Results 1 to 15 of 15

Thread: nVidia GTX950 ili nesto bolju (obavezna HDMI 2.0 podrska)/prodajem Gigabyte GTX260

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

Default nVidia GTX950 ili nesto bolju (obavezna HDMI 2.0 podrska)/prodajem Gigabyte GTX260

treba mi nova graficka, ne zbog gejminga, vec zbog 4K i HDR podrske za novi TV Ako ko sta ima da ponudi, da razmislim, ako ne, pazaricu novu, pale cijene.

Takodje, prodajem Gigabyte GTX260, 896MB GDDR3 memorije, Bus Width 448 bits.
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

nit ko nudi, nit ko prodaje
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Zakasnio si dan

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

ooo, ti si! Za sta sam tacno zakasnio? I kad ce ta stolica?
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Za graficku/e Javi se na pm, idem brzo opet

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

mislis iz BG da mi doneses ili sta?
    Grafickih ima i u CG, radje onu stolicu ili ovih 8GB DDR2 rama sto trazim, toga nema kod nas i/ili je u krrrrrv (dobih ponudu za novu, 8GB rama skoro 120 eura )
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

to bi trebalo da je ova graficka (dakle jaca verzija, sa 216 jezgara, ne sa 192) i dual slot hladjenjem

http://www.gigabyte.com/products/pro...px?pid=2965#ov

The Verdict

You know, it's just really weird to test a card with an OC label on it, yet it's not overclocked at all. But granted the additional shader processors the Core 216 product have will guarantee you an additional 10 maybe 15% performance over the regular GTX 260 model so in a certain way that validates the OC label. I think another name would have been a bit more appropriate though. Fact is that for roughly 250-300 USD/EUR you can pickup this card, get the Core 216 SKU, and then tweak the living daylight out of it. It is no big deal to get the card running at GTX 280 performance at all, and that is a definite increase in value.
    But yeah, The GeForce GTX 260 core 216 is in fact a GeForce GTX 280, with a small chunk of memory missing, and one shader cluster with 24 shader cores disabled. Other then that, there is just no difference whatsoever.
    http://www.guru3d.com/articles_pages...review,18.html
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

da trazim hiljadu eura za nju, bio bi nebitan, ali posto kontam da vrijedi 50ak eura, moze nekog zanimati da je ipak OC edition. Kad smo vec kod texta i tvog komentara, hoces da kazes da na guru3d lazu kad kazu: "t is no big deal to get the card running at GTX 280 performance at all, and that is a definite increase in value". Pa da, ti sharlatani, skroz bzvz sajt
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Kartice su bile u PG, iz mog Desktopa jednog. Nego ti kazem za stolicu
    Last edited by heliumht; 10-10-16 at 20:40.

Thanks Thanks Given 
    81
    Thanks Thanks Received 
    27
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by zarija85 View Post
    Kao sto si i sam naveo pricali su o oc potencijalu. Znaci da treba neko da bude dobar poznavaoc da iz te kartice izvuce maximum pa da da se priblizi 280. A sam znas da je to za karticu koja je vec matora, prakticno samoubistvo. A ona prica o dx i dalje vazi, to je kartica za stare igrice. Vrijedi mozda pare koje navodis ali je glupa prica da je to nesto jace od obicne 260, jer je nebitno totalno, stara je.
    Nekad sam imao 260gtx karticu,u pitanju je bila Leadtek 260 gtx Extreme+ koja je fabricki overklokovana + sam ja dodatnim overklokom izvukao zadni atom snage iz nje a da se nije ni priblizno kriticno grijala i testiranjem je bila u rangu 280 gtx!

Tako je,to je stara drX10 kartica sa 896Mb Video memorije,steta sto nema vise inace bi se iznenadio iako je stara da nije za baciti!
    Nekome ce valjati to sigurno,nije svako gamer pa da mu treba za igrice.

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    8 Posts

Po meni najjeftiniji a solidni upgrade da vuci budu siti i ov e na broju je da uzmes od kolege kepler62f mb + G3220 to ti je 1150 socket to je 55e kod njega i kupis 2x 4gb ddr3 30e i da imas odlican htpc. Em imas nesto novije em je bolje a dok prodas te tvoje komponente nece te mnogo izaci da doplatis. Kolege dzonka i helim su korektni slobodno poslusaj savet. Ddr2 je prevazidjen pored ovako jeftinih ddr3 stvari. Ako gledas cenovno 2x4gb ddr3 = 2x2 gb ddr2
    paralelopipak digital machine

Nikola 068 588 147
    Marko 068 400 525

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by heliumht View Post
    Kartice su bile u PG, iz mog Desktopa jednog. Nego ti kazem za stolicu A ovoga kolegu novog iskuliraj, samo spamuje
    e jbg... Vazda zakasnim, za sve :P A spameri, trolovi, toga na oglasima vazda ima vise nego prodavaca i kupaca :roll: Uostalom, zar nije zabranjeno likovima sa samo 4 posta da postavljaju oglase i komentarisu?!? Ima li ikakvog kriterijuma vise, ili kao i njemu, prvi post moze da bude oglas?
    Quote Originally Posted by zarija85 View Post
    Kao sto si i sam naveo pricali su o oc potencijalu. Znaci da treba neko da bude dobar poznavaoc da iz te kartice izvuce maximum pa da da se priblizi 280. A sam znas da je to za karticu koja je vec matora, prakticno samoubistvo. A ona prica o dx i dalje vazi, to je kartica za stare igrice. Vrijedi mozda pare koje navodis ali je glupa prica da je to nesto jace od obicne 260, jer je nebitno totalno, stara je.
    ma, jak mi poznavalac treba, skines neku app za OC, poigras se sa slajderima i pratis temperature. Ova nikad nije OC-ovana, jer nikad nisam igrao igrice na njoj, a ono sto jesam je tad, prije 5-6 god, letjelo i na default. Vidim da si ti jedan od onih koji vole da troluju tudje oglase i prosipaju pamet, a niti imas sta da ponudis, niti zelis sta da kupis. Poenta price je da se za 50 eura zaista ne moze ocekivati 4K gejming sa dx12 efektima. Nastavi da spamujes, ako ti nije problem, taman mi refreshujesh oglas sa tom teskom pricom
    Quote Originally Posted by marko_nk89 View Post
    Po meni najjeftiniji a solidni upgrade da vuci budu siti i ov e na broju je da uzmes od kolege kepler62f mb + G3220 to ti je 1150 socket to je 55e kod njega i kupis 2x 4gb ddr3 30e i da imas odlican htpc. Em imas nesto novije em je bolje a dok prodas te tvoje komponente nece te mnogo izaci da doplatis. Kolege dzonka i helim su korektni slobodno poslusaj savet. Ddr2 je prevazidjen pored ovako jeftinih ddr3 stvari. Ako gledas cenovno 2x4gb ddr3 = 2x2 gb ddr2
    ne reinstalira mi se cijeli sistem, lijen sam
    vrijeme je da sjednem sa sasom.mne i mozda jos par ljudi, i razmotrim sta pazariti za 1.5k do 2k eura, da me opet lijepo posluzi 5+ godina, kao sto je ova konfiguracija do sada. Da mogu prosto da dodam SSD (ne podrzava chipset, il u najboljem slucaju ne radi TRIM kako treba), 8 ili 16GB rama i 950gtx, sa ostatkom sistema sam sasvim zadovoljan jos uvijek za ono sto meni treba (multimedia, surf, office, a gejming odavno vishe ne).
    Last edited by verbalni_fajter; 09-10-16 at 19:16.
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    11
    Thanks Thanks Received 
    37
    Thanked in
    8 Posts

Pa za 2k eura mozes masu da kupis i da imas raketu racunar ali ako vec ne koristis za gejming mozes onda za male novce uzeti super dobru stvat da te sluzi. Iskreno ako vec ne koristis za gejming onda ne bacaj pare na velike stvari. Za multimediju i surf mozes jeftino da prodjes
    paralelopipak digital machine

Nikola 068 588 147
    Marko 068 400 525

Thanks Thanks Given 
    327
    Thanks Thanks Received 
    50
    Thanked in
    45 Posts

mogu, može i ovaj sve da mi završi sa zamjenom grafičke (a i to čisto jer novije podržavaju novije standarde, snage joj ne fali, da ima neka GTX1020 light edition 64bit, sa podrškom za HDMI 2.0 i 4K, i ta bi mi završavala posao). Ali imaš i ono nepisano pravilo o životnom vijeku računarskih komponenti, a kako mi podaci i stabilan računar vrijede i mnogo više od tih 2k eura... Zato mi je lakše da se sad "zaplačem" za dobar i7, 16 il 32 gb rama, SSD i 6TB HDD, a već imam extra napajanje i kućište (ThermalTake Level 10 GT i CoolerMaster modularno 850w), uz matičnu sa što više SATA slotova (recimo 10, kućište podržava 5 5,25 inčnih hardova + ja mislim 1 3,5", a i 4 rezača, jer i dalje narezujem sve hd filmove koje odgledam, pa stavim simultano x4 ako treba, ili 2 DVD-a da se kopiraju on the fly )...

Nađoh RAM na Ali, možda ga poručim, iako nikad čuo za proizvođača... Ili polovnu sa eBay-a... Mada, rijetko kad mi je za moje potrebe 4GB bilo malo. Jeste sada, ali skontao razlog: uTorrent ima neki memory leak, ali sad znam i zašto: https://forum.utorrent.com/topic/949...comment-501850
    Javio se tek sad jer hoću da probam da skinem par filmova u 4h (Watchmen je 77,7GB u 4k, a sezona 2 Daredevila je 172GB za 13 epizoda :mrgreen: ). Promijenio parametar i sve oke ponovo :very_drunk:
    (nečitko)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zanima li te Gigabyte GTX 970 windforce 3 kupljena u Januaru prosle godine, koriscena do Juna samo ? Ima garanciju kod sasa.mne do 01/2018 ?

Sent from my SM-G920F using Cafe Del Montenegro mobile app
    +38269770077 Viber Wapp

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)