Thread: [AUTOMOBILIZAM] Pitajte...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Medicinski benzin i magicna su zavrsile posao

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by jakov_ct View Post
    dje naci onu plastiku zastitnu za motor sto dodje dolje ispod motora, Seat Toledo mozda 2000to godiste?
    imas i u steam trade u tolose vjerovatno pa provjeri cijenu - otpadi cesto znaju da zacijene stvari ako je uopste imaju - cesto se kola "polove" pa viljuskarima utovaraju i te plastike budu izlomljene
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ima li neki auto otpad za Alfe?

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Hundai i20 1.6 crdi - kvacilo mu odvaja na samom dnu, bukvalno na mm od dna počinje. Na dva auta mi je isto.
    Sto može biti?
    Sumljamo na cilindar kod papucice, ali nije 100% sigurno, a nema načina za ispitati ga jel te?

poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Podpedalni cilindri...Neki od 2komada.

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

na sluzbeni i30 sa tim motorom isto tako odvaja, 80kkm

dave020 Guest

Vrijedi li motoru koji dimi i izbacuje kapljice ulja na čep od ulja raditi generalku ili je bolja opcija uzeti polovan motor? U pitanju je Renoov 1.9 dci.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Izbacuje kapljice ulja? Pa sto ima tu lose?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by dave020 View Post
    Vrijedi li motoru koji dimi i izbacuje kapljice ulja na čep od ulja raditi generalku ili je bolja opcija uzeti polovan motor? U pitanju je Renoov 1.9 dci.
    Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    neki resoi nemaju nikakvu resetku ispod cepa od ulja i na najnovi ce ti prskat ulje sa bregaste

Studio INtarsia

dave020 Guest

Ajde neka bude da sam ja umislio nešto, ali sam prilično siguran da se do prije pola godine to sa prskanjem nije dešavalo. Previše izbacuje da bude samo od bregaste.
    U svakom slučaju, dimi bijeli dim na čepu od ulja, troši jedno litar ulja na 500 km, tako da je motor produvao i otišao po k*rcu.
    Zato samo pitam isplati li se raditi generalku (i finansijski gledano sa strane kvaliteta) ili ići na sreću pa pokušati da se nabode neki dobar polovni motor.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    to nije loshe no dobro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by dave020 View Post
    Ajde neka bude da sam ja umislio nešto, ali sam prilično siguran da se do prije pola godine to sa prskanjem nije dešavalo. Previše izbacuje da bude samo od bregaste.
    U svakom slučaju, dimi bijeli dim na čepu od ulja, troši jedno litar ulja na 500 km, tako da je motor produvao i otišao po k*rcu.
    Zato samo pitam isplati li se raditi generalku (i finansijski gledano sa strane kvaliteta) ili ići na sreću pa pokušati da se nabode neki dobar polovni motor.

Ispod je bregasta koja se vrti. Normalna pojava.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    14 Posts

Pljuni mu na bregastu kad već može.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pozdrav svima. Moze li neko da mi objasni, ukoliko ima iskustva, je li dobro kupiti ona mala vozila, koja su koriscena u komercijalne svrhe, tipa clio, pezo 207 itd? Za koriscenje kao putnicko vozilo. Hvala unaprijed.

Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    432
    Thanked in
    211 Posts

takvih je grdilo kod nas a zanimljivo je da im manu nadju oni koji nit ih voze nit kupuju...sjedes probas provozas, provozas se i nazad, procijenis kolko je tvrd i teras...

P9lite

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene su tako isprepadali sa kupovinom takvih auta, da slucajno ne kupim takvo auto. A gledam ta auta, pojedina razdrndana, pojedina kao iz salona (ne nalickana, nego ocuvana) i pitam se u cemu je caka.

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    716
    Thanked in
    538 Posts

caka je u mnogo cemu....pezo i clio i sl. na aukciji se kupuje po mizernim cijenama a godista vrlo mlada,kilometri i ostalo pod znakom pitanja,,,
    primer pezo 308sw godina 2010 1.6hdi sa metalik bojom,panorama krovom i sitnim kvarovima direkt od francuza 2200e...da bi popravke i sminkanje isto kao glavnica para i posle ga daje 6k eura ili 7k eura zavisno od opreme...imam i slike cak...

Thanks Thanks Given 
    159
    Thanks Thanks Received 
    135
    Thanked in
    70 Posts

Quote Originally Posted by Pahuljica_ View Post
    Pozdrav svima. Moze li neko da mi objasni, ukoliko ima iskustva, je li dobro kupiti ona mala vozila, koja su koriscena u komercijalne svrhe, tipa clio, pezo 207 itd? Za koriscenje kao putnicko vozilo. Hvala unaprijed.

Evo ti moj primjer. Kupili smo Renault Clio 3 1.5 dci 2014 u ljeto. Auto je od firme (dostavno vjerovatno), presao 155000km u to doba, proizveden i registrovan decembar 2011 god, znaci imalo je nepune 3 godine kad smo ga kupili. Servisna bila prisutna kao i jos par papira na kome je bio neki bar kod. Kad smo ga skenirali, radilo se o nekom tehnickom pregledu (pretpostavljam prije prodaje na licitaciji) u kom su navedeni nedostaci. Te nedostatke smo otklonili (krajevi letve upravljaca, 2x stabilizator, rucna kocnica), tu je jos bilo napomenuto malo prsnuce sofersajbne (koju nismo promjenuli jer nije veliko i ne smeta) i da je plastika motora otkacena (sto smo zakacili), par ogrebotina (koji su i ostale). Sve u svemu, auto se vozi preko 2 godine, predjeno preko 20000km i bez ikakvih problema. Sve funkcionise kako treba. Po meni, ne treba bjezati od takvih auta ako su povoljni i dobro ocuvani sa servisno istorijom naravno.

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Generalno, od savrsenih do krntija imas svega...
    Najcesce 90% faktora su ti ko ga je vozio i ko ga je uvezao... da objasnim moje vidjenje:
    ja sam svako sluzbeno auto do sad (njih 5 na razlicitim poslovima) tretirao isto, ako ne i bolje od mojega... s druge strane, poznajem one kojima je parola vazda "koje auto moze 100 po makadamu? slubeno!"
    uvoznika - neki ce kupit svasta samo da donosi profit... imas ti aukcije i komercijalnih i redovnih udarenih auta... pa odje prekrpe i prodaju... gledao sam covjeka koji je golfa V sastavio iz 3 auta i prodao ga ko nikad udaran...
    a imas onih koji rade sve na fer, odaberu solidan auto, tu ubace unutrasnjos ako vec nije neko tamo to zavrsio i to je to...

e sad, defaulno "teretni" modeli imaju tvrdje vjesanje pozadi pa su manje udobni, tako da je pitanje i kao sta je auto izasao iz fabrike... ne treba svima malo komercijalno vozilo za vece terete pa neki uzmu putnicku verziju, ogule je, voze, vrate sve sa celofanima iz fabrike i prodaju...

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    861
    Thanks Thanks Received 
    2,908
    Thanked in
    1,350 Posts

dje ima otpad za renoa....da nadjem antenu za radio...ne znam sto ce kome antena, ali ajde...
    dva dana vozim vidim radio los prijem ima...nisam ni primjetio da je neko antenu skinuo sa krova... ili mozda postoji neka univerzalna koja moze da ide???

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Imas to u sve auto djelove, ako je ona standardna na "navijanje"? 3, 4 eura je, čini mi se.

poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    2,058
    Thanks Thanks Received 
    1,049
    Thanked in
    421 Posts

Quote Originally Posted by injection View Post
    caka je u mnogo cemu....pezo i clio i sl. na aukciji se kupuje po mizernim cijenama a godista vrlo mlada,kilometri i ostalo pod znakom pitanja,,,
    primer pezo 308sw godina 2010 1.6hdi sa metalik bojom,panorama krovom i sitnim kvarovima direkt od francuza 2200e...da bi popravke i sminkanje isto kao glavnica para i posle ga daje 6k eura ili 7k eura zavisno od opreme...imam i slike cak...
    Ja bih kupio jednog za 2-3.000e pa vidi nesto nadji
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Mene su tako isprepadali sa kupovinom takvih auta, da slucajno ne kupim takvo auto. A gledam ta auta, pojedina razdrndana, pojedina kao iz salona (ne nalickana, nego ocuvana) i pitam se u cemu je caka.

Ja sam prije 3 godine kupio 207, trebalo mi je malo auto, mlado, i povoljno.
    Zavrsio mi je posao u tom periodu nakon kupovine, i onda mi je bilo sve jedno, medjutim za svo vrijeme nisam imao nikakvih problema sa njim, za 3 godine radjen je mali servis(80€) nakon svakim 8-9k km, veliki servis preventivno nakon kupovine (<300e), vanredno hladnjak(65e) klime zamijenjen, ostalo sve od kupovine... Uskoro trebam pločice zamijenit, sto je redovno...

Auto je bilo dosta dobro očuvan, pisalo mu je 140k km, na satu, vjerovatno laznih, ali ja nemam nikakvih problema, i sad bih opet isto uzeo, tražim 208 za člana familije, i ne bjezim od "teretnjaka".
    Kod Peugeota trazi 1.4hdi, jer je zahvalniji, nema vecih mana na motoru, nema plivajuci zamajac i fap filter...

Clio 1.5dci je problematican zbog nekog sistema ubrizgavanja, koji zna napraviti haos u rezervoaru/diznama/pumpi goriva - to me je odbilo od Clia i tada, i sad... Sem toga nema drugih problema.

poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by Tom View Post
    Ja sam prije 3 godine kupio 207, trebalo mi je malo auto, mlado, i povoljno.
    Zavrsio mi je posao u tom periodu nakon kupovine, i onda mi je bilo sve jedno, medjutim za svo vrijeme nisam imao nikakvih problema sa njim, za 3 godine radjen je mali servis(80€) nakon svakim 8-9k km, veliki servis preventivno nakon kupovine (<300e), vanredno hladnjak(65e) klime zamijenjen, ostalo sve od kupovine... Uskoro trebam pločice zamijenit, sto je redovno...

Auto je bilo dosta dobro očuvan, pisalo mu je 140k km, na satu, vjerovatno laznih, ali ja nemam nikakvih problema, i sad bih opet isto uzeo, tražim 208 za člana familije, i ne bjezim od "teretnjaka".
    Kod Peugeota trazi 1.4hdi, jer je zahvalniji, nema vecih mana na motoru, nema plivajuci zamajac i fap filter...

Clio 1.5dci je problematican zbog nekog sistema ubrizgavanja, koji zna napraviti haos u rezervoaru/diznama/pumpi goriva - to me je odbilo od Clia i tada, i sad... Sem toga nema drugih problema.

poslato s Jadrana
    ovo s klijom mislim zavisi od godista... ispeglali su problem kod novijih godista jer je pumpa gorica pravila opiljke i time unistavala dizne... ako je to to

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,736
    Thanks Thanks Received 
    1,670
    Thanked in
    1,109 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    dje ima otpad za renoa....da nadjem antenu za radio...ne znam sto ce kome antena, ali ajde...
    dva dana vozim vidim radio los prijem ima...nisam ni primjetio da je neko antenu skinuo sa krova... ili mozda postoji neka univerzalna koja moze da ide???
    Quote Originally Posted by Tom View Post
    Imas to u sve auto djelove, ako je ona standardna na "navijanje"? 3, 4 eura je, čini mi se.

poslato s Jadrana
    objasnio kolega... imas i kod onih na pjacu/gintas sto prodaju autozanimacije - ja sam dva puta uzimao krali mi... ako znam sto crko... no bolje to no tockove

Studio INtarsia

Page 1012 of 2527 FirstFirst ... 12512912962100210081009101010111012101310141015101610221062111215122012 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 8 users browsing this thread. (0 members and 8 guests)