi ne dobijaju ni to malo,' kažete? Nije tačno da, recimo, crnački robovi u SAD nisu dobijali baš ništa za svoj rad - dobijali su smeštaj, hranu, kakve-takve higijenske uslove, pa i medicinsku pomoć (da bi nastavili da rade), ali su za to robovi morali da budu poslušni. I oni su mahom govorili: 'Jeste, velika sila je protiv nas, ne vredi opirati se, makar me ovaj gazda / vođa koliko-toliko čuva.' Zar nije to logika i porobljenih građana današnjice? Zanima me - šta takvi ljudi kažu kad dođu pred Boga? 'Hvala što si mi dao slobodu, ali ja sam je predao za sigurno ropstvo.' Ili šta takvi ljudi kažu svojoj deci na samrti? 'E, ja se nisam borio za vašu slobodu, pa ste i vi robovi, pamtite me po tome.'
Današnje ropstvo se razlikuje od onog u prethodnim vekovima po tome što prosečan rob današnjice nema svest da je rob. Potrošački mentalitet nas uslovljava da verujemo da slobodno biramo kako ćemo raspolagati sa onim što steknemo. Tehnologija nam je omogućila iluziju o slobodi. Može 100.000 ljudi da lajkuje i podeli ovaj status na društvenim mrežama, ali gotovo niko neće izaći iz ropstva nakon njega. Neće napustiti potrošačko društvo. Neće otkazati poslušnost sistemu. Neće se udružiti sa potlačenima i boriti se za slobodu. Nalaziće izgovore. Malagurski lupeta. Nema alternative. Svi su isti, itd. Biće mu lakše zbog toga, jer u društvu robova je samo onaj koji sanja o slobodi lud. Moja borba nije ograničena samo na državu u kojoj živim, zato pratim i dešavanja u regionu. Dobrosusedski odnosi su, za mene, podrška tuđoj borbi za slobodu, a ne međusobno tapšanje po ramenu upravnika porobljenih naroda. Neće to svima biti jasno, ni ne treba da bude. Ali ako shvatate suštinu i želite da vaše životno nasleđe bude borba za slobodu, uradite nešto po tom pitanju. Ja snimam filmove, emisije, podržavam poštene ljude, ne treba svi da smo neke Če Gevare, ali za ime Boga, prestanite makar da glasate za ropstvo! A ako imate kapacitet da ostavite veliki trag u istoriji, iskoristite ga! U istoriji su se najveće pozitivne promene dešavale onda kad se to najmanje očekivalo. Iznenadite nas opet!
Ali, kao što kaže Rookie:A zašto se kod nas neće mijenjati vlast? Ako robovi glasaju protiv ropstva onda bi promjenom vlasti bila ugrožena država Crna Gora. A robovi to neće da dopušte... da država nestane. Dakle, robovi altruistički stavljaju interes države ispred svog ropskog položaja. I zašto bi oni rizikovali da nestane država, jer što bi onda bilo sa njima - neizvjesnost. Bolje i da imaju to nešto što imaju kao robovi, nego da im bude još gore, jer bolje je da ima države nego da nema države (i đe bi bili robovi ako nema države)?
...Preostalo mi je samo da filozofiram o izborima i strankama, jer činjenice ne pomažu.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks