Ko je postavlja neđe ljetos cijene guma u Priboj, ručno ispisane, Bronhe bješe li ti, treba mi ono da vidim nesto...
imas razblazeni vec na -40 na petrol pumpu je bio 2,10 litar g12...ja bi mu toga nalio opet ide zima...
Ko je postavlja neđe ljetos cijene guma u Priboj, ručno ispisane, Bronhe bješe li ti, treba mi ono da vidim nesto...
Last edited by radza-madza; 17-10-16 at 12:52.
Zasnji put je sipana mislim u pokojni MP auto, jer ga nisam vidio na volijevim fakturqma. Ima li gdje da se kupi BMW brendirana tecnost ili replecament neka. Znam da BMW koristi nesto standardno, samo logo nalijepi preko. Ili me uputi na servis, jer mi se ne ceka voli narednih 7 dana
Hvala @radza takodje
da umije da prica ta mecka w211 ispisala bi na displej werkstat aufsuchen....![]()
Vidi samo u servisnu knjigu ili nedje pise li ti tip - ako bise, bilo koji tog tipa moze, samo podji na pumpu ili bilo kuju radnju auto djelova i kupi
Ima li voli prodaju rezervnih djelova pa samo kod njih kupi antifriz i dospiznam da renault prodaje i razblazenu varijantu, samo nju naspes i ne brigas...
Na qashqaija su mi felne 18" 5x114 i onaj offset im je 40. Mogu li da namontiram sad zimsku varijantu, celicne 16" 5x114 ali offset 47? Oce li smetat sto?
Sent from my HTC One using Cafe Del Montenegro mobile app
Offset ti utice na vjesanje - nije samo pitanje toga "staje li"
VOdi racuna da ti je isti promjer centralne rupe...
evo ti kalkulator za velicine, pa vidi "pashe" li ti...
http://www.wheel-size.com/calc/?whee...cl=50mm&sr=0mm
odje ces naci "standardne" velicine...
http://www.wheel-size.com
ako ti je ta dimenzija i OEM, nemas brige
Ne razumijem se u ovu zadnju konstataciju, sta znaci oem?
Centralna rupa je ista, razmak sarafa je isti. Vidim po uputstvu od auta da je jedna od dimenzija koja je preporucena 215/65/16. E sad felne koje namjeravam da stavim su 16", sa gumama 215/65/16. Jedino se u odnosu na preporucene felne razlikuje offset. Na preporucenim je 40 a na ovim koje ja namjeravam da stavim 47, pa nisam siguran moze li to.
Original Equipment Manufacturer. To ti je nesto kao sto bi mi rekli, fabricka.
TAKUMI
Ma auto je u HN a ja u Imperijalnu...
TAKUMI
OEM dio objasnio kolega - fala mu!
Sto se dimenzija tice, pod predpostavkom da je trenutno dimenzija 215/65/r18 sledece su ti napomene:
- felna ce ti biti bliza 7mm komponentama kocnica - moras provjeriti da sve staje bez problema i u praksi i u voznji (za ovo ti i nije bitna trenutno dimenzija no tako poceh, oco je utica offseta)
- tocak je manji pa ce nece imati smetnji sa blatobranom
- ako ti je fabricka fajlna bila 18", sa 16" ce ti brzinomjer lagat nekih 2-3kmph pri brzini od 60kmph (prikazivace 60, icices zapravo 57-8)
- navbitnije - ugao izmedju centralne osovine amortizera i tocka ce ti biti negativan za nekih 5-mm (scrub radius) - kako god se strucno zvao kod nas... u sustini, trebao bi biti 0 - to je tacka u kojoj sredina tocaka i osovina amortizera u teoriji dodiruju asfalt... u principu - utice na voznju i stabilnost i moze uticati na povecanju "potrosnju" trapova
eto toliko prosipanja pameti od mene![]()
Hvala, zdravo bio, pomogao si bas dosta, razjasnio si mi ovaj scrub radius. Odustacu ja od ovih feluga, pa cu da trazim,sa originalnim offserom
Sent from my HTC One using Cafe Del Montenegro mobile app
Mora li lezaj tocka da se mijenja sa glavcinom??? ako ne mora ko to moze da uradi kvalitetno? pretpsotavljam da mora na neku presu da ide...
ko dise njih tokom godina... rs rakocevic, vukajlovici, neki privatnici...
sto na moja auta sto na sestrina, otkotrljalo se tih lezajeva u istoriji nekoliko
jedino ti moraju i glavcinu mijenjat ako je lezaj bas posao u 3pm i duze si vozio na prosut lezaj pa se glavcina osteti, ali za to bas treba biti maler i bez usiju![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks