Imam na laptopu w10 i jutros povuce neki update i sad svaki minut samo poplavi ekran u restartuje se, sto da cinim?
Sent from my ZUK Z2131 using Tapatalk
Imam na laptopu w10 i jutros povuce neki update i sad svaki minut samo poplavi ekran u restartuje se, sto da cinim?
uradi system restore
Nemam point prije update?
Onda jbg. Koju grešku ti prijavljuje? Ako je nešto bezveze tipa "Something went wrong" a nemaš point za System restore onda stvarno ne znam šta da ti kažem. Ja sam inače isključio update na Windowsu 10 jer se bojim takvih sranja.
Safe mode pa uninstall drivera
Da, dobra ideja. Pumba, ako mozes udji u safe mode, add remove programs, view installed updates pa tu probaj da nadjes update (imas sa strane naznaceno kojeg datuma je instaliran koji update) nakon koga je krenulo sve nizbrdo i deinstaliras taj update.
Probaj to, ali u krajnjem slucaju pokreni neki live cd, iskopiraj podatke na externi hdd i reinstaliraj racunar. Ugasi update na novu instalaciju...![]()
Zbog izolovanih slučajeva ne treba gasiti update.
Srecom je povukao sam novi mini apdejt i proradio.
zasto Viber desktop mora imati 102 MB ?
Gledaj ovako: prvobitna verzija Super Mario Bros igre je imala svega 40 KB dok verzija na kojoj ja trenutno radim (remake igre iz zezanja i učenja programiranja) je ko zna koliko puta (100 puta) veća? Postavlja se pitanje - zašto?
Prvobitna verzija Super Maria je rađena u nekom assembleru a ja radim u programskom jeziku visokog nivoa + koristim framework koji dodatno pomaže. U čemu je razlika? MNOGO je teže raditi u assembleru i teže je razumjeti kod koji je ispisan ali je rezultat manja veličina fajla. U programskom jeziku visokog nivoa je lakše raditi i kod je lakše razumjeti i samim tim izmijeniti ga. Mana je što je veličina fajla rađena u programskom jeziku visokog nivoa + frameworku veća i što je potrebna jača mašina da bi se radilo u jednom takvom okruženju. Čak je i za pokretanje konačnog proizvoda (programa) potrebna jača mašina.
Da li je viber mogao biti manji? Ja pretpostavljam da jeste (ipak na ovo pitanje bi najbolje dali odgovor sami programeri vibera) ali bi to otežalo programerima posao. Ja ne vidim problem u veličini Viber fajla. Za današnje standarde 100 MB nije ništa posebno. Drugo je to bilo kada sam ja imao mašinu 486-icu sa hard diskom od 650 MB.
Što se tiče veličine fajla sjećam se da je neko postavio screenshot na Facebooku iz Super Mario Bros igre u jpg formatu i rekao da sama slika (screenshot u jpg) više zauzima od cijele igre iz osamdeset i neke.
Last edited by Kaz; 29-09-16 at 08:19.
Pravim neki logo za website u Photoshop-u (230x65), medjutim pravim ga u 2300x650px da bih ga kasnije koristio za druge stvari, banere, letke itd.
Kada sacuvam sliku u jpeg dobijem mutnu sliku, podesavanja su mi mislim dobra (res 72, 2300px x 650px, RGB Color 8 bit, color profile sRGB...)
bilo kakav resize da napravim slika postaje jos mutnija, jer nije praksa da logo te velicine postavim na sajt i da mu smanjim dimenzije da bi izgledao dobro.
png nikad ne radim sa rezolucijama preko 500x500 mada skoro sam uzeo notebook sa FHD ekranom pa ne znam ima li kakve veze, sem da bi to trebalo da bude u moju korist
sto mi je cinjet?
946.eq
Povecaj rezoluciju na 300 😂😂😂😂
sent from sluzbeni rucak
Trebalonbi da napises kakav ti je workflow, da li koristis smart objects, da li kad exportujes sliku u jpg ides na kvalitet... nije samo e radim u ps i vi mi recite dje grijesim
sent from sluzbeni rucak
Pa evo tu si ti da nas prosvijetlis
Upravo sam pokusao sa 300dpi da radim. Princip je jednostavan, ubacim sliku i pored dodam tekst koji blendujem malo. Slika je naravno velike rezolucije. Probao sam save as jpeg/png i sad sam isao na export as jpeg/png i bicubic sharper, medjutim kad je smanjim na 230x65 bude mutna.
Nije mi zbog loga, nije mi problem odradit ga u illustratoru, nego ce mi oduzet vise vremena a i zbog mog daljeg skromnog rada na PS-u..![]()
946.eq
Aj pusti broj na pm
sent from sluzbeni rucak
Zivio kolega @nikolica!![]()
946.eq
Zdravo bio
sent from sluzbeni rucak
Ispizdi li ko jos ovih par dana od par updateova na Windows 10. Dva puta ogromni updateovi u razmaku od 3 dana. Bio sam bez upotrebljivog racunara sve zajedno preko sat vremena....
A da ne pominjem, kako odjednom krene download bez pitanja i uzme cio download link bez obzira da li ti radis nesto drugo na tom kompjuteru i isto surfujes ili gledas neki video, ili skidas tebi bitan manual....
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
Velim ja, windows 7- M A M A!
I meni je w7 top. A i drajveri za graficku tablu me drze da ne probam w10
sent from sluzbeni rucak
A mene drajver za wifi sprječava da se vratim sedmici. Za moj lap top je dostupan wifi drajver za Win10 jedino. A kad intaliram taj za Win10 na Win7, wifi mi ne može dostić' punu brzinu.
Bačim nešto na download, krene od pune brzine i onda se smanjuje sve dok se ne zakuca na 100-120 kb/s i ne ide preko...
Kontaktirah ASUS, ali su me preko one rabote samo obavijestili da treba da instaliram desetku.![]()
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks